Hake: ‘Het was lastig, het frustreert: daar had ik moeten staan’

Zondag, 5 november 2017 om

René Hake heeft het nog altijd moeilijk met zijn ontslag bij FC Twente. Tweeënhalve week geleden werd Hake vanwege tegenvallende uit zijn functie gezet en hoewel aanvankelijk werd gemeld dat hij een nieuwe baan zou krijgen in Enschede, zijn de banden inmiddels definitief gebroken. Het is voor Hake niet makkelijk om Twente aan het werk te zien met een andere trainer. "Het was lastig. Het frustreert. Daar had ik moeten staan."

Onder interim-trainer Marino Pusic won Twente in de Eredivisie van Roda JC Kerkrade (3-0) en verloor het van Excelsior (1-3). Zondag maakt Gertjan Verbeek zijn debuut als oefenmeester van Twente, in de uitwedstrijd tegen PSV. Hake had zijn ontslag niet zien aankomen. "De technische staf en ik hebben nooit het gevoel gehad dat het vijf voor twaalf was, omdat we veel met elkaar bespraken", zegt hij tegen FOX Sports, ook doelend op de directie. "Iedereen was op de hoogte van de dingen die we wilden veranderen en verbeteren."

"Aan de ene kant ben je boos op jezelf, omdat je het niet voor elkaar hebt gekregen. Aan de andere kant ben je ook boos op de omgeving die de keuze maakt. De directie doet dat uiteindelijk. Jan (van Halst, red.) is niet het enige directielid, maar hij deed wel de mededeling", geeft Hake aan. Zijn vertrek voelde als een ontslag, ondanks dat Twente aanvankelijk een andere baan voor hem wilde vinden. "Dat vond ik vreemd maar ik stond ervoor open. Uiteindelijk heb ik heb de kans gehad om mij bij een grote club als FC Twente te ontwikkelen als trainer. Dat is me ook veel waard."


Poll

Was het ontslag van René Hake terecht?


Gerelateerd

3 reacties (laatste reactie door twente-watcher)

Er wordt wel telkens gewezen naar al die spelers die zijn vertrokken, maar niemand van de westerse journalisten stelt de vraag waarom Hake met die spelers van de laatste 10 wedstrijden vorig seizoen er maar 2 won. En de rest verloor.

5 november 2017 om 12:56

Kwam dat niet gewoon omdat Twente niks meer te winnen en niks meer te verliezen had?

5 november 2017 om 21:16

Volgens bij hadden ze zowel 10 te winnen als 10 te verliezen.ze kozen vooral voor het laatste. En volgens mij heb je als trainer juist dan de kwaliteit van het inspireren en motiveren nodig. Dat heeft Hake niet. Heb je hem aan tafel gezien bij Kees vanmorgen? Hij is wie hij is. Heel authentiek en dat is mooi. Maar als speler zou ik wel een keer uitgekeken raken op dat nuchtere, saaie gedoe. Daar ben je op den duur wel klaar mee en dan neem je een houding aan van als de trainer het allemaal dood redeneerd, wat maakt het mij dan nog uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

4 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren