‘Wij hebben de meest geweldige supporters van Nederland’

Zondag, 23 december 2018 om

De Graafschap werd vorige week zondag met huid en haar opgegeten door Ajax (8-0), maar herpakte zich en pakte op overtuigende wijze een punt tegen Vitesse: 2-2. Frank Olijve is blij met de wijze waarop de ploeg uit Doetinchem heeft gespeeld, maar baalt tegelijkertijd dat de drie punten niet op De Vijverberg konden blijven.

“Vanaf het begin hebben we ze bij de strot gepakt. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op voorsprong. Dan moet je het volhouden. Dat hebben we helaas niet gedaan. Je staat hier toch met een gevoel dat er meer in heeft gezeten”, aldus Olijve, die opnieuw genoot van de sfeer in het stadion.

“Ik denk dat wij de meest geweldige supporters van Nederland hebben. Daar heeft het zeker niet aan gelegen. Ze staan er altijd, vandaag ook weer met zo’n fantastisch spandoek. Dat doen ze altijd goed. Vandaag hebben we op het veld laten zien dat we er ook strijd in kunnen gooien en alles geven. Dat is een mooie wisselwerking”, zegt Olijve.

Ook trainer Henk de Jong complimenteerde bij de NOS de achterban van De Graafschap: “Ze zagen in Amsterdam hoe moeilijk we het hadden, maar toch bleven ze achter ons staan. Dat is iets hier…onvoorstelbaar. Als we slap spelen, krijgen we het te horen, maar vanaf vandaag begon het weer met het spandoek en dat slaat over op de ploeg. De bal moet dan meteen naar voren en dan begint het.”


Poll

Denk jij dat De Graafschap zich gaat handhaven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door sander463)

Henk de Jong die positief is over zijn eigen achterban! Die had ik niet zien aankomen, lol

Vind het een leuke club horen gewoon in de eredivisie met hun achterban en historie. Voetballend mag het allemaal wel wat beter, maar verder is het gewoon een mooi cluppie.

23 december 2018 om 21:22

Hartstikke leuk, maar de Graafschap hoort niet in de Eredivisie. Ze kunnen met deze, nogmaals hartstikke leuke, accommodatie, structureel simpelweg niet mee! Het is na promotie telkens weet wachten op degradatie. Hoe gezellig het allemaal ook lijkt, er zit geen stabiele Eredivisie club in de Graafschap.

23 december 2018 om 22:25

Wat heeft de accommodatie er dan mee te maken? Volgens ligt het eerder aan bestuurlijk falen in de achterhoek.

De support bij De Graafschap is fantastisch. Ik houd van clubs met zo'n aanhang, ongeacht de resultaten blijven supporten. Mooie volksclubs.

23 december 2018 om 21:56

Is een beetje de identiteit van deze clubs. Zeker een mooie sfeer en trouwe fans. Al moeten we niet overdrijven. Toen ze middenmoot Jupiler league speelden zat het echt bij lange na niet vol hoor. En voordeel van een grotere club is toch wel de mooie Europese tripjes. Dan maar iets minder sfeer maar toch wat beter voetbal.

23 december 2018 om 22:29

Maar wat is beter voetbal? Dan moet je op ajax en psv na toch al snel naar het buitenlands voetbal. Wat betreft die boeren die hebben om de paar jaar feest door promotie.

23 december 2018 om 23:26

Afgelopen jaar Jupiler League gemiddeld bij thuiswedstrijden +-8500. Prima begrippen voor 'bij lange na niet vol hoor'.

Ondanks dat ik besef dat ik een gekleurde mening heb moet ik wel zeggen dat ik trots ben op de support en doeken die de BT dit jaar gemaakt en getoond heeft. In de nacompetitie binnen een paar weken meerdere doeken. Maar ook dit seizoen al meerdere doeken (uit en thuis) waarbij het jubileum met een doek over 3 zijden het absolute hoogte punt was.

Dit jaar doen ze het absoluut fantastisch. Vorig seizoen was het stadion echter half leeg.

23 december 2018 om 22:18

Vorig seizoen over 19 wedstrijden gemiddeld bijna 8.400 in de Jupiler League. Dat is alles behalve halfvol en lijkt mij zeer acceptabel voor eerste divisie begrippen.

23 december 2018 om 23:53

Ze komen vooral thuis. Kan me nog een degradatiekraker tegen NAC herinneren dat er slechts 50 man mee ging naar Breda. Dat er een niveau lager minder volk zit is logisch en zou bij elke club gebeuren.

Waren dat niet dezelfde 'supporters' die de spelers van GAE aanvielen en ze hebben zich thuis al vaker misdragen. Daarom vind het zeker geen 'de beste' supporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Actuele wedstrijden

32 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren