NEC loopt in op Fortuna; Jong Ajax krijgt vier goals om de oren

Vrijdag, 20 oktober 2017 om 21:55Gijs Freriks • Laatste update: 22:14

Fortuna Sittard loopt het play-offticket mogelijk toch nog mis. De Limburgers speelden vrijdag gelijk tegen FC Eindhoven (2-2) en hebben in de eerste periode nu evenveel punten (zeventien stuks) als NEC, dat tezelfdertijd met 0-2 te sterk was voor FC Volendam. Fortuna staat door een beter doelsaldo nog wel bovenaan. Jong Ajax, de koploper van het reguliere klassement in de Jupiler League, ging vrijdag hard onderuit tegen Go Ahead Eagles (4-1) en De Graafschap liet tegen FC Dordrecht (1-1) voor de achtste keer dit seizoen punten liggen.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 2-2
Het Fortuna van Sunday Oliseh sloeg vlak voor rust toe in het eigen stadion: Djibril Dianessy schoot na 43 minuten feilloos binnen na afleggen van Finn Stokkers. De voorsprong was verdiend, want de thuisploeg was de bovenliggende partij en was eerder al dicht bij een doelpunt geweest. Zo redde Ruud Swinkels een keer op de lijn. Aan de andere kant deed Mart Lieder een poging; de aanvaller van FC Eindhoven schoot net naast. Door de late treffer van Dianessy ging Fortuna de rust in met een voorsprong en na de pauze kon die slechts twaalf minuten worden verdedigd.

FC Eindhoven kreeg na een klein uur voetballen namelijk een strafschop en die werd onberispelijk binnengeschoten door Lieder. Stefan Askovski en Stokkers lieten hierna mogelijkheden liggen om er 2-1 van te maken, maar Askovski vond na zeventig minuten alsnog het net. De geelhemden hadden het play-offticket voor het grijpen door de resultaten op de andere velden, maar uiteindelijk vielen die in het nadeel uit van Fortuna en wist men zelf ook niet eens te winnen. Fries Deschilder schoot na 81 minuten raak uit een vrije trap: 2-2. Fortuna is op de ranglijst van de Jupiler League nu gepasseerd door NEC.

Go Ahead Eagles - Jong Ajax 4-1
Ajax leek een mooie avond te beleven in De Adelaarshorst, want na twaalf minuten kwam men al op voorsprong. Dennis Johnsen werd weggestoken door Carel Eiting en wipte de bal over de doelman heen: 0-1. Ajax gaf die voorsprong echter volledig uit handen: Sam Hendriks maakte er na balverlies van Mitchell Dijks 1-1 van en Joey Suk zette Go Ahead op voorsprong. Die was op dat moment onverdiend, want Ajax speelde beter en was eerder al dicht bij een nieuwe voorsprong geweest toen Sonny Stevens redde op een kopbal van Dani de Wit. Na de 1-2 knakte er iets bij Ajax en kreeg Deyovaisio Zeefuik een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. Xandro Schenk bepaalde daarna de ruststand op 3-1.

Dennis Johnsen voor Jong AFC Ajax:

?? 8 wedstrijden
?? 3 doelpunten
??? 2 assists

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 20 oktober 2017

Ajax wist dat men met tien man nagenoeg kansloos was om nog een positief resultaat mee te nemen uit Deventer, al was de eerste kans nog wel voor het bezoek. Mateo Cassierra schoot na voorbereidend werk van Noussair Mazraoui over. Na ruim een uur spelen werd het 4-1: Leon de Kogel werd vrij voor de keeper gezet en rondde het rustig af. Hierna gebeurde er niet veel meer aan de Vetkampstraat: Go Ahead probeerde er hier en daar nog een aanval uit te persen, maar slaagde daar niet goed in en Ajax had met tien man weinig meer te vertellen.

FC Volendam - NEC 0-2
In een akelig leeg Kras Stadion kreeg NEC al gauw een mogelijkheid om op 0-1 te komen: Ferdi Kadioglu ontving de bal van Arnaut Groeneveld en raakte de paal. Kadioglu, Groeneveld, Mohammed Rayhi en Sven Braken lieten in het vervolg nieuwe kansen liggen waardoor NEC voor rust niet wist te scoren. Aan de andere kant zorgde Enzo Stroo voor gevaar; hij stuitte op Joris Delle. Na de pauze stelde NEC orde op zaken: Groeneveld opende na ruim een uur spelen de score en Braken maakte er 0-2 van, na voorbereidend werk van Groeneveld. Het NEC van Adrie Bogers kan een ticket voor de nacompetitie volgende week vrijdag tegen de beloften van FC Utrecht veiligstellen.

LOLZ! Arnaut Groeneveld met DE mispeer van het seizoen? ??????

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 20 oktober 2017

FC Dordrecht - De Graafschap 1-1
Het was opvallend dat de teams in de eerste helft niet tot scoren wisten te komen, aangezien er aardig wat kansen waren aan beide kanten van het veld. De Graafschap kwam via Erol Alkan van de thuisploeg bijna op 0-1, terwijl Dordrecht met onder meer Antonio Stankov gevaarlijk was. Diep in de tweede helft kwamen de Superboeren dan eindelijk aan de gewenste voorsprong dankzij verdediger Lars Nieuwpoort, die bij een corner alert reageerde en binnenkopte. Dordrecht bleef echter rustig en kon tien minuten voor tijd alsnog de 1-1 produceren via Mailson Lima Duarte Lopes.

FC Oss - FC Den Bosch 1-1
Halverwege de eerste helft maakte Niek Vossebelt vanuit een strafschop de eerste van de wedstrijd, maar Huseyin Dogan zorgde twee minuten later alweer voor de 1-1 door in de korte hoek raak te schieten. Rick Stuij van den Herik was na de thee snel dicht bij de 1-2 na gepruts van Kees Heemskerk, maar de goal bleef uit. Daarna probeerden beide ploegen op voorsprong te komen, maar waren de schoten die werden gelanceerd van onvoldoende kwaliteit om kans te maken op een doelpunt. In de hectische slotfase werd het nog penibel voor zowel Oss als Den Bosch, maar treffers bleven uit.

Helmond Sport - Telstar 1-2
Andrija Novakovic promoveerde een corner tot een doelpunt, nadat de huurling van Reading eerst nog de lat raakte. Arne Naudts deed, wederom via een hoekschop, van zich spreken en zette vervolgens de 1-1 op het scorebord. Daarna creëerden beide ploegen gevaarlijke momenten, maar het was Mohamed Hamdaoui die in de tegenstoot vlak voor de pauze toesloeg. In de laatste 45 minuten was er een stuk minder te beleven op het veld en grossierden de teams in slordigheden. Helmond Sport perste er nog een slotoffensief uit, maar een gelijkmaker zat er niet in voor de gastheer.

Almere City FC - SC Cambuur 1-1
In een enerverende eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de dienstdoende doelmannen hielden hun doel knap schoon. Na de onderbreking probeerden de Friezen snel een doelpunt te maken, via onder anderen Martijn Barto en Kevin van Kippersluis, maar keeper Chiel Kramer verkeerde in een uitstekende vorm. De kansen volgden elkaar in rap tempo op, maar de brilstand bleef lange tijd op het scorebord staan. Het was Dennis van der Heijden die voor leven in de brouwerij zorgde door vlak voor tijd te scoren, maar direct daarna knalde Daan Boerlage op fraaie wijze de 1-1 binnen.

Jong PSV - RKC Waalwijk 3-2
De Eindhovenaren leken een rustige avond tegemoet te gaan toen Albert Gudmundsson na twaalf minuten voor de 2-0 zorgde door een strafschop binnen te knallen. Daarvoor had Marcel Ritzmaier de openingstreffer voor zijn rekening genomen. Roland Bergkamp maakte na ruim een kwartier echter alweer de aansluitingstreffer en de bezoekers zochten daarop de gehele eerste helft naar de gelijkmaker. Eloy Room en het aluminium hielden Jong PSV op de been. In het tweede bedrijf kwam RKC via een benutte penalty van Johan Voskamp alsnog langszij, maar Gudmundsson tekende vlak daarna voor zijn tweede van de avond en bezorgde Jong PSV de winst.


Poll

Wie eindigt hoger in de eerste periode?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door nec77)

Een periodetitel kan me eerlijk gezegd gestolen worden. De kans dat NEC zich niet voor de play-offs zouden plaatsen als ze niet direct promoveren is nihil. Veel belangrijker is dat ze Fortuna hebben ingehaald en ook op veel andere concurrenten punten zijn uitgelopen.

20 oktober 2017 om 22:21

Nec haalt het idd wel. Hopelijk ook nog boven jong ajax, want dat zou echt een farce zijn. Hopelijk komende week 3 punt voor fotuna komende week, want heel Sittard verdiend een prijs na 15 jaar elende.

20 oktober 2017 om 23:34

Ik heb NEC niet zien voetballen dit seizoen, maar als NEC doet wat het zou moeten doen (voor mijn idee is NEC veel te groot voor de JL, dus zouden ze de meeste wedstrijden vrij eenvoudig moeten winnen, met alle respect voor de competitiegenoten) wordt NEC wel kampioen. Jong Ajax mist toch ervaring en dat zie je in sommige wedstrijden. Ik kijk elke week en kwaliteit is er zat, dat is duidelijk. Ook zonder spelers vanuit het eerste. Maar ervaring en fysieke kracht ontbreekt (bij de meeste spelers dan). Ik denk dat sommige spelers ook nog mentaal achterlopen op de rest, dus er zal nog best wat puntverlies komen als de tegenstander daar gebruik van maakt.

Ploegen als vanavond Gae, NEC en misschien andere ploegen die Eredivisie hebben gespeeld de laatste jaren, zoals Cambuur (als ze het op tijd daar aan de praat krijgen), kunnen dan wel winnen van Jong Ajax en doen dat ook wel denk ik. Ook zonder rode kaarten bij Jong Ajax.

Heerlijke pot gezien, ook voor de rode kaart van Orejuela. Prima sfeertje in de Adelaarshorst vanavond en eindelijk een leuke reeks van de Eagles met 10 uit de laatste 4 wedstrijden. Vasthouden!

20 oktober 2017 om 22:48

Zo goed keek je dus niet aangezien Orejuela niet eens speelde en het Zeefuik was die rood kreeg. Hele zwakke wedstrijd van Jong Ajax. Veel onzuivere passes en vooral een heel effectief Go Ahead. Na de rode kaart voor Zeefuik (wat ook gewoon met geel afgedaan had kunnen worden). Was het eigenlijk toch wel gespeeld. Gaat nog spannend worden volgende week wie periodetitel wint met 3 teams op 17 punten.

20 oktober 2017 om 23:04

Ik stond op de tribune, sorry..

20 oktober 2017 om 23:14

Jij moet ook beter kijken.de speler kon doorlopen in het strafschopgebied recht voor de keeper.

Telstar op vier! Puur genieten, al is het wellicht maar voor even.

20 oktober 2017 om 22:53

altijd mooi toch als je van je club kunt genieten.

Als Jong Ajax verliest hoor je ineens niemand meer over competitievervalsing...

20 oktober 2017 om 23:19

Amen! Maar je snapt toch wel dat het alleen competitievervalsing is als ze er "voordeel" van hebben (oftewel alleen als ze winnen)?

Als ze verliezen boeit het niemand meer wie er speelde. Beetje hypocriet maar goed..

20 oktober 2017 om 23:26

@nickt94. Ik zou op twitter even het mega spandoek zoeken dat de Eagles maakten. Werd getoond VOOR de wedstrijd. Boeit dus wel degelijk.

20 oktober 2017 om 23:26

Wat een domme reacties weer. Ik wil best een relaasje typen hoor. Of Jong Ajax eens een keer verliest of niet heeft geen bal te maken met hoe zeer de belofte elftallen de competitie verzieken.

20 oktober 2017 om 23:56

De aloude regel geldt weer dat je de beloftenteams beter op vrijdagavond kunt treffen dan op maandagavond. En dan is het dus wel competitievervalsing. Laatst weer, Jong PSV-NEC 3-3 op maandagavond. Een paar dagen later verliest Jong PSV met 8 andere spelers met 0-5 bij Den Bosch.

Het gaat niet om de kwaliteit die een beloftenelftal in het veld kan brengen, het gaat om de steeds wisselende samenstellingen afhankelijk of ze voor of na de wedstrijd van het eerste elftal spelen, dat is competitievervalsing. Nu vallen eerlijk gezegd bij Jong Ajax die wisselende samenstellingen van het elftal tot nu toe erg mee.

21 oktober 2017 om 03:28

Ik denk dat ze gewoon een leeftijdsgrens moeten stellen van bv 23 jaar. Een Ritzmaier van psv bv leuk en aardig , maar die hoort niet in het beloftenteam te spelen.

21 oktober 2017 om 07:55

Spandoekje niet gezien?

21 oktober 2017 om 09:53

Ja dus wel. Dat is net t probleem. De ene week spelen die 11 de andere week weer die 11. Zware competitievervalsing.

Toch een bijzonder. Mooie sfeer en een simpele overwinnning op de koploper, en toch ergens enige schaamte omdat het zo'n tweede elftal is. Haal die teams alsjeblieft zo snel mogelijk uit de competitie. Verschrikkelijk!

20 oktober 2017 om 23:29

Omdat het Nederlands voetbal nóg verder achteruit moet? De regels moeten anders, dat een speler als Dijks, Siem de Jong of Neres meedoet moet niet kunnen, maar het is zo ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de talenten.

21 oktober 2017 om 03:31

En dan? Die houthakkers van Achilles 29 er weer in? Nu heeft de JL nog enig niveau en bovendien erg goed voor talentontwikkeling en daarmee het Nederlands voetbal in het algemeen. We hebben het toch allemaal zo over jeugd die weerbaarder moet worden? Nou als 17-jarige een uitwedstrijd op de afelaarshorts met 8000 man is echt wel leerzamer dan tegen Willem II onde 18 te spelen

21 oktober 2017 om 14:36

@Pprins. Dat is het probleem.. Voor de jong elftallen is het goed, voor de rest van de clubs niet.. Die hebben er echt geen enkel profijt van.

NEC heeft meer punten vz en staan dus niet gelijk met fortuna

20 oktober 2017 om 23:51

In de stand om de eerste periode staan ze wel gelijk.

Is er geen informatie over Jong AZ - Emmen?

Helaas 2 punten verloren tegen den Bosch! Maar we blijven 5e, mooi seizoen tot dusver!

Ongelooflijk, we staan gewoon 4e. Ik wist dat we dit jaar een betere selectie hadden dan afgelopen jaren, maar 4e? Hopelijk kunnen we het volhouden. Gisteren tegen Helmond was het zeker niet goed, maar Helmond was nog slechter gelukkig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. CoxVerdediger244
Lisandro SemedoAanvaller246
T. TekieMiddenvelder230
Z. FlemmingAanvaller237
E. HanssonAanvaller232
S. PolterAanvaller228
R. JanssenVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

43 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 1 maart
Bayern München heeft een bod van 45 miljoen euro uitgebracht op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren