Valencia lijdt in streekderby derde verlies in vier duels en raakt Zaza kwijt

Valencia is de weg enigszins kwijt in LaLiga. Het team van Marcelino had tot 3 december geen enkele nederlaag geleden, maar los Che gingen zaterdag voor de derde keer in drie weken tijd onderuit. De 0-1 nederlaag tegen Villarreal betekende alweer de derde nederlaag in de laatste vier duels. Valencia staat derde, met twee punten minder dan Atlético Madrid. Real Madrid heeft drie punten minder dan de Oost-Spaanse club, maar heeft nog een wedstrijd tegen Leganés tegoed.

De eerste helft in Mestalla werd gekenmerkt door intens voetbal en diverse kansen aan beide kanten. Een doelpunt van Carlos Bacca na dik twintig minuten spelen zorgde voor het klassenverschil. De Colombian ontving een pass van Pablo Fornals en schoot de bal in de hoek waar Neto niet op had gerekend: 0-1. Vlak voor rust vroeg Valencia om een penalty, wegens een vermeende handsbal van Manu Trigueros na een schot van Dani Parejo, maar daar wilde de dienstdoende scheidsrechter niet aan.

In de tweede helft ging het spel eveneens op en neer: een inzet van Simone Zaza werd tijdig geblokkeerd en Gabriel Paulista raakte na een corner de lat. Valencia moest na 59 minuten met tien man verder, nadat Zaza een tweede gele kaart voor een charge op Cédric Bakambu kreeg. Ondanks de ondertalsituatie bleef het team van Marcelino zoeken naar een gelijkmaker, daar Villarreal er niet in slaagde om de streekderby in het slot te gooien en ook de bezoekers vlak voor tijd met tien man verder moesten na twee keer geel voor Manu Trigueros. Het doelpunt van Bacca gaf echter de doorslag.