Tévez woest: ‘Twee spelers in het ziekenhuis, de rest moest overgeven’

Zondag, 25 november 2018 om

Carlos Tévez is woedend op de CONMEBOL. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond wilde dat de wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores zaterdagavond 'gewoon' doorgang zou vinden, nadat de spelersbus van Boca voor het stadion El Monumental werd bekogeld met onder meer traangas. Tévez vindt dat de bond zich moet schamen.

"Ik zeg dat namens mezelf; als iemand me daarvoor wil schorsen, dan accepteer ik dat", aldus de aanvaller, die aangeeft dat aanvoerder Pablo Pérez van Boca in het ziekenhuis lag op het moment dat de CONMEBOL eiste dat het duel zou doorgaan. "Het is een schande. Er zijn uiteindelijk twee spelers naar het ziekenhuis gegaan. De rest moest overgeven, onder wie ik."

"Sommige spelers konden niet ademen. River Plate heeft er alles aan gedaan om te winnen, dus geef ze die beker maar gewoon", zei hij geïrriteerd in de Argentijnse pers. "Ze doen toch wel wat ze willen, dus laten we het alsjeblieft ergens anders over hebben. Als dit was gebeurd in ons stadion, waren we al lang gediskwalificeerd en had River gewonnen."

Aanvoerder Pérez kon de pers nog te woord staan, met oogverband. "Het doet pijn", zei de middenvelder. "Dit had een feest moeten worden, geen oorlog. Ik heb last van mijn oog: er zijn een paar wonden ontstaan na het weghalen van glasscherven uit mijn oog." Het plan is om de wedstrijd zondag om 21.00 uur Nederlandse tijd in te halen, maar daar is nog geen zekerheid over. "Of ik dan kan spelen? Daar wil ik niet over praten, ik ben er helemaal klaar mee."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door liverpoolallez)

In en in triest die 'supporters'. Leeghoofdige imbecielen van de laagste categorie. Het zal wel niet lukken in Argentinië, maar sluit dit soort gasten toch gewoon 15 jaar op. Idioten.

25 november 2018 om 11:13

Vergeet ook de in en in trieste bond en Infantino niet. Spelers waren vogelvrij. Dat je Boca dan dwingt om te spelen is in mijn ogen nog schandaliger dan de acties van die idiote supporters, die hebben namelijk verder geen verstand, de Bobo's wel.

25 november 2018 om 11:15

De bobo's dus ook niet. Die mensen denken niet met hun hoofd, die denken met hun bankrekening.

25 november 2018 om 11:26

Ja eens, dat is ook bizar. Hoe haal je het in je hoofd om die wedstrijd door te willen laten gaan hé..

25 november 2018 om 12:26

Zoals het in de wereld werkt.. Triest maar waar.. Van “sportieve” bobo’s tot aan de (lokale) politiek en alles daartussen in. Geld, geld en macht. On: Boca moet boycotten en River moet dat steunen. En anders heeft River idd een met bloed besmeurde beker waar ze toch niet van genieten. Net zoals Ajax in ‘97 (of was het ‘96) tegen doping Juventus van het veld had moeten lopen.

Glasscherven in je oog.. Gedachte alleen al doet me pijn.

Achterlijke supports en zo te lezen ook een achterlijke voetbalbond. Ik weet niet eens of je na deze terreur de wedstrijd nog wel moet willen laten spelen. Eigenlijk moet je een straf aan River uitdelen voor het in gevaar brengen van deze spelers. Een regelmentaire 0-3 zou prima zijn, wat zou betekenen dat je die prijs gewoon aan Boca geeft. Aandringen om dezelfde avond nog te spelen is te gek voor woorden, als dat niet lukt, aandringen om de wedstrijd een dag later te spelen is misschien nog wel gekker. Er zijn spelers naar het ziekenhuis gegaan en bond kan alleen maar denken aan het 'spektakel' dat de wedstrijd op zou moeten leveren.

25 november 2018 om 11:39

River is aansprakelijk voor datgene wat er in hun stadion en in alle redelijkheid daaromheen gebeurd, niet meer. Ik persoonlijk zou het belachelijk vinden als dit afgedaan wordt met een reglementaire nederlaag. 3 jaar geleden gebeurde dat wel in een soortgelijke situatie, het verschil is alleen dat het toen in het stadion van Boca gebeurde en niet daarbuiten. Als dit gedoe van gisteravond binnen de stadionmuren gebeurd was, had ik vooraan gestaan om die 0-3 voor Boca op te eisen, en persoonlijk support ik River. Ik probeer het niet goed te praten, het is schandalig wat er gebeurd is. Maar ik denk dat er meerdere organisaties laks zijn geweest. River Plate, Boca, de overheid en de voetbalbonden. Je bent niet goed snik als je die Boca bus over een vol plein River supporters laat rijden. Je kan onmogelijk verwachten dat die bus zonder problemen door kan rijden, al zou dat wel gewoon moeten. Het aantal agenten om de bus heen was ook beperkt. Nogmaals, Niet om het goed te praten want feitelijk gezien zou er niks moeten mogen gebeuren, maar je bent niet goed snik als je water en vuur zo dichtbij elkaar laat komen.

25 november 2018 om 14:20

Geloof mij nou dat op z’n minst voetbalbond over die busroute nagedacht heeft, want dit zorgt natuurlijk voor extra spektakel. Bij Feyenoord - Ajax zag je ook vaak beelden van de bus die aankwam bij De Kuip. Echter, met zo’n rivaliteit en de geschiedenis aan incidenten tussen de clubs / supporters, is zoiets gewoon een absolute no go. Vervolgens nog eisen dat de wedstrijd dit weekend gespeeld wordt. Het spijt me zeer, maar dit kan je niet simpelweg zonder straf laten. Ik gun het River niet om reglementair te verliezen, maar wat ze hebben gedaan is een schande en laat de club dat maar voelen; dat voelen de fans namelijk ook. Toch zijn ze zo hersenloos dat het weer zou gebeuren bij een volgende wedstrijd.

25 november 2018 om 14:25

Je noemt Boca ook dat laks is geweest. Wat hadden zij kunnen doen vraag ik me dan af? De autoriteiten bepalen waar die bus langs gaat richting het stadion. Alles en iedereen rondom river plate en de autoriteiten aldaar is laks geweest, maar het gaat wel heel ver om ook Boca daar nu van te beachuldigen

Het zou belachelijk zijn als deze wedstrijd vanavond wordt gespeeld. Spelers zijn mentaal en fysiek natuurlijk niet in staat om te spelen na die belachelijke aanval. Deze wedstrijd moet je gewoon volgende week of over 2 weken spelen.

25 november 2018 om 11:29

Eens. Hoe kan je nou gisteren het halve team aan het kotsen hebben en vandaag een finale spelen. Sowieso ben je dan niet op 100 procent. Plus het mentale deel inderdaad. Eigenlijk zou de finale nu op neutraal terrein moeten worden gespeeld.

25 november 2018 om 14:21

Nee, niets neutraal terrein. Je brengt me op een idee dat best eens een oplossing kan zijn. Weer de River fans uit eigen stadion en knal het vol met Boca fans. Boca gewoon een tweede ‘thuiswedstrijd’ geven. Hadden die fans maar moeten nadenken.

25 november 2018 om 15:48

@RomanEmpire010 En je denkt serieus dat dat een werkbare oplossing is? Klinkt heel leuk vanuit Nederland, maar dat wordt een veldslag.

Het zijn juist uitspraken van spelers /bestuursleden die meestal olie op het vuur gooien in de rivaliteit tussen clubs.. Supporters worden opgejut.. En als de rookwolken dalen spelen diezelfde spelers/bestuursleden de vermoorde onschuld..

25 november 2018 om 13:54

Wat zou er gezegd moeten zijn dat dit rechtvaardigd? Je bent een idioot als je dit voorval wilt afschuiven op spelers/bestuur.

Deze wedstrijd moet gewoon op neutraal terrein worden gespeeld en alleen als alle spelers van Boca fysiek en mentaal weer 100% zijn. Anders blijft het een grote cheat. Als ik boca was vanavond zou ik gewoon het veld opgaan en dan helemaal niets doen.

25 november 2018 om 14:14

Dat is het probleem in Zuid-Amerika. De veiligheid van de fans die wel goeie bedoelingen hebben kan niet worden gegarandeerd op neutraal terrein.

25 november 2018 om 14:24

Blijkbaar kan er sowieso geen veiligheid gegarandeerd worden. Als zelfs een spelersbus zo wordt aangevallen.. Wie voelt zich dan nog veilig? Ik snap best als Boca nu zegt: we boycotten de finale en dan is het aan de bond om te beslissen wie wint. Als ze River kiezen, zal River Plate nooit trots kunnen zijn om een met bloed besmeurde beker en als ze Boca kiezen, zullen de fans het voor altijd weten dat ze door hun toedoen niet gewonnen hebben. Wat er ook gebeurt, River Plate verdient een straf.

Doodzonde gewoon. Jammer dat zoiets moest gebeuren, ze verpesten de hele bedoeling. Dit had de wedstrijd van de eeuw moeten worden in Argentinie. Wat bezielt sommige mensen toch.

Diep triest... Iemand meer info of de wedstrijd vandaag doorgaat? Kan hier niets over vinden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Boca Juniors

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. RussoUnknown
M. RoffoKeeper
A. RossiKeeper
G. ÁvilaVerdediger
J. BuffariniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Boca Juniors.

80 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren