NAC Breda profiteert optimaal van erbarmelijke strafschop Foor

Zondag, 9 december 2018 om 18:38Tim Siekman

NAC Breda heeft zondag in eigen huis nipt weten te winnen van Vitesse: 2-1. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag ging met een voorsprong rusten, nadat Navarone Foor een penalty miste en Mitchell te Vrede even later wel scoorde. Vitesse kwam in de tweede helft langszij, maar Arno Verschueren bracht zijn ploeg alsnog de winst. Door de zege passeert NAC De Graafschap op de ranglijst, terwijl Vitesse in de middenmoot van de Eredivisie blijft steken.

NAC Breda was in de eerste helft gretiger dan het bezoek en dat kwam ook tot uitdrukking in het aantal kansen. Nadat na zeven minuten bij een corner nog een bal van de lijn werd gehaald in de doelmond van de thuisploeg, was het NAC dat het betere van het spel had. Mikhail Rosheuvel en Te Vrede hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor keeper Eduardo zijn doel aanvankelijk schoon wist te houden.

De wedstrijd stevende af op een 0-0 ruststand, maar vlak voor de thee kreeg Vitesse een strafschop toegekend door scheidsrechter Allard Lindhout na raadpleging van de VAR bij een overtreding op Alexander Büttner. Foor ging achter de bal staan, maar de middenvelder produceerde een erbarmelijke penalty, waarbij de gestifte bal hoog over de lat zeilde. Het is niet de eerste keer dat Vitesse dit seizoen een strafschop miste: vier van de tien gemiste penalty's dit seizoen in de Eredivisie staan op naam van de Arnhemse club.

Even later kreeg Vitesse de rekening gepresenteerd, want Te Vrede bracht zijn ploeg de voorsprong. Lindhout keurde de goal eerst af vanwege buitenspel, maar de VAR greep in, waardoor NAC met een voordelige marge de kleedkamer op mocht zoeken. In de tweede helft was Vitesse wederom de onderliggende partij. Naast een goede kans van Martin Ödegaard was het NAC dat de klok sloeg. Twintig minuten voor tijd was het echter Bryan Linssen die de wedstrijd deed kantelen.

De aanvaller anticipeerde goed op een voorzet vanaf rechts van Vyacheslav Karavaev en kopte tegendraads binnen: 1-1. Na de treffer van Linssen leek Vitesse bevrijd en aasde men op de drie punten tegen de laagvlieger uit Breda. Toch ging NAC er met de winst vandoor, want Arno Veschueren bleef vijf minuten voor tijd rustig voor het doel en tikte de bevrijdende treffer in het netje: 2-1. Tot overmaat van ramp voor Vitesse moest Matus Bero in blessuretijd het veld ook nog verlaten vanwege zijn tweede gele kaart. Door de zege verlaat NAC de laatste plaats in de Eredivisie, aangezien men een beter doelsaldo heeft dan De Graafschap.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door dirk19)

Waarom zetten wij ons iedere wedstrijd tegen de 'kleintjes' weer compleet voor schut? Vorige week Emmen, deze week NAC. Echt een enorm trieste zooi. 1 speler kan ik een voldoende geven en dat is Serero.

Thelander is een drama, Foor drama, Linssen drama, Odegaard drama, Darfalou drama, Büttner drama, Doekhi drama, Karavaev drama. Ongelofelijk hoe diep we door het ijs zakken.

2 weken terug zei ik al dat we nog punten gingen laten liggen terwijl we een heel prima programma hebben. We hebben er nu al 5 laten liggen op plek 14 en plek 18.

Begin erg te twijfelen aan Sloetski. Kan de spelers niet motiveren 90 minuten lang te laten strijden. Tactisch is het helemaal niks en het wisselbeleid ook niet.

Heel erg verdient voor NAC, met passie, strijd en vechtlust. Publiek gaat er achter staan.

Ik ga mijn azijn verder opdrinken, fijn weekend.

9 december 2018 om 18:42

Niets aan toe te voegen. Vooral het stukje over Slutski.. Begin ook behoorlijk te twijfelen. Erger me compleet aan zijn wisselbeleid en de tactische benadering van zo ongeveer elke wedstrijd.

9 december 2018 om 18:50

Ik denk niet dat het specifiek te maken heeft met de goedheid van de spelers. Dit heeft puur te maken met de mentaliteit. Vorige week was het in de tweede helft (waar we de eerste helft Emmen compleet van de mat hebben gespeeld) werkelijk helemaal niks meer. Deze hele wedstrijd heb ik zitten kijken naar tikkie breed en tikkie terug, en NAC speelde totaal niet compact.

De laatste 5 minuten hebben Doekhi en Thelander de bal alleen naar elkaar overgespeeld. Je staat 2-1 achter en kan niet eens de bal naar voren brengen, wat wil je dan nog bereiken in een wedstrijd? Wissels worden niet ingevoerd terwijl (zie mijn post waar je op reageerde) er genoeg waren die daadwerkelijk rijp waren voor een wissel.

Als Sloetski écht een toptrainer was, dan hoor je elke week een gemotiveerd elftal te zien staan. Dit was werkelijk weer helemaal niks.

Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien vanmiddag, maar kun jij mij uitleggen wat de specifieke tactiek was om dit NAC kapot te spelen vandaag? Niemand van ons Vitessenaren heeft dit kunnen ontdekken, en ik neem aan dat wij allemaal wel een beetje verstand hebben op het gebied van voetbal.

9 december 2018 om 19:30

Ik denk dat het wel met kwaliteit te maken heeft, want Darfalou is niet die dodelijke afmaker die Matavz doorgaans wel is en in diezelfde wedstrijd tegen Emmen miste Linssen ook een strafschop, dus mis je een echte specialist.

9 december 2018 om 19:42

Ik snap niet waarom er na 1 gemiste strafschop meteen iemand anders neer wordt gezet. Zo zorg je er voor dat er bij iedereen onrust is. Darfalou heeft idd niet de kwaliteit van Matavz, maar als je NAC dit seizoen ziet spelen (afgezien uiteraard vandaag) moet je het helemaal kapot spelen. Linssen heeft afgelopen jaar bewezen een uitstekende kracht te zijn, maar dit jaar lijkt de motivatie er gewoon niet te zijn. Ik heb alle wedstrijden gezien en hij zwalkt maar een beetje aan die linkerkant, 'loopt' letterlijk met dr bal (volgens mij is dat tegenwoordig voor 65+ ers het 'Walking football'. De kwaliteit is er zeker, maar het komt totaal niet tot uiting.

9 december 2018 om 21:14

Wie zou hem dan moeten nemen als iedereen ze maar blijft missen? Linssen kan ondanks zijn lengte goed koppen, maar ik zie in hem geen speler die de stap naar de Nederlandse top aan zou kunnen. Buttner is ook niet veel beter geworden na zijn tijd bij Dinamo Moskou. Het is jammer dat Charly Musonda voor het seizoen al was begonnen geblesseerd is geraakt.

9 december 2018 om 18:49

Nou ik twijfel al langer aan slutsky. Geen visie geen tacktiek, als ik dit ook niet zou hebben zou ik ook zoveel lopen van angst wat zou het deze week weer worden. Tja dan achterin. Voorin darfalou die dr niks van kan

Verdiende overwinning. Nac heeft echt gevochten als leeuwen! Het is de fans ook echt gegund. Die blijven fanatiek hun club steunen door dik en dun, dus ook als ze onderin staan. Mooie club met een mooi stadion. Van die sfeer kunnen we bij az ook wel wat leren. Dit puntverlies van Vitesse is overigens wel heel lekker voor az. De hele subtop is echt inconsistent, houdt de eredivisie wel leuk.

9 december 2018 om 18:56

Alleen de top 4 is wel duidelijk, natuurlijk. 😂

9 december 2018 om 19:07

En wie zou dan de onbetwiste nummer 4 zijn?

Je moet je gvd kapot schamen!!! Schaam me als Vitesse supporter bah!

9 december 2018 om 19:33

Jij hebt helemaal gelijk dat Vitesse zich kapot moet schamen nadat ze zeer onnodig hebben verloren tegen het zwakste team uit de Eredivisie dit seizoen. Ik vind dat Vitesse de kwaliteiten heeft om in de top 3 te eindigen maar na het resultaat van vandaag gaat het nog erg lastig worden voor Vitesse om daadwerkelijk in de top 3 te eindigen dit seizoen.

Zoals gewoonlijk. Vitesse speelt tegen een degradatiekandidaat en speelt vervolgens ook als een degradatiekandidaat. Linssen, Thelander, Buttner, Darfalou, Odegard. Allemaal zo ver onder niveau, dat het schandalig is.

Gefeliciteerd Nac, terechte overwinning.

9 december 2018 om 19:36

Inderdaad een mooie vergelijking. Het voelde alsof NAC 5e stond en wij 18e.

Wat een bedroevend slecht team heeft vitesse. Ik kom helemaal naar breda om een wedstrijd te bekijken. En dan zulke slappe zakken aan het werk zien. Betaal mijn ticket maar terug

Als Bredanaar heel blij voor Nac, 3 punten die zo belangrijk zijn.
Nac hoort gewoon in de Eredivisie, niet alleen vanwege de sfeer en fans. Maar ook de selectie hoort gewoon in de Eredivisie te blijven ondanks het nog steeds een zeer matig team is. Maar toch schat ik ze hoger in als Emmen of de Graafschap.

“dat kan, maar daarmee hoef ik het dan nog niet eens te zijn. Ik ben hier niet blij mee”, gaat Foor verder. “Ik ben topsporter. Ik wil het hoogste. De bank is dat niet. De bank is vooral koud. Zelfs met een dekentje erbij. De bank is helemaal niets. Zeker niet als je je in mijn positie verplaatst. Ik beleef een goed seizoen. Ik speelde alles. Dan doet dit pijn.”

Aldus Navarone Foor over zijn tactische wissel vorige week, koekoek.

We hebben 2 seizoenen Frases gezien met Anti voetbal, nu een half seizoen slutsky..vreselijk is het... hoe erg ik me schaam is niet in woorden uit te drukken..

Het is verschrikkelijk onder slutsky. Ik heb geen idee wat de tactiek is van Vitesse. Dit is niet de eerste wedstrijd hoor. Ik verlang bijna terug naar Fraser.. als de volgende wedstrijden geen 6 punten opleveren ga ik mijn witte zakdoek naar voren halen.. triest

9 december 2018 om 19:06

Hou op zeg. Fraser was echt beroerd. Laten we ff afwachten. Al weet ik nu ook niet meer wat eigenlijk wel goed is.

Jaa! Eindelijk weer gewonnen!

Slutsky zou er verstandig aan doen om te zoeken naar een strafschoppenspecialist en een effectieve spits, want zijn elftal kan veel beter dan dat het de laatste weken laat zien.

Hopelijk kunnen de gebroeders Berezutskiy hem helpen om zijn ploeg defensief te verbeteren. De tweeling zijn bezig om de Engelse taal machtig te zijn, dus qua taalbarriere hoeven Vitesse supporters zich geen zorgen te maken.

9 december 2018 om 18:49

Elke keer iemand anders bizar. Kies gewoon 1 x iemand uit

9 december 2018 om 18:53

Slutsky zou er verstandig aan doen om goed in de spiegel te kijken.. enig idee wat het plan was? Ik zie het niet hoor. Heel dit seizoen zie je wedstrijden er tussen zitten als dit..

9 december 2018 om 19:11

Wat kan Slutsky er aan doen dat spelers strafschoppen blijven missen? Blijkbaar heeft hij dan geen specialist die kalm blijft en moet je dus op zoek gaan naar zo'n speler. Bovendien is deze selectie niet zo sterk als men vooraf dacht dat het was. Bij CSKA was zijn defensie ook niet hoogstaand, maar wel een stuk beter dan wat er nu rondloopt.

Sja en dan te bedenken dat een aantal maanden terug supporters en spelers van Vitesse Feyenoord nog minimaal gelijkwaardig of zelfs minder achte....ach ja we hebben allemaal weleens een black out zullen we maar zeggen

10 december 2018 om 12:14

Achja en dan te bedenken dat Dordt supporters waaronder jij over het linkerrijtje spraken in Juli. Achja we hebben allemaal weleens een blackout zullen we maar zeggen.

10 december 2018 om 23:00

Ach ja, je kan maar automatisch aannemen dat ieder met een naam als dordt daadwerkelijk supporter ook is van die club terwijl ik eigenlijk alleen woonachtend ben in dordt en fanatiek supporter ben van Feyenoord, knap dat jij het weet hoor pikkie 🤣 ach ja iets met een black out denk ik dan maar zo

Who the fuck is foor om die bal zo te nemen. Aub slutsky eruit. Sturing voor de groep

jaaaaaaaaa heerlijk...eindelijk van die gehate laatste plaats af, weliswaar op doelsaldo maar toch.... Heerlijk strijdend NAC gezien. Het was niet altijd even goed, maar er werd geknokt voor iedere meter!

In tegenstelling tot Vitesse.... Op iedere positie een betere speler en dan dit op de mat leggen. Kan het begrijpen als de vitessefans onder ons behoorlijk boos en gefrustreerd zijn. Je bent gewoon op inzet en mentaliteit geklopt, Schandalige vertoning eigenlijk.

Ook mooi dat Foor die pingel mist. DIe kan de volgende week weer lekker op de bank, helemaal na zijn uitspraken van vorige week. Ik vond het geen penalty, maar begreep dat ze dat in de studio ook al zeiden. Hij liet veel te opzichtig met opzet zijn linkerbeen laten hangen, voor mij is dat een schwalbe.

Ze laten zien dat het arrogante lullen zijn.
Ze moeten bij dat soort voetballers (???) de beloning zo hanteren als bij Den Bosch. Normaal jaarsalaris met hoge winst premie, misschien dat ze dan wel willen. En voor Fox, laat die wedstrijden met Vitesse van de buis. Het is geen meerwaarde wat betreft kijkplezier.

Wij staan onderaan ja wij staan onderaan.
Helemaal klote dat we onderaan staan maar als er een club is waarvan ik hoop die niet degradeert (buiten Graafschap) is het wel NAC. Een enorm fanatieke achterban. Ook ben ik dit seizoen naar de uitwedstrijd tegen NAC geweest en de supporters klapte naar ons en we mochten gewoon een pilsje drinken met de NAC supporters zoals het eigenlijk altijd zou moeten gaan. Verheug me nu trouwens al op NAC - VVV waar ik met een paar maten naar toe ga.

Zaadpot 1e klas. Van Vitesse wel te verstaan. Doorgaans ben ik een goeie en een slechte helft gewend, maar dit sloeg werkelijk alles. Elke wedstrijd vraag ik me af of het nou nog slechter kan, en elke wedstrijd moet ik tot de pijnlijke conclusie dat dat inderdaad kan. NAC volledig verdiend gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NAC Breda233
11.Jong PSV22-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. SeuntjensAanvaller179
Q. TavaresAanvaller10
R. KortsmitKeeper00
N. OlijKeeper170
R. LigeonVerdediger100
M. AdilehouVerdediger91
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

27 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 12 8 1 0
2020/2021 Feyenoord 30 9 2 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord overweegt verhuur af te breken na niet nakomen van afspraken

Robert Bozeník is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Fortuna Düsseldorf. Het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt meldt zaterdag dat Feyenoord niet uitsluit dat de verhuur van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren