‘Vanaf jonge leeftijd zijn spelers van Ajax gewend om de controle te hebben’

Donderdag, 20 september 2018 om 09:14Chris Meijer

Ajax nam woensdagavond in de tweede helft afstand van AEK Athene. Nadat er voor rust nog een 0-0 stand op het scorebord stond, wonnen de Amsterdammers dankzij een sterk tweede bedrijf met 3-0. Na afloop baalden de spelers van de kampioen van Griekenland dan ook van het spel na rust.

“We waren totaal gefocust en wisten wat we moesten doen. In de tweede helft hebben we allemaal fouten gemaakt en de eerste fout was van mij. We verloren onze concentratie en tegen zulke teams kun je je dat niet permitteren. Na de eerste goal stortten we in. Het heeft niets met frustratie te maken en tegen een club als Ajax mag je je concentratie nooit verliezen. Ajax speelde ook beter dan wij”, zegt Uros Cosic in gesprek met SDNA.

Ploeggenoot Niklas Hult stelt dat AEK Athene in de eerste helft goed stond en mogelijkheden had. “In de rust vertelden we elkaar dat we zo moesten doorgaan, maar dan kun je niet uit de kleedkamer stappen en zo snel tegen een tegengoal aanlopen”, zegt de Zweedse verdediger van AEK Athene. Konstantinos Lambropoulos zegt dat de Grieken tegen teams als Ajax niet hun eigen spel kunnen spelen.

“Vanaf jonge leeftijd zijn spelers van Ajax gewend om de controle te hebben. In de eerste helft ging het nog zoals wij wilden, maar in de tweede helft gaf de ervaring van Ajax de doorslag. We verloren onze concentratie”, concludeert Lambropoulos. Ook André Simões wijst op het verschil tussen de eerste en tweede helft. “In de eerste helft speelden we solide en verdedigden we goed. Na rust moesten we direct een tegengoal incasseren en daarna vond Ajax de ruimte.”


Poll

Denk jij dat Ajax de groepsfase van de Champions League overleeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door pparzyszek)

In tegenstelling tot de berichten hier is AEK geen Heerenveen of AZ. Ten eerste komen deze clubs normaal niet eens door de voorronde van de EL, en ten tweede meldde Fox Sports dat AEK al 14 Europese wedstrijden ongeslagen was, een reeks met onder meer tegenstanders als Milan, Kiev en Brugge. Ook incasseerde het in de laatste 18 duels maar 4 tegengoals en schakelde het in de voorronde Celtic uit. Ik hoop daarom dat AEK de volgende speelronde Benfica minimaal op een gelijkspel kan houden.

20 september 2018 om 09:43

AEK is zeker geen slechte ploeg en een 3-0 overwinning is gewoon erg knap van Ajax. Hoop dat ze die lijn door kunnen trekken in Europa en dat Benfica idd punten laat liggen tegen AEK.

20 september 2018 om 09:46

Achjoh lazer op, ze kunnen er niks van de lamme en de blinde 3-0 is nog matig want benfica gaat minimaal 5-0 winnen en dat is voor het doelsaldo jammer

20 september 2018 om 09:49

Als Ajax een positief onderling resultaat behaald tegen Benfica, boeit het doelsaldo niet. Dus thuis winnen en uit gelijk of kleine nederlaag (winnen lijkt me lastig, maar mag ook) gelukkig is Bayern thuis de laatste wedstrijd en na de overwinning gisteren verwacht ik dat ze gemakkelijk al 1e zijn voor de laatste wedstrijd. Is wel lekker om tegen een iets zwakker Bayern te spelen.

20 september 2018 om 09:55

Miquel lees je ff in voordat je heel stoer zulke termen gebruikt. Doelsaldo is van ondergeschikt belang, het gaat eerst om onderling resultaat. Gekkie.

20 september 2018 om 09:56

Ze hadden een passings percentage van 50% en trapten soms zomaar ballen ver naar voren waar niemand stond. Daarnaast waren ze verdedigend ook niet solide. Dit was echt geen goede tegenstander hoor.

20 september 2018 om 10:02

Wellicht werden ze daartoe ook regelmatig gedwongen aangezien Ajax lange tijd met het hele team goed druk op de tegenstander gaf.

20 september 2018 om 10:35

Natuurlijk zal dit de verdienste zijn van Ajax, Ajax zette goed druk waar AEK Athene niet mee om kon gaan. Maar als je als Ajax zijnde dit tegen een Europese (sub)topclub doet, dan zal dit weinig effect hebben. Die voetballen zich onder de druk van Ajax uit. Daarom wordt er ook aangegeven dat AEK niet zo veel voorstelt op Europees niveau.

Los van dat is het gewoon een goede en vooral belangrijke overwinning!

20 september 2018 om 12:12

RASDAGO: Ze hadden een passingspercentage van 70.0% gemiddeld over de ploeg. Dat ze de (kansloze) lange ballen hanteerden was omdat Ajax ze geen kans gaf om op te bouwen. Moeilijk he? Toegeven dat Ajax een prima pot speelde. Waarom moet je nou nep statistieken hier typen om AEK slechter te laten lijken? Iedereen kan die cijfers gewoon heel simpel opzoeken op tal van apps he..

20 september 2018 om 15:59

Ik heb het vermoede dat ik hier met een blinde te maken heb die naar deze wedstrijd gekeken heeft. Alle ploegen die de poulefase gehaald hebben zijn geen slechte ploegen meer en dan moet je iedere wedstrijd weer vol aan de bak. Vooral in de 2e helft werden de Grieken volledig overklast en dat is niet te danken dat AEK zwak was maar dankzij werklust en gewoon een klasse beter was. Iedere keer word er weer geluld dat Ajax de volgende voorronde niet zouden halen en bij iedere overtuigende overwinning lag het weer aan de tegenstander. Wees dan gewoon eerlijk door te roepen; Ik heb zo de past aan Ajax dat ik hoop dat ze er zo snel mogelijk uitgeknikkerd worden, dan ben je pas eerlijk.

20 september 2018 om 09:48

Ach joh typisch Nederlands om een club in de CL van het niveau "emmen" te noemen terwijl onze nummers 3 en 4 niet eens langs subtoppers uit Kazachstan en Slowakije komen.

20 september 2018 om 10:37

Zodra Ajax ervan wint ben je als tegenstander automatisch nep. Pure jaloezie. Ajax verdiend terecht de complimenten, want zo een verdedigende ploeg krijgt er niet zomaar 3 tegen.

20 september 2018 om 09:56

Sorry, maar als ze al 14 Europese wedstrijden ongeslagen zijn hadden ze toch een prijs moeten winnen? Geloof niet dat ze zoveel voorrondens hebben moeten spelen. En ja sorry, ik tel verlies na verlenging penalties als verlies, want je hebt uiteindelijk verloren.

Ben het overigens wel met je eens dat het gewoon een goede club is, maar mensen hier praten tegenstanders van Ajax nu eenmaal graag omlaag.

20 september 2018 om 10:17

Ze hebben vier voorrondes gespeeld en in de vorige Europese campagne uitgeschakeld na een 1-1 thuis en een 0-0 uit tegen Kiev. Maar speelden verder ook dus tegen Brugge, Celtic en Milan.

20 september 2018 om 10:18

Je kan natuurlijk ook uit 1-1 spelen en 2-2 thuis in een knock-out ronde. Niet verloren maar dan lig je er wel uit en dus heb je geen prijs. Ik weet niet of dat het geval is hoor.

20 september 2018 om 11:31

Thanks Suarez & en Niekkosje, even vergeten dat dat natuurlijk ook mogelijk is.

20 september 2018 om 10:16

Dan hadden ze een totale off day. Maar ik heb alleen de 2 e helft gezien en dat was van hun kant echt dramatisch. Ook als je kijkt naar de 1 en 2 - 0. Stonden totaal vrij.

20 september 2018 om 10:45

Waarom benoem je niet dat AEK 5 jaar geleden failliet is gegaan en dat ze toen 3 niveaus lager speelden?

20 september 2018 om 11:05

Dat is niet relevant, het gaat om de ploeg van nu die Europees zichzelf aardig bewezen heeft. Ajax moest wel winnen, maar de meute had zijn woordje al klaar om Athene naar beneden te praten. Het is trouwens toch ook niet relevant dat Twente 8 jaar geleden in de CL speelde als je een huidige wedstrijd tegen Oss analyseert?

20 september 2018 om 11:12

Ahja daarom is Juventus ook een matig ploegje he Pparzyszek, die zijn een paar jaar geleden ook een paar niveaus terug gezet. Dat ze nu kampioen zijn en een goede ploeg hebben doet er verder niet toe... De logica van sommige mensen is echt ongekend hier. Alles wordt uit de kast gehaald om de prestatie van Ajax te bagatelliseren.

20 september 2018 om 20:33

Hoezo is mijn genoemde feit niet relevant en de 14 ongeslagen wedstrijden in Europa en 18 wedstrijden 4 tegendoelpunten wel relevant? Ter info, AEK heeft na de degradatie en de promoties slechts 8 wedstrijden in Europese toernooien gespeeld, dat was afgelopen seizoen. Die 8 wedstrijden eindigden allemaal in een gelijkspel.

De keer daarvoor dat er Europees voetbal gehaald werd dateert uit 2011, 1x winst en 5x verlies.

Maar ik zie hierboven al staan dat je die voorrondes ook meeneemt bij europees voetbal. Dan hebben Ajax en PSV afgelopen seizoen ook Europees voetbal gehaald?

20 september 2018 om 11:12

True maar AEK mistte wel 4 basisspelers door schorsingen. Dan zak je toch al wat niveautjes naar beneden.

Ajax mistte er met dolberg, veltman (beiden zware twijfelgevallen voor de basis nu) en De Ligt er ook 3. daar niet van :P

20 september 2018 om 18:27

Maak je niet zo druk joh, we zijn er toch allang aan gewend dat niet Ajacieden erg veel moeite hebben om Ajax ook maar iets van credits te geven. Boeit toch helemaal niets.

We hebben een geweldige pot voetbal gezien gisteren waarmee de eerste punten en wederom miljoenen euro's zijn verdiend. Dankzij de hoge uitslag is de derde plek van de poule nu al bijna zeker terwijl we alle kans hebben om er nog meer uit te slepen.

Ik vond AEK Athene ook gewoon een solide ploeg.

In de eerste helft stonden zij goed opgesteld, Ajax creerde geen kans.

Een foutje en daardoor won Ajax gemakkelijk.

Ik weet zeker dat AEK punten gaan pakken in de poule. Ze zijn echt niet slecht.

Mooi spel gister van Ajax maar ik heb nog m'n twijfels over Ajax tegen Benfica. gelukkig is de Ligt dan in de basis want gister hebben we kunnen zien dat Frenkie toch echt een middenvelder is. Zeker niet slecht gespeeld maar dit was de makkelijkste van de groep. Ben bang dat het tegen Benfica een heel ander verhaal wordt voor Ajax

De ervaring van ajax?? Die hebben ze bijna niet in champions league. Ajax heeft de tweede helft gewoon goed gespeeld. Ben benieuwd zondag. Denk toch dat psv gaat winnen

20 september 2018 om 11:57

Hoeft toch ook niet in de CL te zijn. Met Blind, Tadic, Schone en Huntelaar heb je genoeg ervaring op Ek/wk/el/pl niveau, waar ook nog eens genoeg kwalificatieduels bij zitten.

21 september 2018 om 00:41

Blind, Schone en Huntelaar (en Veltman) hebben genoeg in de CL gespeeld. Daarnaast hebben Onana, de Ligt, vd Beek, Schone en Dolberg de europa league finale gespeeld en zijn volgens mij bijna alle spelers internationals. Ook heb je vier wat oudere spelers met Blind, Schone, Tadic en Huntelaar en draait bijvoorbeeld Ziyech toch al een tijdje mee. Dit Ajax is het meest ervaren Ajax in jaren. Er liepen gisteren eigenlijk maar twee jongens rond die bezig zijn met hun eerste echte seizoen en dat zijn Mazraoui en Eiting.

"In de eerste helft ging het zoals wij dat wilde, maar in de tweede helft gaf de ervaring van Ajax de doorslag".
Het is lang geleden dat ik iemand heb horen reppen over ervaring icm een Nederlandse club. Zonder het woord gebrek erbij te benoemen dan.

De overwinning is trouwens ook lekker voor de Uefa coëfficiëntenlijst. We staan nu stevig op plaats 11. En we krijgen uitzicht op plaats 10 (turkije).

20 september 2018 om 15:09

Stevig is misschien wat overdreven, met de punten uit 14/15 die volgende zomer gaan vervallen staan we met de huidige stand gelijk weer achter Oostenrijk en Denemarken, terwijl we nog bijna 4 punten achter Turkije staan. Verschil komt vooral door vorig jaar, daarvoor ontliepen Nederland en Turkije elkaar weinig. Vorig seizoen zal komende seizoen aardig doortellen in de stand.

Ik vind het heerlijk om Ajax weer op een niveau te zien waar ze thuis horen met leuk voetbal. Ik wil nog wel eens zien tegen Benfica en Bayern. Het kan zomaar eens verrassend worden straks. Kijk er naar uit. Fijn om weer een beetje trots te zijn op onze grote clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AEK Athene


22 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. TzavellasVerdediger40
O. VranješVerdediger40
E. HajsafiMiddenvelder40
D. Le TallecMiddenvelder41
D. SzymańskiMiddenvelder40
S. ZuberMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina AEK Athene.

28 jaar
1 fan
Verdediger
SeizoenClubW
2021/2022 PAEEK 2 0 0 0
2020/2021 Larissa 10 0 3 1
2020/2021 CS U Craiova 0 0 0 0
2020 Shakhtyor 0 0 0 0
2019/2020 CS U Craiova 17 1 8 0

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren