Oud-Ajacied Mido gooide het roer om: ‘Hij zei letterlijk: ’Je gaat dood‘’

Donderdag, 14 juni 2018 om 13:40

Mido heeft zijn leven drastisch omgegooid. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Tottenham Hotspur zegt in gesprek met The Guardian dat hij op een gegeven moment werd verteld dat hij snel moest afvallen als hij in leven wilde blijven. "Ik was 150 kilo en ik kwam op een punt in mijn leven terecht dat ik niet eens dertig meter kon lopen."

"Als ik dat deed, voelde ik pijn in mijn rug, mijn gewrichten en mijn knieën. Ik weet nog dat ik vijf maanden geleden in Egypte uit de boot stapte en ik naar een eiland liep. Dit was het keerpunt voor mij. Ik had drie vrienden bij me en het was nog ongeveer 275 meter lopen. Het zand was zwaar, het was zonnig en ik moest op een gegeven moment zeggen: 'Ik kan niet meer.' Ik moest dertig minuten rusten. Ik was pas 34 jaar."

"Twee dagen later ging ik bij de dokter langs. Toen de resultaten van het bloedonderzoek binnenkwamen en de dokter begon te spreken, wist ik dat ik moest veranderen. Hij zei dat mijn cholesterol 320 was en dat het gemiddelde 200 is. Hij zei dat ik bijna diabeet was. En eerlijk: de dokter zei dat, als ik door zou gaan met deze levensstijl, er meer dan tachtig procent kans was dat ik voor mijn veertigste zou overlijden. Hij zei letterlijk: 'Je gaat dood.'"

De 35-jarige Mido is tot op heden 37 kilo afgevallen en is van plan nog meer gewicht te verliezen. De Egyptenaar erkent dat het afvallen vooral met zijn veranderde gedrag te maken heeft, aangezien hij beter let op zijn voeding. Tijdens zijn carrière werd Mido ook weleens aangesproken op zijn levensstijl, maar destijds wilde de aanvaller van niets weten: "Het klopt dat ik wat problemen had met trainers toen ik jong was. Om verschillende redenen."

"Ik was niet makkelijk in de omgang. Ik dacht alleen aan mijzelf. En als het ergens niet lukte met mij, was mijn eerste gedachte om het ergens anders te proberen. Ik was inderdaad lastig. Maar ik vind het oneerlijk dat de Engelse media mij nog steeds zo bestempelen. Ik krijg nooit de erkenning voor de dingen waar ik zo hard voor heb gewerkt de afgelopen vijf jaar."Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door marchello020)

Was toch wel een beest in zijn eerste ajax periode. Samen met zlatan uitvechten wie in de basis kwam te staan. Heerlijk toen dat elftal

14 juni 2018 om 14:16

nou nou, nu ben je een beetje aan het romantiseren. Was een leuke speler, maar echt geen beest hoor.

Knap dat hij al zoveel is afgevallen! Daar heb je discipline voor nodig. Jammer dat hij niet alles uit zijn carriere heeft kunnen halen want de capaciteiten had hij zeker.

14 juni 2018 om 14:54

Je hebt pas discipline als je niet zoveel aan komt. Dit is uit nood. Met zijn sportieve achtergrond vind ik het eerder triest dat hij zoveel is aangekomen. je mag toch wel verwachten dat een professional weet hoe je gezond moet leven en wat de consequenties zijn.

On: geen verkeerde voetballers destijds. een speler waar menig ajacied trots op was

14 juni 2018 om 15:51

Precies wat je zegt. Nu is het nog steeds uit egoïsme, nu die het woord dood heeft gehoord kan die het wel opbrengen. Tijdens zijn carriere dat fans tickets kopen om de spelers in beste staat te kunnen zien dat boeide hem niet. Hij geeft ook gewoon toe dat die erg gemakkelijk zijn spullen pakt en ergens anders probeerde als die iets hoorde wat die niet wilt horen. Klinkt net als een verwend jochie. Voor de fans is het nog steeds jammer want hij heeft veel meer voor egypte kunnen betekenen

14 juni 2018 om 16:57

Het is ieders goed recht om kritisch te zijn, want hij heeft het er inderdaad zelf van laten komen.

Maar dit is gewoon hoe mensen werken. Alle mensen hebben zwaktes, en die van Mido laat hij nu goed zien, inclusief die zin dat hij zich nu realiseert dat hij toen overal wegliep als het even niet lukte, terwijl hij zelf onderdeel was van het probleem.

Hij is gewoon laat volwassen geworden. Dat gebeurt. En hij zwicht makkelijk voor verleidingen. Dat gebeurt ook. Hij is er nu open over, dat vind ik persoonlijk alleen maar mooi. Ook topsporters hebben gewoon zwaktes, net als alle anderen.

15 juni 2018 om 09:19

Tjah, makkelijk praten. Weet jij veel hoe en waarom het gebeurd is. Veel sportmensen die na hun carriere te dik staan ineens. Blijft knap als je dat toch kan opbrengen. Waar veel mensen het gewoon maar laten gaan eigenlijk.

Wow, hoe kan het in Godsnaam zo ver komen dat je zo gigantisch aankomt als (voormalig) topsporter. Wel netjes dat hij nu z'n best doet om het er weer af te krijgen.

In zijn Ajax periode was het inderdaad een hele leuke speler. Had ook een leuk team om zich heen toen dient gezegd te worden..

Ik denk juist als je lichaam jaren gewend is aan topsport, en je dan gaat eten en feesten zonder te blijven sporten, je lichaam 2 keer zo snel groeit

Lastige jongen altijd geweest, samen met Zlatan onder Beenhakker naar een hoger niveau gebracht

Zlatan had wel de discipline om de beste te worden, Mido niet

Maar ik zou graag een avondje met hem willen stappen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Egypte

FIFA ranking: 65
43 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Omar GaberVerdediger20
Ahmed HegazyVerdediger20
Sabri RahilMiddenvelder20
Abdullah SaiedMiddenvelder11
Amr GamalAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Egypte.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Egypte.

35 jaar
3 fans
Coach
SeizoenClub
2016- Wadi Degla
2016-2016 Lierse
2016-2016 Zamalek
2015-2015 Ismaily
2014-2015 Zamalek
Laatste voetbalnieuws

Oud-Ajacied Mido woog 151 kilo: ‘Ik kon niet eens honderd meter lopen’

Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, kwam gedurende zijn loopbaan uit voor onder meer Ajax, Olympique Marseille, AS Roma en Tottenham Hotspur. In 2013 zette de Egyptenaar op dertigjarige leeftijd een...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren