Guardiola doet oproep: ‘Scheidsrechters moeten de spelers beschermen’

Zondag, 31 december 2017 om 19:11Chris Meijer • Laatste update: 19:38

Door een forse charge van Jason Puncheon moest Kevin De Bruyne zondag in de slotminuten van het duel tussen Cyrstal Palace en Manchester City het veld per brancard verlaten. Het is nog onduidelijk wat de ernst van de blessure van de Belg is. City-manager Josep Guardiola komt met een dringend verzoek voor de Engelse voetbalbond (FA).

“Ik ben een fan van het fysieke spel in de Premier League, maar de FA weet wel wat ze moeten doen. Mensen focussen zich op dingen als schwalbes en dat is oké. Er is hier meer contact toegestaan dan in andere landen, wat ook oké is, maar er zijn grenzen. De scheidsrechters moeten de regels volgen, maar ook de spelers beschermen. Tegen Newcastle United en Tottenham Hotspur hadden we ook blessures kunnen oplopen”, wordt Guardiola geciteerd door the Guardian.

“Ze moeten de Engelse manier van spelen niet veranderen, want door deze speelstijl is deze competitie zo aantrekkelijk”, vervolgt Guardiola. “Maar we moeten oppassen, want het kan gevaarlijk worden. Het voetbal is sneller en er is meer actie, maar spelers willen elkaar niet verwonden. Op deze manier raken spelers toch voor langere tijd geblesseerd, dat is niet de bedoeling."


Poll

Ben jij het met Josep Guardiola eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door harry voorne)

27% oneens? Zijn deze mensen nu al dronken? Het is pas 19.41 hoor, Oud en Nieuw moet nog beginnen!

Echt ongelooflijk hoe scheidsrechters in Engeland spelers van Man City van alle kanten in tweeën laten schoppen.

Het is nog een wonder dat Man City niet meer spelers driekwart jaar eruit heeft. Het is te hopen dat het met De Bruyne meevalt, die is nu twee keer in twee weken met een doodschop eraf getrapt.

Enige manier om City te stoppen blijkbaar. FA, doe wat!

31 december 2017 om 19:53

Gaat om miljoenen want er word behoorlijk veel geld ingezet doormiddel van weddenschappen🤔

31 december 2017 om 19:55

Ach, het is gewoon lege praat. Doe nou niet alsof het hele scheidsrechterskorps het op Manchester City gemund heeft, want als een speler van City iemand doormidden trapt, hoor je Guardiola hier ook niet over. Dat is nou eenmaal het opportunisme van het voetbal. Neemt niet weg dat zo'n charge bestraft dient te worden.

31 december 2017 om 20:19

Hoor hem niet zeiken hoe Walker, Benteke daar de boarding in beukt. Ben met je eens dat dit donker rood was, maar laten we eerlijk zijn: de scheids liet veel toe en vooral de backs van City hadden daar voordeel van.

31 december 2017 om 22:17

Fe scheidsrechter hoeft helemaal geen spelers te beschermen. Hij moet de regels volgen. Deze speler verdiende rood. Volgens de regels! Maar nee niet beschermen want dan zou een team wat fysieker speelt maar binnen de regels benadeeld worden. Gewoon regels volgen. Klaar!

31 december 2017 om 22:35

Walker gebruikte daar gewoon zijn schouder. Benteke draaide op dat moment net met zijn borst naar hem toe om de bal binnen te houden. Niet veel aan de hand.

1 januari 2018 om 12:41

Zat weinig schouder bij, was gewoon de onderarm van walker waar hij mee duwde

31 december 2017 om 22:51

Ben het helemaal met je eens. Elke wedstrijd wordt De Bruyne wel een keer in tweeën geschopt. Was wachten tot het een keer fout ging met hem. Hij is ook wel schandalig goed trouwens.

Dit hoorde ik hem niet roepen toen vorig jaar Aguero het onderbeen van David Luiz als souvenir mee wou nemen.

31 december 2017 om 19:49

Ik meen te herrineren dat Guardiola dit zeker wel vaker gezegd heeft.

31 december 2017 om 20:16

Dat heb k dus niet meegekregen. Lijkt me sterk...

Iig, die overtreding van Aguero was vele malen erger dan die op KDB. Bij die van Aguero had je niet eens een herhaling nodig. Bij die op KDB wel. KDB raakt geblesseerd en daarom lijkt het ook veel erger (hiermee impliceer ik niet dat het niet hard was). Maar goed, ik ben het zeker met Pep eens.

Puncheon had geen enkele intensie om de bal te spelen. Puur bewust vol op Kdb getrapt. Eerder al Alli die bewust hem probeerde te blesseren. Hier mag de FA zeker eens iets gaan doen. Want dit gaat ongetwijfeld consequenties hebben voor City. Niet alleen in de premier League. Maar ook in de champions league.

31 december 2017 om 19:57

Tja, dat geldt voor elke ploeg in de competitie en Champions League. Exceptionele en de betere spelers van een ploeg krijgen nou eenmaal veel tikken te verduren. Daar is Manchester City geen uitzondering in. De FA zal hier vast wel iets aan doen.

De oproep komt nog niet te laat want het voetbal word al jaren vaker met Fysiek voetbal gespeeld.

Ik zou
de videoscheidsrechter verplicht alle wedstrijden laten beoordelen internationaal🤔

De regels moeten de spelers beschermen en de scheidsrechters moeten deze naleven. Het is jammer dat veel regels open voor interpetatie zijn.

Gelukkig kan de bruyne er na watford (misschien met watford) zelfs alweer er bij zijn. had het idee tot het veel en veel erger zou zijn na dat ik zag hoe hij van het veld werd afgedragen.

Verder is dit toch heerlijk om te lezen (na alle artikelen van mourinho met namen van de laatste week) hoe een coach zich ook kan uitlaten in de pers

Maar Guardiola mag van zichzelf zich nog wel stevig aan lopen stellen tegen een speler van de tegenpartij zoals enkele weken terug?

Verbaas me vaker over overtredingen in de PL waar een speler voor het leven kreupel door kan worden en de scheids wuift het weg.

1 januari 2018 om 00:32

Ik heb liever een trainer/speler die zich als een asociale malloot gedraagd en daar enkel zijn eigen imago mee schaadt dan een speler die iemand fysiek letstel toebrengt.

Het spelletje wordt steeds sneller,maar de arbiters kunnen dit niet meer bijbenen.en dat is begrijpelijk.de enige oplossing voor alle dwalingen van de refs is de Videoref.

Het beschermen van spelers is inderdaad een van de taken van een scheidsrechter. Dit soort overtredingen mag je gewoon niet toestaan. Rood en minimaal 4 wedstrijden schorsen. Achteraf straffen moet ook ten alle tijde kunnen. Het kan niet zo zijn dat je er mee weg komt als de scheids het in de wedstrijd niet helemaal goed heeft beoordeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

Spanje
494 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren