Instagram-post Özil lokt vechtlust uit: ‘We moesten erom lachen’

Vrijdag, 16 februari 2018 om

Leicester City wist in het seizoen 2015/16 het onmogelijke te presteren door met een relatief klein budget landskampioen van Engeland te worden. Leonardo Ulloa zegt in gesprek met FourFourTwo dat een enigszins provocerende post van Mesut Özil op Instagram the Foxes tijdens het restant van het seizoen inspireerde de titel te pakken.

Op 14 februari 2016 wist Arsenal in het Emirates Stadium in de absolute slotfase te winnen van Leicester City, door een laat doelpunt van Danny Welbeck (2-1). Na afloop besloot Özil een berichtje online te gooien met een foto van juichende Arsenal-spelers in de kleedkamer, met als bijschrift 'het beste team'. Ulloa vertelt dat het bericht als een rode lap werkte bij the Foxes.

"Na de wedstrijd was er een foto op Instagram van de spelers van Arsenal die in de kleedkamer juichten. Het maakte ons allemaal aan het lachen. Ze stonden nog steeds twee punten onder ons, en uiteindelijk… Nou ja, ik geloof dat zij op het eind iets verder achter ons lagen op de ranglijst", lacht de huidige aanvaller van Brighton & Hove Albion.

"We hadden die foto opgehangen in onze kleedkamer als een herinnering over hoe ze allemaal over ons dachten", vervolgt Ulloa, die altijd geloofde dat Leicester City kampioen kon worden, ondanks de druk. "We hebben daarna al dit soort foto's gedeeld via WhatsApp. Ik kan wel zeggen dat het ons heeft geholpen om gefocust en geconcentreerd te blijven."Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties

Wat een jongensdroom was dat zeg. Leicester werd gewoon kampioen, echt ongelovelijk.. Ik herinner me nog Arsenal met henry, bergkamp, wiltord, pires, vieira, seamen enz en nu hebben ze totaal geen echte kampioenen.

Wat is hier provocerend aan. In dat duel was Arsenal met afstand de betere ploeg. Leicester leek een gestolen punt mee te nemen en Arsenal daarmee mentaal te breken voor de titel, maar met de laatste bal van het duel won toch het "beste team" in die wedstrijd. Ik kan uit deze post niet opmaken dat Özil bedoeld dat Arsenal over het algemeen het beste team had.

17 februari 2018 om 07:23

Omdat je het beste team bepaald op basis van alle wedstrijden in het seizoen, niet een onderling duel.

17 februari 2018 om 10:05

Ook alleen omdat die idiote Simpson er met rood afging vroeg in de 2e helft. Maar dat vergat je er wel bij te zetten want dat was een cruciaal moment en tot dat moment was er niks aan de hand voor Leicester.

Wat een dag was dat. Welbz scoorde in de allerlaatste seconde waarna het hele stadion ontploft en ik uit mijn stoel spring, het huis bij elkaar schreeuw en -vraag me niet waarom- de grond kus. Dat was pas een Valentijnsdag om nooit te vergeten . Overigens denk ik niet dat Ozil het provocerend heeft bedoeld. Hij betitelde de foto met 'best team' uit vreugde voor zijn medespelers.

Arsenal op zijn best. Inplaats van wachten tot het einde van het wanneer je daadwerkelijk met de trofees staat deden zij het na een gewonnen wedstrijd. Hi-la-risch en een kritiek dat ze over hen heen kregen! Dat was volkomen terecht natuurlijk want ze hadden daar wel een handje vol van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Actuele wedstrijden

1187 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn zinnen gezet op een hereniging met AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren