‘De spelers denken: Mourinho was weer een lul, wie is nu aan de beurt?’

Zondag, 12 augustus 2018 om

José Mourinho is niet langer de juiste trainer voor Manchester United, zo vindt Stan Collymore. De oud-voetballer van onder meer Liverpool had hoge verwachtingen van de samenwerking tussen Mourinho en Manchester United, maar is inmiddels van gedachten veranderd. Volgens Collymore staat Mourinho te negatief in het leven en werkt dat door op het imago van de club.

"Toen José Mourinho aan de slag ging bij Manchester United, zag ik een match made in heaven. Een geboren winnaar die, zo dacht ik, zou groeien in de hot seat op Old Trafford, meer zou lachen en tactischer zou worden in zijn gedrag. Maar ik zat fout", schrijft Collymore in zijn column voor de Daily Mail. "Hij kan gewoon niet zonder het gegrom en de norsheid. Nergens anders in de Premier League passen de trainer en club zó slecht bij elkaar. Misschien wel nergens anders in Europa."

"Dat is de reden dat Manchester United zich niet versterkte met een centrumverdediger van naam", stelt Collymore. "Het is niet zo dat de club geen aantrekkingskracht meer heeft. Dat bewijst de komst van Paul Pogba voor een recordbedrag twee jaar geleden. Zelfs als ze het jaar ervoor achtste, negende of tiende zijn geworden, dan nog wil je ernaartoe als speler." Volgens de 47-jarige analist zijn Manchester United en Liverpool de enige Engelse club waar dat voor geldt. "Je kunt daar een clublegende worden op een manier die niet mogelijk is bij andere clubs", stelt hij.

"Je kunt een wereldster worden op hetzelfde podium als Sir Bobby Charlton, George Best, Kenny Dalglish, Ian Rush en Steven Gerrard", aldus de drievoudig Engels international. "Maar ik geloof gewoon niet dat voetballers naar Mourinho kijken en denken: ik wil niets liever dan voor hem spelen." Als Collymore nog voetbalde, zo schrijft hij, zou hij willen spelen voor trainers als Josep Guardiola, Mauricio Pochettino en Jürgen Klopp. "En anders voor managers als Slavisa Jokanovic en Nuno Espirito Santos. Ik zou zelfs liever werken met trainers die voor kleinere clubs werken, want ik weet dat ik als persoon gelukkiger zou zijn onder hen dan onder Mourinho."

Een harde aanpak van de spelers is volgens Collymore niet het probleem, maar Mourinho is ook bereid om spelers voor het oog van miljoenen televisiekijkers af te branden. "Begrijp me niet verkeerd. Ik houd van managers die naar je toekomen en durven te zeggen: 'Je was vandaag ver beneden niveau, dat was onacceptabel'. Maar ik zie de spelers van Manchester United op dit moment voor me in de kleedkamer, terwijl ze zeggen: 'Hij was weer een lul op tv, welke speler is de volgende keer aan de beurt?' Luke Shaw, Anthony Martial en Pogba hebben bakken met geld gekost. Toby Alderweireld, Harry Maguire, Diego Godín en Jérôme Boateng dachten waarschijnlijk: als het na zes wedstrijden slecht gaat, deinst deze kerel er niet voor terug om mij onder de bus te gooien als hij dat ook met hen doet. Die mentaliteit zaait angst, zeker bij een club als Manchester United."


Poll

Heeft Stan Collymore gelijk, denk je?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door bossie)

Wat Stan Collymore hier laat opschrijven komt wel heel dicht bij wat ik vanaf een veel grotere afstand ook voel.
Je wilt niet met die Mourinho werken omdat hij een heel vervelend karakter heeft en zijn teams laf laat voetballen.ook al is hij tactisch wellicht een van de besten in zijn vak.
Voetbal moet naast winst toch ook gewoon "voetbalplezier opleveren.
Het bestaat niet dat je dat krijgt onder zijn leiding.
Ik roep overal: Ryan Giggs heeft een poosje ervaring opgedaan naast Ferguson en doet nu het nationale team van Wales.
Haal hem maar terug naar Old Trafford en de oude waarden keren er terug.
Voetbal waar mensen naar willen kijken.

12 augustus 2018 om 11:32

Ben ik met je eens. Tuurlijk maken wij het zelf niet mee maar als fan vind ik het al lastig om achter Mourinho te staan, dus dat spelers daar dan geen zin in zouden hebben kan ik me zeker voorstellen. Dat geldt voor zijn karakter en speelstijl. Een terugkomst van Giggs zou ik zeker toejuichen, maar als het kan zou ik in eerste instantie vol voor Zidane gaan. Ik denk overigens wel dat we minstens tot de winter moeten wachten, maar pas aan het einde van het seizoen zie ik ook wel gebeuren..

12 augustus 2018 om 13:22

Zidane??? Die heeft geluk gehad dat die in een gespreid badje kwam te liggen met de beste selectie. En spelers op een top. Afgelopen seizoen toch grote afstand op Barca. Had liever een Ancelotti gezien. United moet niet beginnen aan een Giggs. Die heeft nog niks gepresteerd. Waar is de garantie op succes? Zouden onder hem wel spelers naar United willen komen? Of beter gaan voetballen??

Onzin dat is juist de kracht van Mourinho! Spelers die niets lever willen dan voor hem spelen vraag maar na aan Sneijder, Zlatan, Drogba of Pepe. Die zeggen niet voor niks dat ze door het vuur willen gaan voor hem.

12 augustus 2018 om 11:30

De spelers die je noemt zijn allemaal positief op basis van hun verleden. Maar Mourinho nu is iets erger en daarnaast werkt zijn conflict aanpak niet meer. Dat werkt alleen op korte termijn. Overal waar hij wegging liet hij een spoor van chaos en ellende na. De spelers prikken er nu doorheen en willen niet meer door het vuur gaan voor zon mafklapper die niet te vertrouwen is.

12 augustus 2018 om 11:58

Je vergeet gemakshalve te vermelden dat zowel Inter Milan als Porto hun beste spelers verkocht na het vertrek van Mourinho. Dus dat het daarna minder ging lijkt me logisch. Daarnaast is het kunstje van Mourinho uitgewerkt. Het ultra defensieve voetbal is zijn goed recht maar het publiekelijk afbranden is schandalig. Niet voor niets dat hij na 3 jaar weg gaat en het daarna een puinhoop is.

Behalve dan dat verschillende spelers tijdens de tour hebben gezegd dat Mourinho buiten de perspraatjes om gewoon in een goede bui was. Na de wedstrijd tegen Leicester was hij zelfs tijdens het perspraatje in een goede bui. Het probleem is dat Mourinho (terecht) een hekel aan de Britse (roddel)pers heeft, die alles verdraaien en verzinnen. Snap dan ook niet dat Collymore juist nu met deze kritiek op Mourinho komt. Degene die nu juist kritiek verdient is Woodward, die verantwoordelijk is voor een slecht transferwindow en de gaten in de selectie niet heeft opgevuld. Als ik kijk op het grootste United forum dan leeft die mening ook sterk onder de United fans. Daar hoor ik alleen geen enkele zogenaamde expert over.

Liverpool heeft ook 1,5 jaar goed gepresteerd en dan komen de praatjes weer.. natuurlijk heeft Liverpool fantastisch geïnvesteerd en zie ik ze ook zeker als titelkandidaat maar dat is ook pas sinds kort met uitzondering van dat jaar met Suarez. Dat spelers vooral graag naar United of Liverpool willen is natuurlijk complete onzin als je dat betrekt op de afgelopen jaren en niet alleen op het afgelopen jaar..

Dat wist je toch van tevoren al dat het geen match is? Als club geef je een bepaald statement af over jezelf wanneer je zo’n hork als Mourinho binnenhaalt. Het getuigt ook van weinig respect naar je spelers én supporters om zo iemand aan te stellen. Maar goed, er zullen nog altijd clubs zijn die denken er op vooruit te gaan met dit chagrijn als coach.

12 augustus 2018 om 11:51

Ja, ik was ook niet blij toen het bekend werd dat mou de coach zou gaan worden.

12 augustus 2018 om 12:28

En heb je al enig idee wanneer Mourinho dit Man United op volle toeren gaat laten draaien? Voorlopig is daar niets van te zien.
En wat zegt die prijzenkasr van hem? Het gaat om nu, niet om vroeger.

12 augustus 2018 om 12:35

Het is allemaal nog niet top maar de Europa League de FA Cup en de League Cup zijn gewoon serieuze prijzen.

Ik krijg altijd het gevoel dat Mourinho een prima toneelspeler is. Hij heeft zelf ook wel eens aangegeven dat hij liever alle aandacht van de media op zichzelf vestigt, zodat de spelers relatieve rust krijgen. Ik ben heel benieuwd wat United dit jaar kan laten zien, maar een kampioenschap lijkt me toch echt te hoog gegrepen.

Als je Mourinho zijn geschiedenis bekijkt zie je een duidelijk patroon. Eerste seizoen aanpassing, tweede seizoen pieken, derde seizoen uitgekotst worden. Het is een teken aan de wand dat Man Utd management niet wilde overbetalen aan het eind van de markt. Daarnaast spreken de uitspraken van Pogba gisteren boekdelen. Martial zal nooit maar dan ook nooit meer iets doen om Mourinho te helpen. Matic, Young en Valencia. Dat zijn het type spelers waar Mourinho blij van wordt. Ondertussen zal De Gea stilletjes balen dat Courtois naar Madrid is verhuisd en niet hij. Woodward verdient enorm veel geld voor Glazers en Mourinho is momenteel het imago van Man Utd dat de laatste jaren toch al is afgebrokkeld helemaal om zeep te helpen. Daar was hij in Madrid bijna ook in geslaagd. Zelf ben ik van mening dat Mourinho een beetje gedateerd aan het worden is, terwijl het een goede succesvolle trainer is.

De kaarten liggen dit seizoen anders voor Jose. Hij kan maar beter een daverende start maken want na een paar verliesbeurten weet je dat er dit seizoen dadelijk heel wat fans met spandoeken gaan staan met opschrift "mou Out"

Ik vind het trouwens wel echt weer typisch dat Mourinho aangepakt wordt om zijn kritiek met betrekking tot Shaw. Hij is al de 4e! trainer met kritiek op Shaw, dan lijkt het me eerder dat Shaw ook fout zit. Hij werd net zo goed aangepakt door van Gaal. De man die zo goed is met jonge jongens

Allemaal prima weer die negativiteit over Mourinho. Maar volgens mij zit hij er nog steeds. Iets wat Moyes en LVG niet na kunnen vertellen. Ik lees hierboven dat Mourinho overal een puinhoop achter liet? Nou... volgens mij zijn we vergeten was SAF achter liet. Een selectie die redleijknop zn einde zat. Heeft zn laatste seizoen er nog alles uitgeperst door kampioen te worden. Mede dankzij RVP. Daarna is het aankoopbeleid zo greueleikm slecht geweest. Waar gewoon bij a gelukkig niks van over is gebleven. Geen een speler is een basisspelers geworden. Onder Mourinho zijn Lukaku Sanchez en Pogba gekomen. Dat is niet voor niets. Als er gevraagd wordt voor versterkingen. En die komen niet. Dan wordt het sowieso moeilijk beter te gaan presteren dan vorige seizoen. Als de concurrenten juist wel hebben versterkt. Er zal eerst gekeken moeten worden naar het aankoopbeleid. Dat is de afgelopen jaren verschrikkelijk geweest. Daar zou gewoon iemand anders voor moeten komen. Daarbij is er heel veel druk bij een club als United. De druk die Mourinho tot nu toe steeds aan kan. Alles ligt onder een vergrootglas. Waar de pers zo leuk aan mee doet aan die negativiteit. Zijn genoeg mensen die leuk ket de pers mee praten. Maar nooit jet fijne ervan weten. Dat er geen aankopen gedaan zijn kan ook een reden geweest zijn. Maar het is altijd makkelijk om maar mee te lullen met hetgeen wat er door de pers naar buiten wordt gebracht. Ben jet eens dst jet spel beter mag en kan. Maar dit weten we nu al voor het derde seizoen. Het is zoals het is. Dus kom met nieuwe feitjes. En probeer het spel van Mourinho dan te breken met je eigen kwaliteiten en spel Spelers die niet voor Mourinho door het vuur willen gaan. Denk dat er genoeg spelers bij United die dat nog wel hebben. Vind het van Collymore makkelijk scoren. Vooral uit het instagram bericht van Pogba. Laten we aan jet einde. Van het seizoen de balans opmaken. En zien hoe de teams er dan voorstaan.

Hij is denk ik uit op zijn ontslag, dat hij ontslagen wordt en een vorstelijk bedrag meekrijgt....

Als ik alle reacties zo lees, dan zie ik Mourinho binnen afzienbare tijd vertrekken. De verdedigers kijken vooral naar de oudere historie terwijl de critici veranderingen zien bij Mourinho.en dat zie ik ook. Minder gedreven, nukkig, niet inspirerend. Maar wel te makkelijk spenderen. Weer een andere internationaal gelouterde trainer halen lijkt mij geen oplossing. ManU-historie die refereert aan de gouden jaren lijkt kansrijk. Ik weet te weinig van de inzichten van Ryan Giggs om die als opvolger te zien maar dat zou voor de eigen kracht van ManU geweldig zijn. David Beckham en Jaap Stam als assistenten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool7652
4.Arsenal6024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

845 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Mourinho: ‘Ik denk dat hij de meest waardevolle speler ter wereld is’

Kylian Mbappé kent met 30 doelpunten en 15 assists in 34 officiële wedstrijden een uitstekend seizoen. José Mourinho is onder de indruk van de prestaties van de pas twintigjarige Franse aanvaller....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren