Seedorf: ‘Hoop dat het vroeg of laat als coach mogelijk is om hier te werken'

Dinsdag, 20 november 2018 om

Clarence Seedorf heeft sinds afgelopen zomer met Patrick Kluivert de leiding bij de nationale ploeg van Kameroen. De 42-jarige oud-international stond eerder aan het roer bij AC Milan, Shenzhen FC en Deportivo La Coruña. In gesprek met Sky Sports geeft Seedorf te kennen dat hij ooit in de Premier League hoopt te kunnen werken.

“Wie wil er niet in de Premier League werken? Tijdens mijn actieve carrière heb ik nooit in de Premier League kunnen spelen, dus ik hoop dat het vroeg of laat als coach mogelijk is om in Engeland te werken. Het is de mooiste competitie van dit moment, dus het zou een privilege zijn om hier ooit te mogen werken”, zegt Seedorf, die momenteel met de nationale ploeg van Kameroen in Engeland is. De Ontembare Leeuwen nemen het in Milton Keynes dinsdagavond op tegen Brazilië.

“Ik ben geen speler meer, dus moest vanaf nul beginnen. Als trainer verlies je vaker dan je wint, totdat je bij een grote club terechtkomt. Ik denk dat negentig procent van de trainers vaker verliest dan wint”, vervolgt de keuzeheer van Kameroen. “Ik streef ernaar om overal waar ik werk een positieve impact te hebben. Hier bij Kameroen willen we een positieve erfenis achterlaten. Dat kan gerelateerd worden aan resultaten, maar ook zeker aan het werk dat je verzet op dagelijkse basis.”

“In het mondiale voetbal is er een klein groepje elites, die in staat zijn om toernooien en competities te winnen. Maar dat betekent niet als je daar niet bijhoort, dat je geen speciale dingen kunt bereiken. Zo sta ik erin. We proberen nu bij Kameroen dingen te bereiken, waar de volgende generatie profijt van kan hebben”, besluit Seedorf.


Poll

Zie jij Clarence Seedorf ooit als trainer in de Premier League werken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Moet ie alleen niet weer bij een gevalletje Titanic instappen. Vond het bij Milan niet eens slecht gaan onder hem, ik ga hem zeker volgen als ie weer aan de bak gaat.

20 november 2018 om 15:16

'gevalletje Titanic'

Vind het idd zelf moeilijk te peilen wat nu precies de coachingskwaliteiten van Seedorf zijn. Hij komt (en kwam) mij altijd wel over als een welbespraakte, intelligente man. Maar als je kiest voor clubs waar je al ver van tevoren de ijsberg ziet aankomen, Deportivo en Milan, dan geef je jezelf ook niet de kans om je verder te ontwikkelen.

Misschien eerst maar eens 2-3 jaar bij een middenmoter/subtopper in de Eredivisie of een stabiele, dramavrije club in de Championship?

20 november 2018 om 19:06

Bij Depor wilden ze hem volgens mij behouden of stonden ze daar minimaal open voor. HIj ging een enorme uitdaging aan. Dat is zo gek nog niet.
Het enige rare, uit sportief oogpunt, is China.

Bijzondere uitspraak: "ik denk dat negentig procent van de trainers vaker verliest dan wint” voor zo'n intelligente man. Is natuurlijk zwaar overdreven.
Praktisch gezien zou dat betekenen dat een succesvolle trainer 10x zo lang op zn post zit als een niet-succesvolle trainer.

Kijkend naar de historie van de huidige trainers in de eredivisie bij hun huidige club winnen ze bij elkaar opgeteld 47 procent van de wedstrijden, en verliezen ze 31 procent.
Er zijn er slechts 8 van de 18 die momenteel meer verloren hebben dan gewonnen (alleen competitiewedstrijden in de eredivisie en 1e divisie gemeten):
riekerink, eijer, koster, groenendijk, poldervaart, van t schip, buijs en van der gaag.
Blijven er dus 10 over met een positief winpercentage.
Nu is het natuurlijk wel zo dat wanneer je wint, je relatief gezien langer blijft zitten. Zeker een vdbrom, Steijn en Gio hebben een groot aandeel, maar de 'positieve' trainers nemen wel 76% van de gecoachte wedstrijden voor hun rekening momenteel.

20 november 2018 om 20:07

Ik denk dat hij doelt op beginnende trainers en in dat geval zou het best nog eens zo kunnen zijn. Het is uiteraard niet wat er staat natuurlijk.

Ik snap de droom van Seedorf. Bij Milan presteerde hij niet slecht (!), gezien het behaalde punten en zijn opvolgers. Bij Deportivo was het ook niet slecht maar meer een situatie die lastig te redden was. De droom van Seedorf kan werkelijk worden als hij een prestatie van formaat neer gaat zetten met Kameroen. Het lijkt me echter verstandig om, indien de mogelijkheid daar is, niet in een team te stappen zoals Crystal Palace waar betonvoetbal en afhankelijkheid van een paar spelers de norm is. Daar ga je geen degelijk voetbal in krijgen. (vandaar dat ik het ook een rare keuze vond van Frank de Boer. )

Wat een kletskoek ook. Iets neerzetten voor de volgende generatie. Ofwel, we bakken er niets van en ga er ook maar niets van verwachten. En mocht het over 10 jaar ineens wel goed gaan, dan zeggen we gewoon dat wij het fundament zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
445 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018-2019 Kameroen
2014-2014 AC Milan
2012-2014 Botafogo
2002-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Jordi Cruijff begint aan nieuw avontuur na ontslag Roberto Donadoni

Jordi Cruijff is de nieuwe hoofdtrainer van Shenzhen FC, zo maakt de club uit de Chinese Super League wereldkundig. De 46-jarige Nederlander is de opvolger van Roberto Donadoni, die deze week...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Omar Rekik, het broertje van Karim Rekik, staat mogelijk voor een overstap naar Nederland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren