FC Utrecht beëindigt samenwerking: ‘Moeite zich te schikken in nieuwe rol’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

FC Utrecht en assistent-trainer Luc Nijholt hebben in goed overleg besloten de samenwerking per direct te beëindigen, zo melden de Domstedelingen vrijdagochtend via de officiële kanalen. Nijholt zegt dat de reorganisatie bij de technische staf van Utrecht voor dit besluit heeft gezorgd, zo geeft hij aan op de site van de Eredivisionist.

“Recentelijk is de technische staf qua rolverdeling aangepast", begint Nijholt. “Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zijn naar voren geschoven als veldtrainers onder leiding van hoofdcoach Jean-Paul de Jong. Hoewel staf en spelers achter de nieuwe constructie staan, en hier enthousiast over zijn, is mijn rol als assistent anders geworden en uiteindelijk teveel op de achtergrond.”

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken, vult aan: “Luc heeft in een goed gesprek met onze hoofdcoach Jean-Paul de Jong en mij aangegeven moeite te hebben om zich te schikken in zijn nieuwe rol. Wij vinden dit jammer, maar hebben begrip voor zijn standpunt. Wij willen Luc, die binnen is gekomen afgelopen winter, ontzettend bedanken voor zijn inzet voor de club.”

In juli gaf De Jong nog aan veel te verwachten van het ingevoerde Engelse model: “We hebben het vorige seizoen geëvalueerd en gekeken naar zaken die goed gaan en die beter kunnen. Daarop zijn we met Jordy Zuidam tot de conclusie gekomen dat ik samen met Nijholt tijdens trainingen een monitorende rol ga krijgen. Maar ik blijf altijd de eindverantwoordelijke."Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door orwell)

Der is bij ons van alles aan de hand. Wat had Herman Berkien het toch gelijk over de FC.

10 augustus 2018 om 12:20

Wat zei hij dan zoal?

10 augustus 2018 om 15:52

@voetbalkfreak:
Herman Berkien is zanger van het lied utereg me stadsie

Utereg m'n stadsie daar gebeurt van alle hand
het bruist aan alle kant in het hartsie van het land

Ah gelukkig, ze gaan weer voor de ouderwetse "chaos vlak voor de seizoenstart" tactiek..

Had juist een keer de hoop dat het een normale voorbereiding zou zijn, ruim op tijd veel nieuwe spelers gehaald etc.

10 augustus 2018 om 10:43

Alles valt in het niets bij het ontslag van de complete staff van Willem van Hanegem destijds. Valt dus allemaal wel mee joh.

10 augustus 2018 om 10:51

dat is ook weer zo.. maar had toch echt de hoop dat het op de functie wijziging van JP na verder een rustige voorbereiding zou zijn

10 augustus 2018 om 18:17

Die verdween toen door een gat in het hek. Man man

JP had nooit aangesteld moeten worden. Hij wordt totaal niet serieus genomen door een deel van de selectie. Nu hebben ze een constructie in elkaar gezet waar hij veel minder op het trainingsveld zal gaan staan. Hierbij zal Dijkhuizen (een trainer die bijna overal is mislukt bij kleine clubs) een grote rol hebben in het opstellen van de trainingen. Het zou mijn niet verbazen als Utrecht dit jaar ergens op plek 10/11 zal gaan eindigen.

10 augustus 2018 om 13:58

Jammer dat je dit zo zegt. Het lijkt wel alsof er chaos is bij onze fc. Het valt toch allemaal reuze mee? Het is jammer , maar er is hier toch geen man overboord. Uiteindelijk vond ik het altijd al iets te mannetjes in de staf. Ik denk dat het goed is van Nijholt om zijn gevoelens te delen en zo een knoop door te hakken. Volgens mij zijn ze ook allemaal prima met elkaar en beseffen ze ook wel hoe de voetbalwereld in elkaar steekt. Het is echt klinkklare onzin dat de spelersgroep JP niet serieus neemt. Hij is gewoon de manager en daar heb je je als speler aan te houden en dat doe zij ook. Er lopen namelijk helemaal geen ego's bij de club rond die denken dat ze beter zijn of meer bereikt hebben. Alleen bij Emanuelson en Labyad heb ik wel tussen de regels kunnen lezen dat ze niet onder de indruk waren. De berichten uit de telegraaf van toen zijn opgeblazen , ze vinden het daar blijkbaar nodig om af en toe een bommetje onder Fc Utrecht te leggen.

Lekker zo een dag voor de wedstrijd pfff! Betekent dit ook JP out binnenkort? Als ze maar niks raars gaan doen en die dijkhuizen ergens in november aanstellen.

Heel snel die JP de Jong eruit, belabberde trainer en de spelers moeten hem niet, en ook nog oud zeer met v Seumeren, die hem op advies van Ten Hag binnen haalde

Dijkhuizen is oogappel van v Seumeren wilden hem al eerder als hoofdcoach halen, die staat natuurlijk straks voor de groep... ook geen ster, maar goed alles beter dan JP de Jong als trainer

10 augustus 2018 om 11:49

Maar die Dijkhuizen is er overal uitgetrapt behalve bij excelsior we zullen zeggen dat hij een geweldige staat van dienst heeft en volgens mij heeft JP het erg goed gedaan bij Eindhoven , en hoe weet je of hij een betere trainer is als JP heb jij onder hem getraind dan Dijkhuizen is alleen maar de oogappel omdat hij toen bij de Meern trainde waar van Seumeren toen voorzitter was of zoiets.

JP stap zelf op bij deze ongeregelde bende, bij fc eindhoven prima gedaan, word lekker ergens hoofdtrainer. Je komt er wel.

10 augustus 2018 om 14:05

Kan jij deze reactie nader verklaren? Ongeregelde bende? We staan er prima op man, boven verwachting spelers gehaald en Zoudenbalch wordt aardig vernieuwd, het enige wat ontbreekt is Europees voetbal. Ok, het einde van vorig seizoen was rommelig, maar dat kolmt ook door die stomme play-offs. Je weet al 5 weken van te voren dat je je moet gaan opmaken voor cruciale wedstrijden, dan is het logisch dat je potjes daarvoor wat minder scherpt bent. Uiteindelijk had Vitesse net wat meer geluk in de finale

Lees dit maar eens van De Speld ten tijde ivm de crisis Willem van Hanegem. (Zonder assistenten.... Ja, ja, ik ben blij dat ie voor het seizoen '18/19 weg is! Volgens Luc Nijholt zijn de problemen bij Utrecht puur psychologisch. “Net als de kredietcrisis eigenlijk. De reële problemen zijn overkomelijk. Zo heb ik jaren zonder assistenten gecoached, en ook als professionele voetballer stond ik regelmatig zonder de assistentie van assisterende coaches te spelen. Daar heb ik nooit minder om gepresteerd. Even verder: Daar daar kan je ook iemand met mindere kwaliteiten voor aanstellen.”

10 augustus 2018 om 17:20

Ben jij je bewust van het feit dat De Speld een website is die onzinnieuws publiceert?

gaan geruchten dat Utrecht dit weekend een nieuwe spits presenteert....

10 augustus 2018 om 17:34

Klopt. Ik hoorde de naam Tannane voorbijkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ4020
5.Vitesse336
8.VVV-Venlo29-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren