Voetbalminnend Tsjechië opnieuw opgeschrikt door zelfmoord voetballer

Zaterdag, 20 mei 2017 om

David Bystron heeft een einde aan zijn leven gemaakt. De centrale verdediger kwam in zijn loopbaan uit voor achtereenvolgens Banik Ostrava, Levski Sofia, Viktoria Plzen, Sigma Olomouc, FC Linth en Schluein Ilanz en is 34 jaar oud geworden.

De dood van de voormalig jeugdinternational van Tsjechië is des te opvallender daar er in april ook al een Tsjechische voetballer zelfmoord pleegde. Frantisek Rajtoral, rechtsback van het Turkse Gaziantepsoor, hing zichzelf op en werd 31 jaar. Voetbalminnend Tsjechië is nu dus opnieuw opgeschrikt door een tragische gebeurtenis.

“Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Na Rajtoral zijn we nu opnieuw een bijzondere voetballer en vriend kwijtgeraakt, die hier bij Viktoria grote successen heeft geboekt”, reageert algemeen directeur Adolf Sádek. “Ik zou deze gelegenheid graag willen aangrijpen om de familie en alle betrokkenen veel sterkte te wensen in deze moeilijke tijd.”

Bystron speelde aan het begin van zijn loopbaan zeven jaar voor Banik en werd met die club één keer kampioen. Hij pakte later ook met Viktoria Plzen de landstitel en moest zijn loopbaan in 2012 een halt toeroepen toen hij door de FIFA voor twee jaar werd geschorst omdat hij een positieve dopingtest had afgelegd. Het ging daarbij om de synthetische drug methamfetamine (crystal meth).Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door dante)

Ostrava is ook niet bepaald een mooie plaats om een gelukkige basis te leggen voor een verder leven. Als je als prof aan de meth gaat, dan is er iets ernstig scheef gegaan bij deze jongen. Triest en hopelijk heeft hij nu de rust die hij zocht :'

20 mei 2017 om 19:21

Of hij heeft gewoon eenmalig in een euforische bui Meth gebruikt en werd kort daarna gepakt tijdens de dopingtest? Ik weet niet hoe lang het in je bloed blijft, maar het hoeft geen verslaving geweest te zijn. RIP

20 mei 2017 om 19:24

Zo lelijk is Ostrava toch niet? De buitenwijken met flats zijn inderdaad niet echt de beste plek ooit maar de binnenstad is best mooi en het achterland is ook prima vertoeven. Maar het is inderdaad wel triest hoe het leven van zo'n persoon kapot gaat door drugs. Dat hoor je helaas net iets te vaak dat zoiets gebeurt..

Wow, crystal meth-gebruik kan dit verhaal toch wel iets anders maken als die eerdere zelfmoord.
Weet dat hij 2012 daarvoor gepakt werd. Maar meth is zo verslavend, weet niet of je daar ooit van af komt.
Evengoed, rottig dit allemaal. R.i.p.

Het mag dan bot overkomen, maar ik heb persoonlijk geen enkel respect voor dit soort daden. Je laat altijd wel personen achter en voor hen komt zelfmoord waarschijnlijk het hardste aan van alle manieren waarop een mens kan sterven. Mijn medeleven gaat dan ook uit naar de mensen in zijn leven die nu een geliefde hebben verloren vanwege een (in mijn ogen) egoistische daad.

21 mei 2017 om 06:54

Niet alleen bot, maar vooral erg kortzichtig. Depressie is iets dat wij normale mensen niet kunnen begrijpen, maar voor de slachtoffers levensecht is. Voor sommige van deze mensen die niet op tijd de juiste medicatie vinden is er geen andere mogelijkheid. Ons brein is zeer complex en kan ons maken of breken. Ik weet natuurlijk niet of deze jongen hieraan leed, maar de kans is vrij groot. Zo ja, dan was het zeker niet laf en/of egoïstisch, maar onvermijdelijk en diep triest.

21 mei 2017 om 11:58

Bij het gebruik van drugs, zeker methamfetamine, is depressie een logisch gevolg. Niet alleen tussen het gebruik ervan door, maar ook erna als de betreffende persoon clean is. Zo heel kortzichtig is het dus niet in dit geval.

Verder lijdt lang niet elke depressie tot zelfmoord. Sterker nog, maar een heel klein deel ervan zien het als een 'laatste redmiddel'. Het is dus zeker niet onvermijdelijk. Het is inderdaad wel diep triest dat dit gebeurt, maar zo'n daad is zeker niet volledig goed te praten omdat veel mensen niet zouden weten wat een depressie inhoud.

21 mei 2017 om 12:17

Duh omdat niet elke depressie even ernstig is en zich niet op dezelfde manier uit. En omdat er vaak met de juiste medicatie prima mee te leven is. Maar vaak dus ook niet.

En het is niet goed te praten omdat mensen niet weten wat het is? Dat is wel een erg vreemde manier van redeneren.

Iig is het erg kortzichtig dit een egoistische daad te noemen. En op zn minst te kort door de bocht.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Tsjechië

FIFA ranking: 43
8 fans
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 36 jaar
SeizoenClubW
2014/2015 Sigma Olomouc 9 1 1 0
2011/2012 Viktoria Plzen 15 1 1 0
2010/2011 Viktoria Plzen 27 2 3 0
2009/2010 Viktoria Plzen 24 1 4 1
2008/2009 Levski Sofia 0 2

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren