Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dames en heren krijgen even hoog salaris: ‘Er zijn geen excuses’

Laatste update:

Voor zover bekend is Lewes FC de enige (semi)professionele voetbalclub waarbij de mannelijke en vrouwelijke voetballers evenveel betaald krijgen. The Rooks begonnen vorig jaar de campagne Equality FC om meer bewustwording te creëren rondom genderongelijkheid in de voetballerij. Hiernaast hoopt Lewes dat de campagne ervoor zorgt dat meer meiden besluiten om te voetballen.

“Ik ben trots dat Lewes de handschoen heeft opgepakt en de Equality FC-campagne is begonnen. Het is een fantastische sprong voorwaarts dat vrouwelijke spelers voor hetzelfde werk dezelfde beloning krijgen als mannen”, aldus John Donoghue, de trainer van de dames, in juli 2017 in een interview met the Guardian. “Dit is een krachtig signaal naar niet alleen onze eigen spelers en de club, maar ook naar de hele Britse voetbalgemeenschap. Vrouwenvoetbal verdient dezelfde stem en steun als het mannenvoetbal.”

Het in 1885 opgerichte Lewes FC, een club uit het graafschap East Sussex die uitkomt op het zevende niveau van Engeland, stelde vorig jaar drie doelstellingen voor:

- Het gelijktrekken van de budgetten voor de eerste teams van de mannen en vrouwen.

- Het leveren van apparatuur en faciliteiten die voldoen aan de normen van hogere voetbaldivisies.

- Het gelijktrekken van de beschikbare middelen voor de stafleden om de coaching, prestaties, kracht- en conditietrainingen te verbeteren.

- Investeren in grassroots-voetbal om meisjes te stimuleren om te gaan voetballen.


Voor Darren Freeman, de manager van de heren, was het niet meer dan logisch dat Lewes de vrouwen hetzelfde spelersbudget zou toewijzen: “We gebruiken nu hetzelfde veld, dezelfde faciliteiten en dezelfde ballen. Als voetbalfan willen we dat ons team wint, geslacht doet er niet toe. Pariteit wil zeggen dat iedereen dezelfde kansen krijgt en dezelfde beloningen ontvangt.” Directrice Jacque Agnew vindt eveneens dat de ‘voorwaarden’ tussen mannen en vrouwen ‘gelijk’ moet zijn, zo vertelde ze in de Britse kwaliteitskrant.

“We hopen hiermee een verandering in Groot-Brittannië teweeg te brengen die een einde zal maken aan de excuses waarom er zo’n diepe loonongelijkheid in onze sport is ontstaan. Samen met de eigenaren, donoren en sponsoren kan Leeds laten zien dat er wel degelijk gelijk beloond kan worden.” Het besluit van Lewes FC werd door de speelsters uiteraard met gejuich ontvangen. De 27-jarige aanvalster Avilla Bergin uit Ierland zei dat ‘je meteen het gevoel krijgt dat je gewaardeerd wordt’. Ook aanvoerster Katie McIntyre was ‘echt trots’.

McIntyre, een middenveldster die sinds 2011 in The Dripping Pan speelt, liet onlangs aan de BBC weten dat de salarisverhoging helpt bij het betalen van bijvoorbeeld de benzinekosten en boodschappen. Lewes betaalt echter niet zoveel dat ze haar voltijdbaan kan opzeggen. “Maar het is al voldoende om te weten dat ze proberen om de kloof te verkleinen.” Het damesteam van Lewes komt sinds dit seizoen uit in de Championship op het tweede niveau. Daarin speelt men tegen onder meer Manchester United en Tottenham Hotspur. Komende zondag staat het bekerduel met Arsenal op het programma.

“Of het haalbaar is dat ook clubs als Manchester United, Chelsea en Arsenal hun spelersbudgetten dit seizoen nog gelijktrekken?”, vraagt directeur Charlie Dobres zich af. “Het zou dwaas zijn om dat te stellen. Maar alles begint met toewijding, dat is wat er nodig is. Wij kunnen het sneller doorvoeren omdat de salarissen bij ons lager liggen. Maar het is wel een uitdaging. Ik zeg niet dat je het volgend jaar al moet invoeren, maar de vraag is of je het zou wíllen doen. Ik vind het in ieder geval een fantastische uitdaging om te proberen.” Volgens Dobres is Lewes FC niet bezig met ‘een soort morele kruistocht’: “Want we vinden gewoon dat zoals wij het doen, het zo zou moeten zijn.”

Daarnaast is het gelijktrekken van de salarissen een ‘zakelijke beslissing’. Dobres legt uit: “Mannenvoetbal is een relatief volwassen product, terwijl vrouwenvoetbal zich heel snel ontwikkelt en het interessant is om daarbij te zijn.” De bestuurder is bekend met de kritiek dat vrouwenvoetbal minder inkomsten genereert en dat het derhalve logisch is dat speelsters minder verdienen dan spelers. Hij erkent dat het herenvoetbal ‘een voorsprong’ heeft: “Maar geef het een beetje meer tijd en ik denk dat het damesvoetbal de achterstand inloopt. Belangrijker nog: moet iedereen dat niet ook gewoon wíllen?”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij is het salaris van een voetballer niet alleen gebaseerd op wat voor werk hij doet, maar ook wat hij (of zij) voor meerwaarde is voor het bedrijf/de club. In het geval van mannen is dat veel groter. Dit komt niet omdat hij harder werkt dan vrouwen, maar omdat de man nog altijd een veel groter belang vertegenwoordigt. Dit komt natuurlijk weer doordat mannenvoetbal vele malen groter is dan het vrouwenvoetbal.

Zolang dat zo is, zijn die salarisverschillen helemaal niet gek. Er gaan miljarden in om, spelers horen hier hun deel van te krijgen. In vrouwenvoetbal gaan geen miljarden om, dus wordt het aandeel ook kleiner.

Leuk hoor, al dat politiek correcte geouwehoer tegenwoordig, maar we slaan echt volledig door tegenwoordig.

13 september 2018 om 00:19

Volledig mee eens, het is jammer dat je dezelfde mensen in de porno industrie niet hoort klagen. Want ja daar verdienen vrouwen gemiddeld beduidend meer dan mannen. Waarschijnlijk zal het ermee te maken hebben dat de vraag naar vrouwen veel groter is waardoor zij een hogere prijs kunnen vragen.

Jammer dat al die feministische gedoe over gelijkheid tussen mannen en vrouwen doorslaat. Economie hoeft niet je beste vak te zijn om te weten dat mannenvoetbal meer oplevert dan vrouwen voetbal waardoor de salarissen veel hoger zijn. Ik heb een paar keer met deze mensen over dit onderwerp gediscusseerd, helaas zijn ze zodanig gebrainwashed over dit onderwerp dat zij enkel blind kijken en alles willen vergelijken met mannen.

Dat een sterspeler van Real Madrid meer verdiend dan een sterspeler van Go Ahead Eagles schijnen zij moeilijk te begrijpen.

13 september 2018 om 00:31

Het is natuurlijk wel een kip en ei verhaal. Zolang clubs en tv-zenders maar mondjesmaat moeite steken in vrouwenvoetbal zal het belang van vrouwen voor voetbalclubs ook niet groter worden. Wat mogelijk zou kunnen helpen is dat de Uefa/fifa en nationale voetbalbonden bij het verkopen van Tv-rechten de zenders verplichten om ook vrouwenversie uit te zenden.

13 september 2018 om 00:31

Modellen zijn het meest voor de hand liggende voorbeeld. Mannelijke modellen verdienen een fractie van wat de vrouwen verdienen. Buiten dat pushen ze tegewoordig alleen in een 50/50 werksplit voor de bestbetaalde en kwalitatief beste banen. Je hoort ze niet zeuren over dat de meerderheid vuilnisman een man is. Gelukkig is het hier niet allemaal zo doorgeslagen als in de VS. Vind het jammer dat altijd de domste luide mensen het podium krijgen, want zo wordt aan echte problemen minder aandacht besteed. Lijkt een beetje een mannen tegen de vrouwen te worden i.p.v een maatschappelijk collectief.

13 september 2018 om 00:36

Je kunt het gaan verplichten, maar wanneer er geen hond naar kijkt (zoals RTL Late Night onder Humberto Tan) dan worden de zenders daar ook niet blij van. Het zijn immers commerciele zenders. Anders kun je net zo goed de hoofdklasse teams gaan uitzenden want daar weet je ook wel dat er geen hond naar zal kijken buiten een klein groep mensen.

13 september 2018 om 00:40

@buffier79

Het is momenteel in elke Westerse (cultuur) land(en) aan het doorslaan niet alleen in de US. In Nederland kan men er ook wat van. Veel discussie stof komt inderdaad over van de US, grootgelijk. Ik ben benieuwd waar dit eindigd, dit soort dingen werken op een gegeven moment alleen maar averrechts.

13 september 2018 om 05:03

Even een serieuze vraag collega voetbalfans...is er een sport waarbij vrouwen gemiddeld beter in zijn dan mannen? Waar dus vrouwen veel vaker van mannen zouden winnen dan andersom?

13 september 2018 om 05:14

Kunstschaatsen?

13 september 2018 om 07:14

Hockey? Maar daar kijk ik ook liever naar de dames dan naar de heren.

13 september 2018 om 07:27

Sporten weer het fysiek geen rol speelt. Mannen hebben namelijk het fysieke voordeel in alle contact sporten.

13 september 2018 om 08:46

misschien dressuur?

13 september 2018 om 09:10

Zelfs in sporten waar het fysiek een kleine rol speelt lijken mannen beter te zijn. Denk aan bijvoorbeeld darts of boogschutten. De mannen zijn trouwens nog steeds veel beter in hockey.

13 september 2018 om 13:21

Mannen zijn beduidend beter in kunstschaatsen. Kunnen ingewikkeldere sprongen, omdat ze hoger kunnen springen.

13 september 2018 om 13:46

Synchroon zwemmen?

De sportwereld is niet vergelijkbaar als de maatschappelijke wereld. Natuurlijk behoren dames normaal gesproken hetzelfde te verdienen bij dezelfde werkzaamheden en prestaties.

Alleen bij de sport komen hele andere zaken erbij kijken. Kijk al de ongelijkheid tussen de verdienste van sporten. Een top wielrenner krijgt een stuk minder als een voetballer.

Het heeft gewoon te maken met vraag en aanbod. Er gaat in het voetbalwereldje veel meer geld om. En er is nauwelijks interesse in het damesvoetbal. Dus dat levert een stuk minder op en daardoor krijgen zij minder betaald.

Ja het leven is oneerlijk!

13 september 2018 om 00:40

Overigens wil ik hier niet mee zeggen dat de damesvoetbal niet geholpen kan worden. Zij hebben een flinke achterstand t.o.v. de mannen.

Het zou maatschappelijk wel mooi zijn als bedrijven het damesvoetbal meer gaan sponsoren. Ook zij hebben bestaansrecht in onze wereld. Maar dat vind ik ook van bij andere sporten. Heb toentertijd genoten van bijvoorbeeld het dameswaterpolo team, de turners, etc...

Ook heeft de media natuurlijk ook een verantwoordelijkheid hierin. Als er meer aandacht zou zijn voor andere sporten en damesvoetbal dan is het bedrijfsleven ook sneller geïnteresseerd. De verdeling qua aandacht mag wel beter verzorgd worden.

Websites als deze moeten niet bang zijn dat er niet genoeg clicks komen op een artikel. Bij geen interesse klikken mensen vanzelf wel op het volgende artikel. Doe ik ook vaak genoeg.

Maar de groei zal vanzelf gestaag toenemen. Ik zeg hier niet mee dat het ooit dezelfde niveau zal gaan krijgen als bij de mannen. Maar beter iets als groei dan niets.

13 september 2018 om 00:44

Hetzelfde niveau zal het sowieso nooit zijn puur omdat mannen fysiek sterker en sneller zijn. Men kan er inderdaad meer aandacht geven zoals jij zegt door voetbal artikelen te maken. Dat begint voetbalzone steeds meer te doen, maar zolang het niveau laag is is er geen reden om daar uitgebreid aandacht aan te geven. Tenminste niet in mijn ogen. Wat anderen willen moeten zij zelf weten.

13 september 2018 om 00:57

@jordan

Het niveau moet niet de doorslag geven. Anders kan bijvoorbeeld Voetbalzone beter stopen met het aandacht geven aan het Nederlands voetbal. Dan blijven alleen de Spaanse en de Engelse competitie over.

Ook hebben bedrijven ook gewoon een maatschappelijke taak. Ik vind het bijvoorbeeld goed dat mijn club Ajax gewoon een dameselftal heeft.

Waarschijnlijk kost het op dit moment alleen geld. Maar op langere termijn schiet je ermee op. Dames en meisjes hebben steeds meer aandacht voor het voetbal wat de inkomsten straks indirect weer vergroot.

Zie het soms ook als een investering en anders als een maatschappelijke verplichting naar je achterban die niet alleen bestaat uit mannetjes. Maar ook uit vrouwen, gehandicapten, etc....

13 september 2018 om 09:10

Jouw logica klopt niet helemaal. Niveau is juist het gene wat doorslag geeft. Voetbalzone is een commercieel bedrijf en geen politieke overheidsinstantie. De Eredivisie is nog altijd het meest populaire competitie op voetbalzone dus is het logisch dat voetbalzone artikelen afstemt op zijn/haar doelgroep. Ga je naar Engelse of Spaanse forums, dan zul je niet veel topics zien van de Eredivisie. Waarom denk je dat er relatief veel Turkse (galatasaray, Fenerbace en Besiktas) live meepraten/topics zijn op voetbalzone? Omdat een groot groep Turkse voetbalfans actief is op voetbalzone. Commercieel gezien zijn ze aantrekkelijk voor voetbalzone.

Zo kun je wel aandacht besteden aan alle soorten niveau's, hoofdklasse, topklasse etc en dan zowel voor mannen als vrouwen. Weinig mensen zitten hierop te wachten. En voetbalzone bereikt er commercieel gezien niet veel mee. Ik heb zelf een aantal bedrijven, met deze logica en manier van werken had ik nu waarschijnlijk ergens onder een brug gezeten.

Dat je op langere termijn wat mee opschiet is geen feit zoals je dat overbrengt. In het algemeen zijn vrouwen al geintereseerd in voetbal, namelijk heren voetbal. Er zijn genoeg vrouwen die in stadions zitten. De vrouwen (en mannen) die geen voetbal volgen hebben vaak helemaal niets met voetbal en kijken liever naar andere dingen. Voor gehandicapten of andere bijzondere verhalen doen clubs genoeg. Zoals kinderen of zieke mensen bezoeken in ziekhuizen of speciale dagen organiseren etc. Het is overigens geen verplichting.

Overigens weet ik niet waar je het vandaan haalt dat deze bedrijven een maatschappelijke verplichting hebben want dat hebben ze niet. Het blijven commerciele bedrijven die zich puur richten op hun doelgroepen en winst. Je kan moeilijk van een fietswinkel gaan eisen dat ze voortaan ook auto's verkopen zodat er meer mensen met een rijbewijs daar komen.

13 september 2018 om 16:21

@jordan

Je begint er zelf over dat het niveau van belang is. Ik geef een goed tegenargument en vervolgens haal je niveau en de aandacht door elkaar. Aandacht en kwaliteit hebben niet altijd een verband. Hopelijk doe je dat niet te vaak dat zou slecht zijn voor jouw bedrijven

Ook zie je een professionele voetbalclub als een puur commercieel bedrijf. Maar dat is simpelweg niet zo. Het is een aparte bedrijfstak. Zij staan constant onder druk van de media en de eigen achterban. Er moet steeds rekening hiermee worden gehouden. En dan doen de clubs dan ook. Zij hebben niets voor niets veel maatschappelijke projecten. Dat is commercieel in de meeste gevallen helemaal niet interessant. Maar toch heeft het een doel! Maar gezien jouw zakelijk instinct kan jij dat zelf heel goed invullen waarom clubs dat doen

Natuurlijk zijn clubs constant constant bezig om te kijken hoe zij steeds meer supporters kunnen krijgen. Je doet net alsof er geen groei meer mogelijk is om meer vrouwen en meisjes naar een club te trekken. Daar verschillen wij inderdaad gewoon van mening. Maar dat zal de toekomst uitwijzen. De meeste clubs zijn echt wel aan het rondkijken wat er voor verbetering mogelijk hierin is. Stilstand is namelijk achteruitgang!

Ook hebben clubs wel degelijk een maatschappelijke verplichting naar de eigen achterban. Dat doen zij om goodwill te kweken bij de achterban en om zoveel mogelijk contact te houden met de eigen achterban.

Zo hebben clubs ook bijvoorbeeld open dagen. Wordt er af en toe uitleg gegeven in de media over het eigen beleid, etc...

Ik gaf Voetbalzone als voorbeeld. Het is echt niet zo als voetbalzone een extra subrubriek zou maken op de eigen website dat het bezoekersaantal direct daalt. Het gros komt toch wel voor het mannenvoetbalnieuws. Of ben jij ervan overtuigd dat het bezoekersaantal zal gaan dalen? Ben zeer benieuwd...

13 september 2018 om 16:35

Overigens lijkt mij ervoor Voetbalzone ook een winstsituatie te halen. Als je kijkt naar het aantal reacties hier. Dan zijn er meer tegenstanders dan medestanders.

Kunnen twee dingen betekenen:

1. Er zijn nauwelijks vrouwen om deze website te vinden. Ik ben benieuwd naar het bezoekerspercentage man en vrouw hier. Dat kunnen zij gewoon zien. Het is tenslotte internet!

2. De dames houden zich keurig op de achtergrond en laten de meeste blaaskaken in hun waarde. Zij weten dat veranderingen toch wel t.z.t. plaats zullen gaan vinden.

Maar ik heb het vermoeden dat de verdeling man/vrouw hier niet evenredig is. Ben er zelfs vrij zeker van. Dus nog genoeg groeimogelijkheden!!

Op zich is de gedachte erachter natuurlijk heel nobel, maar in het voetbal als geheel slaat het nergens op dat vrouwen hetzelfde willen verdienen als mannen. Mannen trekken miljarden kijkers en genereren enorm veel geld voor clubs, oa door tv-gelden, sponsorinkomsten, ticket verkoop en shirts/merchandise verkopen, terwijl vrouwen decennia achterlopen in al deze opzichten. Een club is een bedrijf en een bedrijf betaald zijn werknemers op basis van de meerwaarde die ze genereren voor het bedrijf; bij mannen is dit nou eenmaal veel meer. Bij tennis zijn bij de grandslams de prijzen gelijk getrokken, maar doordat de mannen veel meer commerciële waarde hebben is er nu de situatie ontstaan dat de inkomsten die de mannen generen als een soort subsidie dienen voor de vrouwen, die meer betaald krijgen dan volgens de marktwerking het geval zou zijn. In voetbal moet hier echt voor opgepast gaan worden, want vrouwen gelijk betalen zal voor veel clubs betekenen dat inkomsten bij de mannen weg worden gehaald (terwijl zij ze binnenhalen) en dat als een soort subsidie in het vrouwen team/salaris wordt gestoken. Vanuit een zakelijk oogpunt is dat echt van de zotte. Overigens staan in de top 10 best betaalde modellen alleen vrouwen; zijn mannen niet net zo knap en werken ze niet net zo hard? Wat belachelijk dat ze minder verdienen zeg! (Dit laatste is sarcasme voor de duidelijkheid: vrouwen hebben als model meer commerciële waarde dan mannen, en mannen als voetballer meer commerciële waarde dan vrouwen - en daar horen ze ook naar betaald te worden!)

13 september 2018 om 00:27

Het is eigenlijk ook heel simpel. Ik heb het in mijn commentaar hierboven ook een voorbeeld gegeven met de 18+ industrie. Dit is gewoon puur alles te gaan vergelijken met mannen. Deze hele gelijke rechten discussie is compleet doorgeslagen. De meeste mensen zeuren om het zeuren of zijn gebrainwashed met hoe onderdrukt zij zijn. Want dit is een veel grotere discussie. Maar goed, logica is iets wanneer het ze goed uitkomt, de mensen die strijden over gelijke salarissen in de voetbalelrij.

Voor hetzelfde werk moet men dus gelijk beloond worden? Dit is de grootste onzin die ik al op vz heb gelezen en dat zegt veel gezien sommige andere artikels en reacties van sommige leden..

Spelers als Messi lokken wekelijks 70.000 man naar het stadion. Daarom verdienen ze zo veel. De dag dat een vrouw dat doet, zal ze daar ook naar beloond worden. Einde discussie.

13 september 2018 om 01:54

@bon Jovi

Dat is wel erg kort door de bocht. Zeg dan niets als er toch geen discussie mogelijk is.

Volgens mij snappen de meeste mensen heus wel waarom mannen op dit moment meer geld verdienden in de voetbalwereld dan de vrouwen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er altijd gekeken kan worden voor verbetering. Daar is niks mis mee.

En er komen echt niet alleen 70.000 mensen om naar Messi te kijken. Lijkt mij geen reet aan om 1,5 uur te gaan kijken hoe Messi een balletje hoog houdt

Gemiddeld trekt Dortmund meer toeschouwers. Dus eigenlijk horen de spelers van Dortmund meer te krijgen als Messi

13 september 2018 om 09:19

@steven west

Het is kort door de bocht, maar ook een kern van waarheid. Messi is verruit de meest betaalde speler bij Barcelona en La Liga. 70.000 man die alleen voor Messi komen is misschien overdreven, maar je hoort mannen onderling ook niet massaal klagen dat Messi meer verdiend dan de rest. Dat hij Barcelona commercieel aantrekkelijker maakt is een feit. Net zoals Ronaldo dat doet voor Juventus en Neymar voor Psg.

Het is natuurlijk van de zotte als een (met alle respect) Graafschap speler een gelijke salaris eist als Lionel Messi.

13 september 2018 om 09:16

Daarnaast hebben mannen veel meer concurrentie en zijn de standaarden veel hoger om prof te worden.

Misschien dan maar alle sporten mengen, krijgen ze allemaal evenveel betaald. Ik kijk uit naar Rico Verhoeven tegen een vrouwlijke tegenstander.

13 september 2018 om 14:00

Voordeel als dit gebeurt is dat een vrouw dan heeeel goed moet zijn. Dat lukt ze niet waardoor niemand kan klagen. En als er wel 1 doorheen glipt krijgt ze net zoveel betaald.

Hetzelfde salaris voor dezelfde presentaties is natuurlijk logisch. Maar mannen zijn op dit moment wel veel beter. Buiten het feit dat mannen fysiek sterker zijn hebben ze een grote voorsprong doordat vrouwen prof voetbal niet zo oud is.

13 september 2018 om 08:48

maar uiteindelijk gaat het ook om de inkomsten. Vrouwenvoetbal levert weinig geld op, hoe moet je dan hoge salarissen betalen? Dan ga je failliet

Wanneer mannen en vrouwen tegen elkaar uit zouden komen in dezelfde competities (net zoals in het bedrijfsleven) dan zou dit principe niet meer dan logisch zijn. Zo lang vrouwen in hun eigen competitie zonder mannen mogen spelen slaat dit nergens op, aangezien die van beduidend lager niveau is. Laten we eerlijk zijn, zelfs Lieke Martens zou haar baan kwijtraken als ze tegen mannelijke profvoetballers moet concurreren.

In de laatste alinea lees ik dat het een zakelijke beslissing is van de club, dus dat zal we de voornaamste reden zijn. De mannen zullen ook wel op een lager niveau spelen dan de vrouwen dus het is ook niet alsof een topclub ineens dit principe gaat toepassen en er echt radicale veranderingen komen.

Damesvoetbal is gewoon niet om aan te zien en van zeer laag niveau. Was het niet de nationale vrouwenploeg van USA dat met zware cijfers verloor van de jongens u15 van USA? Er is absoluut geen interesse in die wedstrijden buiten familie en vrienden van de speelsters, ik ga er toch niet voor thuis blijven.

13 september 2018 om 08:36

Vrouwenelftallen worden met regelmaat met enorme cijfers vernederd door knulletjes van 14 ja, die krijgen nog niet eens betaald. Maar dat wordt dan afgedaan met 'dat is een vriendschappelijke wedstrijd dus dat telt niet'...

Misschien ben ik wel te ouderwets en te bekrompen, maar op het moment dat ik met mijn professionele, volwassen team 1-0 achter kom te staan tegen wat jochies krijg ik toch wel de behoefte om er wat gas bij te doen hoor... het is toch je eer te na om daardoor afgemaakt te worden?

Dit doet me denken aan die opmerkingen van die onnozele feminist die op Twitter zat te blaten dat de mannen meer verdienden om een WK-kwartfinale te verliezen, dan dat vrouwen doen als ze de finale halen of zo. Het mannentoernooi bracht meer dan 66 keer zoveel op...

Ik vind dat men altijd maar makkelijk vergeet dat het mannenvoetbal op een traditie van meer dan een eeuw steunt, en dat in ongeveer de helft van die eeuw de sport niet eens lucratief genoeg was voor die mannen om een gezin mee te onderhouden. Veel voetballegendes hadden ook gewoon nog een baan naast het voetbal. Pas toen het door de toenemende populariteit een miljardenindustrie werd konden de salarissen de lucht in schieten. Daar is langzaam naartoe gebouwd, en dat mogen de vrouwen wat mij betreft ook wel doen (om toch binnen de kaders van 'gelijkheid' te blijven). Overigens ga ik daar zelf mijn bijdrage niet voor leveren, want ik vind het te tergend slecht om zelfs vanuit m'n ooghoeken aan te zien, met alle respect.

Dit doet me denken aan die tot vrouw omgebouwde rugby'er van 2 meter breed. Die door toedoen van haar fysiek ruim boven ieder ander uitsteekt en zelfs al wat botten had gebroken bij anderen. Laat eerst alle vrouwen daar maar voor door het vuur gaan, als " gelijke behandeling" zo belangrijk is.

Kern van het verhaal is dat er evenveel wordt geïnvesteerd in de teams, salaris is maar bijzaak bij zo'n semiprofclub. Men wil gewoon laten zien dat er serieus geïnvesteerd wordt in het vrouwenvoetbal. Dat mensen hier parallellen gaan trekken met het salaris van Messi, zover gaat het niet en komt het voorlopig nog niet.
Mooi gebaar en leuke publiciteit voor het mini-clubje

Leuke publiciteitsstunt maar een dergelijke amateurclub is natuurlijk niet te vergelijken met profvoetbal. Vrouwenvoetbal levert gewoon minder geld op dus kan derhalve ook niet gelijkwaardig gewaardeerd worden in salaris.

De kans is groot dat de dames bij Lewes FC net zoveel toeschouwers trekt of meer dan de mannen. Lol

Verder wil ik alleen toevoegen dat het belachelijk is dat het bij tennis wel zo is sinds de jaren 80 al dacht ik.
Daar waar een Grand slam partij bij de dames gem. anderhalve uur duurt, moeten de mannen 2,5 a 5 uur zwoegen.

13 september 2018 om 14:02

Daar verbaas ik me echt over, correctheid op niks af. Kijkcijfers van damesfinale is niet de helft van de mannenfinale. WTA wedstrijden worden minder bezocht dan ATP wedstrijden. Toch krijgen ze voor best of 3 net zoveel betaald als een man in best of 5.....compleet wereld op zijn kop. Krajicek heeft daar ooit iets over gezegd, zijn kop ging er bijna vanaf....het slaat door en door.

Ik ga een film uitbrengen en wil hetzelfde salaris als Dwayne Johnson.

Haha, gekkert dat kan niet, niemand kijkt naar jouw film. Joh, werkt dat zo? Ja zo werkt dat.

Houdoe.

De Rolling Stones verdien(d)en ook meer dan de Dolly Dots. Dat vindt niemand gek terwijl ze hetzelfde werk doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren