‘Mijn liefde voor Liverpool is ontstaan dankzij Fernando Torres’

Maandag, 29 oktober 2018 om 21:25Gijs Freriks • Laatste update: 21:37

Dani van der Moot had op vijftienjarige leeftijd de overstap kunnen maken naar Liverpool, maar gaf de voorkeur aan een transfer van AZ naar PSV. De inmiddels 21-jarige spits stelde zijn favoriete club in het buitenland daarmee teleur, want Van der Moot was en is een groot fan van de club uit de Premier League.

“Mijn liefde voor Liverpool is ontstaan dankzij Fernando Torres. Ik was een groot fan van hem en heb veel acties van hem proberen na te doen op het veld. Je probeert je toch een beetje met hem te vergelijken”, aldus Van der Moot in gesprek met Voetbalzone.

“Toen Torres naar Liverpool ging, ben ik hem en Liverpool intensiever gaan volgen. Ik zag iedere wedstrijd en de sfeer en beleving op Anfield is sowieso uniek. Dat kan iedere voetballer die daar gespeeld heeft, waarschijnlijk wel bevestigen.” Van der Moot zou zes jaar bij PSV blijven en zit sinds afgelopen zomer zonder club.

Het volledige interview met Dani van der Moot, waarin hij vertelt over het afwijzen van Liverpool en Ajax, over zijn tijd bij PSV, zijn proefperiodes en zijn toekomst, verschijnt dinsdag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door bassie1967)

Iedereen die roept dat spelers beter in Nederland kunnen blijven voor hun ontwikkeling...... zie hier het resultaat. Als hij was gegaan had hij tenminste de ervaring om bij een Europese topclub rond te lopen, nu is het afwachten of Almere City interesse in hem toont

29 oktober 2018 om 12:43

Haha prexies, daarom gaf k altijd aan; wanneer je goed genoeg ben dan ben je goed genoeg voor het buitenland als binnenland, punt.

29 oktober 2018 om 12:49

Dat zegt men vanuit de gedachte dat als iemand bij PSV al niet slaagt dat bij bijvoorbeeld Liverpool al helemaal niet zal doen. Dat is geen gekke gedachte hoor. En als hij perse die ervaring van die Europese topclub had willen hebben was ie vast wel gegaan, niet?

29 oktober 2018 om 16:07

Jaimy, dat zegt men omdat je in Nederland rustiger kan groeien, in een vertrouwde omgeving waar je meer kansen krijgt. Waardoor de kans groter is dat je je maximale potentie bereikt. En deze speler toont aan dat die "rustige" route geen garantie voor succes is. Daar heeft Pedrovasquez gewoon gelijk in.

Daarmee hebben we natuurlijk geen alomvattend antwoord op de vraag of het beter is om hier langer te blijven, of juist om snel naar het buitenland te gaan. Maar het is wel een mooi voorbeeld van een speler die het hier niet echt gered heeft, terwijl die wel naar een Engelse topclub had gekund.

29 oktober 2018 om 17:21

Edo, helemaal mee eens en het is zeker een mooi voorbeeld. Ik zeg ook niet dat hij er volledig naast zit, maar met zijn reactie wekt hij wel de suggestie dat het helemaal niet meer uitmaakt waar je als jonge speler je ontwikkeling gaat doormaken. En dat alleen omdat deze ene speler in NL is gebleven en het niet heeft gered. Dat is natuurlijk onzin. Er zijn genoeg jonge spelers die het wel ‘gered’ hebben via het buitenland. Daarnaast weten we ook niet waarom hij het niet gered heeft, kan van alles zijn zoals talent, mentaliteit, fysiek, etc.

29 oktober 2018 om 21:44

Geen enkele route geeft garantie op succes.

29 oktober 2018 om 17:25

Nooit gehoord van uitschieters, incidenten? Dat 1 of enkelen het redden betekent niet dat het representatief is

29 oktober 2018 om 17:36

@pedrovasquez Je hebt gelijk. Je moet Nederland zo snel mogelijk verlaten. Niemand leert hier wat. Wil je stappen maken dan moet je in het buitenland in de drukte leren voetballen. In NL spelen we niet in de drukte maar spelen we de bal naar de zijkant of achteruit zonder druk op de bal.

29 oktober 2018 om 20:29

Jij bent sarcastisch denk ik? Wat je zeg is namelijk klinkklare onzin. De Nederlandse competitie is al jaren een springplank voor talenten uit binnen en buitenland. De 16-17 jarige die naar het buitenland gaan kiezen meestal voor de poet.

29 oktober 2018 om 18:22

Op 15 jarig leeftijd is nergens iets zeker, als je veel talent hebt is dat natuurlijk mooi, maar je moet ook hard kunnen werken, goede mentaliteit hebben en doorzettingsvermogen. Dit kan je grotendeels krijgen door je opvoeding, maar ook juiste begeleiding. Daarmee kan je de top bereiken, dat is grotendeels topsport.

29 oktober 2018 om 19:17

Niet helemaal mee eens want er breekt zelden een Nederlandse speler door in het 1e van een Engelse topclub. Of ze komen na wat verhuurperiodes, terug in NL. Maar ligt er ook aan bij welke NL club je zit want jeugd kreeg lange tijd ook geen echte kans in het 1e van PSV. Kijk bijv naar Lammers, terwijl je 10mil betaald voor een Romero, de in zelfse leeftijdscategorie zit. Dan hebben we ook nog Obispo, de al een lange tijd wacht op een echte kans.

29 oktober 2018 om 20:21

En daarbij zijn de spelers die vertrekken vaak de grootste talenten in de jeugd. Op een paar uitzonderingen na (bijvoorbeeld die Brouwers die toen bij Ajax weg mocht en naar Liverpool ging).

29 oktober 2018 om 21:45

@zzzlatan

misschien ben je dan gewoon niet goed genoeg. spelers als Marquinos, Varane, Pogba, De Bruyne, Salah, Lukaku en Gabriel Jesus lukte het wel, of rechtstreeks of via een verhuurperiode of kleine uitstap bij die buitenlandse topclubs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren