Woensdag, 13 Februari 2019

Arsenal hoopt Özil deze maand nog te slijten

AC Milan krijgt concurrentie van Atlético Madrid. Los Colchoneros zijn eveneens bijzonder gecharmeerd van Allan Saint-Maximin, die na dit seizoen voor 25 miljoen euro kan vertrekken bij OGC Nice. (Diverse Franse media)
Real Madrid hoopt dat de problemen bij Chelsea nog even blijven aanhouden. De Koninklijke denkt namelijk dat het dan makkelijker wordt om Eden Hazard binnen te hengelen. (Daily Mirror)
/
Er zal op korte termijn een besluit genomen worden over de toekomst van Mesut Özil bij Arsenal. Onder Unai Emery komt de Duitse middenvelder niet in de plannen voor en een vertrek naar China is deze maand nog een optie. (Daily Telegraph)
Richarlison staat mogelijk voor een vertrek bij Everton. Vertegenwoordigers van de club en de speler zelf hebben met Atlético Madrid gesproken over een potentiële transfer. (AS)
Scouts van Arsenal waren zondag aanwezig bij de wedstrijd tussen AC Milan en Cagliari. Zij waren daar om Suso en Nicolò Barella in levenden lijve aan het werk te zien. (Diverse Italiaanse media)
Paris Saint-Germain heeft momenteel de beste papieren om Franck Kessié over te nemen van AC Milan. I Rossoneri moeten de middenvelder verkopen om aan de Financial Fair Play-eisen te voldoen. (The Sun)Poll

Zie jij nog een toekomst voor Mesut Özil bij Arsenal?


15 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dat zou echt te dom voor woorden zijn... Özil slijten terwijl je geen vervanger meer kunt halen en nu al creativiteit tekort komt (ook omdat Özil nooit meer wordt opgesteld). Als je hem weg wil doen, doe het dan in de zomer. Nu zul je alle spelers nodig hebben om überhaupt volgend jaar CL veilig te stellen, zij het via top 4 of EL.

Het scheelt nog wel dat dit een gerucht is van de Daily Telegraph.. het geloofwaardigheidsgehalte is derhalve een stuk lager.

13 februari 2019 om 12:20

Ik ben het met je eens dat dat slimmer zou zijn, maar aan de andere kant lijkt Emery hen toch niet op te stellen en ik ben de Özil soap ondertussen wel een beetje zat. Daarom ben ik van mening dat ze het dan maar beter zo snel mogelijk afronden. Sinds deze soap begonnen is speelt het team verschrikkelijk slecht, dus misschien geeft het de spelers ook wel een boost als het klaar is. Daarnaast hoop ik dat, als Özil verkocht gaat worden, de geruchten waar zijn dat hij naar China kan. Dan vang je tenminste nog een beetje geld voor hem.

13 februari 2019 om 12:39

Dan is de oplossing dat de mensen boven Emery eens ballen tonen en hem daarop aanspreken. Emery heeft niet de statuur van Wenger binnen de club en zal dus gewoon moeten luisteren naar de mensen boven hem. De mensen boven hem lijken dit echter maar op zijn beloop te laten, wat gewoon een extreem grote fout is. Natuurlijk moet Emery gesteund worden als nieuwe trainer, maar dat betekent niet dat hij geen fouten maakt en dat hij daar niet op aangesproken mag worden.

Het team begon met slecht spelen sinds de blessures, niet per sé door de soap met Ozil. Die soap is namelijk volledig gecreëerd door Emery zelf.. Aangezien de spelers allemaal goed met Ozil op kunnen schieten (zo lijkt het in ieder geval), lijkt het mij niet dat het hen een boost geeft als hij 'weggepest' wordt door de coach.

Als het transferbudget aankomende zomer echt zo laag is, dan zal een verkoop van Ozil ook geen zoden aan de dijk zetten.. Stel in China willen ze 30 miljoen voor hem betalen (wat al ruim is waarschijnlijk), dan nog heb je een transferbudget van 'maar' 75 miljoen. Daar mag Emery dan weer eventjes 6 spelers van proberen te halen, waardoor we weer volledig afhankelijk zijn van gelukstreffers a la Torreira.. Dat is gewoon niet haalbaar! Het is in en in triest beleid.

13 februari 2019 om 13:07

Je vergeet het gigantische salaris van ozil. Met dat geld dat rij komt kun je deze periode spelers transfervrij aantrekken. Die komen dan wel pas volgende zomer. Nu kan arsenal bijna niks. Ozil hangt als een kei om hun nek.

13 februari 2019 om 15:17

Ik weet niet of je de keuze van Emery een fout kunt noemen. Ik weet namelijk niet wat er precies speelt. Je neemt aan dat Ozil goed in de groep ligt, maar dat lijkt mij niet vanzelfsprekend. Ik kan me voorstellen dat zijn teamgenoten het niet zo terecht vinden dat hij het dubbele verdient dan zij verdienen, terwijl hij daar op basis van zijn prestaties niet per se recht op heeft naar mijn mening. Begrijp me niet verkeerd, in vorm is Ozil een wereld speler, maar hij is helaas niet vaak echt (voor lange tijd) in vorm en als hij niet in vorm is heb je niet heel veel aan hem.

Daarnaast zie je op de sociale media dat vooral de groep Laca, Auba, Mkhi, Guendouzi heel hecht is, maar verder zie ik eigenlijk weinig van buiten af waaruit blijkt dat Ozil goed in de groep ligt. Dit laatste is natuurlijk uiterst speculatief, maar ik wilde het toch even vermelden. Hij ligt in ieder geval niet zo goed in de groep als een Auba. Daarom lijkt mij het de vraag of het per definitie een slechte keuze is van Emery om hem niet op te stellen. Wellicht speelt er meer dan naar buiten wordt gebracht.

Aanhakend op je laatste punt. Die 45 miljoen die genoemd is, heb ik nog nergens op feiten onderbouwd zien worden. Ik kan mij voorstellen dat er veel meer geld ter beschikking zal zijn gezien de nieuwe sponsordeals (adidas en Emirates), daarnaast komt er flink wat geld vrij door vertrekkende spelers die geen salaris meer betaald hoeft te worden (ramsey, Welbeck, Lichtsteiner en Ozil natuurlijk en waarschijnlijk Elneny en Jenkinson ook). Verkoop Ozil voor 30 en Xhaka en Mustafi gezamenlijk ook voor 30-40 (denk dat je niet heel veel meer voor ze zal krijgen) en je komt toch een heel eind. Verder is CL voetbal natuurlijk van groot belang voor de inkomsten. Dus laten we eerst maar hopen dat dit doel bereikt kan worden.

Denken jullie niet dat Ozil interne heeft aangegeven te willen blijven. Waarom zou Juve anders Ramsey contracteren (voor dat salaris) terwijl ze in pricipe ook Ozil zouden kunnen krijgen. Ik kan mij niet voorstellen dat Ronaldo niet heeft aangedrongen op Ozil als hij beschikbaar zou zijn. Die 2 waren magistraal en denk dat Ozil een van de weinige is die alle looplijnen en acties van Ronaldo begreep. Sowieso vind ik een type Ozil(tempo bepalende passer, geen schaduwspits tien a la james) hetgene wat Juve mist.

Een type silva, eriksen of ozil zou juve het laatste ontbrekende geven wat ze missen voor Cl

13 februari 2019 om 12:42

Natuurlijk wil Ozil niet weg. Hij vind het leven in London leuk, hij is geliefd bij zijn medespelers en hij ontvangt een monstersalaris. Het enige wat belabberd gaat is dat Emery hem niet opstelt. Ik vind het gewoon slecht beleid van Arsenal en van Emery. Ozil zou inderdaad bij Juventus een ontbrekend puzzelstuk kunnen zijn.

13 februari 2019 om 12:56

Juventus had dat vorig jaar kunnen doen en dat deden ze niet. Kennelijk is Özil niet zo in trek.

13 februari 2019 om 13:07

Dat bizarre salaris gerucht voor Ramsey lijkt dan ook niet te kloppen, het salaris lijkt nu 7m per jaar te zijn, de helft van wat er gisteren gespeculeerd werd

Dit zal wel onzin zijn, maar er moet toch echt naar een oplossing gezocht worden voor Ozil. Op dit moment daalt zijn waarde met de week en gelet op de geruchten dat Arsenal maar rond de 45 miljoen pond te besteden heeft deze zomer is het van belang dat zijn waarde nog enigszins hoog blijft. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij volgend seizoen nog bij Arsenal speelt. Hij past duidelijk niet in het systeem dat Emery voor ogen heeft. Hopelijk krijgt hij wat meer speeltijd en vertrekt hij komende zomer samen met een grote groep andere spelers voor een mooi bedrag.

13 februari 2019 om 12:48

Maar wie wil hem kopen dan? Niemand, als het op deze manier door blijft gaan.. (zoals jij ook al aangeeft). Daarnaast wil hij zelf niet weg. Dat betekent dus dat hij hoogstwaarschijnlijk zal blijven, ook in de zomer. In plaats van dan spastisch te blijven proberen hem naar de uitgang te duwen, kun je hem beter gaan inpassen in het elftal. Daarin maakt Emery gewoon een fout.

Daarnaast heb ik geen flauw idee welk systeem Emery voor ogen heeft. Gezien zijn PSG en Sevilla tijd zou ik zeggen dat het een 4231 is waarin de opbouw vanuit achteruit centraal staat. Bij Arsenal veranderd hij echter om de week van opstelling en tactiek.. Vind je het gek dat het slecht gaat!? Zelfs wanneer onze basis backs geblesseerd zijn, dan nog gaat Emery vrolijk een opstelling en tactiek spelen waarin de backs notabene de belangrijkste posities zijn! Hou eens op met die nonsens en ga terug naar de basis. 4231 (desnoods 4312 zodat Auba en Laca naast elkaar staan) met opbouw van achteruit. Dat probeerde Emery aan het begin erin te slijpen, blijft dat dan ook doen. In zo'n opstelling past Ozil ook als geen ander, alleen moet je hem wel de kans geven.

Emery moet dus zijn opstelling aanpassen aan het spelersmateriaal.

13 februari 2019 om 13:38

Ik zie Ozil ook liever blijven, maar dan wel op de juiste manier. Ik snap ook niet helemaal waar Emery mee bezig is. De ene wedstrijd staat Ozil basis en is hij captain en de week erop zit hij op de tribune. Op deze manier zie ik dan liever een andere speler voor zijn salaris komen.

Verder ben ik het qua opstellingen met je eens, maar ik denk dat Emery op dit moment vooral bezig is met het behalen van de top 4 en echt van wedstrijd tot wedstrijd bekijkt hoe hij het team neer gaat zetten. Opbouw van achteruit is op dit moment onmogelijk met spelers als Mustafi en Lichtsteiner achterin. Verder brengt Xhaka ook niks op het middenveld als hij speelt en dus hangt het spel van toevalligheden aan elkaar. De enige manier waarop wij gevaar kunnen stichten is via Kolasinac of een bevlieging van Lacazette.

Ik zou persoonlijk graag zien dat Lacazette belangrijker gemaakt wordt en Auba wat minder bij het spel wordt betrokken. Verder gewoon 4-2-3-1 spelen inderdaad met een blok van Toreirra en Guendouzi. Achterin spelen met Mavroponos en Kos centraal, M-N rechtsback (altijd nog beter dan Lichtsteiner) en Kolasinac linksback. Iwobi en Ramsey op de buitenste plaatsen op het middenveld. Lacazette net achter Aubameyang.

Leno
M-N
Mavroponos
Kos
Kolasinac
Toreirra
Guendouzi
Ramsey
Lacazette
Iwobi
Aubameyang
13 februari 2019 om 14:08

Grotendeels met je eens, behalve het stuk over Xhaka. Zonder hem in de ploeg is er juist die connectie tussen verdediging en aanval een stuk minder.

13 februari 2019 om 14:37

Ik vind dat Guendouzi dat een stuk beter doet eerlijk gezegd. Haalt ook geweldige pass statistieken de afgelopen tijd. Xhaka maakt daarbij ook veel te veel fouten op die positie. Hij is niet voor niks de middenvelder uit de top 6 met de meeste fouten die tot een goal leiden over de afgelopen seizoenen. Hij heeft ook nog eens veel te veel overtredingen nodig. Ik vind Guendouzi al weken geweldig spelen en ik hoop dan ook dat hij mag blijven staan.

Arsenal kan beter die coach slijten ipv Ozil

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 22 april
In de zomer van 2020 gaat Real Madrid een concrete poging ondernemen om Kylian Mbappé los te weken bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren