Galatasaray royeert clubicoon en UEFA Cup-winnaar van 2000

Maandag, 27 maart 2017 om 14:00Gijs Freriks

Galatasaray heeft Hakan Sükür en Arif Erdem geroyeerd. Officieel omdat het tweetal al zes jaar lang geen lidmaatschapsgeld heeft betaald, maar bronnen melden dat het aannemelijker is dat het duo is bestraft omdat men banden zo hebben met de invloedrijke prediker Fethullah Gülen, die door het regime van president Recep Tayyip Erdogan ervan wordt beschuldigd achter de couppoging te zitten.

Sükür werd eerder al aangeklaagd omdat hij grondlegger Mustafa Kemal Atatürk zou hebben beledigd en later werd er een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd omdat de oud-spits lid zou zijn van wat de regering ‘terreurorganisatie FETÖ’ noemt. De 45-jarige Sükür vluchtte naar de Verenigde Staten en het is onduidelijk of hij plannen heeft om terug te keren. Hij lijkt zich in ieder geval niet meer te hoeven melden bij Galatasaray, de club waarvoor de 115-voudig international in 302 wedstrijden 130 doelpunten maakte.

Een meerderheid van de ledenraad van Galatasaray stemde onlangs nog tégen de schrapping van Sükür, maar de Minister van Jeugd en Sport, Akif Çagatay Kiliç, liet direct weten het daar niet mee eens te zijn. “De directie van Galatasaray moet dit probleem onmiddelijk oplossen. Verraders van ons land en onze staat hebben helemaal niets te zoeken bij onze sportclubs. De houding van de ledenraad valt niet uit te leggen aan de families van onze autoriteiten en veteranen”, aldus Çagatay Kiliç afgelopen zaterdag.

Vicepremier Veysi Kaynak sloot zich een dag later bij zijn collega aan: “Galatasaray mag deze controversiële beslissing van de ledenraad niet accepteren”, klonk het bij CNN Türk. “Er zijn mensen geroyeerd die nog veel duidelijker banden hadden met FETÖ, terwijl Süker meer een symbolisch figuur achter de beweging was. Maar als Galatasaray ook zulke personen beschermt, dan komt dat niet ten goede van deze roemruchte club.” Galatasaray zwichtte uiteindleijk voor die politieke druk, want naast Sükür en Erdem hebben nog circa 2750 personen hun lidmaatschap moeten inleveren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door oraldinho)

Neem aan dat Fifa/uefa hier gaan ingrijpen.

27 maart 2017 om 14:08

Hoezo? De officiele reden is dat er geen lidmaatschap is betaald. Als dat inderdaad zo is, kan de Uefa of Fifa er weinig tegen doen.

Bedoel hier niet mee dat ik het er mee eens ben, gekke situatie...

27 maart 2017 om 14:11

Die andere 2750 mensen ook?

Word wel steeds een enger land, de politieke arm rijkt steeds dieper in de samenleving en alles wat als tegengeluid kan dienen word de kop ingedrukt en dan ons betichten van het schenden van de vrijheid van meningsuiting terwijl men er zelf nog nooit van gehoord lijkt te hebben.

En nu begint de invloed van de politiek zichtbaar te worden in het Turkse voetbal. Iemand op basis van zijn politieke voorkeur royeren druist tegen elke democratische waarde in. Het bewijs dat Gulen achter de coupe zit is niet geleverd, tot die tijd zou de Turkse staat niet zo op mogen treden. Maar we weten allemaal dat de Turkse staat geen waarden heeft en puur alleen de eigen naar fascisme neigende wil doorvoert.

Idioot die vermenging van sport en politiek, dat iemands politieke voorkeur royement kan betekenen is toch onvoorstelbaar. Maar ja, Turkije beweegt een kant op die ik niet bepaald toejuich, de Turken die ik spreek zijn er ook doodziek van, al uiten ze dat liever niet al te nadrukkelijk. Volgens hen zijn er ook heel veel die Erdogan juist steunen, hoe gek dat ook lijkt. Ook de recente rel met Nederland geeft wel aan wat voor land Turkije wordt, of in ieder geval hoe ze zich naar de buitenwereld willen tonen. Eeuwig zonde, zo'n mooi land met zo'n rijke historie dat maatschappelijk volledig wordt ontwricht door een machtsbeluste tiran. Dat volk verdient in mijn ogen zoveel beter.

Ik zie een uitsluiting van Turkije voor internationale toernooien aankomen als Erdogan zich steeds meer met voetbalclubs gaat bemoeien. Het is welleswaar niet rechtstreeks maar ik denk dat zowel Fifa en Uefa het niet zien zitten als er via Turkse voetbalclubs politiek bedreven gaat worden.

27 maart 2017 om 15:26

Dat moet je natuurlijk wel kunnen bewijzen dat er inmenging is van Erdogan, dat wordt lastig denk i,

27 maart 2017 om 16:10

Er zal ook geen actie volgen van Uefa na dit akkefietje. Erdogan kennende zal hij de totale controle over alles dus ook het voetbal willen hebben. Dan is het een kwestie van tijd totdat de Uefa ingrijpt.

Politiek en sport zijn goede combinatie. Ik zou willen dat ik eerlijk kan zeggen dat ik deze actie niet begrijp, maarja het is duidelijk dat Gala geen enkele keus had. En van de zijlijn is het makkelijk roepen, hoe kan je de huidige politiek in Turkije nou goed keuren, maar dan ga je kijken naar andere landen. Farange, Trump, Poetin of in ons eigen landje Henk Krol, Wilders, Roemer, allemaal mensen die iets proberen te bereiken door ergens tegen te zijn. En dat spreekt mensen aan, het is makkelijk en duidelijk en de oplossing is simpel. En nu ook hier, 2500 voetballers geroyeerd om wat, een machtstrijd in de politiek

27 maart 2017 om 14:32

Er zit nog wel een heel groot verschil tussen ergens tegenaan schoppen om zo stemmen binnen te halen (farage, Trump, Wilders/krol) of je eigen zin/plan doordrijven door de basis principes van een rechtstaat opzij te schuiven.

Het kan zo zijn dat Gulen achter de staatsgreep zit, ik heb geen idee en zolang hij niet veroordeeld is/er in het openbaar bewijs is geleverd kan niemand dat met 100 zekerheid beweren. Maar alle agenten, militairen, ambtenaren en zelfs leerkrachten/professoren die ontslagen of zelfs gevangen gezet zijn omdat ze de politieke beweging van die man volgen? Dat is belachelijk en rechtstreeks in strijd met de beginselen van iedere rechtsstaat en zelfs de Turkse grondwet.

27 maart 2017 om 15:10

Het enige verschil is dat Erdogan daadwerkelijk de macht heeft om het uit te voeren. Aan Trump hebben we toch kunnen zien dat als dit soort figuren de macht krijgen, het niet langer bij een boze tweet blijft (zie de moslimban). Zowel Trump als Erdogan, maar ook Wilders, doen er alles aan om iedereen die kritiek geeft in discrediet te brengen, met name de media. Daardoor kan je makkelijk het volk manipuleren en uiteindelijk doen wat je wilt.

Die macht zie je nu ook terug in dit besluit van Gala. Dit is niet eens het ergste dat in de afgelopen maanden is gebeurd, maar wel weer een bewijs van de diepgaande invloed van Erdogan in alle lagen van de samenleving.

27 maart 2017 om 15:22

Bij Trump blijft het toch ook nu voornamelijk bij schreeuwen hoor, van zijn plannen komt weinig terecht. Voornamelijk omdat je een Amerika nog wel een rechterlijke macht en wetgevende macht hebt die uitvoerende macht (regering) controleert.

Het wordt pas echt gevaarlijk als de president controle heeft over alle drie de machten zoals in Turkije, maar ook in Rusland.

27 maart 2017 om 15:18

Haha Henk Krol? Waar schopt die tegen aan? De AOW leeftijd?

27 maart 2017 om 15:55

Het is niet erg ergens tegen te zijn en het is maar net de invalshoek die je hebt en geeft jouw eigen politieke voorkeur aan, als je ergens tegen bent dan ben je ook ergens voor, dat is bij elke partij zo. En alles hier geschied vanuit democratische principes, via stemming, dat is juist iets waar iemand zoals Farage ook voor strijdt in Europa en waar geen gehoor aan werd gegeven (leidend tot de Brexit).

En de politieke tegenstanders van Trump waren vooral tegen Trump, en Putin, en daarom hebben ze verloren. En veel van de reforms gaan echt wel gebeuren, het is alleen zo dat de oude garde dit tegenhoudt, en men zegt hier dat de rechterlijke macht zijn werk doet, maar deze werkt met twee maten betreffende decreten, hetzeldfe decreet dat Obama zelf wel toegepast had en wat prima was. Maar uiteindelijk komen ze er wel doorheen, duurt alleen wat langer en gaat er in de tussentijd een aanslag gebeuren in Amerika dan hebben ze Trump steviger in het zadel geholpen.

Heel erg pijnlijk natuurlijk dat de club schijnbaar niet los kan opereren van de overheid. Een clubicoon als Hakan Sukur het lidmaatschap ontnemen en daarbij nog bij 2500 leden hetzelfde doen. Het blijft een vreemde gewaarwording.

Ik ben erg benieuwd wat de reactie van de Fifa hierop zal zijn, in eerdere gevallen waar sprake was van politieke inmenging ( El Salvador, Brunei en Nigeria) trad de Fifa hard op en werden er zelfs international schorsingen uitgedeeld.

Gezien de uitspraken van de minister en de eerdere stemming van de ledenraad, is er bewijs genoeg van politieke inmenging, zou ik zo zeggen, ook al is de officiã«le lezing dat het om niet betaalde contributie gaat.

27 maart 2017 om 21:49

Verschil met die landen is dat er in die landen inmenging was in de voetbalbond, die rechtstreeks aangesloten zijn bij de Fifa. De club Galatasaray is dat volgens mij niet. Daarnaast weet iedereen dat het uiteindelijk om zijn banden met de Gülen-beweging gaat, maar op papier is de reden dat ze geen lidmaatschapsgeld betalen. Ik denk dus niet dat de Fifa of Uefa hier wat aan kunnen doen.

27 maart 2017 om 22:06

Daar had ik niet aan gedacht, goed punt. Aan de andere kant doet Galatasary wel mee met de door de Uefa georganiseerde champions en europa league.

Terecht! De heer Sukur heeft al jaren niks meer met Gala te maken. Hij was alleen maar bezig met het werven van jonge zieltjes voor de gülen beweging.

Sukur wordt gezocht wegens terrorisme..Stel dat opeens Bergkamp "i love IS " overal tweet,plaatst en schrijft...denk je dat Ajax dan niks zal doen?....

Maar helaas denken heel veel Nederlandse vrienden dat alles wat Erdogan doet fout is en iedereen die wordt opgepakt onschuldig is... Ik zou jullie gelijk geven als ik alleen naar het Nl/EU media keek... Gulenbeweging =PKk=IS.

27 maart 2017 om 15:02

Het probleem is dat het voor ons Europeanen lastig is om te beoordelen wat nu precies terrorisme is en wat contraterrorisme. Daarom lijkt het me beter dat we ons niet zoveel met Turkije bemoeien en Turkije en de Turken niet zoveel met onze manier van leven.

27 maart 2017 om 15:03

Is de Gã¼len beweging dan hetzelfde als IS? Zo ja, waar baseer je dat op? Op wat Erdogan roept over Gã¼len?
Je hebt het verder over dat veel Nederlandse vrienden alles wat Erdogan veroordelen. Is dat heel gek? Hij komt hier(!) de boel opruien met zijn politici terwijl die vooraf duidelijk gezegd werden geen toestemming hebben hier te spreken. Als je dat aan je laars lapt en gewoon wel komt via omwegen, dan is dat een dikke 'fuck you' naar Nederland, het partnerschap tussen beide landen en het gezag in Nederland. Rellen volgden en als kers op de taart zijn we hier in Nederland uitwassen van de Nazi's door nota bene Erdogan himself. Het spijt me zeer, maar die Erdogan gaat mij in mijn eigen land niet de les lezen. En persoonlijk vind ik het echt een groffe belediging om met nazi's vergeleken te worden.
Ondanks die schreeuwende Turken in Rotterdam die dus blijkbaar ook hard op het land waar ze opgroeien poepen en liever een paar tanden uit de mond geslagen krijgen door ME voor een 'leider' in een land 3000 kilometer verderop, weet ik dat er ook veel Turkse mensen zijn die betreuren wat er daar gebeurt is. Ik vind het alleen zo jammer dat veel van die mensen uit angst niets zeggen. Als je uit angst voor een leider en zijn lange arm in NL niets durft te zeggen dan riekt dat toch echt naar een dictatoriaal regime.
Nee, die Erdogan kan bij mij ook niets goed meer doen. Hij is niet groter dan de rest van Europa, al denkt hij dat zelf wel.

27 maart 2017 om 16:47

Je slaat de spijker op z'n kop Twenteov.
Er word volgende week nog gestemd op een referendum dat Erdogan nog meer macht moet geven, het is inderdaad een dictatuur aan het worden en het is jammer dat Galatarsaray en anderen de beste Turkse speler ooit in de steek laten.
Het valt enorm te betreuren wat er gebeurt in Turkije, wat voorheen een voorbeeld was van democratie in een Islamitisch land voor vele landen in het midden-Oosten en Noord Afrika, daar lijkt nu niks meer van over te zijn.

27 maart 2017 om 15:08

De Turkse media is net zo objectief als de Nl/eu media of heb je de illussie dat die alles eerlijk beschrijven? Ik vind het erg jammer dat Turkije wat een erg modern land is zo achteruit gaat... Ik heb laatst al gelezen dat bladen waar vrouwen half naakt op een cover van een blad staan in het vervolg verpakt worden in wazige folie zodat men geen aanstoot hier aan kan nemen.
In Turkse series wordt alcohol al weggepiept en wazig gemaakt... dat kun je toch moeilijk vooruit gang noemen... Erg jammer en het wijst er wel op dat meneer er echt een streng Islamitisch land van wil maken

27 maart 2017 om 15:11

Je maakt een vergelijking met IS. Nou geef ik toe dat ik weinig verstand heb van die gã¼lenbeweging maar je hoort dat er vele tienduizenden mensen worden gearresteerd, waaronder leraren, politieagenten, rechters etc. Een IS gaat zo tegen onze normen en waarden, dat zou nooit zoveel aanhangers krijgen. Gulen heeft wel veel aanhangers en lijkt mij dan ook meer een soort politieke stroming waar een aantal moeilijk mee om kan gaan. Bovendien is het niet bewezen dat zij verantwoordelijk zijn voor de coup/moorden. Dus nee, Bergkamp zou niet worden ontslagen door Rutte als hij foto's van Wilders post op social media.

27 maart 2017 om 15:16

@ilhan55
Het probleem lijkt me eerder dat jij te veel naar de Turkse media kijkt. Gulen beweging = PKK = IS is totale onzin maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel. Als je niet pro Erdogan bent dan wordt je wel erg snel terrorist genoemd. Sport en politiek mengen is nooit een goede mix, het zou de Fifa sieren als ze dat de Turkse overheid goed duidelijk maken.

27 maart 2017 om 15:27

In mijn ogen doet het er in deze discussie niet toe wie of wat er fout zit. Als een voetbalclub al op deze manier wordt beinvloed door de overheid, mag je je ernstig zorgen gaan maken. Bovendien heb ik nergens gezien dat Hakan Sukur of Arif Erdem een tweet hebben geplaatst met de tekst: "i love Is". Dat argument gaat dus absoluut niet op.

Zelfs als Gulen een terrorist is, zijn de acties van Erdogan nog steeds schandalig te noemen. Het zou alleen betekenen dat ze allebei slecht zijn en niet 1 van de twee. Natuurlijk zullen er vast wel schuldige mensen zijn opgepakt. Het probleem is dat er onzettend veel onschuldige mensen zijn opgepakt en dat is niet goed te praten.

Hoppaaaaa uitsluiten die handel. Politieke inmenging bij voetbalclubs is namelijk verboden. Leuk geen Europees voetbal meer dus.

Bah wat is Erdogan een enge vent! Echt een dictator. Super jammer want Turkije is een prachtig land met gastvrije mensen maar hij verpest op dit moment alles! Ik wil Erdogan bijna iets toewensen maar dan verlaag ik me tot zijn niveau

@Twenteov Ik ken de gulenbeweging zowel in TR als in NL. Het is een criminieel organisatie die belangrijke overheids instanties infiltreert en eenmaal in een hoge functie maken ze misbruik van hun functie. voorbeeld:In NL zijn er veel Hoge scholen en Uni's waarvan ik (als ik een gulenist zou zijn) binnen 1 dag aan examenantwoorden kan komen. Ik kan zonder enige inspanning een master diploma behalen dank mijn gulen "vrienden". Wel natuurlijk op 1 voorwaarde... mochten ze ooit mijn hulp nodig hebben...dan bied ik ze mijn hulp aan.. maakt niet uit wat ze van mij vragen (in 2011 meerdere malen door ze benaderd); Dit is al jaren in Turkije aan de gang... en hierdoor hebben ze dus macht in het leger etc. Tot aan 2012 toen heeft erdogan terecht een stokje ervoor gezet en sindsdien wordt hij keihard aangevallen..

Verder wil je nu daadwerkelijk dat ik je het verdrag van wenen aan je moet uitleggen? Hoe het werkt met ministers etc .

27 maart 2017 om 16:07

Haha, wellicht dat je dat op een middelbare (gulen)school nog gaat lukken met wat examenfraude, maar op een HS of Universiteit zeer zeker niet. Dit verhaal lijkt een goede indoctrinatie door Erdogan. Zijn propaganda lijkt helaas te werken en wordt gezien jouw reactie zelfs serieus genomen.

27 maart 2017 om 16:24

Wat is je bron eigenlijk? Zou je me artikelen kunnen geven of ander bewijs dat dit in Nederland gebeurt?

27 maart 2017 om 16:26

ilhan, goed dat je reageert, altijd fijn om meerdere meningen te horen. Maar die Erdogan, dat vind je toch ook gewoon een idioot? Met zijn rare uitspraken, despotengedrag en zijn pogingen om elke tegenstander de mond te snoeren. Hij wil zelfs de doodstraf invoeren, dan ben je toch helemaal de weg kwijt? Hij zet Turkije voor lul voor heel de wereld, niet alleen de Nederlandse media, maar ook alle grote buitenlandse kranten vinden Erdogan de grootste idioot van dit moment. Dat moet jou toch ook pijn doen? Zo'n mooi land dat internationaal volledig belachelijk wordt gemaakt door Erdogan, zo zonde!

Je uitspraken over examenantwoorden zijn trouwens echt onzin, ik ben zelf werkzaam geweest bij een universiteit en echt je hele verhaal is lariekoek. Misschien op een HBO dat het nog kan, maar zelfs dat geloof ik niet.

27 maart 2017 om 16:45

ilhan55

Goed verhaal, ondanks het feit dat ik je verhaal in twijfel trek, maar stel dat dat waar is wat betreft examenantwoorden e.d. dan vind ik het nog vrij onschuldig ook. Overigens kan dit op goede universiteiten echt niet, maar vast wel op Inholland scholen o.i.d. waar het niveau toch al om te huilen is.

Het Verdrag van Wenen hoef je me niet uit te leggen, zover ik begrijp gaat dat over het vrije verkeer van diplomaten. Niet over het toespreken van menigtes waarbij de openbare veiligheid/orde in het geding komt (en laat dat nu net de reden zijn waarom deze toespraak niet toegestaan was).
Moet ik Erdogan en zijn tierende aanhangers in Nederland, die maar niet willen integreren, openlijk schijten op het land waarin ze wonen, werken en geld verdienen uitleggen hoe goed fatsoen werkt? Of zullen we beginnen bij de les normaal doen?

27 maart 2017 om 22:15

Twenteov, zo onschuldig is het niet. Door te 'frauderen' hebben ze er voor gezorgd dat hun leden hoge functies bekleedden in heel Turkije, waardoor ze uiteindelijk overal invloed op konden uitoefenen als het hun uitkwam. Er is geen feitelijk bewijs dat de Gulen-beweging achter de coup zit, maar als 1 groepering zoiets kan bewerkstelligen, zijn zij het wel.

En over het verhaal van ilhan55 over die examenantwoorden, dat is 100 waar. Ik denk dat iedereen die op de een of andere manier met die beweging in aanraking is gekomen, dat kan bevestigen. Of je nou voor of tegen Erdogan bent.

27 maart 2017 om 23:58

@Clutch

Dat een middelbare school met Gulen-banden of wat voor banden dan ook met schoolexamens kan sjoemelen geloof ik wel. Dat is eerder ook wel in het nieuws geweest. De beweringen van Ilhan55 over masteropleidingen, ik citeer:"Ik kan zonder enige inspanning een master diploma behalen dankzij mijn gulen "vrienden" ", is gewoon onzin. Een master behaal je niet door de antwoorden op een paar examenvragen te weten. Daar komt veel meer bij kijken. Zo zul je in veel gevallen een scriptie moeten schrijven die aan allerlei eisen moet voldoen en door twee verschillende personen beoordeeld moet worden. Die Gulen-beweging zal vast wel wat macht hebben (gehad), maar ik geloof het niet dat hun macht zover reikt, dat ze twee onafhankelijke beoordelaars op een universiteit weten aan te stellen.

28 maart 2017 om 09:50

Clutch

In Turkije ja, maar als je mij met droge ogen beweert dat dit op de universiteiten in Nederland dit mogelijk is, dan heb ik moeite met dat te geloven.
Maar ik kan het mis hebben natuurlijk, ik zou daar dan wel graag wat bewijs voor zien.

28 maart 2017 om 16:22

Twenteov, ik bedoel de examenantwoorden voor de middelbare school. Dat weet ik 100%, over de universitaire opleidingen kan ik die zekerheid niet geven. Maar denk je dat op de Nederlandse universiteiten alles volgens het boekje gaat en niemand sjoemelt? En dan heb ik het niet specifiek over de Gulen-beweging, iedereen is voor corruptie vatbaar.

28 maart 2017 om 16:27

Frisianreds, als jij dat niet gelooft, weet je nog niks over die beweging. We hebben het over een organisatie die in staat is om een coup te kunnen plegen in Turkije. Of je nou gelooft of niet dat zij het waren, ze zijn daartoe in staat. Een paar ambtenaren beinvloeden is een eitje voor hun.

Jammer dat het voetbal ook gepolitiseerd wordt, maar wel te verwachten. In een Turkse democratie is alles toegestaan, zolang het Erdogan niet tegenspreekt. Een oppositie monddood maken doe je door ze via allerlei wegen uit de samenleving te halen. Oude helden worden zo tot staatsvijand verklaart. Mijn steun gaat uit naar de stille oppositie in Turkije.

Voetbal en Politiek moet je in mijn ogen altijd los zien van elkaar. Sukur was een fenomeen bij Gala. In zijn tijd kende iedereen hem en was het een fantastische speler die Gala veel prijzen en aanzien heeft gegeven. Dan moet je als Voetbalclub hem toch als icoon van de club blijven erkennen wat zijn politieke voorkeur ook is. Hij is toch geen oorlogsmisdadiger ofzo, hij heeft alleen een andere mening als andere.

in het Turkije voor 2013 was Hakan Sukur ook een Gulen aanhanger, beste vrienden met Erdogan. Op de trouwdag van Hakan Sukur was Gulen zelfs zijn beste man en Erdogan getuige. Ik heb altijd respect gehad voor de voetballer Hakan Sukur maar zijn banden met een man als Gulen was voor mij al genoeg om te weten dat de persoon Hakan Sukur totaal anders was dan de voetballer. Nu 4 jaar later en hij is een landsverrader en terrorist. Hoe kunnen de mensen die voor Erdogan en Gulen waren\zijn zich niet inzien dat deze 2 mannen slecht zijn en puur alleen om macht een gehele land naar de klote helpen? Hoe durf je politiek druk uit te oefenen op 1 van de meest gerespecteerde en grootste clubs van Turkije om zo je zin te krijgen, en dan andere landen en Europa te beschuldigen van het gedrag dat jijzelf vertoond? Als Galatasaray bestuurders en supporters deze beslissing zelf hadden genomen dan had ik er geen problemen mee gehad. Maar dit is gewoon niet het geval.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Galatasaray


1148 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. van AanholtVerdediger60
K. AktürkoğluMiddenvelder61
T. AntalyalıMiddenvelder60
F. MusleraKeeper60
A. CicâldăuMiddenvelder52
S. FeghouliMiddenvelder51
B. KutluMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

Turkije
0 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren