‘Bij Ajax heb ik het fundament voor de rest van mijn carrière gelegd’

Woensdag, 7 maart 2018 om

Sam Hendriks speelde drie seizoenen voor Jong Ajax, maar wist nooit door te breken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Hij draagt verdedigt hij de clubkleuren van Go Ahead Eagles. Vrijdagavond keert hij met zijn huidige werkgever terug op De Toekomst. Op de clubwebsite van de nummer zeventien uit de Jupiler League kijkt Hendriks terug op zijn jaren in het shirt van Ajax.

In 2013 maakte Hendriks de overstap van De Graafschap naar Ajax. Drie jaar lang kwam hij uit voor de beloften van de Amsterdammers. “Ik kijk op die periode terug als een leuke en leerzame tijd”, vertelt Hendriks. “Bij Ajax heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen. Weliswaar bleef mijn doorbraak in het eerste elftal uit, maar dat neemt niet weg dat ik terugkijk op een prettige periode bij Ajax. Ook op persoonlijk vlak heb ik me ontwikkeld. Het was voor mij de eerste keer dat ik het huis uit ging en verder is de cultuur in Amsterdam anders dan in Deventer of Doetinchem, waar ik geboren en getogen ben.”

De 23-jarige Hendriks merkte na zijn overstap naar Ajax grote verschillen met de manier waarop er wordt gewerkt ten opzichte van De Graafschap. Het niveau lag een stuk hoger en daar werd hij een betere voetballer door. “Bij Ajax gaat geen dag voorbij dat er niet honderd procent van je wordt gevraagd”, aldus de spits, dit seizoen goed voor zestien goals in de Jupiler League. “De trainingsfaciliteiten zijn top en werkelijk alles wordt getest, waardoor ik mijn lichaam goed heb leren kennen. Door te trainen met voetballers van een heel hoog niveau, trek je als speler ook je eigen niveau omhoog. In Amsterdam heb ik het fundament voor de rest van mijn carrière gelegd en daar heb ik nu nog steeds profijt van.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door boris19)

Huntelaar ging van de graafschap naar psv, Luuk de jong van de graafschap naar Twente en sam ging van de graafschap naar Ajax. Wel opvallend dat de speler die naar de beste opleider ging voetballend het minst voor stelt.

7 maart 2018 om 11:35

Een beetje kort door de bocht. Kans is groot dat de speler zelf gewoon niet goed genoeg is.

7 maart 2018 om 11:35

Die andere 2 zijn voetballend ook niet geweldig. Scorend vermogen hebben/hadden ze wel.

7 maart 2018 om 11:38

Je vergeet John V Beukering nog van graafschap naar vitesse. Wat betreft spitsen. Siem de Jong reken ik daar niet toe.

7 maart 2018 om 12:06

Nou haha, lekker kort door de bocht. Gelukkig zijn er zat voorbeelden waarin is gebleken dat Ajax (samen met AZ) de beste jeugdopleiding van Nederland heeft. Dat is in ieder geval niet gebaseerd op de ontwikkeling van 1 speler.

7 maart 2018 om 12:11

Je vergeet alleen 1 detail, het is maar en detail, hoor: van Sam Hendrix was op het moment dat hij gehaald is al duidelijk dat hij het eerste nooit zou gaan halen. Hij kwam duidelijk genoeg om de selectie van Jong Ajax te completeren.
Overigens heeft PSV Huntelaar niet voor niets laten gaan in die tijd, dus om te zeggen dat hij dankzij PSV zo ver is gekomen....

7 maart 2018 om 13:24

PSV had Huntelaar graag gehouden, maar Huntelaar wilde zelf weg.

7 maart 2018 om 14:17

Waarom betaalt ajax dan een half miljoen euro voor opvulling vd selectie? Wat een kolder.

7 maart 2018 om 12:19

Andere kant, toen hij eenmaal de leeftijd had door te breken, had hij iemand als Milik voor zich. Logisch dat je als jong pikkie geen kans maakt wanneer je een internationaal begeerde ster voor je hebt. Hendriks scoorde volgens mij wel best makkelijk in de JL. Terwijl zijn team het niet eens heel indrukwekkend deed.
Ook dit jaar gaat het best goed qua scorend vermogen toch?

Wat je vergelijking met een Huntelaar betreft. Dan vergelijk je een Hendriks met iemand die bij Real Madrid, Ac Milan en Schalke gespeeld heeft. Iemand die meervoudig Topscorer in o.a Nederland en Duitsland is geworden. Een van de meest scorende internationals ooit. Sowieso qua gemiddelde de best scorende international. Zo'n loopbaan is voor weinige weg gelegd dus vind niet dat je daaraan kan afleiden of iemand het wel of niet goed doet.

Dat is hetzelfde als dat je zegt Lozano is spits van de andere kant van de oceaan, die speelt bij PSV maar dat waren Ronaldo en Romario ook. Opvallend dat ze destijds beter waren. Dat zijn zinloze vergelijkingen die niets afdoen aan het feit dat lozano een een leuk spelertje is.
Dan vergelijk je hem met een bijzondere carriere die de meeste nooit zullen hebben.

Vind dus je strekking zeer kort door de bocht. Daar alle situaties altijd anders zijn

7 maart 2018 om 12:47

Huntelaar is pas groot geworden bij Ajax.

7 maart 2018 om 13:40

Tuurlijk. Bij agovv een Heerenveen bakte hij er niets van.

7 maart 2018 om 13:57

Lekker typerend weer Janssen. Krijgt een hoop commentaar op je reactie, gaat verder nergens op in, behalve degene die makkelijk te verweren zijn. Word toch eens volwassen of probeer je er in ieder geval naar te gedragen. Gigantisch kinderachtig om op een voetbalforum dag in dag uit te gaan provoceren maar elke inhoudelijke discussie uit de weg gaan. Chapeau, jij komt er wel.

7 maart 2018 om 13:25

Wat ook opvalt is dat Sam voetballend 6 keer minder is dan je twee voorbeelden. Wat je hiermee wil bereiken is duidelijk maar je slaat de plank mis.

7 maart 2018 om 13:44

Voetballend minder dan Luuk en Klaas Jan. Dan ben je voetballend wel heel slecht.

7 maart 2018 om 15:25

Haha knap hoor Janssen. Artikeltje over Sam Hendrix en jij weet er alsnog een verhaaltje omheen te lullen om een sneer naar de Ajax opleiding te maken, dat is toch werkelijk ongekend haha! De Ajax opleiding hoort bij de besten van Europa, elk jaar weer. Er worden gewoon jaarlijks lijsten gepubliceerd met het aantal spelers in profcompetitie per opleidende ploeg hoor. Je hoeft je best niet te doen om de Ajax opleiding neer te halen, iedereen die er ook maar een beetje verstand van heeft weet wel beter. Toch bedankt voor de moeite!

7 maart 2018 om 19:19

Ik vind het verhaal van sam wel lachen. In vergelijking met luuk en kj heeft hij veel meer kapsones. Hij ging als groot talent naar Ajax. Volgens hem heeft hij daar veel geleerd. Maar waar Luuk en KJ bij respectievelijk de huidige nummer 1 en 2 van Nederland spelen speelt hij bij de nummer 35 van Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Het was al bekend dat Ajax niet de enige gegadigde is voor Reinier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren