'Al die mooie camera's, maar zelfs Stevie Wonder zag dat het geen hands was'

Zondag, 16 september 2018 om

Dave Bulthuis baalt van het optreden van Pol van Boekel in de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Heracles Almelo (3-5). Voorafgaand aan de 2-3 van Heracles werd Bulthuis bestraft voor een vermeende handsbal, nadat hij zijn gezicht wilde beschermen. De daaropvolgende vrije trap van Kristoffer Peterson werd van richting veranderd en vloog binnen.

"Ze hebben allemaal van die mooie camera's tegenwoordig en dan wordt er op de zestien meter gefloten voor een handsbal", verzucht Bulthuis voor de camera van de NOS. "Ik denk dat Stevie Wonder ook gezien heeft dat het geen hands was. Dan heb je ook nog de pech dat ie erin vliegt en loop je weer achter de feiten aan."

De verdediger geeft aan dat Heerenveen na afloop in de kleedkamer heeft gesproken over de nederlaag. Veel kwam er echter niet uit de monden. "Er zijn misschien drie, vier spelers die iets zeggen, net als in het veld. Ik denk dat we daar heel snel verandering in moeten brengen", stelt Bulthuis. "Er wordt op dat moment niet gewezen, maar er wordt collectief bekeken."

"Ik denk dat we collectief gewoon falen. Iedere wedstrijd moeten we een achterstand wegwerken. Bij deze wedstrijd komt erbij dat ze van de zes kansen er vijf scoren", merkt hij op. Heerenveen heeft na vijf wedstrijden slechts vijf punten verzameld; de ploeg won alleen op de openingsspeeldag (2-3 bij PEC Zwolle) en is terug te vinden op de vijftiende plek.Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door pietertje57)

Ik had toch wel iets meer verwacht van Heerenveen zeg. Die verdediging is echt lachwekkend. Ze missen toch echt wel de ervaring en slimheid van Stijn Schaars. Misschien niet meer de snelste, maar met afstand de beste Heerenveen speler, mits fit uiteraard.

16 september 2018 om 20:06

Pierie-Hoegh is gewoon een goed centrum. Dat Riekerink Pierie uit het centrum heeft gehaald ten faveure van de slome Bulthuis vind ik een blunder. Zo slecht vind ik Woudenberg als back namelijk niet. Bulthuis mag van mij gewoon naar de bank.
Nu is Hoegh hoogstwaarschijnlijk wel een tijdje out dus gaan we kijken naar Pierie-Bulthuis.

Deel overigens wel je stelling dat Schaars gemist wordt, het is echt los zand dat middenveld. Sluiten totaal niet bij elkaar aan en dat leidt dus tot simpele counters waarbij een tegenstander in 3x overspelen voor Hahn staat. Jammer genoeg kan Rienstra zijn stempel ook nog niet drukken.

17 september 2018 om 09:59

Vond Naess helemaal geen slechte indruk maken gister. Geweldige trap. Paar keer een heerlijke crosspass op Zeneli gezien. Zou hem in het centrum opstellen bij gebrek aan Hoegh. Een zwaluw maakt nog geen zomer natuurlijk, maar hij verdient op zijn minst een kans. Er zal wel gewerkt moeten worden aan het sluiten van de linies, want het ging kinderlijk eenvoudig gister. Hopen dat we nu wat progressie zien, want 14 doelpunten tegen in vijf wedstrijden is nou niet bepaald geruststellend.

Naar wat ik ervan begrepen heb, is de VAR niet geautoriseerd om in zulke gevallen in te grijpen (net zoals bij een onterechte corner). Het is dus toch een beetje een (onterecht) excuus zoeken...

16 september 2018 om 20:08

Klopt, als de VAR het wel zou zijn krijg je potten van 200 minuten. Scheidsrechters schatten wel vaker iets fout in natuurlijk. Je moet ergens een grens trekken en tussen indirect en direct gevaar ligt die grens nu.

17 september 2018 om 08:23

Dit was direct gevaar? Een directe vrije trap op randje 16. Dat is gewoon een hele goede kans om te scoren. Overigens was dit niet de vrije trap die van richting werd veranderd volgens mij. Deze was gewoon goed ingeschoten

Lekker Makkelijk Bulthuis, de goal die daarop volgt ga je zelf de fout in met een belachelijke inspeelpass om daarna op je dooie gemakje terug te lopen en toe te kijken hoe je kameraad CV en keeper het maar oplossen. Hij heeft verder wel een punt, maar dat moment was niet beslissend voor de wedstrijd. Ze hebben het gewoon zwaar af laten weten!

16 september 2018 om 20:31

Niet beslissend? Je gaat van 2 - 2 naar 2 - 3 achter, hoezo niet beslissend??

Dat hij voor de rest flink liep te schutteren, doet niets af aan deze foute beoordeling die je aan een nieuwe achterstand helpt.

Vind niet dat die bulthuis recht van spreken heeft, met zijn te weinig passie in interview na de wedstrijd....wat straalt er bij hem vanaf dan, en heb ik het nog niet over zijn dramatische niveau. Speelt ie bij harkemase boys, dan valt ie nog niet op

Zolang Bulthuis in de basis staat kom ik niet meer in het stadion...

Nogal lullig natuurlijk maar stiekem vind ik het wel grappig dat het hem overkomt. Een vd matigste verdedigers van de eredivisie. "Er gaan mensen over de boardings vliegen" en " ik heb de tattoos om gevaarlijk te lijken" manmanman Davie Bulthuis.

Beter halen ze hem uit de basis. Snap niet waarom hij erin staat. Hij zou met zijn leeftijd een van de leider moeten zijn, maar speelt elke keer weer dramatisch. Balen dat Hoegh en Pierie al in de eerste helft uitvielen. Hopelijk zijn ze snel weer fit. Naess viel wel aardig in maar, Bulthuis kan gewoon niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen24-20
16.Excelsior22-23
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

19 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren