Update: Griekse competitie drie weken na ongeregeldheden weer opgestart

Maandag, 26 maart 2018 om

De Griekse topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene is zondagavond gestaakt. Het liep volledig uit de hand toen in blessuretijd een doelpunt voor de thuisploeg werd afgekeurd. Supporters kwamen het veld op en ook voorzitter Ivan Savvidis ging verhaal halen bij scheidsrechter Georgios Kominis. De bestuurder van PAOK kwam het veld op met een vuurwapen op zak.

Volgens Manolo Jimenez, de Spaanse trainer van AEK, liep Savvidis naar de scheidsrechter. Hij liet aan Kominis zijn vuurwapen zien en zou toen gezegd hebben: ‘jouw carrière als scheidsrechter is voorbij’, zo liet Jimenez weten op de Spaanse radio. De scheidsrechter en zijn collega’s verlieten het veld nadat Kominis was bedreigd door Savvidis.

De man met het vuurwapen is Ivan Savvidis, voorzitter van PAOK Saloniki. Toen de winnende treffer in blessuretijd werd afgekeurd ging hij het veld op om verhaal te halen. #paok #aek #savvidis

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

In de negentigste minuut tekende Fernando Varela voor de 1-0 in het Toumba Stadiium. Zijn doelpunt werd afgekeurd, waarna de situatie escaleerde. PAOK kreeg eerder op de dag overigens nog drie punten terug, die eerder werden afgenomen als straf voor het niet doorgaan van het duel met Olympiakos Piraeus. Die wedstrijd werd afgelast nadat Olympiakos-trainer Oscar Garcia voor de wedstrijd vanuit het publiek werd geraakt door een kassarol. Een dag later werd een supporter van PAOK opgepakt.

Update 12 maart 13.25 uur – Griekse competitie geschorst na uit de hand gelopen topper
De Griekse regering heeft besloten om de competitie voor onbepaalde tijd stil te leggen, nadat verschillende keren de boel uit de hand is gelopen. Zondagavond werd de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene nog gestaakt, waarna supporters het veld opkwamen en voorzitter Ivan Savvidis verhaal ging halen bij scheidsrechter Georgios Kominis, waarbij hij een vuurwapen op zak had. De Griekse justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Savvidis. De Griekse minister van Sport geeft aan dat men in contact staat met de UEFA om de situatie te verbeteren.

Update 26 maart 15.55 uur - Griekse competitie drie weken na ongeregeldheden weer opgestart
Aanstaande zaterdag wordt er voor het eerst weer gevoetbald in Griekenland nadat de topper tussen PAOK Saloniki en AEK Athene drie weken geleden volledig uit de hand liep. Supporters van PAOK stormden na een afgekeurd doelpunt het veld op, waarna voorzitter Ivan Savvidis met een pistool op zak eveneens verhaal ging halen bij de scheidsrechter. De Griekse regering legde daarna de hele competitie stil, maar de voetbalbond van het Zuid-Europese land laat maandag weten dat er na de interlandonderbreking weer gevoetbald zal worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door *026*)

Die man levenslang schorsen,nooit meer een stadion inlaten.
Zijn bodyguard staat vast naast hem op de foto.

12 maart 2018 om 00:28

De beste man zal zich denk ik ook wel even mogen gaan verantwoorden voor de rechter, want naar mijn weten is wapenbezit in Griekenland gewoon verboden...

Wat een vreemde man zeg, denkt alsof de hele wereld van hem is. Eerst dacht ik (uit een foto) de bodyguards waren neutraal en wilden de voorzitter naar de kant halen, maar dat waren gewoon zijn eigen bodyguards. Dat er een goal wordt afgekeurd, tsja kan, scheidsrechters maken talloze fouten en je mag daar best kritiek op hebben. Maar wat deze rare voorzitter (schelden mag niet he van Vz) vervolgens doet is wel heel erg ziekelijk.

12 maart 2018 om 14:17

Blijkbaar heeft dreigen het wel geholpen. De scheids heeft een uur later alsnog het doelpunt goed gekeurd en dat doorgegeven aan de aanvoerders. Dit was voor AEK weer aanleiding om niet meer terug te keren op het veld, dat is dus ook de uiteindelijke reden dat de wedstrijd niet meer hervat is. Voetbalzone is helaas hiervan blijkbaar nog steeds niet op de hoogte. AEK heeft ook aangegeven protest in te dienen bij de Uefa.

12 maart 2018 om 14:35

Maar paok is hier wel genaaid

Hahahahaha, stel je even voor dat dit in Nederland zou gebeuren. Overmars, van Geel of Gerbrands die met een vuurwapen het veld op komen als een doelpunt wordt afgekeurd!

Wat bezielt je als voorzitter om dit te doen? Ik vind het sowieso altijd al merkwaardig die voorzitters die te dicht op het veld zitten.

14 maart 2018 om 10:47

Pana draait al jaren niet meer mee in de top 3. PAOK strijdt sinds de komst van Savvidis elk jaar mee voor de titel en wordt telkens genaaid door de corrupte clubs uit athene.

12 maart 2018 om 09:54

Voorzitter Dus je moet eerder denken aan een Jan de Jong, Hennie Henrichs etc.

12 maart 2018 om 14:47

Daar hoef je met de drie door jou genoemde personen geen rekening mee te houden. Overmars durft niet alleen naar buiten, van Geel wordt tegengehouden door zijn vrouw en Gerbrands is daar gewoon te aardig voor.....

12 maart 2018 om 07:15

Vorige week is PAOK - Olympiakos gestaakt door PAOK supportersgeweld. Ik verwacht voor AEK en PAOK puntenaftrek en daarmee alsnog een kampioenschap voor Olympiakos. Eigenlijk begin ik deze competitie onvoorstelbaar achterlijk te vinden.

Ik snap dat het een derby is en dat als een doelpunt afgekeurd wordt er spanning is maar om dan een scheidsrechter te bedreigen met een vuurwapen gaat echt veels te ver. Schorsen die voorzitter want dit kan echt niet.

12 maart 2018 om 00:05

Topper ja, derby nee. Afstand is ruim 500 kilometer tussen Saloniki en Athene.

12 maart 2018 om 00:10

Ja dacht dat het een derby was ken de Griekse competitie niet zo goed bedankt voor het corrigeren!

12 maart 2018 om 04:16

Het is wel degelijk een derby! Beide teams stammen af van grieken uit Constantinople(Istanbul). AEK is athlitiki enosi konstantinopoleos en PAOK is panthessalonikios athlitikos omilos konstantinopoleos. Beide teams zijn op gericht door grieken uit Istanbul die gevlucht waren naar Athens en Thessaloniki

12 maart 2018 om 07:50

Dan is het net zoiets als Feyenoord - Ajax en geen derby. Het is een topper tussen twee rivalen.

12 maart 2018 om 11:35

Nee man echte derby!! Ze komen uit dezelfde stad eigenlijk

Meest chaotische competitie van Europa denk ik. Jaarlijks lees je wel dat er wedstrijden gestaakt worden, supporters rellen zijn en wat al niet meer. Gaat werkelijk nergens over daar.

Tjaaa dit slaat helemaal nergens op natuurlijk. Wat is dat voor maffioso gedrag met een wapen het veld oplopen met niet te vergeten een paar kasten als bodyguards. Ik dacht dat ik alles al had gezien maar dit is echt iets nieuws en absoluut niet aanvaardbaar. Kan me totaal niet voorstellen dat mijn clubvoorzitter van Besiktas dit zo zou doen.

De zoveelste incident met PAOK, ik schaam mij als Griek voor deze beelden. PAOK stond drie weken geleden nog aan kop, en nu bestaat de kans dat ze een hoge boete krijgen, minpunten en ik hoorde de Griekse media met eventuele zwaardere straffen met terugzetten naar de eerste divisie. Voor hoeverre dat laatste klopt durf ik niet te zeggen, maar dat lijkt me sterk. De voorzitter van PAOK is krankjorem. Voor ons zou het geweldig zijn geweest als PAOK won of gelijkspeelde maar dit zal hoogstwaarschijnlijk uitdraaien naar een regelmantaire 0-3 overwinning voor AEK (zoals twee weken geleden wij ook zo drie punten kregen bij PAOK)

Helaas heeft het Griekse voetbal vandaag verloren , door de zoveelste incident.

Voor de mensen die niet weten wat er gebeurd, Het griekse voetbalbond is een corrupt iets. Paok wordt weer genaait zoals altijd en de bond geeft alleen maar om de clubs uit athene ofz. Het is een enal bullshit

12 maart 2018 om 03:01

Ja precies en daarom is het normaal om met een blaffer in je kontzak het veld te betreden als voorzitter

JAMMER Voetbalzone JAMMER. Ondanks alle sensatie moet ik jullie helaas mede delen dat dit nep is. Zie filmpje :https://youtu.be/8HYZOjKnElo waarin te zien is dat Savvidis idd het veld opkomt maar een jas aan heeft en deze nooit heeft afgedaan. On topic: dit is een van de redenen waarom ik geen wedstrijd meer kijk in deze competitie. Vorige week gebeurde het al met paok - Olympiakos en nu weer een "topper gestaakt. De bond schijnt er alles aan te doen om het kampioenschap van Paok tegen te gaan. Jammer dat paok steeds maar weer in de val trapt, maar kan ze geen ongelijk geven. Wie de situatie kent zal enig begrip hebben voor de club. Ruim 20 jaar geen kampioen, nu iets moois aan het opbouwen maar het mag gewoon niet zo zijn. De schaal mag Athene niet uit...

12 maart 2018 om 10:06

Nou kan ik niet bewijzen dat die man een wapen droeg. Maar jouw filmpje bewijst net zo goed niets. Je ziet hem 1 minuut met zijn jas aan lopen. Wat gebeurt er daarna? Is hij daarna niet nogmaals het veld opgegaan?

12 maart 2018 om 12:00

Inderdaad, beide valt (door ons in ieder geval) niet te bewijzen. Echter zou ik het toch wel heel erg raar vinden dat een bericht als dit wordt verzonnen, dit zijn geen misselijke beschuldigingen natuurlijk he..

12 maart 2018 om 13:56

Nu de competitie zelfs stilgelegd wordt kan het toch haast niet anders dan dat dit artikel wel klopt. Een arrestatiebevel wordt niet zomaar uitgegeven, lijkt me. Er zijn ook zoveel afbeeldingen met dat wapen erop dat je gaat denken dat het haast onmogelijk is om dat allemaal te photoshoppen.

12 maart 2018 om 14:18

Inderdaad, ik ben benieuwd wat SakisPaok er van denkt. De hele competitie wordt geschorst, dat doet men echt niet als dit niet gebeurd is hoor. Ik vind het maar een raar verhaal. Bovendien klopt het wat jij zegt inderdaad FStolo, er zijn fotos vanuit allerlei hoeken van de beste man incl. pistool, lijkt me niet dat dit een samenzwering van de bond is 'om de schaal in Athene te houden', dat kan toch gewoon niet?

Mag je trouwens zomaar een wapen hebben in Griekenland of mag dat alleen als je heel veel geld hebt? Welk merkwaardig dat je zo ontspoort bij 1 foute beslissing van de scheidsrechter. Levenslang schorsen en oppakken die man...

Je kan er zoveel van maken als je wil. "jou leven is voorbij" of dit is voorbij of dat. Al zeg je morgen dat hij die scheids om het leven wilden brengen bij hem thuis gelooft ook iedereen het.

Tja, dat krijg je met dit soort figuren in het voetbal.

Helaas is het juist dergelijk mafia-tuig dat in Griekenland genoeg geld heeft om zo'n club te onderhouden. Savvidis is buitensporig rijk met een diep Russische achtergrond en goede banden met Putin etc. Dan weet je het wel.

Jammer dat voetbalzone niet het hele verhaal verteld. Na lang beraad besloot de scheids het doelpunt alsnog toe te kennen aan Paok. Of dit al dan niet door de dwang van dit vuurwapen was weet ik niet, gevolg is wel dat AEK vervolgens weigerde de resterende minuten uit te spelen.

Helaas.. Zal hoogstwaarschijnlijk na de interland periode weer verder gaan. PAOK is hier een doelpunt ontnomen , en ze zijn heel vaak benadeeld dit seizoen (zeg ik als olympiacos fan) , men is zwaar gefrustreerd daar in Thessaloniki. De supporters van PAOK laten helaas ook van hun slechte kant zien bij 'grote' wedstrijden , tegen ons twee weken geleden tegen Panathinaikos. Iedere keer als Olympiacos op bezoek komt, liggen er tientallen doden anjovissen in de dugout ( bijnaam gavros = anjovis van Olympiakos ). Na jaren hebben we keer een spannende strijd om het kampioenschap, maar daar is dus gisteren een einde aangekomen. Ook opmerkelijk was dat de scheidsrechter de doelpunt eerst afkeurde, en daarna weer wou tellen (door de druk of bedreigingen.. ??) , AEK Athene heeft toen besloten om het veld te verlaten (begrijpelijk). We zullen de aankomende dagen meer te weten komen.

Best wel overdreven. Als die voorzitter een vergunning heeft is er niks aan de hand. Hij heeft er niet mee gedreigd. Wel het veld op gelopen en gedreigd met woorden maar dat lijkt me geen levenslange schorsing.

Beetje overdreven heisa van dat vuurwapen. Die man is rijk en vertrouwd de rest van de Grieken niet. Hij loopt niet zonder reden met wapen en bodyguards rond. Alleen niet zo handig van de beste man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PAOK Saloniki

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren