Update: FC Dordrecht neemt ook afscheid van assistent Scott Calderwood

Donderdag, 17 januari 2019 om

Gérard de Nooijer is niet langer de trainer van FC Dordrecht. De Schapenkoppen maken bekend dat de coach zondag op non-actief is gezet en dat beide partijen ernaar streven om de arbeidsovereenkomst ‘binnen enkele dagen op gepaste wijze te ontbinden’. Het contract van De Nooijer loopt na dit seizoen af.

De honneurs worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Scott Calderwood en Johan Versluis wordt aan de technische staf toegevoegd. De 49-jarige De Nooijer was sinds juli 2016 de trainer in het Riwal Hoogwerkers Stadion en daarvoor was hij als assistent- en interim-coach al verbonden aan het eerste elftal van FC Dordrecht.

FC Dordrecht staat na veertien speelronden met zes punten op een gedeelde laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen zaterdag werd er met 0-3 verloren van FC Eindhoven. De laatste en enige zege van het seizoen dateert van 5 oktober, toen SC Cambuur op eigen veld met 3-1 werd verslagen.

“Ik heb met veel plezier bij Dordrecht gewerkt. Tot op het laatste moment”, reageert De Nooijer bij Voetbal International. “Ik heb alles gegeven. Als ze het niet voldoende vinden, is dat hun beslissing. Ik wil niet weg, de club wil van me af.” Volgens Voetbal International vond technisch directeur Peter Drijver De Nooijer ‘te veeleisend en te professioneel’ voor zijn spelers. En hij was niet tevreden over de sportieve prestaties.

Update 19 november 17.35 uur - FC Dordrecht distantieert zich van uitspraak over De Nooijer
FC Dordrecht nam maandagochtend afscheid van trainer Gérard de Nooijer en een van de redenen van de breuk zou zijn dat de coach ‘te professioneel’ was. De Schapenkoppen nemen maandagmiddag met een officieel statement echter afstand van die lezing, die in verschillende media te lezen was: “Op Gérard’s ambities en intenties valt niets af te dingen. Wel is veel aandacht besteed aan zijn wijze van coaching naar jonge en onervaren spelers en hoe hij zich na wedstrijden via de pers uitte in relatie tot de kwaliteit van de selectie. In zijn streven naar perfectie lag de nadruk wat ons betreft te vaak op de tekortkomingen”, legt algemeen directeur Hans de Zeeuw uit.

Update 21 december 14.10 uur - FC Dordrecht meldt komst trainer: 'De meest geschikte kandidaat'
Claudio Braga treedt per 1 januari voor anderhalf jaar in dienst als hoofdtrainer van FC Dordrecht, zo meldt de club uit de Keuken Kampioen Divisie vrijdag. “Claudio Braga is in onze ogen de meest geschikte kandidaat gebleken. Hij heeft als trainer een brede ervaring bij diverse clubs zowel in de jeugdopleiding als bij eerste elftallen, zoals laatst bij het onder zijn leiding gepromoveerde Fortuna Sittard”, aldus Peter Drijver, technisch manager van FC Dordrecht.

Update 17 januari 17.18 uur - FC Dordrecht neemt ook afscheid van assistent Scott Calderwood
Twee maanden na het vertrek van Gérard de Nooijer is er ook een einde gekomen aan de samenwerking met Scott Calderwood, zo meldt FC Dordrecht via de officiële kanalen. De oefenmeester was even als interim-trainer werkzaam en werd daarna de assistent van de nieuwe hoofdtrainer Claudio Braga. Een ‘verschil van inzicht over de invulling van de werkzaamheden’ heeft nu echter tot een beëindiging van de samenwerking geleid. De breuk komt op een opvallend moment, daar Calderwoord over anderhalf seizoen hoofdtrainer zou worden van de Schapenkoppen.Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door bozzie67)

Zat er al een lange tijd aan te komen, was vorig jaar ook al genoeg speculatie over. Maar eerlijk is eerlijk, kijkende naar de selectie kan je gewoon zien dat we Marco Boogers missen. Zijn vervanger heeft gewoon een veel kleiner netwerk en dat is op het veld te zien. Ben benieuwd wie het stokje van Gerard over gaat nemen.

19 november 2018 om 11:17

Ik ken deze man persoonlijk en dat de club zegt dat hij te professioneel is slaat nergens op. Hij is wel veeleisend, bij een klein foutje lijkt het wel alsof je bewust in eigen goal geschoten hebt. Verder is hij ook best arrogant (niet zo erg als zn broer) maar het Gerard weet nu ook dat het over voor hem is. Als je al wordt ontslagen bij FC Dordrecht, dan mag je het weer lekker bij een amateurclub proberen.

19 november 2018 om 11:38

Maar met de houding vd spelers volgens de directeur mag Dordrecht ook onder de amateurclubs worden geschaard

Ik snap hem wel. Wie wilt er nou weg van de Keuken Kampioen divisie? Overigens wel zielig hoe hij blijft zeggen dat hij niet weg wil.

19 november 2018 om 12:55

Zou ik ook zeggen als een clubij ontslaat voor einde contract. Je wilt toch gewoon je contract afgekocht hebben?

Wacht even, een trainer van een BVO wordt als te professioneel ervaren door het management? Te veeleisend en dergelijke kan ik mij wat bij voorstellen, maar gaan we bij Bvo's daadwerkelijk gradaties gebruiken als het gaat om professionaliteit en diens niveau?

19 november 2018 om 11:04

Ja spelers voetballen daar allemaal op amateur basis waarschijnlijk, gwn een leuk vriendenteam. Dit kan serieus volgens mij alleen hier.

"Te professioneel zijn" is tegenwoordig ook een begrip in het betaalde voetbal...

Raar argument om te zeggen dat de trainer “te professioneel” is voor zijn spelers. Wat vraag je dan? Dat je na de training rust neemt en geen bitterballen eet? Of is dat te professioneel voor FC Dordrecht? Moet dat een volksclub zijn en blijven doordat er ruimte is om én te voetballen én niet al te professioneel te leven?

Te veeleisend en te professioneel . Misschien moeten ze dan clown Bassie maar voor de groep zetten. Het is een betaald voetbal organisatie toch? Met deze instelling de licentie van Dordrecht maar snel afpakken. Het is toch ook een "prof"club. Dan mag je je toch ook professioneel gedragen?

Spelers mogen ook niet afgetraind zijn, en moeten na de vakantie met 4 kilo overgewicht terug komen waarschijnlijk.

Dus je betaalt een trainer om fulltime in dienst te zijn bij je club en vervolgens wil je van hem af omdat hij te professioneel is. Ben benieuwd wat ze daarmee bedoelen. Kan me toch moeilijk voorstellen dat ze liever een trainer hebben die elke dag te laat komt en de kantjes er vanaf loopt bij wijze van spreken. Weet iemand wat die directeur daar precies mee bedoelt want in dit artikel is het aleen een losse en nietzeggende quote.

19 november 2018 om 12:57

Zoals ik het lees bedoelen ze hiermee dat De Nooijer dingen van spelers verwacht die ze niet waar kunnen maken. Als dat zo is dan gaan spelers muiten en je als trainer niet meer serieus nemen. Blijft staan dat het een onhandige uitspraak/formulering is.

Als de spelers zich als prof voelen moeten ze miss ook niet meer als een prof voetballer betaald worden, kijken wat ze dan zevgen/doen

Als de spelers zich als prof voelen moeten ze miss ook niet meer als een prof voetballer betaald worden, kijken wat ze dan zevgen/doen

Op een enkele goede periode na is het altijd behelpen geweest qua resultaten met deze trainer. Met als dieptepunt de bijna degradatie recentelijk. Het doet me pijn aan het hart de teloorgang van deze club te zien de laatste jaren. Dordrecht is een grote stad en zou makkelijk qua achterban, stad en 'verzorgingsgebied' mee moeten gaan met clubs als Excelsior of Heracles. Maar het is 1 doffe ellende, te beginnen met het stadion en eindigend met de selectie. Structureel schrijnend gebrek aan goed management die een paar degelijke sponsoren kan vinden in de regio zodat dat geld gestoken kan worden in een normale selectie en verbetering van het stadion. In andere delen van het land kan het ook, nooit begrepen waarom dat in Dordrecht altijd op een zo'n armoedig niveau blijft steken. Op deze manier heeft het eigenlijk amper bestaansrecht.

Ook doodzonde dat ras Dordtenaren als van der Gijp en Ad Scheepbouwer zich op geen enkele manier geroepen voelen om de club op welke wijze dan ook te helpen. Tijd en geld te over hebben ze allebei maar blijkbaar voelen ze de noodzaak niet zo....

.

19 november 2018 om 13:19

ach wat verwacht je nou van hen? Tenzij ze 10 mln meenemen kom je niet veel verder. Kijk naar Den bosch dat was jaren niets en nu komt er iemand met geld en komen er goede spelers. Opeens spelen ze mee om de titel.

Talent gaat boven kennis

17 januari 2019 om 18:37

Den Bosch heeft zich de vernieling in bezuinigd doordat verkeerde managers in de jaren daarvoor niet goed op de centjes hebben gelet en ook slecht beleid hebben gevoerd. Doodsteek was de jeugdopleiding inkrimpen en samen laten gaan met RKC jeugdopleiding. Er kwamen geen talenten meer door die voor een prijsjes verkocht konden worden. Frappant is nog steeds dat de kern van de basiself bestaan uit 8 spelers die vorig seizoen met elkaar 11e zijn geworden. In elke linie 1 nieuwe speler erbij en we staan ineens 1e nog steeds idioot dat het zo snel kan gaan.

Jammer dat het zo'n puinhoop is bij Dordrecht ze hebben het een aantal jaren echt wel beter gedaan dan fc den bosch, vond dat er in die jaren Boogers een team daar stond in Dordrecht met herkenbaar voetbal. Hoop dat ze de weg naar boven weer vinden.

Beste Dordrecht supporters, Herinneren jullie het transfertopic nog aan het begin van het seizoen? Ik wel. Ietwat te subjectief he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Telstar37-15
17.FC Dordrecht25-29
18.Jong AZ23-22
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Renze FijKeeper00
Nick WoltersKeeper00
Clarence BijlVerdediger00
Julius BliekVerdediger00
Kino DelorgeVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

1 fan
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Atlético Madrid wil twintig miljoen euro betalen aan Sporting Portugal als compensatie van de omstreden transfer van Gelson Martins. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren