Tadic faalt opnieuw en kost Servië de overwinning in Arena Nationala

Roemenië en Servië hebben de punten zondagmiddag gedeeld in Divisie C van de Nations League. In de Arena Nationala in Boekarest speelde Roemenië de gehele tweede helft met tien man, na een rode kaart voor Gabriel Tamas in de slotfase van het eerste bedrijf. Die overtreding leverde een strafschop op, maar die werd gemist door Dusan Tadic. Eerder in de poulefase faalde de buitenspeler van Ajax ook al vanaf elf meter tegen Litouwen (0-1 zege).

Servië had in de eerste helft het meeste balbezit, maar de bezoekers konden nauwelijks kansen creëren om doelman Ciprian Tatarusanu te testen. Schoten van de uitploeg kwamen vaak naast de verkeerde kant van de paal terecht. Vlak voor rust had Tadic de uitgelezen mogelijkheid zijn ploeg de voorsprong te bezorgen. Tamas ging volgens scheidsrechter Kevin Blom dermate over de schreef door zijn tegenstander per ongeluk in het gezicht te trappen dat de verdediger met rood moest inrukken. Tadic mocht vervolgens aanleggen vanaf elf meter, maar schoot hoog over.

Er was voor Servië nog geen man overboord, want de gasten hadden nog een volledige tweede helft met een numeriek overwicht voor de boeg. In de tweede helft ging het echter nog steeds niet soepel voor het elftal van Mladen Krstajic. De bondscoach bracht sterspeler Sergej Milinkovic-Savic na 62 minuten binnen de lijnen om een doorbraak te forceren. Er bleven kansen komen, maar uiteindelijk moest Servië genoegen nemen met een punt. Het land gaat aan kop in de poule, met acht punten uit vier duels. Roemenië volgt met zes punten. Montenegro heeft er vier, maar heeft nog een duel tegoed met het nog puntloze Litouwen.

Eindigt Servië als groepswinnaar in de Nations League?