Amateurteam van Denemarken lijdt bescheiden nederlaag tegen Slowakije

Woensdag, 5 september 2018 om 22:34Chris Meijer • Laatste update: 23:03

Het ‘campingelftal’ van Denemarken heeft een bescheiden nederlaag geleden tegen Slowakije. De oefeninterland in Trnava eindigde in een 3-0 overwinning voor de Slowaken, dankzij doelpunten van Adam Nemec, Albert Rusnák en Adam Fogt (eigen treffer). Mogelijk komt hetzelfde team van de Denen ook komende zondag in actie, als de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Wales op het programma staat.

Met de nodige moeite had de Deense voetbalbond (DBU) een selectie bij elkaar gekregen voor de oefeninterland tegen Slowakije. De Denen traden in Trnava aan met een elftal bestaande uit zaalvoetballers en spelers die normaal gesproken actief zijn op het derde of vierde niveau. De DBU heeft met de ‘normale’ internationals een conflict over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Zij boden aan om nog één interlandperiode te spelen met de oude arbeidsovereenkomst, maar dit werd door de DBU geweigerd. Daardoor wordt er momenteel gesproken van een ‘staking’.

Lees hier waarom Denemarken in de interland tegen Slowakije moest aantreden met een 'campingelftal'.

Door het ontbreken van de internationals en doordat de spelersvakbond andere profs had afgeraden om zich beschikbaar te stellen voor het nationale team, stonden er in Trnava onder meer een verzekeringsadviseur, een tapijtlegger, een aantal studenten, een gevangenisbewaarder, een computeranalist en een sociaal werker aan de aftrap. Bij Slowakije begonnen grote namen als Marek Hamsik en Martin Skrtel in de basiself.

Na tien minuten greep de thuisploeg al de voorsprong. Een voorzet van Juraj Kucka bereikte het hoofd van Adam Nemec, die de Deense doelman Christoffer Haagh voor de eerste keer verschalkte. Denemarken liet zich door de openingstreffer niet uit het veld slaan en creëerde zelfs twee aardige kansen, via Rasmus Johansson en Oskar Georg Høybye. Vladimir Weiss kreeg vervolgens een goede mogelijkheid op de tweede Slowaakse treffer, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Haagh. De rebound werd door Kucka naast geschoten.

Toch kwamen de Slowaken nog voor rust op een 2-0 voorsprong. Kucka bediende Albert Rusnák, die in het strafschopgebied de rust behield en de score verdubbelde. In de tweede helft werden er aan beide kanten de nodige wijzigingen doorgevoerd, maar desondanks hield het Deense ‘campingelftal’ aardig stand. Hamsik, Weiss en Michal Duris ondernamen tevergeefs schoten op het doel van Haagh. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Fogt de eindstand met een ongelukkig eigen doelpunt op 3-0.


Poll

Snap jij de houding van de Deense voetbalbond?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door jesuis)

Vind dit wel echt een geniale actie van de Deense voetbalbond haha. Derde en vierde divisie spelers aangevuld met zaalvoetballers. Hoe verzin je het. Die jongens kunnen toch mooi tegen iedereen zeggen dat ze een officiële interland voor Denemarken hebben gespeeld en ze hebben het nog goed gedaan ook!

DBU Gooit nu haar eigen ruiten in

5 september 2018 om 22:46

Want? Ze zullen toch moeten spelen, anders komen ze in de problemen. De profs willen niet, dus dan zul je amateurs op moeten stellen.

Ik vind dit sowieso een raar artikel om het daarover te hebben. Het gaat namelijk over de wedstrijd. Er zijn al vele andere artikelen hierover geweest waar je opmerking beter bij paste.

6 september 2018 om 09:15

De profs wouden wel deze interlands nog spelen maar als ze niet met het nieuwe contract van de DBU akkoord gingen hoefde het van de DBU niet meer.

5 september 2018 om 23:01

Ze moesten spelen, anders zouden ze uit de EI kwalificatie vergaand gehaald worden.

Ongeloofelijk dat spelers totaal niet trots zijn voor hun land uit te komen, stelletje geldwolven....
Denenmarken moet eriksen en zijn vriendjes nooit meer oproepen !! Je speelt niet voor de bond maar je speelt voor het volk...

5 september 2018 om 22:49

Dus Denemarken moet altijd met amateurs blijven spelen?

Weet je wat we doen, we laten jouw je werk namens Nederland in een ander land doen. Maar je krijgt er niet voor betaald! Je doet het toch voor het volk zeker? Het is logsich dat ze betaald willen krijgen. En kom alsjeblieft niet aanzetten met het feit dat ze al zoveel verdienen. Een multimiljonair wil gewoon betaald worden voor het werk dat hij verricht, net zoals iemand die maar nauwelijks rond kan komen. En beide hebben ook recht op geld als zij daarvoor werken.

Van wat ik begreep, willen de spelers verder onder de oude voorwaarden. Dus blijkbaar heeft de DBU in de nieuwe voorwaarden een slechter voorstel gedaan. Het zou toch gek zijn als ze ineens minder verdienen.

5 september 2018 om 23:12

Ze worden gewoon betaald. De bond eist alleen dat ze geen prive sponsorcontracten afsluiten waarin gebruik wordt gemaakt van het tenue van de bond.

5 september 2018 om 23:18

Klopt, maar zoals m.obilic1389 het schetst, is alsof ze het allemaal maar gratis zouden moeten doen.

Voor die spelers valt natuurlijk een deel van de inkomsten weg als ze niet meer met het Deense tenue sponsorcontracten mogen afsluiten. Ik snap de spelers dus wel (De bond overigens ook, want zij lopen inkomsten mis als spelers individueel sponsorcontracten tekenen).

5 september 2018 om 23:27

Falonso je praat echt onzin hoe kan je een voetballer vergelijken met iemand die normale werk doet...
Alsof ik werk heb waar het hele land naar uitkijkt en als ik mijn volk blij zou kunnen maken zou ik het altijd gratis doen voor me land !
Gewoon met de amateurs spelen die hebben tenminste wel trots

5 september 2018 om 23:35

Als jij je volk blij zou kunnen maken, zou je het gratis doen? En hoe ga je dan zorgen voor een woning? Elektriciteit? Eten?

"je praat onzin"
Juist. Als je zo praat, dan ben je toch niet serieus te nemen?

En als je serieus meent dat je een voetballer niet kan vergelijken met iemand anders die gewoon werkt, dan ben jij de enige die "onzin praat", om me maar gelijk te verlagen tot jouw niveau. Die voetballer is gewoon in loondienst, net zoals zoveel anderen.

Overigens, ik heb iets bedacht waarmee jij het volk blij kan maken. Wordt postbezorger! Ik ben altijd blij als mijn pakketjes weer binnen komen. Wel gratis hè, dat heb je beloofd.

5 september 2018 om 23:51

@Xyzz, de voetballers verdienen meer als ze hun eigen sponsorcontracten mogen afsluiten en het is logisch dat een adverteerder een keer vraagt om een foto in het nationale tenue. Dit is al jaren zo. Dus waarom zouden de spelers af moeten zien van het geld?

6 september 2018 om 00:50

@kyle66

In deze kun je het shirt ook zien als eigendom. Het shirt is eigendom van de bond en dus is het standpunt van de bond niet eens zo vreemd. We praten hier overigens ook niet over spelers die een simpel loontje hebben zoals de jongens die vandaag hebben geknokt voor wat ze waard waren tegen Slowakije.

We praten hier over spelers die varierend minimaal het driedubbele van de Balkenende-norm verdienen aan netto-salaris alleen tot maximaal 35x de Balkenende-norm als we het salaris van Eriksen erbij pakken. Die spelers moeten zich kapot schamen.

6 september 2018 om 07:40

@falolonso
Ik kan voor een deel in je verhaal meegaan, maar het punt dat je het hebt over dat ze dan geen woning, eten etc kunnen betalen gaat de mist in. Dit is niet hun hoofdinkomen dus zou je het beter kunnen vergelijken met een onbezoldigd bijbaantje.

6 september 2018 om 10:28

Doe je alsof je dom bent of ben je het gewoon....
Je kan moeilijk 10 miljoen mensen hun post bezorgen , maar met een voetbal potje heb je zo 10 miljoen mensen bereikt....
Jij bent er een als er oorlog uit breekt die alleen voor het geld het leger in gaat !

5 september 2018 om 22:49

Want jij weet precies hoe het is gegaan?? Het is totaal onduidelijk wat nou precies de situatie is. Je gaat af op verhalen van de media, dat is het domste wat je kan doen. Zolang er geen officiële verklaring komt is het gissen. Maar prima joh, maak jij de jongens van Denemarken maar alvast uit voor geldwolven. Alsof ze bij hun club al niet genoeg verdienen.

5 september 2018 om 22:55

Stel... Je werkt bij Armani. Je hele kledingkast hangt vol met Armani. In je contract met Armani staat dat je alleen in Armani mag rondlopen. Omdat je naast je werk ook vrijwilligerswerk werk bij het nobele doel van Unicef doet over je met trots en liefde een paar dagen per jaar daarvoor op.

Totdat Unicef zegt dat je in Hugo Boss moet rondlopen, omdat ze daaraan meer geld voor het goede doel binnen halen ondanks dat het conflicteert met het eerder getekende contract... maakt het jou dan een slecht persoon om Unicef niet te helpen totdat de contracten niet meer conflicteren?

Misschien niet 100% maar ik hoop dat je het punt en de strekking snapt.

Ze komen hier wel uit. Ik vind het eigenlijk hilarisch en hoop stiekem ook nog voor Oranje uit te mogen komen ondanks dat ik een 33 jarige 3e klasser ben😂

5 september 2018 om 23:15

Je vergelijking gaat totaal mank. Hier zou Unicef alleen eisen dat ze niet het merk Unicef gebruiken om prive sponsorcontracten te versieren.

Je zult als liefhebber maar geld hebben afgetikt in de veronderstelling dat je Schmeichel , Eriksen en dergelijke te gaan zien.

5 september 2018 om 22:58

Tickets kosten 1 euro. Ieder die al een (eerder gekocht) duurder ticket heeft, krijgt geld terug.

5 september 2018 om 23:11

Maar vliegreis, hotel e.d.. Alhoewel je later ook kan zeggen: ik was erbij! Onbetaalbaar lijkt me

Ik zag dat veel Deense spelers in de 2e divisie spelen als amateur. Heb je nog een Eerste divisie onder de 'eredivisie' zeg maar of? Of is het niveau gewoon minder daar of hebben ze maar 1 profniveau? Ze kunnen dan gewoon toch spelers uit de 'jupiler' league halen zeg masr

5 september 2018 om 22:50

Ze hebben inderdaad een Eerste Divisie onder de Superligaen, zoals hun hoogste niveau volgens mij heet. De Tweede Divisie is het niveau daar weer onder, net als bij ons.

Had Erikssen niet gezegd dat ze wel op het vliegtuig wouden stappen als de oude overeenkomst werd verlengd met een maand en ze daarna verder zouden onderhandelen? Hier is de bond dan gewoon niet op ingegaan of?

5 september 2018 om 22:59

Ja. Maar de bond wou het niet.
Dat was het aanbod al afgelopen weekend en nog een keer aangeboden omdat DBU het niet wou doen.

6 september 2018 om 00:57

Als de bond nu inbindt, hebben ze een hele slechte onderhandelingspositie en laten ze ook direct zien dat de spelers en in dit geval de vakbond meer macht hebben dan de Deense voetbalbond.

Ik denk overigens niet dat dit gaat gebeuren, maar ik zou erg veel respect voor de Deense voetbalbond hebben als ze zich niet inbinden en harde maatregelen gaan treffen tegen spelers die vanaf nu nog een wedstrijd zullen boycotten.

NL moet tegen Frankrijk en Duitsland en Denemarken tegen Wales. Waarom lijkt het altijd zo alsof NL altijd pech heeft met loten.

5 september 2018 om 23:11

Jij snapt niets van de indeling van dit toernooi of wel?

Nederland zit League A, waarin de 12 beste landen zitten. Denemarken zit in League B, waar de 12 landen hierna zitten. Nederland en Denemarken hebben dus totaal andere tegenstanders waartegen zij hadden kunnen loten.

6 september 2018 om 07:42

Ja maar hoe is NL in pot A gekomen. Altijd als je wilt dat we in pot A zitten zitten we in B en loten we een te sterke tegenstanders en als je dan pot B wilt om gelijkwaardige tegenstanders als Denemarken te treffen zit je ineens met Frankrijk en Duitsland. Altijd zit het tegen op een of andere manier.

6 september 2018 om 08:13

Niet pot A, League A. Nederland zit daar omdat zij in de top 12 van Europese landen stonden. Dat betekent dat zij op het hoogste niveau spelen. Denemarken speelt een niveau lager. Hierover klagen is hetzelfde als klagen over waarom PSV tegen Ajax moet, terwijl Twente tegen TOP Oss moet. Het zijn verschillende niveaus. En je wil op het hoogste niveau spelen natuurlijk.

Bedankt Slowakije om jullie sportieve plicht te doen, ben nu 5000 euro rijker.

6 september 2018 om 01:26

Kreeg je dan 6x je inzet? Lijkt me vrij veel voor een thuiswedstrijd van Slowakije. Zelfs al speelt denemarken met de beste 11, dan lijken ze me gelijkwaardig of slowijke met het thuisvoordeel zelfs (licht) favoriet.

6 september 2018 om 15:50

Had op handicap gespeeld. Dus dat Slowakije minimaal met twee doelpunten verschil wint.

Er deden ook studenten mee. Dat zal voor hen wel lekker zijn om dan mee te doen.
Mooie wedstrijdpremie erbij.

Leuk voor Wales, die kunnen nu lekker tegen Denemarken aan het doelsaldo gaan werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller52
R. SkovAanvaller00
F. RønnowKeeper00
J. AndersenVerdediger30
A. ChristensenVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.

21 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Aston Villa heeft er alle vertrouwen in om Jack Grealish binnenboord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren