Heracles verbaasd door publicatie De Telegraaf: ‘Het is absoluut niet waar’

Vrijdag, 1 juni 2018 om

Het is volgens Heracles Almelo onzin dat kunstgras vanaf het seizoen 2020/21 verboden wordt in de Eredivisie. De Telegraaf meldde vrijdagochtend dat tijdens een bijeenkomst met het merendeel van de clubdirecteuren in Zürich de intentie is uitgesproken om over te gaan op een competitie met louter natuurgras. Het besluit zou woensdag bekrachtigd moeten worden tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door voetbalfreak)

Even los hiervan: waarom vindt zo'n vergadering van Nederlandse clubdirecteuren plaats in Zürich? Is dat nou gewoon totaal langs de realiteit leven van deze mensen of zit daar een idee achter.

1 juni 2018 om 17:23

Of ze bedoelen zeist maar als het werkelijk zürich is dan willen de directeuren dus lekker op vakantie

1 juni 2018 om 17:34

Omdat het bobo´s zijn en waarschijnlijk Nederland niet speciaal genoeg vinden voor zo´n vergadering. Want oh wat vinden ze zich belangrijk.

1 juni 2018 om 17:48

Omdat de Uefa zich daar ook bevindt en zij erbij willen zijn wanneer er bepaalde besluiten genomen worden.

1 juni 2018 om 18:00

Er is ook een plaatsje vlakbij de afsluitdijk genaamd Zurich

1 juni 2018 om 18:44

Het hoofdkantoor van de FIFA zit in Zürich? Geen toeval lijkt me. Van Basten zal vanuit zijn experimentele rol ook wel aanschuiven.

1 juni 2018 om 18:59

Ah, gevonden in het oorspronkelijke artikel. @dutchgio je had ongeveer gelijk. Viel samen met een bezoek aan de Uefa in Nyon. Is qua vliegen te doen.

1 juni 2018 om 20:16

Misschien wilden ze alleen afspreken op neutraal terrein?

Ik heb echt het idee dat Heracles er alles aan zou willen doen om kunstgras te behouden in de ED. Ze zijn meestal de eerste diebwel een woordje klaar hebben als het om kunstgras in de competitie gaat. Denk dat zij zelf zijn geschrokken van het kostenplaatje als het erop aan moet komen.

1 juni 2018 om 18:06

Hun hoofdsponsor produceert die rotzoki.. logisch dst ze belang hrbben bij kunstgras

1 juni 2018 om 18:24

@vecht.voetbal: onze hoofdsponsor is een schoonmaakbedrijf. Misschien wil die de kunstgrasrotzooi met alle liefde uit het stadion verwijderen?

Maar even zonder dollen: ik denk dat de Telegraaf iets te voorbarig te werk gaat. Woensdag wordt erover gestemd als ik de berichten mag geloven. Desalniettemin heeft de devaluatie van de Eredivisie niet tot hooguit nauwelijks te maken met het kunstgras natuurlijk. Het draait allemaal om geld, geld en geld. Maak de zwakke broeders sterker, en je hebt er als gehele competitie meer profijt van (want: meer weerstand en spannender).

Belachelijk dat een club als Heracles een verbod op kunstgras kan tegenhouden. Hoop echt dat dit verbod er snel komt als ik aan de westrijd Excelsior ajax denk.

1 juni 2018 om 18:38

Of VVV-Ajax.. wat een wedstrijd was dat zeg.

Het wordt tijd dat we weer normaal voetbal gaan spelen in de eredivisie. Het is eigenlijk triest dat je als liefhebber van je club zeker 7 keer per seizoen naar een wedstrijd moet kijken die weinig met voetbal te maken heeft. Ballen die recht omhoog stuiteren en over de grond is haast niet te combineren. Dankzij de houding van Heracles wens ik ze een snelle degradatie toe.

1 juni 2018 om 18:47

De Sjakie Swart op VZ is gevonden. Het is inderdaad niet zoals het hoort, dit tegenhouden het ten koste van de competitie. Ook voor Heracles zou een apart trainingscomplex en een echt grasveld prima haalbaar moeten zijn.

1 juni 2018 om 18:50

Welke houding?Heb je de tekst gelezen of niet?Staat daar dat Heracles tegen is?Lezen is blijkbaar moeilijk

1 juni 2018 om 19:09

Volg je de ontwikkelingen betreffende dit onderwerp überhaupt wel? Ik baseer m’n antwoord niet op het bovenstaande. Heracles heeft het grootste financiële belang bij kunstgras van alle eredivisieclubs. Onder Smit werd het in ieder praatprogramma verdedigd. Die draaide overigens om als een blad aan een boom toen hij een nieuwe job bij de knvb kreeg. Misschien moet je zelf wat beter lezen, voor je anderen aanvalt.

1 juni 2018 om 19:20

Wie zegt dat Heracles nog steeds vol voor kunstgras gaat? En waarop baseer jij dat Smit als een blad aan de boom omgedraaid. Sorry hoor, maar ook jouw reacties staan vol aannames en dan voel jij je nog aangevallen?

1 juni 2018 om 20:22

Ach Johan toch gaat het goed?Ik zette alleen vraagtekens,maar wat je zegt ik ben niet goed ingelicht,aan jou reactie gezien ben jij ook niet goed ingelicht

Netjes gedaan bij die vergadering. Even het kunstgrasprobleem de wereld uitwerken als Toussaint aan het kakken is :D

Het zou Heracles zijn sponsor kosten, want zonder kunstgras heeft die geen enkele noodzaak om Heracles te sponsoren. Die zullen dus altijd tegen blijven.

2 juni 2018 om 02:44

Het zou Heracles EEN sponsor kosten.
Niet Ten Cate , maar Asito is de hoofdsponsor tegenwoordig.

Mooie reacties weer van mensen die blijkbaar het hele artikel niet gelezen hebben. Of mensen die nu in eens gaan roepen dat onze hoofdsponsor kunstgras produceert. In het artikel geeft dhr. Touissant alleen maar aan dat de telegraaf niet goed geïnformeerd is, het stond niet eens op de agenda. De hoofdsponsor van Heracles is Asito, een schoonmaakbedrijf. En TenCate produceert naast kunstgras ook hybride gras, 10 % kunst en 90% echt gras. Heracles heeft de laatste jaren altijd goed kunstgras gehad, puur uit economische redenen. Dit doen andere clubs inmiddels ook. Het heeft allemaal te maken met de verdeling van de televisiegelden, die niet heel eerlijk verdeeld worden. Als al deze clubs nu ook nog verplicht worden om echt gras te nemen, wordt onze competitie naar mijn idee (is mijn mening) alleen nog maar meer gedevalueerd. Neemt niet weg dat wanneer er over gestemd wordt en het merendeel tegen kunstgras stemt, het gewoon heel simpel is. Dan verdwijnt het.

1 juni 2018 om 20:41

Wat ook niet eerlijk is dat Heracles nu geld bespaart want ze trainen immers in het eigen stadion waar andere eredivisie clubs trainingen moeten verrichten bij verschillende amateur clubs in de buurt.

1 juni 2018 om 22:30

@voetbalfreak: wat maakt het niet eerlijk dan? Met de huidige regels staat het voetbalclubs vrij om een kunstgrasveld aan te leggen in het stadion. Gewoon gelijke monniken, gelijke kappen.

2 juni 2018 om 03:32

@ voetbalfreak,

Niet eerlijk want ? Iedereen kan toch die keuze maken ?
Het is goedkoper , je schijnt er voordeel van te hebben ...en dan klagen dat een ander er profijt van trekt omdat je 't zelf weigert uit principes ?

Overigens noem je zelf een van DE grote voordelen van kunstgras : ZE Trainen IN Eigen Stadion !! Je maakt duizend meer vlieguren op eigen veld en kent daardoor elk hoekje door en door. Reactie v.d bal ( op een onveranderend veld ) , orientatie , vertrouwen op een plek ( stadion ) waar je zoooooo veel tijd doorbreng ...om maar wat te noemen.

En ik blijf 't zeggen : geen spreekwoordelijke hond die de nadelen benoemt : namelijk wekelijks wisselen van ondergrond in de wedstrijden. Van gras naar kunstgras , van gras naar kunstgras ( minder naarmate er meer clubs op kunstgras zijn gaan spelen )

En tot slot , om de zgn vervalsing op kunstgras te vergelijken met dat wat er op andere velden gebeurt :

* Niet maaien als Ajax komt , wel maaien als VVV komt
* Niet sproeien als PSV komt , wel sproeien als Excelsior komt
* Zelfs de afmetingen v.d. velden verschillen naar gelang eigen behoefte

Wat mij betreft mag er ook overal gras liggen. Maar laat dan kritiek achterwege als de zgn echte grasmatten stuk voor stuk van elkaar verschillen ( zelfs qua afmeting ) en ook nog eens aan verandering onderhevig zijn gedurende een seizoen ten gevolge van weersinvloeden.

Geldt niet alleen jou, maar kom eens met argumenten ipv die eeuwige onderbuikgevoelens.

2 juni 2018 om 17:41

Onderbuikgevoelens? Geweldig woord trouwens! Waar het mij om gaat is dat heracles aan het kunstgras van heracles gewend is, door er dagelijks op te staan, want niet ieder kunstgras is hetzelfde. Dat je met meerdere dingen komt aanzetten heeft geen betrekking over de context kunstgras. En de nadelen die heracles ondervind dat ze niet op echt gras trainen kunnen ze uit de weg door bij buurman oranje nassau te gaan trainen lees:echt gras.

2 juni 2018 om 17:43

Dat is het 'm juist, de spijker op z'n kop; die huidige regels kloppen voor geen meter. Al vanaf 2006?! Of wanneer kwam er kunstgras in almelo?

Jammer dat er geen besluit genomen is. Voetbal gaat naar de knoppen op kunstgras

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Bram CastroKeeper10
Bart van HintumVerdediger10
Jeff HardeveldVerdediger10
Tim BreukersVerdediger10
Wout DrosteVerdediger10
Robin PröpperVerdediger10
Reuven NiemeijerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Denis Suárez is aangeboden bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren