FC Groningen maakt einde aan deal met Man City: ‘Dat zit wel in de koker’

Maandag, 7 januari 2019 om

FC Groningen heeft afscheid genomen van Uriel Antuna, zo bevestigt Ron Jans in gesprek met RTV Noord. De buitenspeler zou nog een halfjaar gehuurd worden van Manchester City, maar keert na de winterstop niet meer terug bij de Trots van het Noorden. “Dat zit wel in de koker”, zo stelt de technisch manager.

“We zijn nog afhankelijk van het definitieve bericht van Manchester City, maar je kunt zeggen dat het officieus is. Het is voor Antuna beter om weer te gaan voetballen”, aldus Jans. Antuna sloot zich in de zomer van 2017 aan bij de selectie van de Eredivisionist voor de duur van twee jaar, maar aan die huurperiode komt nu dus een vroegtijdig einde.

Antuna speelde in totaal 22 keer voor de huidige nummer vijftien van de Eredivisie, waarin hij niet tot scoren kwam. De 21-jarige aanvaller kwam dit seizoen tot negen optredens voor de noorderlingen. Tegenover het aanstaande vertrek van Antuna en ook Mateo Cassierra staat de komst van Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis.


Poll

Een logisch besluit van FC Groningen?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door fcg95)

Een goed voorbeeld dat een speler huren van een topclub niet altijd tot succes hoeft te leiden. Werd met een hoop poeha gehaald, maar heeft werkelijk niets laten zien. Geen gemis dat hij weer vertrekt.

Hoop voor hem dat het bij een andere club wel lukt. Soms ontbreekt gewoon de klik.

7 januari 2019 om 15:38

Bij deze speler maakt het me niet zoveel uit, aangezien hij toch gehuurd wordt, maar bij andere gevallen is het toch jammer. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld Sorloth, die geen deuk in een pakje boter speelt, voor bijna niets vertrekt, 10x scoort in Denemarken en opeens 10 miljoen waard is.

7 januari 2019 om 15:43

Die Sorloth mag nu alweer weg bij zn club.

7 januari 2019 om 22:54

Hou toch eens op over Sorloth, de FC heeft het goed gezien. In een nog zwakkere competie kan hij het laten zien. Die jongen kan niet voetballen, punt! Dat een PL club 10 mio voor hem over heeft zegt meer over de PL club. Gewoon slecht gescout.

7 januari 2019 om 23:35

Heb je absoluut gelijk in. Had het alleen mooi gevonden als de FC die 10 miljoen had gevangen

7 januari 2019 om 16:56

Het gros van al die spelers uit de jeugd van Europese topclubs hebben het niveau van een middenmoter op het tweede niveau. Slechts heel af en toe heb je een keer geluk met jongens als Rekik, Unal, Barazite enzovoort.

Het beste voor alle partijen. Antuna heeft werkelijk niets kunnen brengen en gebaseerd op zijn vertoonde spel vraag ik me ten zeerste af of hij ergens anders wel gaat slagen.

Mooi om te zien dat in dit verhaal ook daadwerkelijk rekening gehouden wordt met de ontwikkeling van zo'n jongen en niet alleen aan het belang van de club of het contract dat er tussen 2 clubs opgesteld is. Ik mis dat af en toe in het hedendaagse voetbal.

Werd bij zijn komst nog als groot talent en enorme buitenkans bestempeld, maar op het veld nooit iets van teruggezien. Weer een kwestie van slechte scouting, hadden bovendien beter een jeugdspeler de kans kunnen geven (veel slechter kan het amper zijn).

Hopelijk lukt het hem elders te slagen

7 januari 2019 om 15:46

Slechte scouting weetik niet, ook PSV en een Bundesliga-club wilden Antuna graag binnenhalen, en koos vanwege meer kans op speeltijd voor Groningen. Helaas voor beide partijen geflopt, en t zal voor zn carrière al duidelijk zijn dat hij de top niet meer gaat halen.

7 januari 2019 om 15:58

Het kan ook ergens anders aan liggen. Cassierra deed het bij Ajax toch wel goed in de Jl en heeft ook wel wat goals in de eredivisie gemaakt. Die jongens spreken vaak volgens mij niet eens Engels, als ze dan met niemand kunnen comunniceren wordt het lastig. Bij PSV en Ajax zitten ongeveer 5 zuid Amerikanen waardoor ze goed opgevangen worden.

7 januari 2019 om 17:19

Als spits van Ajax in de Eredivisie is het niet heel lastig scoren als je 80% van de wedstrijd op de helft van de tegenstander speelt, dat Cassierra dus zijn doelpunten ook in de Eredivisie heeft gemaakt verbaast mij niet.

Wat mij wel verbaast is dat hij na 2,5 jaar nog nauwelijks Engels spreekt, maakt je integratie ook niet makkelijker en getuigt van weinig inzet.

Was dit niet die speler die door FC Groningen gehuurd werd van Manchester City, waarbij toen de afspraak werd gemaakt dat als hij in de toekomst door Manchester City verkocht zou worden, dat Groningen dan een percentage van het transferbedrag zou krijgen of iets in die richting?

Mocht dat zo zijn, hoe zit het nu dan nu zijn verhuurperiode bij Groningen vroegtijdig is beã«indigd?

Edit:

Ik heb het inmiddels gevonden, het heeft hier destijds ook op Voetbalzone gestaan: https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=310549.

Groningen huurde hem dus en ze hadden toen een doorverkooppercentage bedongen, dus als hij verkocht wordt dan zou Groningen dus ook mee verdienen ondanks dat ze hem slechts 'huurden' van City.

Maar dan rest bij mij nog steeds de vraag of Groningen nu dan nog steeds recht heeft op de doorverkooppercentage, nu zijn huurovereenkomst voortijdig is beã«indigd want dat maak ik niet op uit de tekst.

7 januari 2019 om 16:40

Maak je daar maar geen zorgen om. Deze speler gaat nooit een grote transfer te maken. Veels te licht om ook maar ergens te slagen.

De huurdeals die Groningen heeft afgesloten zijn nou niet echt van toegevoegde waarde geweest. Groningen had altijd het beleid niet te willen huren, maar zijn blijkbaar genoodzaakt omdat nu wel te doen. Goed dat ze afscheid nemen van zowel Antuna als Cassiera en dan te bedenken dat als clubs zulke spelers gekocht hebben voor een behoorlijke som.
Hieruit blijkt wel dat de scouting gewoon niet meer op orde is, want die hadden ook moeten inzien dat deze spelers niet genoeg zouden toevoegen. Nu hebben deze spelers de mogelijkheid om eigen jeugd, dan wel een gekochte spelers waar ze nog op konden verdienen in de weg gezeten. Nu op tijd in ieder geval teruggestuurd.

In het begin had ik redelijk hoge verwachtingen van deze jongen maar heeft het nooit kunnen waarmaken hij is snel maar geen goeie techniek een laag rendement en als die er als invaller in kwam gleed die meestal uit. De beste wedstrijd die ik van hem heb gezien was tegen twente als rechtervleugelverdediger in een systeem met 5 verdedigers. Ik hoop voor hem dat die nog een leuke club gaat vinden

In het begin was er volgens mij sprake van dat Groningen deze speler zelf wou kopen, maar dat City ertussen kwam en het dubbele bood. Achteraf mogen we daar blij mee zijn, Antuna is letterlijk gewoon nog te licht voor de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Willem II34-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Liverpool staat open voor een vertrek van Naby Keïta. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren