Eurosport-commentator gaat viral met bizar optreden tijdens MLS-finale

Zondag, 9 december 2018 om 12:41Chris Meijer

Frank Kramer heeft tijdens de finale van de Major League Soccer (MLS) tussen Atlanta United en Portland Timbers (2-0) voor de nodige opschudding gezorgd. De oud-speler van onder meer MVV, Telstar en FC Volendam verzorgde namens Eurosport het commentaar bij deze wedstrijd, maar sprak tijdens het duel geen woord over wat er op het veld gebeurde. De zender heeft inmiddels via Twitter zijn excuses aangeboden.

Tijdens de wedstrijd sprak Kramer onder meer over matchfixing, Donald Trump, de dood en zijn loopbaan als speler. Daarnaast zong hij een liedje van Frank Sinatra en droeg hij een gedicht voor. Tijdens de tweede treffer van Atlanta United, die aangetekend werd door Franco Nicolás Escobar, bleef Kramer zelfs doorgaan met zijn verhaal en sprak hij geen woord over het doelpunt. De beelden van het commentaar in de MLS-finale gaan viral op social media.

Eurosport heeft inmiddels via Twitter zijn excuses aangeboden en bekend gemaakt dat het de laatste wedstrijd was die Kramer becommentarieerde. “Frank had gister z’n laatste uitzending en was duidelijk met van alles bezig behalve met zijn laatste wedstrijd! Ook wij hadden deze laatste keer anders voor ogen gehad en daarom onze oprechte excuses”, zo laat de zender weten. De 71-jarige Kramer werkte al jaren voor Eurosport als commentator.

Kramer voetbalde voor Blauw-Wit, FC Amsterdam, MVV, Telstar en Haarlem. Na zijn actieve loopbaan ging hij aan de slag als televisiepresentator en later commentator. De MLS-finale werd in de nacht van zaterdag op zondag met 2-0 gewonnen door Atlanta United, door doelpunten van Josef Martínez en Escobar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door tvanbeek234)

Werkte hij vroeger niet bij Sport7 en deed zo'n voetbal quiz?

Sierd eat your heart out.. 😂

Special opgebleven voor deze wedstrijd.
In het begin vond ik het nogal irritant Maar naar mate de wedstrijd vorderde vond ik het stiekem toch wel leuk al die anekdotes over zijn carrière.

Gisteravond bij Leicester - Tottenham ging de commentator van dienst in de 44ste minuut stoer alvast koffie halen omdat hij het niveau niet meer aan kon. In de 46ste minuut scoorde Son vervolgens een wereldgoal en toen was hij oppeens heel snel weer terug. Vond ik ook wel een mooi moment. Stelletje gekkies zijn het.

9 december 2018 om 14:12

Hahahaha klopt ja. Je kan het natuurlijk niet maken om zomaar weg te lopen maar heb er smakelijk om gelachen.

9 december 2018 om 13:37

Beetje flauw dit, is misschien wat te lang doorgegaan maar Frank was in het verleden een uitstekende commentator die de details zag die andere verslaggevers nooit wisten te benoemen, dit laatste verslag lijkt meer op een conflict met Eurosport.

9 december 2018 om 14:27

Nou heb hem talloze fouten over de jaren horen maken bij eurogoals. Maar misschien was die voor die tijd een goeie

Ik heb de wedstrijd niet gezien dus ook het commentaar niet gehoord. Om zo te lezen, vind ik het alleen maar grappig. Echter, als ik de wedstrijd zou zien, zou ik me kapot ergeren aan hem. Blijkbaar wilde hij ‘eruit’ met een bang ofzo. Niet netjes naar de kijkers en je broodheer uiteraard.

9 december 2018 om 13:21

Nee nou ja we weten niet hoe het gegaan is, volgens mij gaan er bij Eurosport wel vaker commentatoren weg op een niet zo prettige manier dus kan me best voorstellen dat je dan iets als statement doet.

Wat een Legend😂😂😂

9 december 2018 om 14:02

Hoezo legend? Je neemt je vak toch totaal niet meer serieus als je random begint met gedichtjes over de dood om vervolgens te beginnen met zingen?

edit: Niet goed gelezen dat dit zijn laatste wedstrijd was, zie de humor er dan wel van in.

Jammer dat Frank Kramer na heel wat jaren Eurosport gaat verlaten. Vooral al die Afrika Cup wedstrijden van vroeger die Frank steevast deed herinner ik mij nog goed (kan me nog een legendarische wedstrijd herinneren waarbij het een aantal minuten voor tijd nog 3-1 stond en het uiteindelijk 3-4 werd!). Mooie prettige, eigen geluid deze Frank Kramer. Het beste!

En ik vind het alleen maar leuk als commentators tijdens de wedstrijd veel anekdotes en wat humor meebrengt (ben een fan van Sierd). Bedoel als je regelmatig voetbal kijkt zie je zelf ook wel wat er gebeurt... extra info en geinige (relevante) anekdotes voegt wat mij betreft alleen maar toe / komt de amusementswaarde ten goede. Dat Frank zijn laatste wedstrijd gebruikt om zijn hart te luchten en nog 1 keer e.e.a. niet voetbalrelevant meldt; alleen maar grappig toch! Het is maar een MLS wedstrijd, geen CL finale ofzo.

9 december 2018 om 14:36

Ja dat is toch mooi! grappig toch ook. echt mooi dat hij dat steevast deed. die ene wedstrijd weet ik ook nog goed. frank het beste!

Als je dacht dat Sierd erg was met zijn detourtjes...

Hilarisch. Ik kan mij als kleine jongen Frank Kramer nog goed herinneren als commentator bij het programma Eurogoals van Eurosport. Ook al was ik jong, toen kon ik al de humor in zien van zijn commentaar en dat hij totaal niet serieus genomen kon worden (waarschijnlijk niet zijn intentie haha).
Een typische uitspraak van hem kon bijvoorbeeld zijn bij een samenvatting van 1 of andere wedstrijd uit de Franse of Portugese competitie ; ''ik kan u vertellen dat deze speler de unieke kwaliteit heeft om de bal zo te raken dat hij onderkant lat scoort''... en ja hoor, even later scoorde hij die wedstrijd dan heel toevallig 2x onderkant lat

9 december 2018 om 14:04

Haha precies dit. Eurogoals ja, die goede oude tijd

Wat een geweldenaar, absolute legende dit.

Ik weet nog dat ik zo een 25 jaar gelden naar hem luisterde bij Eurogoals, zo lang werkt hij al bij Eurosport. heerlijk tussen de middag van school even snel naar huis om te eten en op maandag alle goals van het weekend terug kijken met zijn fijne en karakteristieke stem.

Juriaan van Wessum was ook zo een fijne commentator op Eurosport, jammer dat we daar niet meer van horen.

Veel beter dan de huidige commentators die zo nodig overal een mening over moeten hebben.

Ik vond het toch altijd wel leuk om naar hem te luisteren. Afgelopen jaren heb ik best vaak MLS in de nacht gekeken, vooral in de zomer. Rustige stem waar het wel fijn was om naar te luisteren.
Het gaat je goed, ik vond het altijd leuk om in de nacht naar MLS voetbal te kijken met Frank als commentator.

Laatste wapenfeit van een levende legende. Zojuist een stukje terug gekeken en goed gelachen. Maling aan alles op de laatste werkdag, niet meer dan terecht.

Hij vond het altijd beroerd of aardig gedaan. Hoor hem liever dan sommige nono's bij ziggo sport of fox. #bringinFrankKramer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

0 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren