‘Fran Sol hard op weg Willem II te verlaten voor LaLiga’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Fran Sol lijkt op weg naar LaLiga. De spits van Willem II werd eerder in verband gebracht met onder meer AZ, Sevilla, Levante en Espanyol en nu zou ook Rayo Vallecano in de markt zijn voor de Spanjaard, aangezien de 36-jarige Javi Guerra momenteel de enige geschikte centrumspits in de selectie van de promovendus zou zijn.

Marca meldt vrijdagochtend dat Rayo Vallecano de beste papieren heeft om de 26-jarige aanvaller over te nemen van Willem II en in de komende dagen kan al een deal worden beklonken. Het is onduidelijk hoeveel geld de Tilburgers zouden gaan vangen met de verkoop van Sol, maar eerder werd bericht over een bedrag van circa vijf miljoen euro.

Sol, die zijn opleiding genoot bij Real Madrid en verder onder meer voor Villarreal speelde, ligt nog tot volgend jaar zomer vast in Tilburg. In juni gaf de aanvaller in gesprek met Marca aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. “Er is interesse van een aantal clubs”, stelde Sol. “Maar ik wil nu even mijn rust pakken en vakantie nemen. Het was een moeilijk jaar.”

“Ik wil per se in Europa blijven, dat is mijn eerste optie. Maar iedereen wil in de beste competitie ter wereld spelen. Ik denk dat het tijd is om terug te keren”, aldus Sol, die ook in de belangstelling stond van het Mexicaanse Cruz Azul. “Cruz Azul heeft inderdaad heel veel interesse. Het financiële aspect is belangrijk, maar als voetballer heb ik nog tien tot vijftien jaar om te kunnen voetballen. Om geld te verdienen heb ik nog vijftien tot twintig jaar. In mijn beslissingen telt het sportieve aspect zwaarder dan het financiële aspect.”


Poll

Verwacht jij dat Fran Sol deze zomer vertrekt bij Willem II?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door roelschuurkes)

Het was natuurlijk wachten op het moment dat een dergelijk bericht zou komen. Sol is Willem II ontgroeid en is absoluut rijp voor een stap omhoog. Voor hem is het natuurlijk prachtig als dat in La Liga kan.

Het zal voor Joris Mathijsen nog een pittige klus worden om een goede vervanger te halen voor Sol. Iemand enig idee of er al iemand in beeld is om zijn gemis op te vangen?

10 augustus 2018 om 12:51

Miss Castagnios proberen? geen hele beste maar denk dat hij wel weer kan opbloeien bij WII

10 augustus 2018 om 13:17

Castagnios naar w2? Laat me niet lachen

10 augustus 2018 om 16:00

want heel veel beter kan hij niet krijgen?

10 augustus 2018 om 23:19

Castagnios, Toivonen moet niet gekker worden. We hebben het over mijn clubje willem II he! Wordt gewoon weer een onbekende spaanse spits ofzo uit een belofte team.

10 augustus 2018 om 13:33

Ik zou eens kijken of Marvin Emnes wilt. Zit momenteel zonder club, door behoorlijke pech omdat hij geen salaris ontving bij zijn laatste club. Maar hij liet nog niet zo heel geleden in Engeland zien dat hij behoorlijk goed kan voetballen. Bovendien woont hij weer in Nederland.

Goeie transfer voor deze jongen, ik had wel verwacht dat er meer intresse vanuit subtoppers / topclub in de Eredivisie zou zijn voor hem.. Buiten dat denk ik wel dat hij het goed kan gaan doen in Spanje.

10 augustus 2018 om 12:21

Welke Nederlandse subtopper kan er er 4-5 miljoen betalen? Vrij logisch dus dat hij niet naar een Nederlandse subtoppper gaat. Rayo zou een mooie club voor hem zijn. Terug naar Madrid, zie hem daar ook wel veel spelen.

10 augustus 2018 om 12:23

AZ, Vitesse maar daarom ook topclub, Feyenoord of PSV zou hem ook wel goed kunnen gebruiken.

10 augustus 2018 om 12:39

AZ kan dat betalen, hebben 35 miljoen binnen voor Weghorst en Jahanbaks

10 augustus 2018 om 13:08

PSV heeft met de Jong en Romero al twee centrumspitsen en daarnaast heb je nog Malen, Lammers en ook nog Piroe vanuit de jeugd. Als er een positie in potentie goed bezit is dan is het wel die van centrumspits.

Voor Feyenoord geld hetzelfde omdat Jorgensen gewoon lijkt te blijven en daarnaast heb je nog van Persie en Vente voor die positie.

AZ had hem naar mijn mening wel goed kunnen gebruiken en had veel beter in het spelletje gepast als Johnsen, een voetballende spits zou perfect passen maar qua aankoopbeleid vind ik al langer dat ze in Alkmaar veel rare keuzes maken.

10 augustus 2018 om 12:27

Als AZ zijnde zou ik eerder voor Sol gegaan zijn dan voor Johnson

10 augustus 2018 om 13:17

Sol wilde liever degradatie voetbal spelen in Spanje

10 augustus 2018 om 14:02

Heeft AZ ook geprobeerd maar Sol wilde niet naar AZ. Sol wil alleen naar Spanje terug.

Wat had ik deze jongen graag in de subtop van de Eredivisie zien voetballen. Als AZ zijnde had ik met de verdiende miljoenen dit seizoen vol voor hem gegaan. Goede spits!

AZ heeft 2 scorende spitsen verkocht, Johnsen gehaald voor Weghorst, maakte overigens meer goals dan Sol, die Johnsen

en AZ kan nog een 2e spits zoeken, hadden eerder wel Fran Sol op lijstje staan, maar AZ is niet niet klaar op de transfermarkt en volle bankrekening dus komt wel goed

Lekker weer dit, de competitie begint morgen en onze spits gaat vertrekken. Zei het maanden geleden al, logisch als Sol vertrekt maar doe het dan in het begin van de transferperiode en niet net voor de competitiestart (zodat er een fatsoenlijke vervanger gehaald kan worden). Velikjona is ook weg dus we zitten nu met 0 spitsen... hoop dat we Rienstra nog een jaar kunnen huren van AZ want die zit vgm nog zonder club. Hopelijk investeren ze het geld op de juiste manier.

Aparte rekensom:

Het financiële aspect is belangrijk, maar als voetballer heb ik nog tien tot vijftien jaar om te kunnen voetballen. Om geld te verdienen heb ik nog vijftien tot twintig jaar

Wat gaat hij die extra 5 jaar doen wat hij daarna niet meer kan doen?

Wij hebben hier trainers van 68 rondlopen hoor ;-)

Ok, hij wil met pensioen op zijn 46e

Waarom 46?

Sol is gewoon een schot in de roos geweest voor Willem II. Prima stukje scouting. Hij heeft Willem II gewoon gigantisch geholpen. Zou hem graag by Gerafe zien maar Rayo Kan ook een goede optie zijn. De man heeft wel gewoon een naam in Spanje hè. Hij is net iets te traag voor de top in Spanje maar afmaken, dat kan hij als de beste

Mocht ie gaan misschien een leuke speler gezien:

2e bundesliga, jeugdinternational en weinig kans voor het eerste, maar goed neusje voor de goal:

Daniel Steininger (greuther Furth)
https://streamable.com/q8siu
(goal van afgelopen weekend)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rayo Vallecano

Actuele wedstrijden

5 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren