‘Three Lung Park’ verklapt bizarre remedie: ‘Het was heel, heel smerig’

Dinsdag, 15 mei 2018 om 16:04Dominic Mostert

Ji-Sung Park kondigde bijna exact vier jaar geleden zijn afscheid als voetballer aan. De Zuid-Koreaan bracht zeven van zijn veertien jaar als voetballer door bij Manchester United, waar hij vanwege zijn onverzettelijkheid en conditie de bijnaam Three Lung Park kreeg. In de Engelse media verklapt Park zijn geheim: als kind moest hij veel kikkersap drinken.

Over de consumptie van het sap van een kikker is niet veel bekend; volgens sommige Andesculturen in Peru is het sap het belangrijkste ingrediënt in een drankje dat volgens hen astma, bronchitis, traagheid en een lage seksuele drang kan genezen. Ook de vader van Park was ervan overtuigd dat zijn zoon er baat bij zou hebben. "Mijn vader probeerde vaak wilde kikkers te vangen. Ik was mager en zwak en mijn vader hoorde dat kikkersap mij groter en sterker kon maken."

"Het was heel, heel smerig. Maar ik moest het wel drinken als ik een voetballer wilde worden, want iedereen zei dat ik groter en sterker moest worden", blikt Park terug op zijn jeugd. "Ze zeiden dat ik daardoor gezonder zou worden en ik was bereid om alles te eten wat goed was voor mijn gezondheid." De middenvelder, tegenwoordig werkzaam als ambassadeur voor Manchester United, speelde twee periodes voor PSV: tussen 2003 en 2005 en in het seizoen 2013/14 als huurling.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door millonario)

En dankzij dit stompzinnige bijgeloof worden overal ter wereld beschermde en met uitsterven bedreigde dieren afgeslacht. Om hun hoorns, hun organen, teennagels of vinnen: overal wordt wel een geneeskrachtige werking aan toe geschreven die op werkelijk niets gebaseerd is.

Door nu te beweren dat het drinken van kikkersap er voor gezorgd heeft dat hij zo'n sterke voetballer is geworden, draagt hij alleen maar bij aan het voortbestaan van dit soort onzin die duizenden dieren onnodig het leven kost.

15 mei 2018 om 16:36

Niet alleen dieren. Ook gewoon mensen en dan specifiek albino's

15 mei 2018 om 16:59

Tsja, mensen zijn de domste wezens op aarde. En ik denk dat wij ook gehaat zijn door heel wat dieren.

15 mei 2018 om 17:42

Ooit een kat gehad die na 12 jaar nog steeds het kattenluikje niet kon openen. Was ook geen al te slim wezen.

15 mei 2018 om 17:45

Mensen zijn niet het domste maar mensen hebben het probleem dat sommige in enige maten kunnen nadenken. Helaas kunnen ze dat niet allemaal en zo kan de nadenkende groep de niet nadenkende groep vanalles wijsmaken.

15 mei 2018 om 19:55

Arnaud, dat is juist het tegenovergestelde van wat er gezegd wordt. Er worden toch juist stommiteiten begaan terwijl de nadenkende groep dat echt niet heeft aangeraden. Zie als voorbeeld het bericht van fier en koen.

15 mei 2018 om 17:12

Lekker boeiend... Mensen eten dieren, zoals andere dieren ook dieren eten. Of ben je ook boos op/teleurgesteld in reigers die vissen eten? Mij maakt duizend kijkers meer of minder echt geen bal uit.. En over iets dat ze heel ver weg van mij allemaal doen of eten ga ik me al helemaal niet druk maken, heb ik of hebben wij toch geen invloed op. Misschien ook een tip voor jou

15 mei 2018 om 17:38

Tja, Gaza is ook niet naast de deur. Maar laat het je dan koud? Ik vind het juist mooi dat mensen zich hier druk om maken, illegale handel in bedreigde dieren is een enorm probleem, vergelijkbaar met drugshandel, maar dan lucratiever en met een lagere pakkans. En het is vaak gebaseerd op bijgeloof, dat vind ik persoonlijk enorm schrijnend. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je je over zoiets niet druk kan maken eigenlijk. Onverschilligheid is geen deugd om mee te koop te lopen lijkt me.

15 mei 2018 om 17:39

Als iedereen zo denkt niet nee

15 mei 2018 om 17:46

Zeker boeiend. Is niet alleen zo dat veel deze dieren binnenkort niet meer op deze aardbodem te zien zijn, maar ze worden vaak op verschrikkelijke manier geslacht. Hopelijk dat als je ooit kinderen of die al hebt dit niet mee geeft.

15 mei 2018 om 18:09

Natuurlijk, die doden en gewonde in Gaza is erg en ik keur het af. Hetzelfde als dat ik doe bij het slachten van met uitsterven bedreigde diersoorten om wat voor reden dan ook.. Ik ga me er alleen niet druk over maken nee. Het is niet dat ik er 2 minuten over nadenk als ik zoiets op de radio hoor.. Het is erg, maar allemaal niet mijn probleem. Ik heb daar niks mee te maken, hoef me niet verantwoordelijk te voelen of een poging te wagen daar verandering in te brengen. Dat heeft toch geen zin. Dan kan ik me beter bezighouden met het voor mezelf, familie, vrienden en collega's beter maken van ons leven, grapjes maken en hard werken. Zo heb ik een positieve invloed op een hoop mensen en als iedereen dat doet, wordt de wereld vanzelf wel weer beter.

15 mei 2018 om 18:14

Wat is dat nou weer voor een simplistische reactie De Toekomst, sjonge jonge.

Je beseft dat alles met elkaar in verbinding staat? Dat 1 of enkele (onder)soorten uitsterven valt nog te overzien. Maar té veel en de natuur raakt van slag, tenminste, de natuur die wij nu kennen en waar wij in kunnen leven. Een ''simpel'' voorbeeld; veel dieren zijn behoorlijk afhankelijk van olifanten, deze kunnen namelijk zeer goed water vinden én uit de grond pompen. Het wegvallen van deze olifanten zou een enorm negatief kettingreactie geven aan prooi én roofdieren.

Iets waar de natuur, en de mens totaal niet, goed in is, is in minimalisatie; ze pakken/eten alleen dat wat nodig is. Wij plunderen echter alles en iedereen dat los en vast zit.

Maar daar blinkt de mens ook erg goed in uit natuurlijk; simplistisch (korte termijn) denken en lekker egoïstisch zijn.

15 mei 2018 om 18:26

De Toekomst, ik hou vooralsnog je reactie op onvermogen er iets tegen te kunnen doen en niet op onverschilligheid voor dit soort dierenleed. Maar dat je er niets mee te maken hebt is wel een erg nauwe blik op de werkelijkheid. Ook al leven dieren aan de andere kant van de aarde, zij kunnen wel degelijk door ons handelen beïnvloed worden. Denk aan sojaplantages op platgebrand regenwoud om onze veestapel te voeden bijvoorbeeld. Of aan palmolieplantages, want zoveel producten die we dagelijks gebruiken bevatten palmolie. Maar goed, dat zijn dan nog indirecte voorbeelden van ons consumptiegedrag en het feit dat we voor een dubbeltje op de eerste rijd willen zitten blind voor de ellende die het misschien wel veroorzaakt.

We vangen, verkopen en eten in Nederland ook nog paling. Die is ernstiger bedreigd dan bijvoorbeeld een reuzenpanda, of de tijger. Daar zouden ze in Azië net zo makkelijk op kunnen wijzen als wij hen de les lezen. En daar zouden we bijvoorbeeld wel wat aan kunnen doen hier door geen paling meer te kopen. Dus is het onverschilligheid of onvermogen er iets aan te kunnen veranderen?

15 mei 2018 om 18:27

Als die Amerikanen dat hadden gezegd tijdens de tweede wereld oorlog. Ach die Europeanen. Zo’n ver van onze bed show. Ze zoeken het maar uit daar. Iets verder om je heen kijken in de wereld mag ook wel.

15 mei 2018 om 17:40

Sommige mensen verdienen miljoenen terwijl de andere niks te vreten hebben. Het leven is oneerlijk om je nu druk te maken over dieren vind ik in mijn opinie een beetje onzin, maar ik respecteer je mening

15 mei 2018 om 18:13

"De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren."

15 mei 2018 om 17:51

Zo zijn er nog wel meer dingen waar de mens in gelooft terwijl het absolute onzin is. Zo zijn er geloven waardoor mensen kleine kinderen besneiden, homo's haten en oorlog voeren met andere geloven. En dat allemaal uit naam van een boek. De mens is een dom kuddedier dat zomaar achter iets of iemand aanloopt helaas. Maar dit is een voetbalforum dus dit is misschien niet helemaal de plek om dit te melden.

Blijkbaar heeft het wel geholpen Heeft door zijn inzet en doorzettingsvermogen wel absoluut het maximale uit zijn loopbaan gehaald. Vond het geen geweldige voetballer maar liep zich elke wedstrijd helemaal kapot en gaf 200% en daardoor toch enkele jaren bij Man United mogen voetballen en de CL gewonnen.

15 mei 2018 om 17:14

Daarmee doe je hem wel tekort. Vond hem qua spel ook zeker goed genoeg voor United. Hij was zo betrouwbaar in de passing bijvoorbeeld, zulke spelers moet je erbij hebben..

15 mei 2018 om 17:45

De Zuid Koraanse Kuyt, had zeker zijn kwaliteiten, maar als die zich niet zo zou inzetten hadden ze nooit in de Engelse top kunnen spelen.

15 mei 2018 om 18:04

Heeft tot ver in zn carriere geen wedstrijd met United verloren. En die cl had hij een erg grote rol in. In belangrijke cl wedstrijden stelde Sir Alex hem bijna altijd op! Dan heb je ook echt wel kwaliteiten. Maar idd ook 200% inzet. Wat trouwens ook een kwaliteit is. Misschien wel de meest bewonderenswaardige kwaliteit zelfs.
Enkele jaren klinkt een stuk minder dan 7 jaren trouwens.

Haha, leuk maar zonder dat smerige spul zal hem het ook wel gelukt zijn. Bij PSV in de Champions League was hij fantastisch, mooie tijden.

15 mei 2018 om 21:57

Samen met zijn landgenoot die linksback stond. Door Hiddink meegenomen vanuit zuid Korea.

16 mei 2018 om 08:32

Klopt, was ik haast vergeten. Leuk elftal was dat, net geen finale gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

40 jaar
59 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren