Dramatische vorm van Galatasaray houdt aan tegen hekkensluiter

Zaterdag, 8 december 2018 om

Galatasaray heeft opnieuw pijnlijk puntenverlies geleden in de Süper Lig. De grootmacht gaf zaterdagavond een 2-0 voorsprong uit handen tegen hekkensluiter Rizespor: 2-2. Galatasaray won slechts een van de laatste zeven duels in de competitie en de ploeg van Fatih Terim is bovendien nog niet zeker van Europese overwintering. Het zijn dus zware tijden voor de supporters van Cim Bom.

Ryan Donk was er vanwege een schorsing niet bij, maar de Nederlands-Kaapverdische Garry Mendes Rodrigues had wel een basisplaats. Vijf minuten voor rust brak hij de ban in het Türk Telekom Stadion. Een hakbal van Henry Onyekuru smoorde in de defensie van Rizespor, maar in de rebound kwam Rodrigues aanstormen om ongeveer vanaf de strafschopstip snoeihard uit te halen: 1-0. Galatasaray won achttien van de voorgaande negentien competitieduels waarin het met een voorsprong de rust in ging en dat leek ook ditmaal te gaan lukken.

In de tweede helft breidde de thuisploeg de marge immers nog verder uit. Aan de linkerflank gaf Rodrigues de bal mee aan Yuto Nagatomo, die een scherpe voorzet afleverde. Eren Derdiyok kwam voor zijn bewaker en kopte raak bij de eerste paal: 2-0. Daarmee was de wedstrijd echter niet beslist. Rizespor kwam terug tot 2-1 via Aminu Umar, die uithaalde nadat hij de bal in het strafschopgebied plots voor de voeten kreeg. Rizespor ging geloven in een stunt en kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte: Braian Samudio dompelde het thuispubliek in rouw.


Poll

Moet Galatasaray nog door met trainer Fatih Terim?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door clutch)

Mariano als cvm, omer als linksbuiten haha er spoort iets niet met onze trainers, ze hebben de match letterlijk weggegeven... Kheb nog nooit zon afgunst gezien tegen onze jonkies

Slechte wedstrijd van GS. Als je 2-0 voorstaat in eigen huis moet je die toch wel op z’n minst over de streep kunnen trekken tegen een Rizespor als je kampioen wilt worden. Ach in Turkije wordt al een tijdje geen voetbal gespeeld dus dit niveau zijn we al eenmaal gewend. Benieuwd of GS vandaag wat gaat zeggen over de scheids aangezien een glaszuivere goal van Rize is afgekeurd en er niet eens is gekeken naar de Var. GS moet blij zijn dat ze niet hebben verloren.

8 december 2018 om 19:17

Glaszuivere? Was gwn een fout op Muslera die daar werd vastgehouden

8 december 2018 om 19:33

Die speler staat gewoon voor Muslera en doet verder niks. Muslera probeert hem zelf weg te duwen. Als het andersom was gebeurd dan was de tff weer bezig en de scheidsrechter was dan weer de pineut

8 december 2018 om 22:22

Wil je beweren dat we niet benadeeld zijn 2 weken achter elkaar, dan verzoek ik je om naar hans anders te gaan om een brilletje aan te schaffen, vandaag heeft GS geen recht om te zeuren op de scheids waarom zouden ze er over beginnen? Elke trainer die benadeeld word door de scheids zegt er wat over, je hebt niks te zeggen over de wedstrijd ( behalve ) dat je een 2-0 voorsprong niet weg mag geven wat iedereen wel weet en vervolgens kom je met een heel verhaal over Gs en de scheids, we weten heus wel wie Het meest heeft geprofiteerd van de TFF en dat is Fener, dit jaar krijgen ze geen hulp en zoals je ziet hebben ze een belangrijke degradatie duel komende wedstrijd.

8 december 2018 om 22:45

GS is benadeeld klopt, maar ze gingen huilen alsof er een complot was en alsof ze al jarenlang de scheids tegenhadden terwijl het tegendeel waar was. Toen GS werd benadeeld, had ik dat ook aangegeven. Wat wil je dat ik verder ga zeggen over dit GS? Ik bekritiseer al wekenlang het spel en zeg al een lange tijd dat de supporters kritiek zouden moeten uiten op Terim en het bestuur. De reden dat Fener zo laag staat is de selectie en niet omdat de scheidsrechters Fener niet gunnen. Geef de selectie van Fener een rood gele shirt en GS stond precies op dezelfde plek als Fener want de selectie en het spel is rampzalig.

8 december 2018 om 23:08

Heb je wedstrijd wel gekeken?
Je vraagt waarom de Var er niet naar heeft gekeken nauw misschien omdat de scheidsrechter al vloot voordat bal bij speler was?
En zeggen dat die speler niks deed terwijl hij zijn armen open heeft en muslera weerhoud uit zijn 6 meter te komen.
Als we zouden huilen hoorden je ons klagen over positie linnes waar sommige analisten op tv zeggen dat hij penalty kon geven. Naar mijn mening was het geen penalty omdat we voetbal spelen en geen basketbal.

Daarnaast doe je alsof het selectie slechter is dan deze gs, jullie hebben met slimani, soldado, ayew 3 spelers die spits kan spelen wij hebben alleen Eren. De klasse die Valbuena heeft zie je nog bij rodriquez nog bij onyekuru terug.

Het enige probleem bij ons is het missen van teveel centrale middenvelders en wat doet Umit Davala 2de helft ipv balans houden door Celil of Atalay erin te brengen brengt hij de oudste spelers op de bank het veld in.... we eindigen de wedstrijd met 4 backs waarvan 1 centraalmiddenveld speelde en andere linksbuiten en met 3 centrale verdedigers waarvan 1 spits was.

Hier wordt je toch echt ziek van.

We staan 2-0 voor, we halen cam eruit omdat hij niet goed speelde, we gooien rechtsback erin, waardoor andere rechtsback als cvm fungeert. Daarna 2-1, we halen rechtsmid eruit voor linksback die vervolgens linkshalf gaat spelen. Welkom bij Galatasaray.. snap echt niet waarom Gs niet kans gaat geven aan jeugdspelers?

8 december 2018 om 19:12

tijd voor celil atalay ahmet sivri en yunus

Het enige verschil tussen Fatih Terim en Senol Gunes is dat Terim oneindig veel krediet heeft bij de supporters, want voor de rest bakken ze er allebei helemaal niks van dit seizoen en is het spel niet om aan te zien. Iedere ploeg die wat vooruit durft te spelen en ze onder druk zet, kan minimaal een puntje halen tegen Galatasaray en Besiktas. Merendeel van de supporters van beide clubs heeft nog steeds niet door bij wie de schuld ligt. Supporters van GS geven de scheidsrechters de schuld, supporters van Besiktas wijzen de slechte resultaten toe aan het ontbreken van een topspits.

8 december 2018 om 19:11

ik durf te wedden dat aboubakar bij jullie speelde dat jullie dik bovenaan stonden, dus idd jullie missen een topspits, wij missen op. elke positie.

8 december 2018 om 19:18

Ook al hadden we Gomez in de spits, het zou niet veel uitmaken. Als je kijkt naar de kansen die Gomez miste in het seizoen 15-16, als je daar een video van maakt duurt die 10 minuten. Maar hij kreeg iedere wedstrijd minimaal 4 of 5 kansen voorgeschoteld omdat we heel goed voetbalden. Nu krijgen onze spitsen per wedstrijd misschien één of twee kansen, dan kan het gebeuren dat ze die missen en achteraf zeuren de supporters over een spits. Je kan je spits niet eens in de positie brengen om op doel te schieten, wat maakt het dan uit of Love of Lewandowski voorin staat?

8 december 2018 om 19:23

Tenzij je Messi natuurlijk als spits zet. :P

8 december 2018 om 19:23

Terim en Gunes bakken er beiden niets van maar helaas werken die new generation tactische trainers als Cocu in Turkije niet... Avci is het beste wat je kan krijgen

8 december 2018 om 21:06

Cocu is ook een apart geval. Zou als nieuwe trainer geen elftal kunnen vormen als hij geen geld ter beschikking heeft. Fener heeft op enkele spelers na onbekenden gehaald. Daar kan Cocu niets mee. En als ze ook nog is conditionele problemen hebben of gewoon ongelukkig zijn in het afmaken is het meer aan het elftal.

Als Fener het geld had om spelers te halen dat voor Cocu een benodigheid was zou hij het beter kunnen doen. Maar niet nu.

8 december 2018 om 23:12

Avci is 10x niks. Als hij zo goed was zou hij Europees ook presteren en niet alleen in Turkije

9 december 2018 om 15:08

De laatste 2 seizoenen nemen ze de competitie serieuzer. We moeten niet vergeten dat hij langs Club Brugge kwam en bijna Sevilla uitschakelde. Maar ik weet 100% zeker dat hij van het bestuur de opdracht heeft gekregen zich alleen op de competitie te richten.

als je met alle respect van rize niet kan winnen thuis EN nog een 2-0 voorsprong weggeeft, dan kan je beter thuis blijven en niet meer trainen! dan terim wat een onbegrijpelijke keuzes, begint hij dement te worden??! tijd voor een nieuwe trainer en kansen voor talenten, en laat de routiniers maar banken. Allah belanizi versin ruhsuzlar!

Moet dit een trainer voorstellen die de jeugdspelers een kans geeft? Dan heb je zoveel jeugdspelers in de selectie tegen de hekkensluiter en laat je ze niet spelen. Nee hij maakt liever vreemde wissels.

Tactische onbenul Terim 2018 samengevat:
- Starten met Selcuk en Feghouli op het middenveld. (moord, zeker na 60ste minuut)
- Rechtsback die erin komt voor een aanvaller (waarom?)
- Mariano als CVM (wtf!)
- Onzichtbare Eren D.
- Late wissels (zijn we inmiddels wel gewend van Terim)
- Linksback die linkshalf gaat spelen (het kan nog gekker)
- Feghouli eruit voor een centrale verdediger (dacht zeker a la Donk weer te gaan scoren)
- 3 slechte wissels terwijl je betere oplossingen achter de hand hebt. (celil, Yunus of Atalay)

Ik zie hier mensen nog serieus de technische staf bekritiseren. Belhanda, Emre, Fernando, Donk, Ndiaye, Serdar en dan vergeet ik vast nog wel iemand. Allemaal geblesseerd of geschorst. Allemaal as spelers. Wat verwachten jullie dan ? Als al deze spelers er zijn, dan nog missen we een spits. Toen we vorig jaar die spits hadden, verloren we nog steeds bijna elke uit wedstrijd. Hebben jullie Mugdat zien spelen ? Die kan dus gewoon helemaal niks. Logisch dat hij werd gewisseld. Ik had dan wel Celil erin gebracht, maar goed. Ik vrees dat wij zomaar ook geen Europa League gaan halen.

8 december 2018 om 20:01

Je kan de technische staf wel bekritiseren dat ze de jeugdspelers geen kans geven bij zoveel blessures en schorsingen? Zeker als je ziet wat er op het veld staat. Dan heb ik liever dat een jeugdspeler speelt en fouten maakt.

8 december 2018 om 20:05

True, Yunus en Atalay rotten op de bank terwijl Omer Bayram als linksbuiten erin komt. Binnenkort is iedereen dan weer terug en dan krijgen de jonkies helemaal geen kans

8 december 2018 om 20:19

Terim is de laatste persoon die een talentvolle tiener onnodig op de bank houdt. Zie Emre B, Sabri, Ozan etc. Met de verkeerde timing, kan je een jonge speler ook kapot maken. Die gasten zijn 18-jaar, hebben nog maar 1 basisplaats streepje op hun naam staan. Het komt wel. Natuurlijk is het ook mijn droom om dadelijk een Galatasaray te zien met allemaal jeugdproducten. Ik beoordeel de staf niet, omdat externe factoren de overhand nemen dit jaar.

8 december 2018 om 21:01

En dat was vooral in de jaren '90 begin '00. Tegenwoordig doet hij dat niet. Denk je nou echt dat Davala zelf beslissingen neemt? Terim neemt het. Davala zou in zijn broek schijten als hij iets tegen de zin van Terim uitvoert.

8 december 2018 om 23:16

Ja tuurlijk deed Fatih de wissels want hij wist exact hoe de wedstrijd zou verlopen.....

En dan zeggen vooral in de jaren 90 en begin 00 liet hij jonge spelers spelen. Waren Semih kaya, Emre Colak, Ozan kabak en Yunus allemaal spelers die er al stonden toen Fatih Terim kwam?

In Fatih Terim geloof ik nog wel maar met Davala ben ik helemaal klaar.

9 december 2018 om 05:34

@Piratekings want davala en terim hebben geen telefoon

8 december 2018 om 20:13

Je hebt wel gelijk dat de belangrijkste spelers afwezig zijn, maar dan nog zou je hier thuis moeten winnen. Je hebt hier geen andere keus dan de technische staf te bekritiseren, zeker nadat je een 2-0 voorsprong zo makkelijk en onnozel weggeeft en dan nog met de meest domme wissels (ooit) komt. Als Galatasaray zijne heb je eindelijk zoveel talent zitten op de bank, en toch kies je voor de "oude garde", nou die ervaren spelers hebben ons de drie punten gekost.

Belangrijkste spelers my ass. De score stond 2-0. Het is niet dat Gala moeite had om te scoren. Anders hadden ze niet eens 2-0 voor gestaan. Misschien was het ontbreken van een cvm een reden maar zelfs dan zet je maar Mariano of Maicon daar. Daarbij wordt Omer, Linnes en Maicon ingezet. Geen Yunus, Celil etc. Wat wellicht het verschil had gemaakt.

Heel ongelukkig voor de Gala fans... Maar dit is de harde realiteit. Galatasaray speelt slecht en de elftal is te zwak. Met of zonder A-Elftal spelers...

Nog even zo doorgaan en GS strijd weer om dezelfde plekken als FB!

Wat is er dit jaar aan de hand met Gala en Fener? Deze 2 prachtige clubs horen met elkaar bovenin mee te doen om de titel. Met (oud)- topspelers red je het niet alleen maar. Echt jammer om te zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Besiktas6526
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Ç. OrhanAanvaller
L. ŞahinUnknown
K. MitroglouAanvaller71
F. MusleraDoelman330
İ. ÇipeDoelman20
Ö. BayramVerdediger121
A. ÇalıkVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

5 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren