Mourinho pakt spiekbriefje en voert opmerkelijk betoog over Rashford

Vrijdag, 14 september 2018 om

José Mourinho heeft vrijdag op de wekelijkse persconferentie zijn ongenoegen geuit over de berichtgeving omtrent Marcus Rashford. De trainer van Manchester United is het er niet mee eens dat hij de aanvaller te weinig opstelt. De twintigjarige Rashford had in de eerste vier duels van het seizoen slechts één keer een basisplek, maar Mourinho wees erop dat hij in de afgelopen twee seizoenen vaak een beroep deed op het talent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Maakt José Mourinho vaak genoeg gebruik van Marcus Rashford?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door lemessias)

63.7 keer de 90 minuten volgemaakt? Bijzondere statistiek Mou

17 september 2018 om 09:58

Hij zegt nergens dat Rashford 63.7 keer de 90 minuten heeft volgemaakt?

Hij zegt alleen dat als je het totaal aantal gespeelde minuten deelt door 90, je uit komt op ongeveer 63.7 volle wedstrijden.

17 september 2018 om 13:55

(...) “In 2 jaar onder mij speelde hij dus 105 wedstrijden, 5744 minuten, en 63,7 keer 90 minuten. Ik denk dat ze en beetje in de war zijn", aldus de Portugees.

Lijkt mij toch een quote. Tenzij VZ die regel heeft toegevoegd en onterecht doet voorkomen alsof Mourinho dat heeft gezegd, lijkt me toch dat Mourinho dit zo heeft gezegd

17 september 2018 om 16:44

je beseft hopelijk wel dat die 63,7 een optel som is van de volgende twee zinnen:

1. Als je dat wilt delen door 90, dan zie je dat hij 34,2 volledige wedstrijden speelde", las Mourinho voor.

2. Als je dat deelt door 90, kom je op 29,7 wedstrijden.

Nu klopt het totaal alsnog niet (dit is namelijk 63.9), maar het lijkt mij vrij duidelijk en logisch dat Mourinho dus niet zegt dat hij daadwerkelijk 63 volle wedstrijden heeft gespeeld.

Persoonlijk vind ik de gelijkenissen tussen de media-optreden van Jose Mourinho en Donald Trump erg interessant. Beiden proberen iedere vorm van kritiek af te doen als leugens, of onderdeel van een groter complot om hen in een slecht daglicht te zetten. Daarnaast overdrijven ze hun successen en doen ze hun falen af als overmacht. Je zou ze eigenlijk een jaar van baan moeten laten wisselen. Wie zou het dan beter doen? Gek genoeg denk ik Mourinho als Potus.

Daar zou ik ook grof geld voor betalen trouwens.

Ot:
Rashford is een talentvolle speler, maar net als wel vaker gebeurt met jonge Engelse spelers iets minder goed dan ze daar hopen. Logisch ook wel dat ze dat hopen, want als Frankrijk een Mbappé heeft hoopt Engeland er ook zo een te hebben, maar dat is niet zo.

14 september 2018 om 16:55

Rashford mag en zal nooit de veters kunnen strikken van een Mbappé. Techniek verschil is gigantisch.

14 september 2018 om 17:30

Prachtige vergelijking, you made my day

14 september 2018 om 17:41

Hij geeft zelf ook aan dat Rashford Mbappe niet is. Engeland heeft er, net als wij (nederlanders) overigens, een handje van om talenten de hemel in te prijzen, terwijl ze in de werkelijkheid een stuk minder goed zijn.

14 september 2018 om 18:27

Dat kan je de Engelse niet echt kwalijk nemen vind ik. Het is al decennia's lang zeer pover als het om talenten gaat dus als er eindelijk eentje is die wat laat zien dan is gelijk alle hoop erop gevestigd. Dit is gewoon het resultaat van 40 jaar lang niks winnen en ook niet eens in de buurt komen van winnen. (Op 1 WK na dan)

14 september 2018 om 18:15

Maar dan als groot verschil dat Mourinho hier feiten opnoemt, en Trump toch vaak uit de lucht gegrepen aannames doet en feiten meermaals ontkent of bestempelt als fake news. mourinho heeft hier duidelijk goed over nagedacht, getuige het spiekbriefje dat hij klaar had liggen, terwijl trump zijn toespraken volgens mij zelden voorbereid. Ik vind de vergelijking niet helemaal op gaan. Over rashford hoop ik dat hij onbetwiste basisspeler wordt. Genot om naar te kijken. hoewel hij genoeg in actie is gekomen volgens de statistieken, zijn dit niet niet de cijfers van een onmisbare speler.

14 september 2018 om 19:02

@migi

dat is bij ons toch ook zo? Frenkie De Jong is na 5 goede wedstrijden al klaar voor de basis van Barcelona en 80 miljoen waard

14 september 2018 om 19:11

Zelden zo’n slechte vergelijking gehoord. Trump liegt alles bij elkaar en komt zelden met een inhoudelijk betoog. Mourinho komt hier met een feitelijk betoog en heeft 100% gelijk. Daarnaast kan Mourinho Engelse volzinnen uitspreken en komt Trump niet verder dan speeches die een kleuter van 4 geschreven zou kunnen hebben.

14 september 2018 om 20:06

Geniale vergelijking hoor....

Welke vorm van kritiek doet Mourinho af als leugen, terwijl het dat niet is dan?

Rashford zat vorig jaar bij de top wat betreft speelminuten bij United, dat is geen hogere wiskunde, maar een simpele check van feiten.

United beleefde vorig seizoen hun beste seizoen sinds Ferguson.
In de 3e(?) speelronde van dit seizoen verliezen ze en meteen wordt volop gedaan alsof het einde nabij is en t seizoen kansloos verloren is.

En welk succes overdrijft hij precies? Is hij niet de manager die in z'n eentje meer pl titels won dan de hele pl bij elkaar?
Is hij niet degene die Chelsea na 4 jaar kampioen maakt?
Is hij niet degene die real na 10 jaar een rol liet spelen in de Ko fase Cl en dan ook nog eens bijna telkens de finale meteen weten te halen?
Is hij niet degene die kampioen wist te worden in een League waarin hij mss wel het sterkste team ooit als concurrent had.

Dat is het verschil tussen Mourinho en de rest.
Met clubs als Bayern, PSG en City winnen meerdere managers wel wat...

15 september 2018 om 11:31

Oh, ik vergat er nog een. Beiden hebben een zeer fanatieke achterban die hen door dik en dun steunt

Het is natuurlijk niet letterlijk, maar het is vrij eenvoudig te zien dat ze hetzelfde trucje proberen. Ze zetten de buitenwereld neer als grote boze vijand die er alles aan is gelegen om hem in een kwaad daglicht te stellen. Vrijwel iedere persconferentie is een soort oorlogje van Mou against the world. Het journaille is er op gebrand om Mourinho persoonlijk af te branden. Daarbij wordt hij oneerlijk behandeld en worden er niet de maatstaven gehanteerd die volgens hem gepast zijn.

Het mooiste is ook dat het voor beide heren goed werkt. Mourinho's achterban steunt hem onvoorwaardelijk. Ze blijven als brave robots zijn successen uit het verleden opdreunen. Dat hebben ze immers van hem geleerd door te kijken naar zijn persconferenties. Ook zij snappen niet dat iedereen altijd onterecht kritiek heeft op hun geniale, doch onbegrepen, held.

Dat is ook de reden dat Mourinho (en Trump) zo succesvol zijn.een gezamelijke vijand creeert eendracht. Als je dat je spelersgroep ook inprent, lopen ze net een stapje harder voor elkaar. Het is hetzelfde effect als een ontgroening. Helaas voor Mourinho werkt het sinds zijn laatste jaar bij Chelsea opeens neit meer. En dat eindeloze toneelstuk dat hij opvoert voor de media met is leuk als hij prijzen wint, maar zodra de prijzen opdrogen is het vooral een beetje kneuzig.

Mourinho is natuurlijk geen amateur. Als Rashford een basisplaats zou verdienen en de club ten goede zou zijn, zou hij er elke week staan. Maar hij is er (nog) niet goed genoeg voor.

Allemaal leuk en wel dat Zidane hem wél zou opstellen. Wat hoop ik zo hard dat Zidane deze club gaat coachen, dan zal het héél snel duidelijk worden dat ie niet de tactische inzicht heeft van een trainer. Net zoals het al duidelijk was in Spanje. In Engeland heb je geen Ronaldo, Bale, Ramos, Marcelo, Modric, Kroos met je mee. Daar zal je het moeten doen met de Pogba's en de Shaw's. Zijn palmares in Europa is eerdeer meer te danken aan het duwen van veren onder de achtersten van de vedettes gepaard met de immense individuele kwaliteit, ipv ware strategische keuzes.

Maar goed, er zullen er wel een hoop zijn die het niet eens zijn, alsof dat boeit.
Mourinho is de juiste keuze voor deze club momenteel. Alle anderen zoals Simeone zijn niet haalbaar. En Zidane is absoluut geen coach die deze club kan runnen zonder het spelersmateriaal die hij ervoor had.

14 september 2018 om 19:57

Eindelijk iemand die precies mijn gedachtegang hier verwoord. Hoe onwetend moet je in het leven staan, als je daadwerkelijk gelooft dat Zidane het beter kan doen dan Mourinho.

Het is werkelijk mind blowing dat mensen überhaupt zoeits kunnen overwegen en ik zou graag 1 fatsoenlijk argument willen horen die dit hilarische standpunt dan zou moeten ondersteunen.

die man heeft gewoon gelijk... want als de statistieken hem tegenspraken zou men de waarde van de statistieken wel inzien en nu omdat ze zijn standpunt bekrachtigen zijn het maar cijfers en is het onmogelijk 63.7 wedstrijden te spelen. Als je geen cijfers kan lezen is het inderdaad moeilijk om zijn betogen begrijpen. Zlatan, Mourinho, Van Gaal sommige mensen kunnen alleen kritiek krijgen ondanks dat ze geniaal zijn.

14 september 2018 om 19:04

geniaal is een groot woord

Nou @adelante dan zal ik je even wakker maken. Rashford heeft een aanzienlijke betere techniek dan Mbappe. Mbappe is nog sneller, Rashford is ook al (heel) snel. Waar Mbappe het vooral van zijn snelheid moet hebben en technies niet heel verfijnd is, dus niet kan voetballen in de kleine ruimte (in het strafschopgebied kan hij dus niet zoveel) is Rashford daar vele malen beter. Ik durf daarom zondermeer te stellen dat Rashford aanzienlijk meer doelpunten zal scoren dan Mbappe in een dominant team. Op de counter heb je meer aan Mbappe maar bij een dominant Manu betwijfel ik dat. Daarom komt Mbappe ook nooit in de buurt bij de kwaliteiten van Neymar.

14 september 2018 om 18:29

Wow zoveel aannames in 1 opmerking heb ik nog nooit gezien.

14 september 2018 om 19:54

Eerder zoveel onzin ... Mijn God, dit moet wel dat "trollen" zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

845 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea

In de wandelgangen

Zaterdag 23 februari
Saúl Ñíguez heeft nu ook een optie in eigen land, naast Juventus, Manchester City en Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren