Indrukwekkende comeback tegen FC Emmen niet genoeg voor NEC

Zondag, 13 mei 2018 om 16:27 • Laatste update: 16:54

NEC keert niet na een seizoen al terug in de Eredivisie. De Nijmegenaren moesten voor eigen publiek een 4-0 achterstand goedmaken tegen FC Emmen en kwamen een heel eind, maar de 4-1 overwinning was niet voldoende. In de eindstrijd neemt Emmen het op tegen Sparta Rotterdam of FC Dordrecht en valt een ticket voor de Eredivisie te verdelen.

NEC had een wonder nodig om zich nog te plaatsen voor de finale van de play-offs. Een vroeg doelpunt leek essentieel en dat kwam er in ieder geval. Sterker nog: na elf minuten stond het al 2-0 en geloofde het publiek in een ommekeer. Beide doelpunten waren afkomstig van Anass Achahbar. De aanvaller frommelde de 1-0 binnen via de paal op aangeven van Steeven Langil. Achahbar raakte de bal verkeerd, maar de spelers van Emmen konden slechts toezien hoe het leer over de doellijn rolde.

Het tweede doelpunt van Achahbar was een stuk fraaier. Michael Heinloth onderschepte een zwakke breedtepass van Michael Chacón en gaf de bal voor aan Achahbar, wiens halve omhaal via de grond leidde tot een doelpunt. Plots was de achterstand van NEC al voor de helft weggepoetst. Het team van Pepijn Lijnders had nog maar twee doelpunten nodig om in leven te blijven, maar even later zag de wereld er weer heel anders uit. Emmen kwam immers op 2-1 via Alexander Bannink, die fungeerde als eindstation van een snelle counter.

Op dat moment had NEC weer vier doelpunten nodig om het tweeluik naar zich toe te trekken. De aansluitingstreffer was een doffe dreun voor de thuisploeg, terwijl Emmen gevaarlijker werd. Na een klein halfuur schoten de bezoekers tweemaal op de paal. Kort voor de rust werd het desondanks 3-1: Frank Sturing tikte een afgeslagen corner achter het standbeen binnen. In de zes minuten durende blessuretijd van de eerste helft kwam NEC zelfs op 4-1, toen Ole Romeny van dichtbij een rebound binnenwerkte.

Uiteraard ging NEC in de tweede helft op zoek naar de benodigde twee doelpunten. Na een uur was Achahbar enorm dicht bij de 5-1: hij klopte doelman Dennis Telgenkamp in de lucht bij een indraaiende vrije trap, maar kopte tegen de lat. Telgenkamp bracht vervolgens redding op een inzet van Romeny. Gaandeweg de tweede helft zakte het tempo in. Bij NEC leek het beste er wel van af en de club creëerde minder kansen dan voor rust. Het bleef spannend in De Goffert, maar NEC slaagde er niet in om nog dichterbij te komen.


Poll

Gaat FC Emmen de Eredivisie in?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door ruudos)

Fijn, dit maakt het moeilijker voor Twente om volgend jaar kampioen te worden

13 mei 2018 om 16:34

Maar niet voor NEC?🤔

13 mei 2018 om 16:40

Hoezo moeilijker voor Twente? Het is nu nog niet bekend hoe de selecties van de meeste JL clubs eruit zien volgend seizoen. Misschien en hopelijk is de club Telstar volgend jaar wel de grootste concurrent van Twente om de strijd om het kampioenschap.

13 mei 2018 om 17:06

Haha Telstar kom op zeg. Volgens jaar staan die gewoon weer netjes waar ze horen, ergens rond de 15de plaats

13 mei 2018 om 20:49

Dirk ik heb vandaag serieus nog geen enkele normale post gezien van jou over de nacompetitie.

13 mei 2018 om 16:45

Maakt de competitie in elk geval leuker.
Al heb ik er natuurlijk geen enkel probleem mee als Twente er met kop en schouder boven uit steekt. Maar ik wacht wel eerst af hoe het er uit ziet na een wedstrijd of 5.

13 mei 2018 om 16:56

De verwachting dat Twente er met kop en schouder bovenuit gaat steken is in mijn ogen niet reëel. De begroting is natuurlijk gigantisch, maar de schuldenlast is ook buitensporig. Twente zal voor een dubbeltje op de eerste rang een nagenoeg compleet nieuwe selectie neer moeten leggen. In mijn ogen een te zware taak, dus hopen om via nacompetitie misschien verder te komen.

13 mei 2018 om 17:08

Dat is inderdaad wat veel mensen vergeten. Twente moet een compleet nieuw elftal aam gaan trekken en in gaan passen. Zo vanzelf sprekend is het niet dat ze wel ff kampioen worden.

13 mei 2018 om 23:06

Precies, daarom wacht ik ook wel goed wat wedstrijden af voor ik hier op begin te hopen. Niet veel geld zal voor het spelers budget zijn weggelegd.

Als nog of het nou redelijk is of niet, hoort Twente en zal Twente voor plaats 1 gaan. Een club van deze grootte hoort het te laten zien.

13 mei 2018 om 16:50

Dat geld alleen als sparta het ook niet red. Nec of sparta zou namelijk sowieso in de 2e divisie spelen.

13 mei 2018 om 17:00

Weet je, dit soort (in mijn ogen) kinderachtige reacties geven de droeftoeters van oa Vak P alleen maar het idee dat ze gelijk hebben met leuzen als ‘wij tegen de rest’. Krijgen ze alleen maar grotere bek van, wat alles polariseert. De gemiddeld wel-nadenkende Tukker wordt hier helaas ook op afgerekend (mijn ervaring). Maar bedankt voor je bijdrage.

13 mei 2018 om 17:08

Wat een trieste reactie, dit jaar werd er constant gehoopt dat ze eruit zouden vliegen. Dat is nu gebeurt, dus wanneer heeft de club Twente, in jouw ogen, genoeg geboet om van deze afgunst af te zijn?

13 mei 2018 om 20:33

Je kunt er maar druk mee zijn! Hoe triest ben je om ieder moment aan te grijpen om iets over Twente te schrijven! Je krijgt er nog 91 duimpjes voor ook! Chapeau!!(zegt toch wel veel over het twijvelachtige niveau hier!) Jammer voor NEC, vind het een eredivisie waardige club!

Nog een jaar Jupiler. Ik ben benieuwd of NEC hier als club (financieel) tegen bestand is. Supportersaantallen die waarschijnlijk verder terug gaan lopen.
NEC een club die toch wel in de eredivisie hoort. Volgend seizoen in elk geval spannend met Twente en Nec in de Juup.

13 mei 2018 om 16:35

Met wellicht nog Sparta en Roda erbij, al hoop ik dat niet. NEC zou het ondertussen toch gewend moeten zijn dus ik denk dat het financieel niet zo rampzalig meer zal zijn. Ze hebben het beleid redelijk omgegooid geloof ik na een aantal jaar van puur wanbeleid.

13 mei 2018 om 16:39

Verwacht toch wel dat NEC weer wat minder te besteden heeft.
Als Sparta en Roda er ook nog bij komen wordt de Eerste Divisie spannender dan gedacht. Twente zal waarschijnlijk nog steeds top favoriet zijn, maar niet zo groot als ik voor heen zou denken.

13 mei 2018 om 17:03

Natuurlijk wel, die gasten hebben meer dan het dubbele aan begroting. Moeten makkelijk promoveren.

13 mei 2018 om 17:12

Ik lees iedere keer alleen het woord ‘begroting’ ze hebben ook een enorme schuld die met diezelfde begroting afgelost moet worden. Het is dus niet zo dat ze ff een aantal zware jongens binnen kunnen hengelen ‘als die al bereid zijn om een jaar Jupiler te voetballen’

13 mei 2018 om 19:15

Een begroting van 18-20 miljoen, NEC had dit seizoen 8,5. Gigantisch verschil niet?

13 mei 2018 om 23:11

8,5 mil en hoeveel ging er naar spelers, precies nog geen 2 miljoen. Twente dat een groot deel aan schulden moet weg poetsen moet zich aan veel houden. Denk dat maximaal en dan ook max, 5 miljoen voor spelers is

De grote begroting verbloemd veel bij Twente. Als nog zal het bij bijna iedereen de verwachting of eis zijn dat ze kampioen worden.

13 mei 2018 om 23:56

Dus alsnog meer dan de helft dan de rest, precies wat ik zei.

13 mei 2018 om 16:35

Waarom hoort NEC in de eredivisie? Alleen op basis van de historie, het voetbal is slecht en ze worden "slechts" 3de in de Jupiler League. Ze zorgen niet voor hoger niveau in de eredivisie.

13 mei 2018 om 16:42

Omdat ze financieel gezien meer mogelijkheden hebben dan andere clubs.

13 mei 2018 om 17:05

Ja en toch kunnen ze geen team neerzetten dat promoveert.

13 mei 2018 om 17:06

Financieel heeft Groningen ook meer te bieden dan bijvoorbeeld een Excelsior, maar de ranglijsten liegen niet. Beleid is toch wat belangrijker

13 mei 2018 om 17:47

Cambuur, Eagles, Graafschap en NEC. Lees te vaak dat die allemaal thuis horen in de ED. Op basis van wat? Verleden, toeschouwers, begroting? Het blijft koffiedik kijken. Clubs zoals Excelsior en VVV hebben de boel veel beter voor elkaar dus die horen op dit moment in de ED. Kijk eens na HSV die horen ook in de Bundesliga maar zijn ook gedegradeerd omdat ze er al bestuurlijk al jaren een puinhoop van maken.

13 mei 2018 om 23:18

Volgens die redenering hoort NEC dan wel meer thuis dan Almere of Emmen want die zijn lager geëindigd.

Dan win je 4-1, gooi je alles in de strijd. En het enige wat je de laatste 10 min hoort is Lijnders rot. Niks geen steun NEC door haar "supporters".

13 mei 2018 om 16:37

Tsjah ook niet zo heel raar toch, het is nu een beetje laat van nec om zich van zo'n goede kant te laten zien. Hadden ze eerder deze week al moeten doen. En vaak genoeg eerder deze seizoenshelft.

13 mei 2018 om 16:40

Inderdaad laat ze nog maar wat jaartjes in de jupiler league spelen dat hebben die supporters gewoon verdiend. We zijn mensen als je morgen op je werk een tijdje moeilijk hebt wil je ook niet dat je collegas rot op gaan roepen tegen je. We zijn allemaal mensen maar dat vergeten de fans.
Me oma had een tegel in de wc die ze vandaag de dag nog steeds heeft. Wat u niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet

13 mei 2018 om 16:40

Hiep hiep hoera, we winnen ook een keertje. Had in Emmen zo veel strijd geleverd dan had je het makkelijk gered. Hij heeft dit seizoen gefaald, daar doet deze wedstrijd niets van af.

13 mei 2018 om 16:41

Die trainer mag zichzelf ook wel aanrekenen dat hij in die uitwedstrijd zijn twee beste spelers wisselt in de rust. Het was werkelijk te schandalig voor woorden wat NEC liet zien in de tweede helft bij Emmen uit. Als je gewoon er voor zorgt dat je het niet laat lopen dan kun je thuis nog prima voor een comeback zorgen. Maar 4-0 is gewoon bijna niet meer goed te maken.

13 mei 2018 om 16:43

Supporters van NEC staan ook niet zo best bekend. Zit daar een vervelende groep die behoorlijk wat rotzooi door de neus halen voor ze naar het stadion gaan. Voor hen ben ik blij dat ze in de JL blijven. Voor alle normale fans en de club vind ik het jammer. Mooie club NEC en die horen in de ED

13 mei 2018 om 20:24

NEC krijgt de laatste tijd echt een slechte naam door weer een groepje van 50 supporters die dan weer de bus opwachten en verhaal gaan halen. Erger mezelf hier echt aan. Zorgen ook voor een negatieve sfeer tijdens de wedstrijden als het wat minder gaat (soms geef ik ze ook geen ongelijk als het echt drama is), maar in deze periode van het seizoen schiet je er niks mee op om het stadion weer af te sluiten en weet ik het allemaal.

13 mei 2018 om 20:42

50? Ik denk dat het er wel wat meer dan dat zijn getuige incidenten uit het verleden.

13 mei 2018 om 17:32

Ja zeer triest. Ik heb mij dit jaar ook flink zitten ergeren aan een deel van het publiek. Sommige mensen hadden denk ik veel te hoge verwachtingen na het succesjaar van 3 seizoenen geleden. Zeer triest als je dan op deze manier je woede kwijt moet.

Als NEC net zo als vandaag had gespeeld afgelopen donderdag was er niks aan de hand en had Lijnders nog kans op z’n baan ....

Jammer maar helaas. Volgend jaar hopelijk beter.

Als de NEC fans eens gaan beseffen dat zij een heel negatieve factor zijn voor de club en de ploeg en staf eens gaan steunen i.p.v. alles altijd af te zeiken, dan zijn we zo terug in de eredivisie.

Wat mij betreft de grootste reden dat we het dit jaar niet hebben gered.

13 mei 2018 om 16:38

Nou ja, halverwege de trainer vervangen terwijl die het goed doet was al geen goede keuze. Maar dat hele bus opwachten en uitfluiten, met als kers op de taart de power rangers die probeerde de wedstrijd te saboteren, dan vraag je er ook om.

Lijnders is geen wondercoach, maar ik denk met de juiste hoeveelheid tijd en middelen hij er echt iets mooi van kan maken. Succes volgend seizoen, jullie waren een waardige concurrent!

13 mei 2018 om 19:18

De trainer werd natuurlijk vervangen omdathij terug wilde naar assistent, maar dat terzijde. Als je 7 punten voor staat rond de winterstop moet je gewoon kampioen zijn.

13 mei 2018 om 18:07

Precies dit, ben helemaal klaar met dat groepje tokkies. Te vaak heb ik dit jaar moeten constateren dat bij een achterstand of slechte wedstrijd een deel van het publiek dit totaal niet kan hebben. In plaats van dat ze ondersteuning bieden beginnen deze types alleen maar te fluiten en te schelden. En dan na de wedstrijd met z'n allen voor de hoofdingang staan schreeuwen dat Lijnders moet oprotten. Ik heb mij echt kapot geschaamd voor dit soort figuren!

Dat jonge spitsje van NEC zal wel naar de eredivisie vertrekken.

13 mei 2018 om 16:48

ben bang dat de helft van de selectie vertrekt waaronder Kadioglu, Groeneveld, Achabar en Golla en dan dat spitsje,

13 mei 2018 om 17:29

Ga ik niet van uit. Romeny heeft net een paar wedstrijden gespeeld en komt vers uit de jeugdopleiding. Die gaat hier volgend seizoen in de JL veel minuten maken. Dat zou voor zijn ontwikkeling in elk geval het beste zijn. Voor de Eredivisie is hij namelijk nog veel te licht.

Eigen schuld ja,ze denken met 1 goede wedstrijd een heel seizoen goed te maken,zo werkt het gelukkig niet,hadden de spelers van NEC iedere wedstrijd zoon instelling als vandaag dan waren ze fluitend kampioen geworden,maar dat is waarschijnlijk teveel voor de heren profs

Ik verbaas me over de verschillen elke wedstrijd.
Zo loopt Emmen over NEC en vervolgens loop NEC over Emmen.

Een club uit Drenthe in de Eredivisie is misschien ook wel eens leuk.
Hoop in elk geval dat het geen Dordrecht wordt.

Twente gaat in elk geval naar Nijmegen.

Het zou een geweldige stunt zijn mocht emmen promoveren. Ik acht de kans niet bepaald groot, maar dat dacht ik ook toen ze tegen NEC moesten. Hele goede 1e wedstrijd en ook wanneer Emmen ging voetballen in het begin van deze wedstrijd mooi voetbal gezien. Hopen op een stunt van Dordrecht om de kans nog enigzins te vergroten voor Emmen!

Staan de bosjesmannen al weer met hun mutjes op bij de hoofdingang?
Erg triest hoe het eigen publiek zo'n negatieve stempel op de club kan drukken zeg!

Jammer maar zeker verdiend dat ze niet naar de eredivisie gaan , met deze mentaliteit ga je het niet redden en de uitwedstrijden moeten volgend seizoen wat beter , jammer dat het niet is gelukt . volgend jaar beter !
Come on eniesee

Je moet er toch niet aan denken dat Emmen in de eredivisie zou komen......
Ik hoop in elk geval op de superboeren!
Fantastische aanhang en sfeer daar!

13 mei 2018 om 16:54

Waarom niet? Een club uit Drenthe dat door het faillissement van Veendam een groter achterland gekregen heeft. Daarbij kan het bij eventuele promotie gretig gebruik maken van Twentes degradatie, denk hierbij aan de regio Hardenberg/ommen om de hoek.
Lijkt mij een mooie verrijking voor de Eredivisie. Wat heeft Sparta afgelopen seizoen nou toegevoegd dat die club nog een jaar Eredivisie verdient?

13 mei 2018 om 17:32

Kingkerrie, klopt. Al had Emmen altijd al fans in de voormalige Veenkoloniën. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Stadskanaal en kan je verhaal bevestigen.

13 mei 2018 om 22:34

Omdat voetbal niet leeft in Emmen.
Ze kunnen promoveren en het stadion is nog niet half vol.
Vandaar mijn keus op de superboeren,sfeer en bommetje vol!

13 mei 2018 om 23:19

Waarom niet? Emmen is al vaak 2e geworden dus wat dat betreft verdient zo'n club het wel een keertje.

jammer dat NEC niet terugkeerd maar als we heel eerlijk zijn is het op basis van de 2de seizoenshelft terecht dat ze in de Juup blijven. Vond het overigens wel zuur hoe NEC supporters in de laatste 10 minuten 'lijnders rot op' gingen zingen. Als ik hun was zou ik tevreden zijn met Lijnders. Kijk naar het spelersmateriaal man, dat is pas een drama! Laat het hem volgend jaar maar is proberen met een fatsoenlijke selectie en dan zul je zien dat misschien alleen Twente nog sterker is.

Jammer , had het NEC gegund. Maar dan zie je deze wedstrijd , en die van afgelopen donderdag.. Waarom klap je er gewoon ook donderdag niet in ? Iedere keer krijgt de trainer de schuld bij NEC ( deels terecht) , maar kijk eens naar de spelers. Die Kadioglu bijvoorbeeld, ik heb lang volgehouden dat hij een grote zal worden, maar op deze manier.. Nope. Hij kan zich uiteraard nog door ontwikkelen en is pas 18, maar hij mag al beginnen met stappen maken, momenteel gaat hij alleen maar achteruit. Helaas nog een seizoen jupiler, met dit spelersmateriaal wordt het nog langer Jupiler..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder90
J. OkitaAanvaller93
A. AkmanAanvaller82
E. TavşanAanvaller81
S. El KarouaniVerdediger90
J. VetMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

Nederland
50 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren