Tien man van Benfica verslaan AEK dankzij heerlijke goal van Semedo

Benfica heeft dinsdagavond een belangrijke overwinning in de Champions League geboekt. Twee weken na de 0-2 nederlaag tegen Bayern München zegevierde het team van trainer Rui Vitoria over AEK Athene, dat zodoende na de eerdere nederlaag tegen Ajax nog steeds op nul punten staat: 2-3. De Grieken slaagden erin om tegen tien man een 0-2 achterstand weg te poetsen, maar hadden geen antwoord op de heerlijke 2-3 van Benfica. As Aguias hebben nu een punt minder dan Ajax, dat bij Bayern remiseerde (1-1).

Benfica legde in de eerste veertien minuten een belangrijke basis voor de overwinning. Na zes minuten spelen liep AEK reeds achter de feiten aan. Vasilios Barkas kon een hard schot van Gedson Fernandes van afstand maar half keren, waarna Seferovic de rebound ongehinderd vanaf enkele meters kon binnenschieten: 0-1. Luttele minuten later verdubbelde Benfica de voordelige marge. Na een heerlijke voorzet van Pizzi kwam Grimaldo goed voor zijn tegenstander en kopte hij de 0-2 achter Barkas.

Een hard gelag voor AEK, dat zich echter weigerde neer te leggen bij de tussenstand. De Grieken maakten jacht op een aansluitingstreffer en hadden Benfica volledig in de houdgreep. Een 1-2 ruststand was zeker niet onverdiend geweest. Het team van Vitoria hield stand, maar incasseerde in de extra tijd van de eerste helft een flinke domper. Rubén Dias zag Ezequiel Ponce over het hoofd toen hij de bal wilde wegwerken en voor de trap in diens rug zag hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

AEK startte ook goed aan het tweede bedrijf en dat resulteerde na 53 minuten in de 1-2. Na een voorzet vanaf links van Niklas Hult werkte Viktor Klonaridis de bal achter doelman Odisseas Vlachodimos. Tien minuten later was Klonaridis opnieuw trefzeker, na een eenvoudige inzet van dichtbij in de doelmond: 2-2. Vladichomos voorkwam in de 73e minuut van dichtbij een derde goal van Klonaridis en dat bleek een cruciale redding. Alfa Semedo mocht een minuut later ongehinderd oprukken richting de goal van AEK en schoot het leer diagonaal via de paal achter Barkas.

Wie gaat hoger eindigen in de groepsfase?