Update: Stage Nienhuis bij NEC na twee dagen beëindigd

Donderdag, 11 oktober 2018 om

Leonard Nienhuis traint vanaf dinsdag mee bij NEC, zo meldt de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De 28-jarige doelman is clubloos sinds zijn vertrek bij Sparta Rotterdam. Ook doelman Osman Hadzikic, die vanaf zaterdag al op stage in Nijmegen is, blijft de komende week meetrainen bij NEC, dat op zoek is naar een doelman door het vertrek van Gino Coutinho.

Begin september meldde NEC dat de 36-jarige Coutinho per direct stopte met profvoetbal. “We hebben goede en emotionele gesprekken met Gino gevoerd over zijn gevoelens en zijn overwegingen die hij had bij het maken van deze keuze. (...) Dit besluit is uiteraard niet van de ene op de andere dag genomen”, zo legde technisch directeur Remco Oversier uit.

De club is vervolgens op zoek gegaan naar een nieuwe sluitpost en mogelijk gaat Nienhuis een contract tekenen bij de Nijmegenaren. Eerder was de sluitpost, naast Sparta, ook actief voor sc Cambuur en FC Groningen. In totaal stond Nienhuis 96 wedstrijden in de Eredivisie en 52 wedstrijden in de Eerste Divisie onder de lat.

Update 11 oktober 2018 9.08 uur – Stage Nienhuis bij NEC na twee dagen beëindigd
Leonard Nienhuis gaat niet aan de slag bij NEC. De stage van de clubloze doelman is per direct beëindigd, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie donderdagochtend bekend. Het besluit is genomen in goed overleg tussen club en speler. De 28-jarige Nienhuis trainde in totaal twee dagen mee met de Nijmegenaren.


Poll

Leonard Nienhuis is een goede versterking voor NEC


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door toss)
9 oktober 2018 om 10:44

Matige keeper, kan je beter een jeugdkeeper klaarstomen onder fulltime begeleideing van een ervaren keeperstrainer.

Als reservekeeper kun je de gok nemen. Weet alleen niet of ik hem als 2e of als 3e keeper zou nemen.
Ik denk dat ik eerder voor Merveille Goblet zou gaan.

Heeft ervaring bij Standard op gedaan, heeft zo'n 4500 minuten gemaakt in de hoogste competitie en is nog maar 23 jaar.
Kortom, hij kan alleen maar beter worden en zou de strijd aan kunnen gaan als 1e doelman.

Logisch dat NEC op zoek gaat naar mogelijkheden. Naast dat Coutinho is gestopt, is 1e keeper Alblas ook nog eens uitgeschakeld de komende maanden. Marco van Duin is simpelweg niet goed genoeg.

Gezien deze situatie lijkt Nienhuis mij op dit moment een prima versterking, maar als Alblas terug komt is hij eerder geschikt als 2e keeper

Als je als Nienhuis zijnde geen club kan vinden en nu stage moet lopen, dan moet je eens flink achter je oren krabben hoe men zelfs in de KKD over je denkt. Ik zou een avontuur in Azië overwegen.

Misschien was hij niet fit genoeg?

Hij kan er dan ook echt he-le-maal niks van, moet naar Achilles gaan, daar weten ze er wel raad mee Wel leuk voor hem dat hij nog zoveel wedstrijden in de Eredivisie gekeept heeft, toch niet verkeerd.

Ik herinner me Nienhuis als een prima keeper, wel zeer uitgesproken.
Wat is de reden dat een club die redelijk dringend op zoek is naar een keeper, er na 2 dagen meetrainen al uit is dat Nienhuis (met zijn staat van dienst en ervaring) dit niet gaat worden?? Ik vind dit een beetje vreemd.

11 oktober 2018 om 09:30

Dat je hem een prima keeper vind, vind ik wel opvallend. Ik herinner me eigenlijk alleen maar blunders. Heeft inderdaad wel aardig wat ervaring, maar goed je moet ook wat kunnen natuurlijk.

11 oktober 2018 om 11:04

Nienhuis een prima keeper? Het is een grabbelaar met overgewicht die Cambuur een sloot aan punten gekost heeft in zowel de Eredivisie als de toenmalige Jupiler League. Mocht uit armoede vorig seizoen nog 2x meedoen bij Sparta wegens blessures van de eerste keeper en ze wisten niet hoe snel ze iemand anders moesten aantrekken. Zo slecht vonden ze hem.

11 oktober 2018 om 15:59

oh is het zo erg gesteld? Ja heb eigenlijk een andere beleving. Dacht juist dat hij wel gewaardeerd werd bij Cambuur en dat hij ze soms overeind hield terwijl het verder op het veld niet veel was. Zal wel aan mij liggen dan

Altijd een dramatische keeper gevonden, ik denk dat hij samen met Mickey van der Hart de slechtste is die in de recente geschiedenis basiskeeper is geweest van een eredivisieclub. Als je hem zag keepen, dan leek het altijd ook alsof hij eigenlijk veel te klein was, terwijl hij volgens Wikipedia toch 184 cm lang is.

Hij was niet fit en kon gewoon niet mee op de training. Die Hadzikic maakte ook een veel betere indruk alhoewel dat er wel een is van heel veel uitkomen. Dat gaat communicatie vragen met de verdediging. Van Duin is overigens al een paar dagen afwezig. Schijnt boos te zijn vanwege de stage van Nienhuis die hij niet beter acht dan zichzelf.

11 oktober 2018 om 11:18

Van Duin kan er zelf ook helemaal niks van. Hij was vooraf aan het seizoen derde keeper en heeft vorige seizoenen een paar kansen gekregen, waar hij schandalig keepte. Die jongen moet echt eens in de spiegel gaan kijken.

Je had hem al niet eens moeten uitnodigen voor een stage. Hele matige keeper. Kun je net zo goed de keeperstrainer op doel zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.SC Cambuur34-1
15.NEC320
16.Telstar25-17
17.FC Dordrecht18-24
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.

Nederland
8 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren