‘Ten Hag heeft mij gevraagd me 2,5 jaar aan hem te committeren’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 07:30

Edwin van der Sar liet afgelopen maand tijdens het trainingskamp in Portugal doorschemeren zijn conclusies te trekken als Ajax ook onder Erik ten Hag geen progressie boekt. Marc Overmars denkt echter niet aan opstappen bij de Amsterdammers en niet alleen omdat hij de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s voor de club verdiende.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax kampioen van Nederland gaat worden?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zegt denk ik toch wel iets over de wijze waarop Overmars zijn rol uitvoert. De juiste man op dit moment voor Ajax en blijkbaar ook de man als uithangbord voor de nieuwe technische staf. Hij zorgt wel voor een goede selectie en de rest is aan het team. Laat Overmars maar jaren bij Ajax blijven dan zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet.

13 februari 2018 om 08:03

Helemaal eens. Hij durft de keuzes te maken is helder en vindt het ook wel gewoon prettige vent! Alle vertrouwen in hem. Van alle oud spelers denk ik dat hij de meest capabele is

13 februari 2018 om 08:04

Overmars heeft vaak gezeik over zich heen gekregen zoals ‘Marc netto’ etc. Maar ik vind dat hij over het algemeen gewoon een prima beleid toepast. Zeker de laatste jaren, zijn er gewoon goede spelers aangetrokken zoals: Ziyech, sanchez en tagliafico. Ik kan niet anders dan veel lof hebben voor deze man en hoop dat hij nog jaren actief blijft voor Ajax!

13 februari 2018 om 09:25

Wat zou er nou toch gebeuren, denk ik dan bij mijzelf, in dat onverhoopte geval dat Ajax dit jaar voor het vierde seizoen achter elkaar geen enkele prijs of titel pakt. Zijn de Ajaxsupporters dan nog net zo blij met Overmars als dat ze nu zeggen? Zijn ze dan nog steeds net zo tevreden over het beleid van Overmars als dat ze nu zijn? Of zou er dan om het hoofd van Overmars, en Van der Sar, geschreeuwd gaan worden? Zou toch wat zijn zeg, dat je in dat geval als supporter denkt "tja alweer vier jaar droog, maar ach maakt het uit, onze TD doet prima zaakjes en is puik bezig!"???

Nou ja, gelukkig maar dat dit niet gaat gebeuren omdat Ajax dit jaar lachend kampioen gaat worden. Maar stel je die situatie eens voor. Zou toch wat zijn zeg.

13 februari 2018 om 09:44

Ik had al vrij snel het gevoel dat Ajax dit seizoen achter de feiten aan liep. 2 maanden geleden had ik geen geloof in een prijs dit seizoen vanwege de achterstand en vooral een gebrek aan progressie in het elftal. Voor mij is dit half jaar de voorbereiding op volgend seizoen. Als we weer echt mee doen om de titel is dat alleen maar meegenomen

13 februari 2018 om 10:12

Ik snap je beredenering, maar als je puur zakelijk kijkt naar de werkzaamheden van Overmars dan heeft hij Ajax veel geld opgeleverd. Dit met dank aan de scouting en de wijze waarop hij onderhandelt. Het gaat uiteraard om de prijzen, maar kan jij zeggen dat Overmars de trainers een slechte selectie geeft? Die zijn prima in orde. Afgelopen seizoen hebben we een heel mooi Europees jaar gehad. Titel had twee jaar geleden gewoon binnen moeten komen. Als ik Brands naast Overmars zet dan kies ik toch echt voor Overmars. Ik kies ook voor het spel van Ajax. Laat hem maar gewoon blijven!

13 februari 2018 om 10:35

Tuurlijk kies jij Brands. Jij bent supporter van Ajax. Dat snap ik best wel.

Maar de relevante vraag die ik stel is hoe lang jij die keuze blijft maken, als tegen alle verwachtingen en logica in Ajax geen kampioen zou worden en PSV wél. Dan is dus de 'prutser' Brands, die nog niet eens een linksback kan aantrekken, de man die de prijzen pakt en dan is 'glamourboy' Overmars, die heerlijk heeft kunnen smijten met geld, de man die zijn club in voer jaar tijd geen titels heeft kunnen bezorgen. Want kennelijk waren de spelers die hij aantrok en de trainers die hij daarboven aanstelde gewoon niet goed genoeg toch? Of ging topsport niet om winnen? Zoals jij zelf ook zegt: het gaat om de prijzen.

Als je het echt alleen puur zakelijk zou willen bekijken, dan is het evident dat Overmars het goed doet. Je kunt je vraagtekens zetten bij het gegeven dat Overmars wel standaard veel teveel geld betaalt voor de speler die hij haalt (kristensen zwaar overbetaald, in België lachen ze zich nog steeds rot om die negen miljoen (plus bonussen en doorverkooppercentage) die voor Bandé wordt neergelegd en ook Cassiera en Orajuela blijken hele dure krachten voor spelers die niet verder kijken te gaan komen dan jong Ajax (bij elkaar negen miljoen), maar de balans na het minnen en plussen is positief. Er wordt door Overmars nog steeds meer geld opgehaald dan uitgegeven.

Maar ja, ben nou eens eerlijk, wat wordt jij er beter van precies, dat Ajax een positief saldo heeft qua transfers? Merk jij daar iets van? Overmars we trouwens, die krijgt dikke bonussen uitgekeerd als hij winst maakt. Maar jij, als supporter? Niks toch? En prijzen worden er ook niet mee gepakt (even uitgaande van dat onwaarschijnlijke scenario dat Ajax géén kampioen wordt, want dat worden ze dit seizoen natuurlijk wél, dat weet iedereen). Dus dan wil jij mij wijsmaken dat jij het alleen doet voor het 'goede en aantrekkelijke voetbal' waarvan je dit jaar nog bijna niks gezien hebt en afgelopen seizoen ongeveer in vijf wedstrijden over het hele seizoen?????? Nee, sorry, dat maak jij mij dus niet wijs.

Dus het beleid van Overmars, net als dat van andere Td's van de topclubs, is net zo goed als de resultaten die je daarmee haalt. Dus of Overmars of Brands nou de beste TD is, dat zullen we pas eind dit seizoen echt kunnen vaststellen.

13 februari 2018 om 10:59

Het gaat uiteraard om het behalen van prijzen. Als supporters zitten we daarvoor in het stadion. Graag worden we ook 34 wedstrijden lang vermaakt met leuk voetbal. Bij Ajax moet dat ook echt samen gaan. Bij het ontbreken aan prijzen mag je uiteraard kritisch gaan kijken naar de verantwoordelijke personen binnen de club. Maar dan ga je Overmars wegsturen, wie ga je er voor terughalen? Overmars heeft veel geld verdiend en ik hoop dat dat op de langere termijn gaat zorgen voor een hegemonie in Nederland, zoals Bayern in Duitsland. Organisatorisch timmert Ajax goed aan de weg. Of het gaat leiden naar het door mij gewenste succes, dat gaan we vanzelf zien. Wat betreft de aankopen waar zo smakelijk om wordt gelachen: Bandé, daar kunnen we echt nog niets over zeggen, Cassiera is nog heel jong en doet het goed en er zijn er twee nog beter. Maar neem ook jongens als Milik en Sanchez mee. Of het aantrekken van De Jong en ook Younes die met name Europees heel belangrijk is geweest. Het gaat mij niet om wie de beste is, maar waar mijn voorkeur naar uit gaat. Buiten dat heeft Brands ook goede dingen bij PSV laten zien en zorgde hij regelmatig voor goede selecties en liet hij Cocu zitten, hulde daarvoor. Voor PSV te hopen dat hij blijft, want hij en Overmars zijn de beste in hun vak op nationaal niveau.

13 februari 2018 om 11:16

Het gaat er mij eigenlijk nog niet eens om of Overmars het nou zo goed of zo slecht heeft gedaan. Mijn punt is juist dat je dat eigenlijk pas kunt vaststellen aan het einde van dit seizoen. Als de prijzen verdeeld zijn.

Want nogmaals, ik geef met het feit dat Ajax gewoon een zwaar positief resultaat haalt op de transferbalans (er wordt voor meer geld verkocht dan gekocht) natuurlijk ook aan dat met Milik, Sanchez, etc. goede zaken heeft gedaan. Dat is zeker een pluim waard. Maar nogmaals, wat heb jij daar direct aan, als supporter, als er geen prijzen worden gewonnen?

Over het aantrekken van Younes ben ik wat ambivalent. Ik vond en vind hem een prima speler. Goede techniek, hij bindt twee spelers, kan openingen forceren en ruimtes voor anderen creëren. Maar zijn rendement is niet afdoende. Ik heb heel erg veel Ajax supporters maandenlang steen en been horen klagen over hem. Dus dat hij als een succesverhaal van Overmars telt, dat weet ik niet zo net. Sowieso, financieel is die transfer te verwaarlozen. 3,5 miljoen betaalt, en hij gaat straks in de zomer gratis weg. Had de transfer naar Napoli doorgegaan, dan had Ajax nog een deel aan de oude club moeten afstaan en had hij niet veel opgeleverd. Zo zijn er ook nog zat andere voorbeelden van spelers die niet onverdeeld succesvol waren.

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor Marcel Brands. Dat is helder. Dus ook vandaar dat ik zeg, laten we in de zomer de balans opmaken en zeker nog niet halverwege. Pas in mei weten we die de betere TD is, Overmars of Brands.

13 februari 2018 om 12:12

Het gaat wat mij betreft om een totaal plaatje wat uiteindelijk moet leiden tot prijzen. Aan het eind van het seizoen kan ik de beide technische heren niet beoordelen op hun functioneren. Mocht Ajax alsnog kampioen worden, is Brands dan een slechte TD? En als PSV het toch wordt dan niet? En andersom? Ik als supporter en liefhebber ga voor leuk voetbal, maar wel met de filosofie van Ajax. De clubs hebben een andere identiteit en dat maakt dat jij en ik anders tegen deze situatie aankijken. Geef mij maar 34 superwedstrijden en de titel, dan 34 kut wedstrijden die niet om aan te zien zijn met alsnog de titel.

13 februari 2018 om 13:16

Sure. Maar wat je zegt is een open deur.

Als je de PSV supporters zou vragen wat ze liever hebben, dan zal 95% aangeven dat ze, als ze mochten kiezen, ook liever 34 wedstrijden galleryplay zien gevolgd door een titel. Dat lijkt mij logisch. Het klopt als een bus dat PSV een totaal andere identiteit heeft dan Ajax. Dat is nou exact wat Ajax Ajax maakt en PSV Psv. En wat dus voor PSV suporters dé aantrekkingskracht is. Niet de 'haat'/'afgunst'/'jaloezie'... jegens Ajax, maar de liefde voor juist datgene wat PSV eigen maakt.

En het is ook niet zo dat Ajaxsupporters allemaal Ajaxsupporter zijn alleen voor het 'goede voetbal' en dat PSV supporters daar nooit om zouden malen. Want er wordt ook binnen PSV supporterkringen wel degelijkj geklaagd over het slechte voetbal, alleen is men bereid om realistisch te zijn en blijven en snapt men dat de huidige selectie zo zwak is dat goed voetbal er gewoon niet in zit. Dus dan telt alleen het resultaat. In de hoop dat Psv, op termijn, gewoon weer wel leuk gaat spelen.

Daarnaast blijf ik zeggen dat de meeste Ajaxsupporters het echt niet zullen pikken als er geen titels gehaald gaan worden. Want dat argument dat het om attractief voetbal gaat dat gaat niet op. Ajax speelt al heel erg veel jaren nauwelijks tot nooit attractief. Want om vier keer per jaar tegen Eagles, NAC en De Graafschap thuis met 6-0 te winnen, dat is niet voldoende. Ook in andere wedstrijden moet Ajax dan eens constructief mooi en aantrekkelijk gaan spelen. Dat zien we eigenlijk zelden. En als er dan ook nog eens geen titels gehaald worden, ja dan gaat de lol er volgens mij echt heel snel vanaf.

Overigens, tot slot, nog terug komen op je stelling dat we beide technische heren niet zouden kunnen beoordelen aan het einde van het seizoen. Hoezo niet eigenlijk? Juist wél toch?

En okay, wellicht is het té kort door de bocht om het puur en alleen aan het resultaat op te hangen. Ik erken dat dit best een beperkte blik is op het functioneren van een directielid. Maar, aan de andere kant is dit toch echt dé graadmeter voor Td's van topclubs. Ajax is toch Ajax vanwege de prijzenkast? In iedere discussie over hoe groot Ajax is gaat het over de prijzen. Waarom gaan we dat element, in deze discussie, dan uit de weg? Zeker nog gezien het feit dat in topsport, en daar hebben we het over, echt alleen het resultaat telt.

Dus vandaar zeg ik, we trekken conclusies in mei. Nu is dat geen goed moment. Maar iedereen mag dat zelf bepalen natuurlijk.

13 februari 2018 om 13:42

Uiteraard is het een open deur. Maar Ajax en PSV staan ver boven de rest. Dat is met name bij PSV in voetballend opzicht niet te zien, maar ze winnen en daar gaat het om. Maar het is vaak wel heel slecht. Bij Ajax zie je een andere filosofie en dat is ook niet altijd even mooi om naar te kijken. Dat mag uiteraard soms wat zakelijker, maar met zulke jonge gasten gaat dat een stuk lastiger. Het gaat om de prijzen die je moet winnen, maar wij willen vaak meer. En voor nu is het gewoon mager. Je kan de TD's beoordelen op de prijzen, maar er is nog zoveel meer. We gaan het allemaal wel zien. Dat de beste na 34 wedstrijden de schaal mag ontvangen.

13 februari 2018 om 14:29

Achter Overmars sta ik 100 procent. Ook al winnen we momenteel geen prijzen. De sportieve crisis wijt ik toch meer aan de coaches. Wat kan Overmars eraan doen dat Bozs per se weg wilde? Wat kon Overmars eraan doen dat uiteindelijk Keizer doorgeschoven werd? Bij Ter Hag echter is hij wel verantwoordelijk. Maar ja aankopen als Sanchez, Tagliafico en Neres spreken duidelijk in het voordeel van Overmars. Dit zijn 3 aankopen die het team echt een enorme kwaliteitsinjectie hebben gegeven. Natuurlijk zijn er ook een heleboel miskopen maar als je naar de prijs van die spelers kijkt, dan weegt het bij lange na niet op de verkoop van de goede spelers. Als Ajaxied ben ik enorm tevreden over het beleid. Toch ben ik niet kritiekloos, want mijn Ajax moet ook goed voetballen en dat zie ik bij Ten Hag nog niet echt.

13 februari 2018 om 15:00

Ryanbabel8

Bij PSV is het, dit seizoen, absoluut niet 'vaak wel heel slecht'. Het is, dit seizoen, bij PSV op ongeveer drie wedstrijden na gewoon waardeloos, beschamend en een aanfluiting wat PSV laat zien qua voetbal. Ik heb zoveel pijn aan mijn ogen gehad dat ik niet eens meer pijn kan voelen deze weken, er is een soort gewenning opgetreden. Maar, volgens mij is mijn keiharde kritiek over het waardeloze voetbal van PSV hier op VZ inmiddels wel bekend en hoef ik dat niet uitvoerig meer te herhalen.

Dat Ajax een andere filosofie heeft, dat vind ik een halve waarheid. Het klopt dat er in Amsterdam, wat dat betreft, van Ajax meer wordt verwacht (en soms geëist) dan dat dit in Eindhoven het geval is bij Psv. PSV supporters zijn wat dat betreft gewoon veel nuchterder dan Ajax fans. Voor PSV supporters staat winnen gewoon op één en als dat kan met goed en leuk voetbal dan heel graag maar als dat niet gaat, niet kan of niet mogelijk is, dan volstaat winnen. Ik zie daar werkelijk niets mis mee. Daarnaast vind ik het onzin dat ajaxfans stellen dat de supporters massaal zouden afhaken als er elke week slecht gespeeld zou worden maar er wel werd gewonnen. Tuurlijk gebeurt dat niet. Slechts een enkeling zou dat doen. De overgrote meerderheid zal een prijs gewoon vieren voor wat het is. Een prijs! Ongeacht hoe het voetbal was. Neem de De Boer jaren. Ik heb niet de indruk dat onder Frank de Boer de seizoenkaarthouders massaal de Arena uit gevlucht zijn. Dat zegt voldoende. Nu heb je trouwens ook gewoon een coach onder contract die, niet als Cocu trouwens, in gevallen waarin een wedstrijd dat vraagt gewoon zijn team defensiever laat spelen en ook defensief wisselt. Dat verdient hoon noch compliment. Dat is gewoon simpelweg een begrijpelijkje keuze van een verstandig coach die snapt dat je soms je team over een dood put moet helpen, zoals Cocu dat deed door een minieme voorsprong over de streep te trekken. Ten Hag is dus gewoon van hetzelfde stempel. Niks mis mee. Uiteindelijk namelijk wordt ook hij beoordeeld op zijn resultaten.13 februari 2018 om 15:03

Ajax/barca2014

Okay, als jij achter Overmars blijft staan zelfs als Ajax de titel mocht mislopen dan vind ik dat heel knap. Maar we gaan het wek zien.

Wel mooi dat jij aangeeft dat het niet de schuld van Overmars is dat Bosz weg ging en Keizer doorgeschoven werd (al is dat laatste een aparte opmerking want Overmars is uiteindelijk als TD natuurlijk eindverantwoordelijk, binnen de directie, voor die aanstelling maar okay), maar ik ben wel benieuwd waar je een TD dan wél op zou willen afrekenen als je kennelijk ook nog vind dat hem niet het missen van de prijzen vier jaar lang zou kunnen verwijten.

Marc doet het prima bij Ajax. Alleen denk ik persoonlijk niet dat ten hag zijn 2 en een half jaar gaat volmaken. Ik zie nog helemaal niks van een toptrainer in deze man en heb het idee dat er zelfs steeds minder goed voetbal insluipt bij Ajax. Maar ik laat me graag verrassen.

Ben heel blij met Overmars! Echter heeft hij een grote fout gemaakt met de aanstelling van ten Hag en schreuder. Dat gaat hem niet worden.

Nou ik betwijfel sterk of Ten Hag de juiste keuze is voor Ajax. Dat intensiever trainen en dergelijke geloof ik wel, maar het voetbal is echt dramatisch, afgelopen zondag waren zijn wissel gewoon verdedigend en dat geeft toch echt wel een bepaald signaal af.

De ene coach denkt aanvallend en gaat nog aanvallender spelen om de tegenstander nog meer onder druk te zetten, de ander wisselt verdedigend om de tegenstander nog minder ruimte te geven en nog minder aan voetballen te laten toekomen.

Ten Hag deed het tweede en probeert het te verkopen als ware het, het eerste concept. Ook heb je nog het totaal niet wisselen bij Utrecht waar je de punten gewoon keihard nodig had en je een reële kans op de titel verspeelde. 5 punten is toch echt iets heel anders dan 7. Bij 5 punten was een misstap van PSV voldoende om de druk er vol op te krijgen en kon je bij winst in eindhoven de titel pakken. 7 punten dan mag PSV zelfs twee keer verliezen en dan nog is er niets aan de hand.

Dan zie je het voetbal zelf de afgelopen wedstrijden en vraag je, je af waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Veel spelers moeten opeens in hun zwakte spelen. Klaas jan de kapstok???? Neres de veld breed houder????? Schone de pure verdedigende middenvelder????? Veltman de opstomer en veelvuldig voorgevende back????? Frenkie de centrale verdediger???? Je hoort het van de Utrecht spelers, onder JP krijgen ze meer vrijheid in het aanvallen en minder instructies dan onder Ten Hag, bij Ajax lijkt het erop dat ze vol geduwd worden met instructies en krijgen we het al oude principe spelers ondergeschikt aan het systeem.

Dat is geweldig als je een systeem bedenkt en de perfecte spelers voor elke positie erbij kunt kopen (guardiola bij Bayern en City), maar dat is niet te doen bij Ajax. Je kan niet grof geld betalen voor spelers voor elke positie. Leuk dat city back 4 koopt, van de zotte dat Ajax in 1 seizoen 2 rechtsbacks koopt.

Beetje zonde dat Overmars zijn vele goede daden in raptempo afbrokkelt met het aanstellen van trainers. De boer was een uitstekende greep op het juiste moment. Deed precies wat hij moest doen, maximaal presteren met matige selecties en de CL miljoenen veilig stellen.

Vervolgens was Bosz een uitstekende greep op het juiste moment. Ajax moest weer een smoel krijgen, mooi voetbal en verassen in Europa. Het was zeker niet altijd mooi voetbal, maar verassend in Europa en echt goede wedstrijden zaten er zeer zeker tussen. Overmars wilde ook ver gaan om Bosz te behouden, de rest wilde daar niet in mee.

Toen kregen we Keizer, een mispeer eerste klas. Twijfelde te veel, wilde iedereen te vrienden houden, nooit een vaste kern tot aan de vele blessure gevallen. Toen ontstond er een stijgende lijn. Hij kreeg Neres fantastisch aan de praat, veraste met frenkie als inschuivende verdediger en Ajax begon aardige wedstrijden te spelen. Niet de juiste man, grote tegenslag met Nouri, te veel vriend, te weinig eindverantwoordelijke. Overmars wilde hem niet als hoofdtrainer, maar werd weggestemd. Niet echt een minnetje achter de naam Overmars.

Nu Ten Hag, die komt overduidelijk wel uit de koker van Overmars. Maar of dit de trainer is om de volgende stap mee te zetten? Snap dat we een moderne trainer willen, dat we een trainer willen met een andere manier van werken, maar ten Hag heeft nou niet echt laten zien dat hij de man is van aanvallend voetbal t.t.t. Bosz die zelfs bij Heracles aanviel tot op het doldwaze aan toe. Heeft teams nou niet het meest ogen strelende voetbal laten spelen, of ver boven hun kunnen laten presteren. Het is allemaal mwa mwa, en als het vertoonde spel niet snel veel beter wordt dan krijg je vanzelf veel gemor, want het is nou niet of Ten Hag een Ajacied in hart en nieren is die mega veel krediet heeft.

13 februari 2018 om 11:02

Zo, jij zat je zeker even te vervelen op werk?

Lekker toch dat voetbalwereldje, Overmars kon er niks van en nu is hij weer geweldig. Zijn redding is voornamelijk geweest dat hij met tegenzin en onder druk van het slechte voetbal dat Ajax liet zien op het laatste moment Ziyech moest binnenhalen, sindsdien begon het beetje bij beetje te lopen. Nu is Ziyech degene onder het vergrootglas en zit Overmars weer veilig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Ajax
2016-2017 Jong Ajax
2016-2016 SC Cambuur
2015-2016 FC Emmen
2012-2014 Telstar
Laatste voetbalnieuws

De Ligt, Ziyech en Mazraoui blinken uit in winnen van persoonlijke duels

Ajax liet in de eerste speelronde van de Eredivisie meteen punten liggen. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo en gaan nu op bezoek bij VVV-Venlo....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren