Gezondheid Ricksen hard achteruit: ‘Hij knippert alleen nog met zijn ogen’

Dinsdag, 8 mei 2018 om

De gezondheid van Fernando Ricksen gaat hard achteruit. De oud-voetballer lijdt al jaren aan de spierziekte ALS en het gaat volgens zijn biograaf en vriend Vincent de Vries in een rap tempo bergafwaarts. “Hij knippert alleen nog met zijn ogen”, laat De Vries weten aan De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Het bericht waarvan je weet dat het een keer zal komen.. Dit zal niet lang meer duren . Pak je rust maar Fernando, je hebt al zo lang zo hard gevochten. Het is je gegund, je bent een lichtend voorbeeld voor ernstig zieken geweest!

Pff t blijft toch steeds enorm hard om dit te horen.
Wat heeft die man een lijdensweg gezien, en velen met hem natuurlijk.
Sterkte voor hem en familie

Pff.. Erg sneu voor Ricksen en stiekem hoop ik dat hij niet meer lang hoeft te lijden. Mooi dat hij de promotie van Fortuna nog heeft kunnen meemaken

ALS lijkt me echt 1 van de meest pijnlijke ziekte om te krijgen. Voor jezelf is het verschrikkelijk omdat je gewoon langzaam steeds minder kan en voor je omgeving is het pijnlijk omdat ze een geliefde langzaam zien aftakelen. En dan is er ook nogeens geen medicijn tegen. Mede hierom vind ik Ricksen ook een held. Ik heb sowieso respect voor iedereen die deze ziekte moet ondergaan maar Ricksen deed tijdens zijn aftakeling ook nog een hoop dingen om geld in te zamelen om het onderzoek naar een medicijn te vinden. Hopelijk komt er (mede met het geld dat Ricksen inzamelde) ooit een medicijn voor deze verschrikkelijke ziekte.

8 mei 2018 om 09:48

Voor de inzameling van geld wordt er jaarlijks een tour gereden. Tour du Als. Een heel mooi evenement!

8 mei 2018 om 10:22

ALS lijkt mij ook een vreselijke ziekte, maar Alzheimer is denk ik, vooral voor de omgeving, mintens net zo slopend. Beide langdurige ziektes die veel hulp vereisen. Sterkte Ricksen, hopen dat je gauw je rust vind.

8 mei 2018 om 10:47

ALS is verschrikkelijk, maar dat zijn ziektes als CF, Parkinson en nog vele anderen ook. Om te zeggen dat er een slechtste of pijnlijkste ziekte is, bagatelliseer je eigenlijk alle overige ziektes. Al snap ik wel wat je bedoelt hoor.

8 mei 2018 om 10:58

Dat het de meest slopende ziekte ooit is moet je niet zo letterlijk nemen. Wou gewoon duidelijk maken wat ik van de ziekte vond. Er zijn inderdaad nog genoeg andere slopende ziektes maar daar gaat het nu niet over.

8 mei 2018 om 12:32

Mijn vader heeft de ziekte van Kahler (beenmergk***), mede door een aantal infecties ligt hij al bijna een jaar op bed zonder dat hij nog iets zelf kan.. geen glas drinken pakken, niet even anders gaan liggen.. ik ben het met je eens dat ALS een verschrikkelijke ziekte is, maar het is helaas niet de enige waarbij de zieke en de nabestaande een lijdens weg hebben.. bij mijn pa zeggen de artsen dat het nog maar zo 5 jaar kan duren allemaal.. imagine that als je opgesloten zit in een lichaam dat niets meer wil. On topic: ik hoop dat het voor Ricksen nu snel over is, niks zo erg als geestelijk nog aanwezig zijn maar niets meer kunnen

8 mei 2018 om 12:45

Pffffff, heftig Jan. Sterkte voor je pa, jou en je familie..

Wat is het toch een verschrikkelijke ziekte. Sterkte voor hem en zijn familie. Hopelijk kan hij snel rusten, het is mooi geweest zo.

Dit gaat inderdaad niet lang meer duren, helaas... Lijkt me een van de ergste ziektes die er is. Je bent als het ware gevangen in je eigen lichaam.

Zoals Groundsman al aangeeft, mooi dat hij zijn Fortuna nog heeft zien promoveren.

Keep on going Fernando! Je bent sterk! Pak nog even door! Hoe moeilijk en zwaar dit ook is. Blijf volhouden voor je familie en vrienden. Groetjes. Je kunt het!

8 mei 2018 om 09:31

Hoe goed en positief je het ook bedoelt, maar als je zo’n lijdensweg lijdt, dan zal die op een gegeven moment echt wel de knop om hebben gezet dat hij niet meer voor familie en vrienden blijft knokken, maar om het zichzelf zo comfortabel mogelijk probeert te maken. OT: Zuur om te lezen dat het einde er echt aan zit te komen. Mooie akties heeft hij nog georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS.😞

fernando je hebt kei en dan ook keihard gevochten. helaas kan je het gevecht niet meer aangaan. geniet van je laatste momenten

Heel veel sterkte voor Fernando en familie. Overigens raad ik iedereen aan zijn boek te lezen. Deze man heeft echt geprobeerd volop te genieten van zijn, nog steeds, veel te korte leven.

Ik had vandaag geen zin om te werken.. zon schijnt.. mn dochter nog vakantie en naar t strand. 'Grrrrrr' dacht ik.
Maar dan lees je dit. Zo ontzettend naar. Zo ontzettend verdrietig en oneerlijk.. Eens te meer een reden erbij om te denken even doorzetten vandaag (voor mezelf). Deze geweldige kerel Ricksen kan niets anders meer dan knipperen met zn ogen. Mm medeleven en hartelijke sterkte wensen voor zn fam en vrienden.

8 mei 2018 om 14:27

En toen ben je toch maar naar je werk gegaan? respect

Nog steeds krijg ik er een brok van in mijn keel. Die uitzending bij DWDD toen ie vertelde dat hij ALS had staat echt op mijn netvlies gebrand. Vreselijke ziekte .

Verschrikkelijk verhaal zeg!! Fernando, het is goed zo.. Je hebt het leven gehad waar de meeste mannen hier alleen maar van kunnen dromen. En jaloers op zullen zijn.. Je bent een voorbeeld geweest voor een hoop mensen die iedere dag van een mug en olifant maken en dan kom jij in de media en dan beseft men ohja die ligt die Ricksen ligt iedere dag te knokken voor zn leven. Een strijd die geen 1 mens nog heeft overwonnen. Het is goed zo.. Pak je welverdiende rust ouwe reus!! Men zal je eeuwig in hun harten dragen.

Je staat er nooit bij stil maar met dit soort nieuws en van Nouri moet je toch eigenlijk elke dag even blij zijn dat je gewoon gezond ben en van alles kan doen, verschrikkelijk allemaal.

8 mei 2018 om 11:17

Exact, alles wat we doen lijkt normaal gesproken. Echter dat is helaas niet voor iedereen daarom moeten we van elke dag genieten en vooral het geluk kunnen zien. Overigens wel mooi dat Ricksen de promotie met Fortuna heeft mee kunnen maken.

Lijkt me nu toch beter om te gaan, uit je lijden verlost. Je hebt al heel erg lang gevochten en je hebt je rust verdiend, je verdiend een groot afscheid en van mij in ieder geval heel veel respect. Sterkte!

Heel hard om weer op de feiten gedrukt te worden. Helaas wel de realiteit. Hoe deze man heeft geknokt en op zijn manier nog steeds doet, hoe veel positiviteit hij nog in zich had om er boven op te komen. En geld inzamelde voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte.

Ik denk dat hij een groot voorbeeld is voor velen en hoop dat hij toch nog op zijn manier kan genieten van dingen. Zo niet hoop ik dat hij uit zijn lijden verlost word.

Veel sterkte voor familie en kennissen van hem. En never give up

Iedere keer als je er iets over leest krijg ik een brok in mijn keel. De promotie van Fortuna heeft die nog mee kunnen maken. Misschien had het zo moeten zijn!!!

Heel heftig om te lezen dit

Erg pijnlijk om te lezen. Je weet dat je een dergelijk bericht ooit onder ogen krijgt. En dat is dus nu het gevel. Wat een lijdensweg heeft deze man toch ondergaan. Maar wat een strijder is het. Ik hoop dat je snel rust zult vinden Fernando. Het is goed zo.. Pff dit zet veel dingen toch wel in perspectief. De problemen waar je jezelf zo druk om maakt zijn helemaal nul vergeleken zoiets.

Mijn zwager heeft die zelfde mensonterende ziekte en kan zijn naaste alleen maar heel veel sterkte toewensen want die steun hebben ze heel hard nodig.

8 mei 2018 om 11:04

Jullie ook sterkte. Misschien niet on topic dus zal wel verwijderd worden maar toch moest ik het even kwijt.

Zwaar nieuws op een zonnige dag. Hopelijk maakt hij de eerste competitiewedstrijd van Fortuna in de Eredivisie nog mee. Historisch moment voor een voetbalgrootheid in Sittard.

Man man man.. Ik kende hem helemaal niet, tot dat ik twee jaar geleden een documentaire over hem zag toevallig toen ik half slaperig voor de buis zat. Het heeft me zo geraakt dat ik iedere maand geld overmaak naar een stichting voor ALS patiënten (geen vetpot, maar een bijdrage). Ik wens hem en zijn familie echt heel veel sterkte toe, ik zou me God niet weten of ik verder zou willen leven als ik Ricksen was.. Verschrikkelijke klote ziekte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente19-5
13.FC Emmen15-14
15.VVV-Venlo15-23
16.PEC Zwolle13-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. PasslackVerdediger161
M. DiemersMiddenvelder165
J. SmeetsMiddenvelder150
B. SambouAanvaller152
A. KoşelevKeeper160
A. CissMiddenvelder125
T. TekieMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

Nederland
14 fans
Verdediger, 43 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren