Barça-aankoop: ‘Mijn oma verkocht kookpannen, zodat ik genoeg geld had’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Malcom leek lange tijd op weg naar AS Roma, maar de jongeling besloot uiteindelijk Girondins Bordeaux in te ruilen voor Barcelona, dat ongeveer 41 miljoen euro betaalt. De Braziliaanse aanvaller zegt dat hij sinds zijn jeugd al droomt over het spelen in het shirt van Barcelona. Malcom geeft aan dat zijn oma hem vroeger enorm hielp om zijn droom te realiseren.

Malcom groeide op in een favela van São Paulo en via de officiële kanalen van Barcelona zegt de Braziliaan dat oma Sonia zijn steun en toeverlaat was. “Ik weet niet of mensen dit weten, maar mijn oma verkocht kookpannen, zodat ik genoeg geld had om te kunnen trainen. Er zijn maar weinig mensen die dat er voor over hadden gehad, zij is als mijn tweede moeder”, aldus Malcom.

“Mijn familie komt op de eerste plek, ze hebben enorm veel voor mij gedaan. Ongeacht wat ik voor hun ga doen de komende tijd: dat zal niet eens een derde zijn van wat zij verdienen.” Malcom sloot zich op elfjarige leeftijd aan bij Corinthians. De Braziliaan moest eerst een test afleggen: “Je had tien minuten om je kwaliteiten te tonen. God heeft me daarbij geholpen.”

De 21-jarige buitenspeler, die tot medio 2023 heeft getekend in het Camp Nou, spreekt de hoop uit dat hij een grote speler wordt in het shirt van de Catalaanse grootmacht. “Ik wil hier een idool worden, zoals de andere Brazilianen die hier onder contract stonden. Ik hoop te slagen bij Barcelona. Ik kan me goed vinden in de stijl van de club, ik geniet van dat spelletje.”


Poll

Verwacht jij dat Malcom gaat slagen bij Barcelona?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

Dit soort jongens gun je een mooi salaris. Die vergeten niet waar ze vandaan komen

Denk dat malcolm is gehaald voor het geval dat dembele teleursteld of geblesseerd geraakt dit seizoen. Anders zie ik geen basisplaats voor hem. Goede speler wel

10 augustus 2018 om 11:07

Ik denk juist dat deze jongen gaat verassen in het Nou Camp. Heeft de kwaliteiten om het Barcelona spel te spelen. Ik denk eerder dat Dembele op de lange termijn als tweede viool gaat spelen.

10 augustus 2018 om 11:47

Ik denk dat Malcom in eerste instantie is gehaald voor de breedte. Barcelona had niet echt iemand op de bank die aanvallend echt iets nieuws kon brengen. Daarnaast is hij goede concurrentie voor Dembele. Ik hoop natuurlijk dat ze allebei doorbreken tot de wereldtop maar ik anders kunnen ze elkaar in elk geval scherp houden.

10 augustus 2018 om 12:20

ze hebben Dembélé toch op de bank? Neem aan dat de Coutinho, Suárez en Messi de voorste linie gaan votmen.

10 augustus 2018 om 12:41

Couthino gaat rol van Iniesta over nemen maar dan stuk aanvallender

10 augustus 2018 om 19:46

Ik denk dat Coutinho meer vanaf het middenveld gaat spelen. Deed hij ook goed bij Brazilië en bij Liverpool. Zorgt voor veel creativiteit en aanvallende dreiging. Barcelona heeft toch het grootste gedeelte van de tijd de bal dus dan komt zijn mindere kant (meeverdedigen) minder vaak voor dan zijn sterke kant (aanvallen). Met een controleur/spelverdeler (busquets, Rakitic, Artur) en een loper/breker (roberto, Vidal, Rakitic) ernaast heb je dan een heel gebalanceerd middenveld dat voor veel gevaar kan zorgen.

Mooie verhalen zijn dat altijd, en dan klaag ik soms over te veel regen. Terwijl die mensen in de favela het echt veel zwaarder hebben. Brazilianen passen zich altijd makkelijk aan in Barcelona, ze moeten alleen uitkijken dat ze zich niet te veel laten verleiden door het mooie nachtleven daar. Ik zeg eerlijk dat ik zelf waarschijnlijk als een soort Ronaldinho ge-eindigt zou zijn (mocht ik zo goed zijn), in de nacht clubs. Wel heel verleidelijk. Maar als hij z'n hoofd erbij houd en geen gekke dingen gaat doen kan hij het ver schoppen.

Dit zijn de echte strijders waar wij verwende knapen uit het onschuldige Nederland heel veel respect voor moeten tonen. Wat groeien wij hier in een rijkdom op, het gaat helemaal nergens meer over. Al leeg je in Nederland onder de armoede grens, is dat alsnog niet te vergelijken met wat dit soort jongens hebben doorstaan tijdens hun jeugd.

10 augustus 2018 om 14:01

Gelukkig moeten wij niets meer tegenwoordig, we leven niet onder een soort dictator schap o.i.d en zijn wij allen vrij om te denken wat we mogen denken. Daarnaast ben ik blij dat deze jongen middels zijn talent nu miljonair is geworden, verdient het ook. Alleen vind ik jou mening over NL een beetje scheef van de realiteit. Wellicht dat jij 'rijk' bent opgegroeid en dat dat je normen en waarden zijn, uit dat perspectief je naar NL kijkt, is subjectief. Dat mag, niets mis mee. Maar in NL is er zeker armoede onder de armen, loop maar eens een weekje mee met de deurwaarde's, voedselbank, leger des heils, enzovoort. Ook al is NL een verzorgingsstaat. Je kan NL niet met andere landen vergelijken, dit omdat NL in vele opzichten een andere structuur heeft dan de andere landen. Normen en waarden, de culturele opvoeding, rituelen en symbolen zijn er ook allemaal onderdeel van hoe een land zich representeert. Voor de mensen die in Brazil wonen is hun leven een normaal begrip, hoe hard en raar het ook klinkt
Ze zijn niet anders gewend. Als je over armoede wilt praten, dan kan ik zuidoost en oost Europa aanraden, het halve continent Afrika, de landen onder Rusland, India en Indonesie etc... waar je ook komt... overal is armoede, en al die mensen verdienen een beter leven dan wat ze nu leven.

Dus zijn het echte strijders naar mijn mening? Er zitten zeker enkele tussen die met hun talent het ver schoppen. Als je het over strijders hebt, dan denk ik aan vluchtelingen, die ondanks de gaande oorlog in hun omgevingen, hoop en moed houden om duizenden kilometers te lopen, om naar een veilig land te komen, wetende wat hun onderweg voor gruwelijke dingen kan overkomen. Komen ze eenmaal aan, worden ze hier ook nog eens bekritiseerd door landbewoners omdat ze angstig zijn. Ach ja... Strijders...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren