Kuipers floreert: ‘Je zou ze een schop tegen hun ballen moeten geven’

Woensdag, 11 juli 2018 om

Björn Kuipers maakt nog altijd kans om de WK-finale te fluiten. De kans dat de scheidsrechter uit Oldenzaal de eindstrijd in goede banen moet leiden, lijkt kleiner nu hij is aangesteld als vierde official tijdens de halve finale tussen Kroatië en Engeland. Oud-arbiter Frans Derks en Bas Nijhuis hopen desalniettemin dat Kuipers de WK-finale krijgt toegewezen.

"Ik ben zo chauvinistisch als de pest, dus voor mij is dit een makkelijke vraag", antwoordt Derks in gesprek met Voetbal International op de vraag of het terecht zou zijn als Kuipers de finale mag fluiten. Derks vindt Kuipers een van de beteren dit WK. "Hij is scherp en laat zich niet meeslepen door die vreselijke aanstellerij van spelers en trainers."

"Gek word ik van die clowns. Alsof ze tegenwoordig op de toneelschool worden opgeleid. Dat geduikel en gerol en het zeiken na iedere beslissing: je zou ze een schop tegen hun ballen moeten geven. Helaas kan dat niet, maar scheidsrechters zouden daar harder tegen moeten optreden", vervolgt Derks. "Door veel meer extra tijd bij te trekken voor die ellenlange discussies, voordat er eindelijk een vrije trap kan worden genomen. En bij zeiken tegen de scheidsrechter meteen geel trekken."

Nijhuis weet dat de vorige twee WK-finales ook al door een Europeaan zijn geleid, waardoor Kuipers moet vrezen. "Soms is er geen peil op te trekken. De aanstelling van Andrés Cunha voor de halve finale tussen België en Frankrijk zag bijvoorbeeld niemand aankomen. Hij behoorde zeker niet tot de besten dit toernooi en ik merk in scheidsrechterfora op internet dat ik niet de enige ben met die mening."

De scheidsrechter vindt Néstor Pitana en Kuipers de beste arbiters dit WK. “Waarbij Björn met Danny Makkelie ook nog eens de beste videoreferee van het toernooi in zijn team heeft. Toen hij tijdens Brazilië-Costa Rica op advies van Danny terugkwam op zijn penalty voor Neymar, riep dat overal veel positieve reacties op. Als hij de finale niet krijgt, kan dat alleen met zijn Europese afkomst te maken hebben."


Poll

Verwacht jij dat Björn Kuipers de WK-finale gaat fluiten?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door the ref)

Haha stel je voor man, Neymar die gaat klagen en Kuipers die hem gewoon in zijn ballen trapt, en nu kappen met zagen!

11 juli 2018 om 16:59

Je zou hem bijna de permissie willen geven haha. Was er niet een Franse scheidsrechter dit seizoen die zijn baan verloor door agressief gedrag tegenover een speler?

11 juli 2018 om 17:07

Die scheidsrechter werd onder de voet gelopen en gaf in een reflex een trap.

11 juli 2018 om 17:12

Haha inderdaad, Tony Chapron? Die trapte na op een speler van Nantes, nadat die hem onderuitliep.

11 juli 2018 om 17:10

Heerlijk.. dat was echt super.. wedstrijd 1 van het WK en het zei gelijk tegen Neymar wie de baas was.. ik denk dat er zo'n 95 van de voetbal fans die neymar wel eens een trap zal willen verkopen.. ik vondt het een prachtige voetballer tot dit Wk. met dit gedrag hoef ik hem niet te zien..

Ik vindt dat die VAR eens gele kaarten moet geven voor duikers.. of als je duidelijk ziet dat het aanstellerij is..

Anders een regel.. meer als 15 seconde op de grond is 2 minuten aan de kant staan..

De oorzaak hiervan is misschien wel dat schoppende spelers telkens gespaard worden. Als je je niet aanstelt, dan wordt er niet eens meer gefloten voor een overtreding.

11 juli 2018 om 16:43

Je kan het ook omdraaien, omdat er zo aangesteld wordt is het lastiger om te zien wat een echte rotschop is en wat niet. Door het acteerwerk wordt het moeilijker om te beoordelen wat echt is en wat niet.

12 juli 2018 om 10:24

Precies dit, heeft er natuurlijk niet alles mee te maken maar 30 jaar geleden werd er minder aangesteld maar werden spelers af en toe wel echt door midden gezaagd.

Ach als hij echt zo geraakt wordt als hij doet vermoeden dan maakte hij nooit 90 minuten vol het is een grote komediant die denkt dat als hij valt er gefloten wordt , hij moet zich beter concentreren op voetbal dan wordt hij misschien ook wat serieuzer genomen door scheidsrechters en de meeste zien echt wel of hij geraakt wordt of niet ,

Terwijl Kuipers vanavond dus 4de official bij de halve finale tussen Engeland en Kroatië is aangesteld door de Fifa, evenals Makkelie vanavond weer als videoscheidsrechter optreedt, lijken de kansen voor Nederlands scheidsrechtersteam heel erg klein dat ze alsnog zondag de grote finale mag leiden. Ik denk Néstor Pitana meest kans maakt om de finale te leiden of een top scheidsrechter uit Iran. Voorgaande 2 WK-finales werden in 2010 NL-Spanje geleid door Webb en in 2014: Duitsland-Argentinië door een Europese scheidsrechter.
In 2020 kan het ook voor Kupers het laatste toernooi zijn om de fluit te hanteren, wellicht is hij ook een kandidaat voor een EK-finale op Wembley stadion in Londen, als Nederland tijdens het toernooi of tijdens de kwalificatie uitgeschakeld is. Ik neem aan dat Nederland gewoon over 2 jaar op EK voetbal aanwezig zal zijn, als ze beter gaan spelen onder bondscoach Koeman. Nederland is nu goed op weg terug na vele jaren ellende en vroege uitschakeling voor het EK 2016 en WK 2018.

11 juli 2018 om 23:13

@ Berven12

Helaas zwaait Kuipers naar dit WK af als scheidsrechter op de toernooien. Hij blijft wel internationaal fluiten maar dan heb je het alleen nog voor de interlands en CL en El.
Maar Kuipers zal geen WK of EK meer fluiten.

Dit is zijn laatste grote toernooi.

als dat zou kunnen mag de scheids zichzelf na die actie een volle rode kaart geven

Overdreven huilgedrag = onsportief = gele kaart
Maar daar heeft de Fifa/uefa de ballen niet voor.

Ik zou bij t zien van rollen verplichte blesure behandbehandeling toewijzen. En dan gewoon 10 min langs de kant minimaal. Iemand die echt geblesseerd is heeft die 10 min ook nodig. De faker mag gewoon 10 min langs de kant toekijken... of de trainer moet hem zsm wisselen waardoor je de schade misschien kan beperken tot 5 min.

11 juli 2018 om 19:21

Iemand die echt een trap heeft gekregen en na 5 min er weer in kan mag er weer in. Dit kan de VAR dan ondertussen beoordelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

29 fans

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren