Sparta grijpt koppositie; topper wordt stilgelegd; crisis bij NEC

Vrijdag, 14 december 2018 om

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Henk Fraser had geen kind aan Jong AZ (5-0) en zag FC Den Bosch punten verspelen tegen nummer drie Go Ahead Eagles: 0-0. FC Twente en Jong Ajax boekten minimale overwinningen, terwijl NEC maar niet uit de zorgen komt. De club uit Nijmegen verloor in de eigen Goffert met 0-1 van MVV Maastricht.

Sparta Rotterdam - Jong AZ 5-0
Sparta had niet lang nodig om de score op Het Kasteel te openen. Op het moment dat Jong AZ vanwege een blessurebehandeling met tien man op het veld stond, scoorde Mohamed Rayhi de 1-0. Na een mogelijkheid voor Gregor Breinburg was het Rayhi die na 39 minuten, na een fout van Henri Weigelt, de marge verdubbelde. Ferdy Druijff en Mees Hoedemakers hadden AZ hierna terug in het duel kunnen brengen, maar zij scoorden niet. Na de pauze liep Sparta verder weg van AZ: Bart Vriends kopte uit een hoekschop de 3-0 tegen de touwen, Rayhi benutte een strafschop voor de 4-0 en het slotakkoord was aan Halil Dervisoglu: 5-0.

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 0-0
Go Ahead en Den Bosch gingen met een brilstand rusten, maar de score had zeker geopend kunnen worden. De thuisploeg kreeg enkele goede mogelijkheden: Thomas Verheydt schoot in de handen van Wouter van der Steen, Jarosláv Navratil werd de weg naar het doel belet door de keeper en ook een volley van Richard van der Venne leverde geen succes op. Aan de andere kant deed onder anderen Sven Blummel een poging, maar het bleef 0-0. In de tweede helft waren de meeste mogelijkheden wederom voor Kowet, maar Van der Venne, Navratil en Verheijdt kregen de bal er niet in. Den Bosch moest na 56 minuten overigens met tien man door, want Danny Holla kreeg twee gele kaarten. Na 75 minuten legde Allard Lindhout de wedstrijd stil omdat er voorwerpen, waaronder bierbekertjes, op het veld werden gegooid. Twee minuten later werd het duel hervat, maar de score bleef onveranderd.

SC Cambuur - FC Twente 0-1
Cambuur en FC Twente gingen in de eerste helft gelijk op en stonden niet veel kansen voor elkaar toe. Kevin van Kippersluis was het gevaarlijkst: de aanvaller stuitte na negentien minuten op Joël Drommel en in de blessuretijd werd een kansrijke poging van hem geblokt. Marino Pusic hoopte dat zijn FC Twente na rust beter voor de dag zou komen en voetballend was het misschien niet geweldig, maar het werd na een uur wel 0-1. Aitor Cantalapiedra kreeg enige ruimte van Cambuur en verschalkte Xavier Mous met een hard schot. Matthew Steenvorden was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging er niet in en ook Karim Rossi had het vizier niet op scherp staan.

TOP Oss - Helmond Sport 1-1
TOP en Helmond wisten het publiek in de eerste helft nauwelijks te vermaken. De eerste mogelijkheid werd pas na twintig minuten gecreëerd: Hüseyin Dogan schoot in de handen van Stijn van Gassel. Diezelfde Van Gassel redde later op een kopbal en Dogan mikte een vrije trap in de muur. In het tweede bedrijf was de eerste kans voor Dogan: zijn kopbal zeilde naast. Na 62 minuten was het wel raak: Koen van der Biezen tikte uit een hoekschop binnen voor de 1-0. TOP slaagde er echter niet in om de voorsprong vast te houden, want Nick de Louw kopte uit een vrije trap de gelijkmaker tegen de touwen.

Roda JC Kerkrade - FC Volendam 2-1
Roda kende een droomstart en opende na zes minuten de score: Mart Remans maakte zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Kerkradenaren. Lang kon men echter niet genieten van die voorsprong, want FC Volendam kreeg een strafschop en die werd benut door Cas Peters. Hierna was de beste kans voor Nick Doodeman: de inzet van de buitenspeler werd gekeerd door Radomir Novakovic. In de tweede helft scoorde Roda wederom snel, want na elf minuten benutte Gyliano van Velzen een rebound. Doodeman, Boy Deul en Kevin Visser hadden FC Volendam nog een punt kunnen bezorgen, maar het bleef 2-1.

Almere City - Jong Ajax 2-3
Ajax zocht van meet af aan de aanval en na een kopkans voor Perr Schuurs was het na elf minuten wél raak voor de beloften. Ryan Gravenberch drukte na een hoekschop af: 0-1. Jasper ter Heide had er later 1-1 van kunnen maken, maar hij mikte naast en even later werd een inzet van Torino Hunte van de lijn gehaald. Na 34 minuten maakte Václav Cerny er 0-2 van en hierna deed Stijn Meijer met een kopbal wat terug. Na rust kregen beide partijen mogelijkheden om te scoren, maar het was Ajax dat na 73 minuten toesloeg via Dennis Johnsen. Tim Receveur bracht de spanning hierna terug in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer in het Yanmar Stadion.

Telstar - Jong PSV 2-4
De bezoekers uit Eindhoven hadden slechts negen minuten nodig om de score te openen: Wesley Zonneveld had geen antwoord op een schitterend schot van Matthias Verreth. Jong PSV kwam dertien minuten later al op 0-2, toen Jordan Teze slordig balverlies van Telstar afstrafte. Senne Lynen zette na een heerlijke steekpass de ruststand van 1-2 op het scorebord. Terell Ondaan zette Telstar na rust op gelijke hoogte: hij werd in het strafschopgebied onrechtmatig gestopt en verzilverde daarna zelf de strafschop. De punten gingen echter mee naar Eindhoven, al viel de beslissing pas in extremis. Marlon Frey en Ramon-Pascal Lundqvist zorgden in de slotminuten voor een doelpuntrijke zege.

NEC - MVV 0-1
In eerste dik twintig minuten hielden de teams zich vooral bezig met aftasten. NEC en MVV gaven elkaar weinig ruimte en uiteindelijk zorgde een attente Luc Mares met een trefzekere rebound in de 33e minuut voor de openingstreffer in Nijmegen: 0-1. NEC kon voor rust geen gelijkmaker forceren en kon ook in het tweede bedrijf op geen enkele manier erdoorheen komen. Anass Achahbar had enkele mogelijkheden, maar was ongelukkig in de afwerking. Het team van Jack de Gier heeft na vrijdagavond liefst vier van de laatste zes competitieduels verloren en pakte slechts vier punten. MVV hield aan de laatste vijf duels tien punten over.

FC Eindhoven - RKC Waalwijk 1-3
Het team van David Nascimento nam vijf minuten voor rust de leiding, toen Rodney Klooster werd neergelegd door Etienne Vaessen. De doelman kreeg geel en was daarna kansloos op de rake inzet van Branco van den Boomen vanaf elf meter: 1-0. In de extra tijd was het echter Darren Maatsen die voor de 1-1 zorgde. De doelpuntenmaker nam na dik een uur spelen ook de 1-2 voor zijn rekening, na goed voorbereidend werk van Dylan Seys. Emil Hansson gooide het duel definitief in het slot voor het team van Fred Grim, na een mooie hakbal van Maatsen. Het was voor de Waalwijkers alweer de vierde zege in de laatste vijf competitieduels.

Jong FC Utrecht - FC Dordrecht 4-1
In het eerste half uur ging het spel op en neer, maar tot grote kansen leidde dat niet. Het was uiteindelijk de thuisploeg die in de 28e minuut de ban brak: een voorzet van Mohamed Mallahi werd binnen getikt door Nick Venema. Ook de openingstreffer leidde niet tot meer vermaak in het restant van de eerste helft. In de tweede helft trokken de Utrechtse beloften het duel naar zich toe. Drie minuten na de onderbreking was Venema niet te stoppen en maakte hij alweer zijn dertigste doelpunt ooit in de Eerste Divisie: 2-0. Jonas Arweiler schoot twintig minuten voor tijd beheerst de 3-0 binnen. Een rake kopbal van Siebe Schets was de eretreffer voor de Dordtenaren, daar Junior van der Velden een penalty benutte.


Poll

Wie heeft de beste selectie van deze drie ploegen?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door ikea)

NEC zit al een aantal jaar in de crisis, daar veranderd deze nederlaag niks aan

14 december 2018 om 22:54

De Gier moet ontslagen worden en die selectie van lamballen hebben een harde hand nodig. Wat een schande! Ik ga er vanuit dat ze het hele weekend een straftraining krijgen?

14 december 2018 om 23:12

Zal je zien dat ze ons volgende week oprollen.

Wat is die obsessie van Koert voor Venema irritant aan het worden zeg. Ik snap ook wel dat hij heel goed is maar de hele tijd dat Fenonema geschreeuw en zelfs nog over hem beginnen als hij al gewisseld is en iemand anders scoort begint vermoeiend te worden. Overigens was GAE-Den Bosch een van de leukste 0-0 wedstrijden die ik dit seizoen heb gezien

14 december 2018 om 22:03

Alles aan Koert is irritant, eerlijk gezegd. Maar dat geldt wel voor meerdere commentatoren op de Nederlandse televisie.

14 december 2018 om 22:06

Vond hem vroeger wel leuk eerlijk gezegd, tegenwoordig doet hij weinig meer dan schreeuwen.

14 december 2018 om 22:16

Bij Cambuur - Twente viel het geluid van het commentaar weg. Lang geleden dat ik zo heb genoten van een uitzending.

14 december 2018 om 22:22

Wist je dat je het volume sowieso uit kunt zetten?

14 december 2018 om 22:23

En dan de goede sfeer in het stadion missen?

14 december 2018 om 22:25

Dan hoor je het publiek niet.

14 december 2018 om 22:27

Ik kan Koert zijn oprechte enthousiasme altijd wel waarderen, al begrijp ik ook wel dat velen hem een dorpsgek vinden. Ik verkies hem in elk geval boven een groot deel van de NOS-commentatoren.

14 december 2018 om 23:04

Dat vond ik vroeger ook altijd maar als ik hem nu elke keer zo op vrijdagavond hoor schreeuwen begint het zijn oprechtheid wel te verliezen.

Lindhout waar heeft die man leren fluiten wat een blammage voor de nederlandse scheidsrechters zeg belachelijk

14 december 2018 om 22:08

Was echt absurd. Die eerste geel van Holla sloeg nergens op. Oke het was niet helemaal sportief om de bal niet terug te spelen bij scheidsrechtersbal, maar niet tegen de regels. En tegen het einde weer zon moment waar het gewoon een ingooi was voor den bosch

14 december 2018 om 22:12

Ja verheyd maakt een overtreding op deijl holla (niet geheel sportief maar zeker niet tegen de regels) passt de bal maar het eigen team verheyd beukt holla omver zonder enige reden en ze krijgen beide geel? Daarna maakt verheyd nog een lompe overtreding op van der steen binnen de 5 meter en dat mag dan weer wel? Ook zeer inconstant met zijn kaarten en de helft van de tijd geen idee voor wie de bal was of wat hij er mee moest doen als scheidsrechter.

Ik zit te kijken naar de club uit mijn stad, en het lijkt wel dood zeg. Nec altijd het leuke clubje gevonden uit mijn stad die in de ED om de middenmoot meedeed. Nu is er niks meer van over helaas

15 december 2018 om 11:20

vind je het gek als mensen uit de eigen stad liever bekend staan als AFCA-024.
Sorry hoor, maar de binding met Ajax kan toch nooit zo sterk zijn als met Nec? Snel naar de Goffert jij en die jongens aanmoedigen.

Blijf het vervelend vinden om reserve elftallen in deze competitie te zien. Los van het feit dat de jeugdelftallen wekelijks wijzigen( ligt aan de afvallers van 1) vind ik het gewoon geen gezicht en meer 'oefen' potjes. Althans dat is mijn mening en ik zou er niet naar kijken.

14 december 2018 om 22:25

Ik vind het best een goede oplossing. Een competitie met 16 ploegen waarvan de onderste paar net genoeg geld hebben om überhaupt profspelers te hebben heeft ook geen toekomst. Nu heb je 4 ploegen waarvan er 2 met een redelijk vaste kern bovenin meedoen. Dat is goed voor de doorstroom van talenten die we later dan wellicht weet zien in het grote oranje en je hebt er sowieso 4 wedstrijden op niveau bij. Ik vind het wel positief dat de oudere eerste elftal spelers niet meer mogen meedoen. Dan werd het verschil echt te groot. In de beginperiode had je weleens spelers als Narsingh die meededen en die besliste dan in hun eentje zo'n wedstrijd. Dat was inderdaad minder maar dat is d'r nu zo goed als uit.

14 december 2018 om 22:44

Nou AZ werd er simpel afgetikt en die keeper zag er helemaal niet goed uit. Van mij mogen al die “jong” teams uit de competitie 0,0 toegevoegde waarde de ene week staan er 11 16 jarigen in en de andere week is het de spits van ajax die ze voor .... miljoen hebben gehaald omringt door de rest die niet in CL/ED mocht spelen afhankelijk van de dag dat ze spelen.

Venema en Druijff zijn toch wel veelbelovende spitsen hoor.

Slechte pot, zoals gebruikelijk, van mijn club Twente. Wel echt een heerlijke goal van Aitor. Ga morgenmiddag even een tientje door de brievenbus gooien in Enschede, alle kleine beetjes helpen voor een nieuwe spits.

Wat heeft jong PSV een raar seizoen. Qua tegengoals hebben ze er ongeveer evenveel als de ploegen die onderaan de KKD bungelen en qua goals hebben ze er nu het meest gescoord van allemaal. Aanvallend heeft PSV best wel talent maar ik heb niet het gevoel dat de nieuwe Matthijs de Ligt in Eindhoven speelt helaas (waarom zou je ook een nieuwe hebben als de oude nog geen 20 is btw)

14 december 2018 om 22:26

Obisbo is ook al een tijdje aan het worstelen met zijn vorm. Heeft echt wel veel talent maar het komt er de laatste tijd niet uit. Ook niet gek met die dramatische verdediging met wie hij moet samenwerken maar alsnog, moet echt beter wil hij een kans krijgen van van Bommel.

Jezus wat een pot.... Na het strijdende NEC wat we zagen tegen den bosch vandaag niks van gezien, alles ondermaats. Maarja liefde voor je club houd je altijd.

Wat hebben we het in Nijmegen toch weer lekker voor elkaar zeg. De rechterhand van Klopp na wat moeizame weken een schop geven en hem vervangen door het grootste tactische onbenul op het noordelijk halfrond. Pakt prima uit. Bij Almere staan ze nog op de tafels te dansen dat ze er geld voor gekregen hebben.

Deze mooie club gaat helemaal naar de klote en de verantwoordelijken kijken het aan en laten het grotendeels gebeuren. Ergens hoop je dat Boekhoorn net als bij de Hema ook hier een aantal personeelswijzigingen doorvoert.

NEC moet net als De Graafschap via de play/offs proberen te promoveren. Dat zie ik ze ondanks hun slechte prestaties doen , selectie van NEC is niet eens slecht. Trainer is een tactisch onbenul.

Ook Jong-PSV doet het in de laatste minuten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren