Manchester City troeft Chelsea af en haalt Nederlands talent binnen

Woensdag, 30 mei 2018 om

Jayden Braaf vervolgt zijn nog prille loopbaan bij Manchester City, zo weet Voetbalzone. De vijftienjarige aanvaller, die in augustus zestien wordt, tekent een driejarig contract bij de Engelse grootmacht. Braaf kwam afgelopen seizoen uit voor PSV, maar aan de samenwerking met de Eindhovenaren kwam in onderling overleg een einde.

PSV houdt wel een opleidingsvergoeding over aan Braaf, die sinds 2014 in Eindhoven speelde. De jonge aanvaller speelde de voorbije jaren in de Onder-13, Onder-14, Onder-15 en Onder-16 van PSV. In Eindhoven groeide Braaf uit tot jeugdinternational van Oranje Onder-16. PSV haalde Braaf vier jaar geleden weg bij het AFC, terwijl ook AZ en FC Volendam ook interesse toonden. De spits was bij de Amsterdamse amateurclub terechtgekomen nadat hij weggestuurd werd bij Ajax.

Braaf speelde drie jaar voor de Amsterdammers, die hem in de zomer van 2017 graag terug wilden halen. Hij bleef, mede door verwarring over de gemaakte afspraken, PSV trouw. Ajax behoorde nu ook weer tot de geïnteresseerde clubs, samen met onder meer Manchester United, Bayern München, Chelsea en West Ham United. Manchester City heeft echter aan het langste eind getrokken en haalt Braaf nu naar Engeland.

Het leek er lange tijd op dat Chelsea aan de haal zou gaan met Braaf. De aanvaller heeft zich echter bedacht en voor Manchester City gekozen. “Voor Jayden is dit natuurlijk een fantastische stap, naar het beloofde voetballand. De academie van Manchester City staat hoog aangeschreven en biedt hem een uitgelezen kans om zich verder te ontwikkelen als voetballer”, laat oom en woordvoerder Stefano van Delden weten in gesprek met Voetbalzone.


Poll

Een goede stap voor Jayden Braaf?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door valkeakoski)

Die is blijkbaar niet zo braaf anders kon hij beter in Eindhoven blijven is natuurlijk beter voor zn carrière. Daar zal hij omdat ze 1001 talenten hebben ook vaak braaf op de bank zitten.

30 mei 2018 om 19:16

Er leiden meerdere wegen naar Rome, tuurlijk is het niet ideaal om op zo’n jongen leeftijd richting het buitenland te gaan. Want de kans op een vaste basis plaats is gewoon zeer klein. Na zijn 3 jarige opleiding bij city zal hij waarschijnlijk een stap terug moeten doen bij hopelijk een Europese subtopper als bijvoorbeeld Dortmund, Leipzig, Roma, Sevilla, Lyon etc om daar echte speelminuten te gaan maken en dan terug stoten naar de echte top. Hij is mentaal natuurlijk wel eerst wilskracht moeten tonen en hopelijk heeft hij de juiste begeleiding anders zie ik het somber in

30 mei 2018 om 17:37

Om daarna weggestuurd te worden zoals ajax eerder heeft gedaan bij hem. Laat hem lekker cashen carrier maken kan altijd nog. Hij is 15 !?

30 mei 2018 om 17:49

Wat zou jij eerder doen nu 200k cashen per jaar of over 4 a 5 jaar 2 miljoen per jaar? En nu genoegen nemen met 20 k per jaar.

30 mei 2018 om 17:57

Ik denk niet dat van Aanholt, Ake en Fosu mensen nu minder verdienen dan hun leeftijdsgenoten. Jij doet net alsof je later een lager salaris krijgt als je nu meer salaris krijgt door naar het buitenland te gaan, maar ook die jongens die vroeg weggaan gaan later meer verdienen.

30 mei 2018 om 18:04

Wat ik probeer te zeggen is als je carrière goed uitstippeld valt er sportief en vaak ook financieel meer te halen. Wat als hij het daar niet red en hij moet naar een club als Bolton. Dan kan je beter vanuit PSV bijvoorbeeld naar een Sevilla etc. 2 vliegen in 1 klap als je het mij vraagt. Jij doet net alsof die jongens het momenteel wonderlijk goed doen. Maar ik kan je op verzekeren dat een Mathijs de Ligt in zn eentje meer bij elkaar heeft verdiend dan Ake en Fosu Mensah samen aan de eind van hun carrière.

30 mei 2018 om 18:06

Dat niet, maar het is natuurlijk de vraag of je de volgende stap kan zetten, en is een stap naar het buitenland dan de juiste? Denk dat dat heel erg verschilt per persoon(lijkheid). Maar kan me voorstellen dat het nu moeilijk is nee te zeggen tegen een boel geld meer, zeker op je 15e. Wie weet komt zo'n kans maar 1 keer..

30 mei 2018 om 18:38

Daarbij heeft deze jongen al de ervaring van een keer weggestuurd te zijn. Speelt ook mee wat zijn ouders doen denk ik. Leven die van minimale middelen dan snap ik dat je sneller de stap maakt. Ben toch wel benieuwd hoeveel Nederlandse jongens in de jeugd in Engeland spelen. Ik zal eens gogglen of dat te vinden is.

30 mei 2018 om 18:58

Jij laat het wel heel makkelijk overkomen. Even je carriere uitstippelen. Dat is niet zo heel simpel. Daar zijn ook genoeg voorbeelden van, nu nog in Nederland blijven en dan doorstoten naar een topclub. Denk dat Aissati, Ryan Bouwmeester, Nick de Bondt, Issa Kallon en Tristan Berghuis nu nog weleens wakker schrikken dat ze niet op jonge leeftijd naar het buitenland zijn gegaan. Zij waren ‘verstandig’ en bleven in Nederland om vervolgens steeds verder af te zakken. Zeg ik dat iedereen moet gaan? Nee tuurlijk niet. De kans is hier in Nederland groter maar je hebt zeker geen garantie. Sterker nog, de talenten die terugkeren naar Nederland aan de hand van een verhuur zijn echt wel verder dan talenten die gebleven zijn. Het is dus helemaal niet zo zwart-wit wil ik ermee aangeven. Voor elke keus is wat te zeggen. En als je goed genoeg bent breek je toch wel door. Ook bij Chelsea, ook bij Fortuna.

30 mei 2018 om 19:07

Nee wat jij probeert te zeggen is dat de beste manier om je carrière uit te stippelen is tot je 23e in Nederland te spelen. Begrijpelijk omdat wij allemaal volgers van het Nederlands voetbal zijn, maar dat maakt het niet per se waar. Wie zegt mij dat Jeffrey Bruma gedebatteerd was bij Feyenoord als ie was gebleven en dan kampioen was geworden en leuke salarissen op had kunnen strijken in Duitsland? Ik snap je emotie, maar je argumentatie is wel een beetje achterhaalt. Zoals je ziet heeft Braaf het al eerder niet gered bij Ajax, had dus zomaar nog eens kunnen gebeuren. Als je hem dan over 3 jaar bij Almere ziet, zegt niemand dat ie het eerst rustig aan had moeten doen bij de amateurs ipv meteen bij de grote nationale ploegen te spelen, maar dat doet niemand. We zijn allemaal gewoon boos en teleurgesteld dat we niet meer meetellen, maar dat betekent niet dat talenten een betere toekomst tegemoet gaan als ze in Nederland blijven. Denk jij dat Davy Klaassen met z'n zorgvuldig uitgestippelde plan mee bereikt heeft dan Ake, of meer verdient? Het klopt gewoon niet wat je zegt en je argumentatie is vooral gebaseerd op emoties.

30 mei 2018 om 19:08

Edit: mensen moeten eens stoppen met doen alsof in Nederland blijven een garantie is op een goede of betere ontwikkeling is dan elders, het is gewoon nergens op gebaseerd.

Ik hoop dat Chelsea snel een trainer aanstelt die de jeugd wil gaan gebruiken. Op het absolute topniveau maakt de kans op speelminuten het verschil, want qua salaris en de algemene kwaliteit van de jeugdopleiding en de faciliteiten doet zowel City als Chelsea niets voor de ander onder! Best of the best, dan moet je toch het verschil maken door die jongens voor het eerste elftal te gaan gebruiken!

30 mei 2018 om 17:55

Je moet wel heel goeie jeugdspeler zijn om speelminuten te kunnen maken. Deze clubs worden afgerekend op prijzen, niet op speelminuten voor talenten. Allemaal geld genoeg, dus t is te voor de hand liggend om directe versterk8ngbte kopen i.p.v. talent voor de leeuwen te gooien. Wenger is altijd wel een opleider geweest en zie wat hij naar zijn hoofd heeft gekregen.

30 mei 2018 om 18:01

Het commentaar op Wenger kwam dan ook pas op het moment dat Arsenal geld had en hij het nog steeds niet uitgaf nadat hij jaren vol heeft gehouden dat Arsenal het beleid van opleider voor Chelsea/man Utd en Man City moest spelen omdat er geen geld was! De kritiek op Wenger ging dieper en is nooit echt puur op het opleiden van jeugd geweest..

Dat die spelers wel extreem veel talent moet hebben is niet anders dan bij een Nederlandse club zoals Ajax of Psv.. Vergeet niet dat zij de kleinere clubs in Nederland “ontzien” van hun toptalenten, om ze vervolgens niet te gebruiken en aan diezelfde clubs weer terugsturen voor een zak poen! Zo werkt dat nou eenmaal!

Zozo, Voetbalzone met een scoop. Geep up the good work

Ben benieuwd wat er van Braaf terecht komt. Weggestuurd bij Ajax, geen contract gekregen bij PSV wegens redenen die niet vermeld worden, en nu naar Engeland.
Talent schijnt ie zeker te hebben dus we zullen zien hoe het uitpakt.

30 mei 2018 om 18:09

Braaf is dit seizoen ook 2x geschorst geweest, eerste disciplinaire reden schijnt, 2e was direct verbonden aan zijn aangekondigde vertrek dat een negatieve invloed op groep zou hebben, maar dat is slechts van horen-zeggen. Was overigens terecht dat Ajax hem liet gaan, heeft zich erna goed ontwikkeld - zeker vorig seizoen - maar heb nogsteeds niet idee dat PSV hier een pareltje ziet vertrekken. Ihattaren behouden is geweldig, nu kijken wat Maatsen gaat doen met alle buitenlandse interesse. Ook hij Ajax en Feyenoord zijn er nog spelers zonder contract uit die groep die kunnen vertrekken naar buitenland.

30 mei 2018 om 18:29

Klopt, deze jongen heeft voor de nodige onrust al gezorgd. Kan best uitgroeien tot een hele goede speler maar de mentaliteit lijkt hij niet bepaald te hebben.
Heb hem nooit zien spelen maar lees her en der wel dat hij aardig wat talent had.

30 mei 2018 om 18:51

Hij moet nog stappen zetten om de lichte voorsprong die hij heeft door fysiek (snelheid bijvoorbeeld) te behouden en op alle andere facetten zich goed doorontwikkelen is daarin een must. Benieuwd wat plan van City is met hem, begeleiding en plan moet perfect op maat gemaakt zijn anders zie ik het niet werken.

De spits was bij de Amsterdamse amateurclub terechtgekomen nadat hij weggestuurd werd bij Ajax.

Dus hij is op zijn 10e 11e al weggestuurd bij Ajax. Word tijd dat ze deze jongens eens gaan beschermen.

30 mei 2018 om 18:07

Je weet toch niet waarom hij weggestuurd is? Misschien beschikte hij niet over de juiste instelling of leek hij op 11 jarige leeftijd niet over voldoende talent te beschikken...

30 mei 2018 om 18:19

Soccerroos... hoezo? Wat is er gebeurd dan? Vertel. Jij weet schijnbaar veeeeel meer dan de rest van ons

30 mei 2018 om 18:55

Hoezo beschermen? Als hij toen niet goed genoeg werd bevonden danwel dat hij toen misschien al negatief gedrag had moet je dan zo'n jongen maar blijven opleiden tegen beter weten in? De jeugd van tegenwoordig wordt al genoeg gepamperd, ze mogen best kerels worden later.

City staat bekend om zijn formidabele jeugdopleiding...

30 mei 2018 om 18:14

@Derek Jeter
De jeugdopleiding is erg goed. Je speelt in de top van de Engelse en Europese competitie. Met goede coaches, begeleiders en faciliteiten.


De doorbraak kans is extreem laag. Kans is groot dat Braaf terecht komt bij een prima club als hij zich door blijft ontwikkelen. Als hij het echt goed doet kan hij zelfs spelen bij Girona, wat momenteel een prima team is in de Spaanse Liga.

30 mei 2018 om 18:23

Goed dat je dat allemaal even opnoemd. Wij simpele zielen zouden dat nooit allemaal weten

30 mei 2018 om 18:40

@Robert41 Jullie "simpele zielen" zien een jeugdopleiding pas als geslaagd wanneer een speler in het eerste doorbreekt en daar jaren blijft voetballen als basisspeler. De jeugdopleiding van City kan geworden gezien als een goede springplank voor spelers naar prima Europese clubs om verder te groeien.

Wow zelfs de jongens die weggestuurd worden bij Ajax belanden via een omweg toch nog bij de top. Ben bang vpor hem dat gij de komende 5 jaar verhuurd zal worden. Hoe kan deze jongen op 15 jarige leeftijd een contract gaan tekenen en mag dat in Nederland pas op je 16e? Wat is dat voor onzin?

30 mei 2018 om 19:31

Hij tekent pas als hij 16 is. Dat lijkt me vrij logisch.

Wen er maar aan zou ik tegen de fans van Ajax, PSV en Feyenoord willen zeggen. Talenten zullen eerder voor het buitenland kiezen. Zowel financieel maar ook sportief kunnen zij zich verbeteren, ook al spelen ze niet in het eerste elftal. De opleidingen bij topclubs zijn ook in het buitenland goed en bovendien kunnen ze zich al dan niet in andere elftallen danwel door verhuurd te worden ook prima ontwikkelen (op vaak echt gras). En laten we eerlijk zijn, ook onze topclubs kapen talenten weg bij mindere clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Mohammad bin Salman, kroonprins van Saudi-Arabië, wil Manchester United voor 4,3 miljard euro overnemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren