Kongolo: ‘Ik begrijp niet dat hij nog geen uitnodiging heeft ontvangen’

Donderdag, 15 februari 2018 om 14:53

Rajiv van La Parra is bij Huddersfield Town bezig aan zijn eerste seizoen in de Premier League en de Nederlandse buitenspeler maakt een goede indruk op het hoogste Engelse niveau. Terence Kongolo, sinds vorige maand ploeggenoot van de aanvaller, is snel onder de indruk geraakt van het niveau van Van La Parra en vindt het vreemd dat hij nog nooit is opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Heb de speler dit jaar nog niet echt zien spelen, maar was mijn inziens altijd een 13 in een dozijn speler. Iemand die iets meer kan vertellen over zijn ontwikkelingen de laatste jaren?

Laten we matige spelers uit de middenmoot en degradanten uitnodigen voor het Nederlandse elftal. Leuke speler hoor daar niet van, maar we moeten omhoog met het niveau. Laat hem nog maar wat stappen maken en dan zien we wel weer verder.

15 februari 2018 om 15:14

Welke buitenspelers heb jij dan in gedachten die in een topcompetitie spelen en ook nog eens boven de middenmoot? Denk dat er 1tje opnoemen als lastig wordt. Momenteel moeten we het gewoon doen met dit soort spelers. Ik weet niet hoe die de laatste tijd speelt, maar als die goed speelt? Waarom dan niet eens uittesten of desnoods een keer contact met hem opnemen. Kan allemaal geen kwaad.

15 februari 2018 om 15:22

Depay is voor de linkerkant echt een goede speler. De rechterkant daar zou je met Berghuis kunnen spelen. Al hoort Robben daar gewoon nog te staan. Daarnaast heb je nog Promes (bij Spartak is hij een spits) en Ryan Babel (puur voor op de bank, maar is meer een zekerheid dan La Parra). Dat de spoeling vrij dun is dat 'weet ik ook wel, maar anders moet je je systeem maar gaan aanpassen. 4-3-3 hoeft ook niet heilig te zijn.

15 februari 2018 om 15:23

Het is maar net hoe je het ziet. Momenteel is de spoeling erg dun voor Oranje, dus dan is het logisch dat Rajiv in beeld is. Echter stelt Kongolo dat hij het vreemd vindt dat Rajiv nog nooit is opgeroepen. Dat is natuurlijk onzin, want in 2017 hadden we gewoon Robben, Promes en Berghuis die voorgingen. Dat vind ik geen onbegrijpelijke keuzes en dan snap ik in tegenstelling tot Kongolo wel waarom van la Parra nog nooit is opgeroepen.

15 februari 2018 om 15:38

Waarom past Bas Dost niet in het Nederlands elftal volgens @RyanBabe8 annalise?

15 februari 2018 om 15:52

Depay zit sinds het nieuwe jaar meer op de bank dan dat die in de basis staat en dan moet die constant spelen in Oranje terwijl een van la Parra wekelijks speelt in een sterkere competitie en het gewoon goed doet.

Mensen blijven maar roepen dat Depay moet spelen, op basis van wat dan, presteert bij zijn club dus niet goed genoeg en ook in Oranje loopt hij er de kantjes vanaf.
Geef dan maar eens een van la Parra de kans, is ook 26 en kan zich dus nog doorontwikkelen. We zitten niet dermate breed in onze buitenspelers dat je hem zomaar aan de kant kan schuiven.
Daarnaast denk ik ook dat hij wel met een dermate inzet zich bij Oranje gaat melden en er alles voor gaat geven, iets wat Depay niet heeft.

15 februari 2018 om 15:53

Laat ik het zo zeggen: zo in de periode van 98 hadden we een zekere Roy Makaay bij Tenerife en daarna bij Deportivo La Caruna. Die scoorde, net als Bas Dost nu, aan de lopende band. Dat was gewoon een klasse spits om erbij te hebben, maar niet voor de basis. Bas Dost scoort in Portugal bij een topclub vrij makkelijk, maar is mijn ogen niet de spits die we in Oranje moeten hebben. Het feit dat we daar al over praten betekent dat we op dit moment te weinig tot geen kwalitatieve spitsen hebben. Wij moesten het altijd hebben van spitsen als Kluivert (barcelona), Van Nistelrooy (united), Van Persie (arsenal), Huntelaar (schalke 04). Spitsen bij topclubs. Van La Parra blinkt niet wekelijks uit, dus waarom moet hij bij Oranje komen dan? Pieters vind ik een ander verhaal. Ik vind dat je bij Oranje moet komen als je wekelijks tot de beste spelers van je team behoort en boven de rest uitstijgt en de boel op sleeptouw kan nemen. Klaassen bij Everton is ook niet best, nou dan ook geen Oranje voor hem. En gaat Depay nog meer op de bank plaatnemen dan moet je hem ook niet meer selecteren.

15 februari 2018 om 16:11

Je zegt het goed, vroeger stond Makaay niet in de basis omdat we Van Nistelrooy en Kluivert hadden. Wie hebben we nu dan in plaats van Dost? Moeten we dan maar gewoon niemand op stellen? Natuurlijk moeten we het hoogst haalbare nastreven, maar als het er niet is, kan dat natuurlijk niet.

Verder zeg je dat je bij Oranje moet komen als je wekelijks tot de beste van je team behoort, nou ja, daar komt Bas Dost wel aan lijkt me.

We kunnen moeilijk het Nederlands elftal met 7 man laten spelen omdat we geen 11 toppers hebben.

15 februari 2018 om 16:24

Bas Dost vind ik van een andere orde dan Van La Parra waar dit artikel over gaat. En hem moeten we selecteren op basis van kwaliteit. Maar ik blijf bij mijn standpunt dat we geen middelmatige spelers moeten selecteren. En in Van La Parra zie ik een middelmatige speler bij een middelmatige club uit de PL. Niets meer en niets minder.

15 februari 2018 om 16:47

Onze grote fout is dat we veel te weinig respect hebben voor spelers die bij middenmoters en laagvliegers spelen in een topcompetitie. Je hebt geen team vol toppers nodig om het verschil te maken. Je kan prima presteren met enkele waterdragers die ervaring hebben en hun taken goed uitvoeren, met daarbij enkele toppers die het verschil kunnen maken. Wij selecteren echter liever snotneuzen die net komen kijken, omdat we die op de lange termijn meer potentie toedichten. Daar gaan we in mijn ogen mee de mist in en mogen wij toekijken, terwijl landen met een selectie vol championship spelers er nu wel constant bij zijn.

15 februari 2018 om 17:14

@V-Watcher

Goed doet? Hij heeft in 23 wedstrijden twee keer gescoord en geen enkele assist gegeven? Wat is je maatstaf dan van een buitenspeler?

Depay knalt er in deze 23 wedstrijden gewoon even 9 in en geeft ook nog eens 6 assists.

We hebben geen inzet nodig in Oranje maar kwaliteit. Buitenspelers moeten scoren en assists geven, daars tel je voor op, niet omdat ze graag willen werken en zo vriendelijk zijn.

15 februari 2018 om 20:15

@RyanBabel8

Iedereen heeft het er maar over dat Depay en Berghuis de twee vleugels zijn voor de toekomst.
Ik denk en hoop Kluivert Jr. en Stengs (AZ)
Vind Stengs, van wat ik gezien heb in play-offs voor EL van vorig seizoen misschien wel het grootste talent dat we hebben op dit moment.
Vele malen beter dan Berghuis.

16 februari 2018 om 09:09

Alweer een totale onzin reactie over Depay maar wat betreft la Para mag hij inderdaad eens een uitnodiging krijgen voor Oranje al is het -voorlopig- voor de bank.

15 februari 2018 om 15:19

Lijkt me toch dat een speler uit de middenmoot van Engeland zeker gelijkwaardig zo niet hoger staan aangeschreven dan spelers van Ajax Feyenoord en psv? Of vond jij ook dat wijnaldum niet in aanmerking moest komen voor het Nederlands elftal toen hij nog bij newcastle voetbalde?

15 februari 2018 om 15:32

Wijnaldum vind ik een klasse speler die hier in Nederland op zijn positie één van de beste was. Hij koos heel bewust voor een tussenstap naar Newcastle. Dat vind ik bij La Parra toch net even wat anders. Was hier in NL ook pure middelmaat en niet meer dan dat en ik vind hem nu niet tot de betere behoren. Wijnaldum behoorde ook bij Newcastle tot de betere spelers. Dat maakt toch wel degelijk het verschil voor mij. Maar daar kunnen de meningen over verschillen.

15 februari 2018 om 16:15

En jij denkt niet dat veel spelers in de Eredivisie ook gewoon in de Premier League zouden kunnen spelen? In een betere competitie spelen betekent niet automatisch dat je ook daadwerkelijk een betere speler bent. Van La Parra speelt nota bene bij een degradatiekandidaat. Dan ben je nou niet bepaald de beste speler van het stel. Het is ook niet zo dat hij wekelijks de pannen van het dak speelt. Promes en Berghuis zijn beter en dan zie ik nog liever Kluivert waar in ieder geval veel potentie in zit.

15 februari 2018 om 16:16

Toen van la Parra vertrok was die net 23, hij was dus nog zeer jong en je ziet bij buitenspelers vaak dat ze grillig zijn.

Dit seizoen speelt die bijna alles en dus zal die wel prima presteren, om nou hem niet op te roepen omdat die in Nederland niet uitblonk vind ik onzin, hij kan een laatbloeier zijn.

Een Vardy was ook een laatbloeier, die had in jouw ogen ook nooit een kans mogen maken voor het Engelse elftal omdat die daarvoor nooit uitblonk. Lekker dan, als laatbloeier ben je dus gewoon kansloos in jouw ogen.

15 februari 2018 om 16:26

Vardy werd een goalgetter dat maakt wel een groot verschil. En laatbloeiers zijn van harte welkom, maar tot op heden toe is Van La Parra dat ook nog niet.

15 februari 2018 om 17:15

Niet als ze als buitenspeler nauwelijks scoren en geen enkele assist geven. Wat moet je dan met zo´n speler? Waar ze spelen boeit niet zo, wat ze presteren, daar gaat het om.

15 februari 2018 om 17:49

Ja, of laten we toppers van de top van Nederland gebruiken die tegen Fc Groningen en mooie goal hebben gemaakt. Die zogenaamde toppers van de zogenaamde top 3 van onze waardeloze conpetitie zijn helemaal niets waard. Hopelijk wordt topper Klaassen uitgenodigd, die volledig door het ijs is gezakt. Of misschien is topper van Ginkel wel wat, of topper Berghuis...

Als zijn statistieken iets beter waren zou ik zeggen waarom niet. Maar het is ook niet dat hij de absolute smaakmaker van zijn team is zoals bv. die King van Bournemouth vorig jaar was, Nee dan heb ik toch liever spelers als Berghuis die weliswaar 'gefaald' zijn in Engeland ( al ben ik ervan overtuigd dat hij het beter dan Van La Parra gedaan zou hebben) maar wel de smaakmaker in de eredivisie is.

15 februari 2018 om 16:12

Spelers als Berghuis zijn niet geschikt voor de Premier League. Alleen de topclubs maken echt veel gebruik van buitenspelers en daar is Berghuis bij lange na niet goed genoeg voor. De Bundesliga of wellicht La Liga past meer bij Berghuis, al zou ik zo niet weten bij welke club hij zou kunnen spelen.

Vind hem geen international dan zou ik eerder kluivert of Kuwas een uitnodiging zien krijgen voor oranje

15 februari 2018 om 16:11

Kuwas laat het tot nog toe alleen zien bij middenmoters in de Eredivisie. Dan veel liever Kluivert waar bovendien veel meer potentie in zit en al een aardig niveau heeft.

Sorry Terence, Maar we hebben een nieuwe bondscoach die het selecteren serieus gaat nemen en niet aan liefdadigheid doet. Leuke spelers hebben we niets aan, we gaan voor echt kwalitatief goede "top spelers die het Nl elftal weer smoel kunnen geven.

15 februari 2018 om 16:12

Als we alleen topspelers willen selecteren, spelen we denk ik wedstrijden met 1 of 2 man. Dat wordt een afgang

15 februari 2018 om 16:39

😊 daarom heb ik "top ook maar even tussen haakjes geplaatst,want topspelers hebben we uiteraard (nog) niet. Ze komen er wel aan hoor....met een jaar of 4 hebben we wel wat aardigs staan denk ik zomaar.

Ik kan mij voorstellen dat men in 2017 voor Arjen Robben, Quincy Promes en Steven Berghuis gekozen heeft op die positie. Neemt niet weg dat van la Parra zich goed lijkt te ontwikkelen, al houdt het qua rendement nog niet echt over.

Niet elke speler uit de Premier League is per definitie een goede speler. Mensen zijn zo verblind door competities in het buitenland. Vergeet niet dat de meeste spelers van het Nederlands elftal daar spelen, en nog altijd is het enorm pover.

Tja, het Nederlands elftal is geen platform waar je je maatjes even in kunt praten door dit soort interviews. Je moet daadwerkelijk goed genoeg zijn. Van La Parra is een aardige speler, maar zeker niet geschikt voor het Nederlands elftal. In een sterkere competitie spelen betekent niet dat je ook daadwerkelijk beter bent dan spelers die nog in de Eredivisie ballen.

Liever vaste basisklanten van een huddersfield dan bankzitters bij welke club dan ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Huddersfield Town

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Watford41-20
17.Southampton36-19
18.Swansea City33-28
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Jonas LosslKeeper10
Mathias JorgensenVerdediger10
Chris LöweVerdediger10
Thomas SmithVerdediger10
Philip BillingMiddenvelder10
Aaron MooyMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Huddersfield Town.

113 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren