Qatari doen na superfusie gooi naar ‘Champions League’

Vrijdag, 26 mei 2017 om

DOHA - Nooit eerder belandde een WK in een Arabisch land, een locatie in het Midden-Oosten noch in een moslimland. Maar in 2022 is het zover, want dan organiseert Qatar een spectaculair, compact en hightech voetbaltoernooi, zo hebben de autoriteiten toegezegd. Om te kijken hoe het met het voetbal in het toekomstige gastland gesteld is, duikt Voetbalzone middels een zesdelige serie in het Qatarese voetbal. In aflevering I: het ‘sprookje’ en het ‘einde’ van het oppermachtige Lekhwiya SC.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door feye88)

Waarom in Qatar? Dat is toch geen Europa? Laat Qatar hun Aziatische CL organiseren.. Maar onze wereld kennende zal het vast gebeuren, money talks

26 mei 2017 om 10:23

Ze hebben het hier ook over de Aziatische Champions League.

26 mei 2017 om 10:23

Heb je het artikel wel gelezen? Er wordt hier gerefereerd naar de Aziatische tegenhanger van de Champions League. Met dit soort fusies hoopt men weer een gooi te doen naar die titel.

26 mei 2017 om 15:19

En dan vragen mensen zich af waarom Voetbalzone doet aan clickbait-headlines, omdat dit soort mensen enkel de titel lezen en dat werkt uiteindelijk meer reacties op.

Interessant verhaal Voetbalzone👍. Ben alleen benieuwd of het ook daadwerkelijk gaat aanslaan bij de bevolking, want de fusie van clubs zonder historie om de competitie eerlijker te maken snap ik volkomen. De invloed die de staat uitoefent, verminderen en het centraliseren naar de wijken zelf klinkt ook logisch; Ben alleen bang dat mensen het niet uit hun hoofd/geheugen krijgen en je er dus nog niets mee bent opgeschoten. Tijd zal het leren of dat ze inderdaad veranderen naar meer clubs van het volk.

Fusieren voornamelijk om meer publiek te trekken. Zou in Nederland ook geen slecht idee zijn. Minder clubs, maar sterkere clubs en dan nog zoals België de play-offs invoeren voor meer grotere wedstrijden. Dan ben je al een heel eind op weg. Het liefst zie ik BeNeLiga.
Het is allemaal niet zo moeilijk.

26 mei 2017 om 18:22

Zeker zelf van van een grote club. Zo'n club die alleen zichzelf belangrijk vind?

26 mei 2017 om 19:48

Persoonlijk vind ik daar niets mis mee. Ploegen in de top van Nederland willen zich meten met teams als Barcelona, real Madrid en Bayern München. Die supporters zitten niet te wachten op wedstrijden tegen (met alle respect) MVV of Go Ahead Eagles. Maar de supporters van de kleinere clubs kikken juist weer uit naar de wedstrijden tegen de grote clubs in Nederland. En teams als Barcelona zitten dan weer niet te wachten op wedstrijden tegen pak m beet Ajax of Feyenoord.

26 mei 2017 om 21:52

Ik weet wel zeker dat Barcelona supporters, spelers en sponsors meer zitten te wachten op een wedstrijd tegen Ajax dan tegen een Grenada of Las Palmas.

26 mei 2017 om 23:57

Hij heeft wel een punt, kijk maar naar het gedoe in Limburg, vier kleine clubs waar het water aan de lippen staat. Terwijl een enkele grote club daar gewoon mee kon draaien in de subtop. Je hebt een bepaald achterland nodig om economisch levensvatbaar te zijn. Helaas spelen sentimenten een te grote rol waardoor dat niet mogelijk is.

27 mei 2017 om 08:02

Niet zo moeilijk .. In België kunnen ze amper een regering vormen en dan denk je wel dat ze er zomaar met de Nederlandse clubs even uitkomen. Die trouwens ook weer allemaal versvhillende belangen hebben. Verder zijn veel mensen geen voorstander van playoffs.

Wie heeft dit geschreven? Mooi stuk. Ik ga vz steeds leuker vinden. Is die el arabi de spits van algerije? Heb enorm genoten van hem.tijdens het wk

27 mei 2017 om 13:53

El Arabi speelt voor Marokko

28 mei 2017 om 15:09

Dank! Ik had het over El Arabi Soudani

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

31 jaar
8 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren