Fortuna Sittard boekt in Breda eerste overwinning sinds rentree in Eredivisie

Fortuna Sittard heeft de eerste overwinning geboekt sinds de terugkeer in de Eredivisie. In een vermakelijke kelderkraker tegen NAC Breda trok de ploeg van René Eijer zondag aan het langste eind: 2-3. Fortuna kwam vroeg op achterstand, maar toonde veerkracht en leidde na rust met 1-2. Ook na de gelijkmaker van NAC wisten de Limburgers nog eens toe te slaan. Fortuna heeft nu vijf punten verzameld; nummer zeventien NAC staat op drie.

Voor eigen publiek kende NAC een droomstart. In de vijfde minuut draaide Paolo Fernandes goed weg bij zijn tegenstander, om vervolgens een fraaie pass op Mitchell te Vrede af te leveren. De spits rondde gedecideerd af in de korte hoek. Het was een van de weinige kansen die NAC in de eerste helft kreeg. Fortuna reageerde goed op het tegendoelpunt en kreeg meer controle over de wedstrijd, zonder heel gevaarlijk te worden. De Limburgers lieten de bal goed rondgaan en het was wachten tot het moment dat een goede kans volgde.

Vier minuten voor rust was het zover. Ahmed El Messaoudi combineerde met Lisandro Semedo, die zijn ploeggenoot met een fraaie boogbal voor keeper Benjamin van Leer zette. Het was voor El Messaoudi vervolgens een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te prikken. Na het rustsignaal floot het publiek van NAC: men was duidelijk niet tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft. De thuisploeg stopte na de vroege 1-0 met voetballen en liet weinig zien.

In de tweede helft kwam Fortuna zelfs op voorsprong. Van Leer ging de fout in na een knal van El Messaoudi en daardoor was NAC veroordeeld tot het jagen op de gelijkmaker. Die kwam er negentien minuten voor tijd: na een vrije trap kopte invaller Gervane Kastaneer raak via de binnenkant van de paal. De neutrale toeschouwer keek naar een heerlijk voetbalgevecht, dat uiteindelijk uitviel in het voordeel van Fortuna. In de slotfase was het Branislav Ninaj die scoorde uit een corner: 2-3.

Verdiende Fortuna Sittard de overwinning?