‘NAC meldt zich met 350.000 euro plus speler bij VVV-Venlo’

Zaterdag, 23 juni 2018 om

NAC Breda heeft zich gemeld bij VVV-Venlo voor Vito van Crooij, schrijft BN DeStem. De Bredanaars hebben volgens het regionale dagblad al een bod uitgebracht op de 22-jarige buitenspeler en daarnaast ook nog een speler aangeboden. Vraag en aanbod liggen vooralsng ver uit elkaar.

Technisch directeur heeft namens NAC een bod van 350.000 euro uitgebracht op Van Crooij, wiens contract in de zomer van 2019 afloopt. VVV wil de buitenspeler echter niet zomaar laten gaan en denkt aan een transfersom van 900.000 euro. Dat bedrag is NAC te gortig om om het financiële gat te overbruggen willen de Brabanders Giovanni Korte in de deal betrekken. Hij moet de omgekeerde weg behandelen.

Van Crooij, geboren Venlonaar, was het afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de ploeg van trainer Maurice Steijn. Hij kwam in 31 competitiewedstirjden tot 5 doelpunten en 6 assists. Mocht de transfer doorgang vinden, dan krijgt trainer Mitchell van der Gaag er een buitenspeler bij die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan. Volgens de krant wordt Van Crooij gezien als een ‘investering die in de toekomst NAC een substantiële transfersom moet opleveren’.


Poll

Vito van Crooij is klaar voor de stap naar een club uit het linkerrijtje


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door dutchy77)

Waardeloze pol.. 'is klaar voor het linkerrijtje' in een artikel over nac. Lachen. Op topic: je gaat natuurlijk niet je concurrentie versterken dus lekker in Venlo houden.

23 juni 2018 om 10:47

NAC is een van de weinige clubs in Nederland die blijft groeien, in slechte of in goede tijden. Inmiddels is er na jaren wanbeleid ook nog eens een gedegen strategie ontwikkeld waar NAC aan vast blijft houden en zo langzaam aan stapjes omhoog doet. Die ontwikkeling moet leiden tot het linkerrijtje! Dus opzich is er niks mis met de poll, komt misschien een beetje te vroeg, dit jaar moet NAC voor bovenkant rechterrijtje gaan en volgend jaar misschien wel verrassen in het linkerrijtje.

Vito heeft nog maar een contract voor een jaar, dus dat concurrentie verhaal kan wel zo zijn, maar mogelijk moet de club wel voor verkoop gaan als de speler niet wil verlengen?? Dat speelt ook nog een rol.

Deze transfer zal ook grotendeels door externe financiers komen, zoals ook bij Vloet en koch het geval is geweest. Of NAC moet al weten wat het voor Vloet krijt uit Italië, die daar nadrukkelijk in de belangstelling staat. Maar NAC is nog niet echt in staat zulke sommen op tafel te leggen, ondanks dat de club steeds gezonder wordt.

23 juni 2018 om 10:55

dit verhaal hoor ik al jaren over nac, hoe gezond ze wel niet zijn en worden. Ik zie het op het veld nog steeds niet. met hakken over de sloot in de eredivisie gebleven. En een half elftal met huur spelers.

23 juni 2018 om 11:00

al jaren? een paar jaar terug bestond NAC bijna niet meer, NAC gaat nu pas het derde jaar van het 5jaren plan in, waar flink in begrotingen is gezaagd en langzaam alles weer opgebouwd is. In twee jaar van nagenoeg failliet naar de eredivisie is volgens mij best netjes.

23 juni 2018 om 12:17

Toch is NAC wel boven VVV geëindigd vorig jaar

Waarom zou hij naar Nac gaan? Vvv is naar mijn mening een stabielere club heeft het vorig jaar bewezen. Nac speeld gegarandeerd voor degradatie. En zonder de spelers van city degraderen ze sowieso. Dus lekker in Venlo blijven.

23 juni 2018 om 10:54

NAC is veel groter dan VVV en is juist na de de grote problemen een van de stabielste clubs geworden die beetje bij beetje groeit door een goed plan van Smulders en co. Klinkt nog steeds raar om te zeggen, want bij NAC is er altijd wat, maar het wordt eindelijk eens goed geregeld allemaal in Breda.

Met clubs als emmen, de graafschap, excelsior etc. verwacht ik juist dat NAC bovenaan het rechterrijtje kan gaan eindigen. Hebben een trainer aangetrokken die bij grotere clubs zou passen en heeft een gedegen plan op gesteld om langzaam door te groeien, waar andere clubs steeds kleiner worden en minder publiek komt is het bij NAC andersom.

NAC bestond bijna niet meer en heeft bewust de samenwerking met City aangenomen om te kunnen groeien. Door die spelers gratis te huren, kunnen ze eigen geld investeren in spelers zoals in dit verhaal Vito van crooij. Zo bouw je naast de kennis die vanuit de City group komt ook aan een eigen spelersbestand die een transferwaarde kan vertolken.

De groei die NAC mee maakt zou best wel eens interessant kunnen zijn voor Vito om de overstap te maken. Wie had gedacht dat vd gaag naar NAC zou gaan? Precies!

23 juni 2018 om 12:16

Je weet hopelijk dat NAC vorig seizoen boven VVV is geëindigd? VVV begon goed aan het seizoen en iedereen is daar heel erg in blijven hangen. Feit is dat ze na de winterstop ver weg gezakt zijn met een 15e plaats als resultaat. Waarin VVV dan stabieler is mag je me uitleggen?

23 juni 2018 om 16:27

VVV heeft de laatste 12 wedstrijden niet gewonnen. Toen waren ze absoluut nog niet veilig (achteraf kun je zeggen van wel maar toch) dus dat feit van jou is geen feit. Over Korte ben ik het met je eens. Is een mindere variant van van Crooij. NAC heeft nu inderdaad veel huurlingen van City, die zijn echter geregeld kwalitatief beter dan de spelers waar hij bij VVV mee speelt, denk aan angeliño, García en Ambrose. Dat er veel nieuwe komen ieder jaar is een feit maar dat is bij veel clubs. Dat ze bij nac allemaal van City afkomen is voor veel mensen een "probleem". Wanneer een andere club echter 6 of 7 spelers huurt van verschillende clubs, hoor je niemand.

Voor NAC zou dit echt een goede zijn, maar voor van Crooij lijkt het mij teleurstellend wanneer dit de enige optie blijkt. Denk dat hij bij een Utrecht of Vitesse ook wel mee kan als daar plek zou zijn.

Dit zou lachwekkend zijn. Je concurrentie versterken voor 350 K. En wil VVV Korte wel hebben?

Waarom zou je ook van VVV naar NAC willen? Die kunnen net zo goed boven als onder VVV eindigen.

Van VVV-Venlo naar NAC Breda is voor Van Crooij geen vooruitgang omdat er weinig verschil tussen beide clubs zit. Dan kan die beter wachten tot een subtopper als sc Heerenveen of FC Utrecht zich gaat melden bij VVV-Venlo.

25 juni 2018 om 21:42

NAC is echt wel een grotere club dan Vvv. Alleen al door 10.000 man extra op de tribune.

Voor NAC een echte aanwinst en voor VVV een aderlating. Al met al kan ik me niet voorstellen dat NAC nu zo'n sportieve verbetering is voor Van Crooy. 350k is ook wel.een koopje, denk dat VVV gelijk heeft om rond de 1M te gaan zitten

23 juni 2018 om 16:05

Precies een van de weinige VVV jeugdspelers die doorbreekt in de eredivisie en dan voor een prikkie weg doen. Koekoek. VVV heeft heeft geld niet nodig voor de bedrijfsvoering, en ook met het geld kunnen ze toch geen andere speler(s) kopen. Als het contract is afgelopen gaat hij echt niet naar NAC.

Schandalig laag bod van Nac. Wat denken ze wel niet? Als VVV zijnde zou ik me als onderhandelingspartner totaal niet serieus genomen voelen. Vind het trouwens ook niet een heel sportieve verbetering om naar NAC te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.PEC Zwolle14-11
16.FC Emmen14-16
17.NAC Breda11-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

5 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Manchester United gaat in januari de defensie versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren