Verbeek grijpt in: ‘Weten niet wat hij wel wil, hij laat zich dus niet helpen’

Zaterdag, 20 januari 2018 om 11:36Robin Bruggeman

Gertjan Verbeek hoopte deze transferperiode afscheid te kunnen nemen van een aantal overbodige spelers, maar Jari Oosterwijk en Nikola Gjorgjev lijken ook na januari nog in gewoon in Enschede actief te zijn. Spits Oosterwijk trok onlangs op het laatste moment, tot grote frustratie van zijn trainer, de stekker uit een overgang naar SC Cambuur.

“Hij had al toegezegd en vijf minuten later belt hij alsnog op om te zeggen dat hij het niet ziet zitten. Hij wil niet naar Cambuur, hij wilde niet naar NEC, zo langzamerhand weten we niet meer wat hij wel wil”, legt Verbeek uit aan TC/Tubantia. “En het probleem is: dat vertelt hij ook niet. Ja, hij wil spits van Twente 1 worden, maar dat zit er op dit moment niet in. Jari staat nog twee jaar onder contract bij ons en wij willen hem helpen met de volgende stap, maar hij laat zich dus niet helpen.”

Verbeek geeft aan dat er voor spelers die ‘intrinsieke motivatie’ missen geen plek is in de topsport en heeft Oosterwijk daarom verteld dat hij zich bij de beloften moet gaan melden. Datzelfde geldt voor de van Grashopper gehuurde Nikola Gjorgjev, die zelf niet tevreden is in de Grolsch Veste, maar ook niet op tevredenheid van zijn coach hoeft te rekenen.

“Het zegt wel iets dat zijn werkgever Grasshoppers hem niet terug wil nemen”, gaat Verbeek, die zijn vraagtekens plaatst bij het eerder besluit om Gjorgjev twee seizoenen te huren, verder. “Een merkwaardige constructie. Ik heb nooit eerder meegemaakt dat een speler voor twee jaar werd gehuurd. Maar goed, die afspraak is voor mijn periode gemaakt.”


Poll

Denk jij dat Jari Oosterwijk de kwaliteiten heeft om te slagen bij FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door meandmyself)

Rare actie van Jari. NEC en Cambuur zijn prima clubs voor hem. Bij Twente komt hij toch niet aan de bak.

20 januari 2018 om 13:27

Kan me niet voorstellen dat NEC Oosterwijk zou willen. Met Achahbar en Braken hebben we twee betere spitsen dan Oosterwijk, en dan hebben we ook nog wat spitsen uit de opleiding. Dan moet hij bij ons ook de bank warm houden...

*let op: mening zonder mediatraining, met een saus van overdrijving*

Haha. Wat een heerlijke man is dit. Wil je niet trainen? Ga maar lekker naar de beloften. Wil je geen progressie boeken? Donder dan maar op naar het tweede. Ben je niet goed genoeg? Blijf dan bij het eerste weg.
Een man met een duidelijke mening. En het dan ook gewoon op die manier in de media verkondigen. Ik denk dat de supporters deze eerlijkheid erg kunnen waarderen.

Zou ook mooi zijn als die Gjorgjev zou verklaren dat hij niet snapt waarom ze Verbeek een meerjarig contract hebben gegeven. "het zegt wel iets dat Feyenoord, Nurnberg en Bochum hem niet terug willen nemen. Maar goed, dat is van voor mijn tijd."

20 januari 2018 om 12:23

Hahaha, ja zo kun je het ook zien. Wat betreft Jari gooit hij zijn eigen glazen in, nu kan die nog minder op speelminuten rekenen op een respectabel niveau.

De realiteit is gewoon dat deze jongens niet goed genoeg zijn voor FC twente en dat er een oplossing voor gezocht voor moet worden. Als Oosterwijk zelf niet weg wil, dan kan Verbeek er ook niet veel mee. Misschien niet een hele nette manier van communiceren, maar persoonlijk vind ik het begrijpelijk. Hij komt gewoon te kort op dit moment en heeft niet veel bij Twente te zoeken. Hetzelfde geldt voor gjorgjev.

20 januari 2018 om 13:30

Je kunt je afvragen waarom Van Halst en Hake hem vorig jaar opnieuw een contract hebben aangeboden voor 2 jaar. Geen enkele supporter heeft dat toen begrepen.

20 januari 2018 om 14:27

De realiteit is dat alleen Maher, El Hamdaoui, Jensen en Assaidi goed genoeg zijn voor Twente 😂 maar momenteel is er een andere realiteit in Enschede en mogen we al blij zijn met spelers als Holla en Thesker 😊

20 januari 2018 om 15:33

Maar als we Oosterwijk en gjorgjev vergelijken met het niveau van de huidige selectie zitten ze zelfs daaronder, dan heb je niet veel te zoeken hier

"hij laat zich niet helpen" Wat een lulverhaal. Verbeek wil hem dwingen weg te gaan om (financiele )ruimte te maken voor een andere versterking. Deze jongen heeft blijkbaar een langdurig contract afgesloten om uiteindelijk te slagen bij FC Twente. Beide partijen hebben dit met hun volle verstand gedaan en dienen dit dus te respecteren. Uiteindelijk bepaald deze jongen zelf hoe hij zijn cariere wil voortzetten en daar heeft Verbeek geen zak mee te maken. Die is niet meer met deze jongen bezig maar meer met zijn eigen hagje te redden. Wij willen hem helpen met zijn volgende stap betekend dus gewoon "oprotten"

20 januari 2018 om 13:17

Helemaal mee eens Spelers worden maar ergens naartoe gestuurd en niemand vraagt of die speler dat wel wil

20 januari 2018 om 13:31

Spelers vertrekken ook met de morgen zon in januari, tegen de zin in van de club. Die spelers vragen dat ook niet? Die gaan gewoon. Als je wil slagen in de topsport zal je ook naar de pijpen van je werkgever moeten dansen en ook willen investeren in jezelf.

20 januari 2018 om 13:34

Hij heeft al jaren gefaald. Is verhuurd aan NAC en dat was ook een fiasco. Toen was zijn contract afgelopen maar van Halst en Hake hebben hem doodleuk een nieuw 2-jarig contract aangeboden. Daarin herken je meteen het slappe gedrag van Hake. Geen enkele stellingname.

20 januari 2018 om 14:03

Dus als jouw baas morgen tegen je zegt: zoek maar een andere baan,ik denk dat dat beter voor je is, pak je je biezen ook zeker? Geloof je het zelf...????

20 januari 2018 om 14:17

Dan bouw je een dossier op.

20 januari 2018 om 15:31

De voetbalwereld is niet vergelijkbaar met de rest van de maatschappij. Het is een harde wereld waar trainers worden ontslagen als het team slecht presteert en keepers gepasseerd worden als de verdediging ruk is. Als je hier niet klaar voor bent moet je geen voetballer worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente37-2
13.PEC Zwolle35-7
14.RKC Waalwijk26-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper310
DaniloAanvaller3115
T. EbuehiVerdediger301
J. BoschMiddenvelder302
G. RoemeratoeMiddenvelder290
Q. MenigAanvaller298
L. NarsinghAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

116 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren