PEC Zwolle klimt voorlopig uit gevarenzone na zege in Rotterdam

Zondag, 5 februari 2017 om

Op bezoek bij Sparta Rotterdam heeft PEC Zwolle een broodnodige zege geboekt. De ploeg van trainer Ron Jans won op Het Kasteel met 2-3 en heeft de degradatiezone daardoor verlaten. Ouasim Bouy, afgelopen week opnieuw gehuurd van Juventus, was van grote waarde voor de Blauwvingers.

/

Jans had Bouy in het centrum van de verdediging geposteerd en de huurling van Juventus straalde vanaf het eerste fluitsignaal rust uit in de defensie van PEC Zwolle. Sparta begon voortvarend aan het duel en zette de bezoekers direct onder druk. Naarmate de eerste helft vorderde, zakten de Rotterdammers echter terug. Gevolg was dat vooral de bezoekers in het eerste bedrijf wat kansen kregen, onder meer via Danny Holla, die een vrije trap via Sparta-doelman Roy Kortsmit op de paal zag belanden.

Al snel in de tweede helft bracht Queensy Menig de Zwollenaren aan de leiding. Django Warmerdam stuurde de buitenspeler richting Kortsmit, die door Menig met een handige passeerbeweging omspeeld werd en de bal vervolgens in het lege doel schoof. Enkele minuten later leverde Ivan Calero op het middenveld de bal in, waarna Nicolai Brock-Madsen werd gelanceerd. Oog in oog met Kortsmit schoof de spits de bal koeltjes in het doel.

/

Sparta zocht in de slotfase nog naar de aansluitingstreffer en kwam nog in een overtalsituatie, doordat Bart Schenkeveld na zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Enkele minuten voor tijd kopte Erik Israelsson echter de derde Zwolse treffer binnen. Mathias Pogba bracht Sparta op het allerlaatste moment nog terug in de wedstrijd, met twee doelpunten. Dichterbij dan 2-3 kwamen de Rotterdammers echter niet meer. Door de overwinning stijgt PEC Zwolle naar de dertiende plaats, met een voorsprong van drie punten op de zestiende plaats. Het steekt ook Sparta voorbij, dat inmiddels op moet gaan passen. De Rotterdammers hebben nog maar één punt voorsprong op de degradatiezone.


Poll

Denk jij dat Sparta zich direct gaat handhaven dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door gait1701)

Terechte overwinning helaas maakt Zwolle het wel weer spannend door fouten achterin te maken maar een 2-3 overwinning op Sparta is altijd mooi meegenomen.

Prima gespeeld door mn club, wel weer ontzettend triest dat we 2 tegendoelpunten slikken. En ja wederom door onze keeper, het begint echt triest te worden hoeveel fouten hij maakt en wie hem nu nog durft te verdedigen snapt er wat mij betreft helemaal niks meer van. Tijd voor Begois, voordat het fataal begint te worden.

Bouy is trouwens wat mij betreft de man van de wedstrijd, wat een geweldige rust en opbouw als je dat vergelijkt met Tedje.

5 februari 2017 om 16:38

Als keeper is het vrij moeilijk keepen als er constant ballen ingepompt worden en beide centrale verdedigers de 1.80 niet overstijgen. Als er dan vervolgens iemand als Pogba geen strobreed in de weggelegd wordt, dan kun je het als keeper ook niet meer alleen.

5 februari 2017 om 17:00

Dat ben ik wel met je eens Sempros, maar het inschattingsvermogen van Mickey is echt heel erg ondermaats, als je bijvoorbeeld bij de 2-3 weer ziet hoe halfslachtig hij daar uitkomt. Als dat nou de eerste keer was dan oke, foutje moet kunnen maar dit is nou al de zoveelste keer. Begois brengt veel meer rust achterin plus hij schat het spel beter in.

In de zomer proberen Jurjus, Hahn, of Pasveer te halen.

5 februari 2017 om 17:05

Met alle respect, maar ik heb mijn twijfels over Begois juist vanwege zijn zwakke optredens in de lucht. Geregeld schat hij een situatie nogal verkeerd in (bijvoorbeeld de knullige goal tegen Ajax-thuis vorig seizoen) en hij is voor een keeper nou ook niet echt heel lang. Op de lijn vind ik hem wel weer zekerder ogen dan Mickey.

5 februari 2017 om 17:15

Tegen Ajax thuis was een flinke fout ja, overigens pakt hij in die wedstrijd wel 2 onmogelijke ballen waardoor het niet eerder gespeeld was maar oke het is zeker niet zijn sterkste punt, toch vind ik wel dat hij een beter inschattingsvermogen heeft ( weet tenminste wanneer die uit moet komen en wanneer niet, op die ene fout na dan ).

6 februari 2017 om 11:03

PEC heeft een prima partij op de mat gelegd, maar op het moment dat Pogba wordt gebracht had ik daar Tedje tegenover gezet.

Blij met de terugkeer van Bouy en leuk debuut voor Israelsson. Jammer dat we het ons toch nog weer zo onnodig moeilijk maken in die laatste minuten.

Mooie overwinning. Zeker verdient, jammer van de chaos in de laatste minuten. Typeert PEC ook een beetje. 3-0 voor, dan moet je zo'n wedstrijd zelfs met 10 man op de sloffen uitspelen. 2 hoge ballen waar v.d. Hart er weer niet goed uitziet. Het blijft een herhaling van zetten met die gast.

Jammer van de tegengoals. Zag van der Hart er toch weer niet helemaal lekker uit bij die 2-3. Schenkeveld natuurlijk weer oerdom. PEC verder wel prima gespeeld, biedt hoop voor de toekomst!

Helaas verloren, maar wat is de verdediging toch slecht zeg. Afgelopen winter moest Sparta een cv halen, want nu zit je met drie slome centrale verdedigers..... Nu maar hopen op een stunt volgende week bij Ajax, en dan hoop ik dat Pogba start.

5 februari 2017 om 16:59

Heel de verdediging is al maanden uitvorm helaas. Je krijgt veels te simpel de goals tegen . Vooral door de lucht zijn we kwetsbaar .

Bouy net gehoord op TV. Maakte een prima indruk en heeft keihard gewerkt, ondanks zeer weinig speelminuten in Italiã«, toch topfit is. Dan ben je toch een zeer goede prof. Zeker man van de wedstrijd.

5 februari 2017 om 16:57

Zo blij dat die weer terug is. Hij mist alleen wel lengte je bent achterin nu wel kwetsbaar door de lucht.

5 februari 2017 om 17:03

Waarschijnlijk komt volgende week Van de Pavert weer terug van zijn blessure en heb je wat meer kopkracht achterin. Hopelijk durft Jans het aan om met twee linksbenige verdedigers in het centrum te staan, want Van de Pavert maakt op mij een overtuigendere indruk dan Marcellis de afgelopen wedstrijden.

5 februari 2017 om 23:37

Weet niet wat voor wedstrijd jij gezien hebt maar vond Marcellis top vandaag!

6 februari 2017 om 07:45

Vond Marcellis ook wel wat beter. Denk dat Jans gewoon een links- en rechtspoot in het centrum houdt. Verwacht dat Marcellis, wanneer hij zich meer kan concentreren op de mandekking en niet hoeft op te bouwen, weer beter zal worden, maar heeft in de afgelopen periode matig gepresteerd. v.d. Pavert heeft inderdaad veel meer lengte, maar verwacht hem even niet terug. Maar door de lucht is het dan kwetsbaar, dat hebben we gisteren ook gezien.

Hoewel we nog niet de polonaise moeten lopen, omdat wij slechts 3 punten boven de degradatiestreep staan, is deze overwinning wel heel lekker en heel fijn. Als je volgende week wint van NEC (die ik nou geen geweldige indruk vond achterlaten gisteren) dan kan jij je gewoon melden bij ploegen als Heracles en Willem II. Aankopen als Bouy en Israelson lijken eindelijk van waarde te zijn voor deze ploeg en zeker door de aanwezigheid van Bouy komt het middenveld veel beter tot zijn recht. Wij waren lang gespeend van een voetballende verdediger die vanuit de achterhoede het spel kon maken en met Bouy hebben wij eindelijk die gevonden. De enige die echt een slechte indruk achterliet vandaag was onze Parijse sensatie Ongenda, wiens matige actie aan de basis stond voor de 2de gele kaart van de Schenk. Verder wellicht Van der Hart vanwege zijn weifelende optreden bij de laatste twee doelpunten, maar dat zou ook niet helemaal terecht zijn, want ondanks het overwicht van Sparta in het laatste kwartier bleef Mickey prima overeind. PEC zelf speelde vrij solide en Sparta werd buiten een paar kleine kansjes niet echt gevaarlijk. Zelfs toen Pogba erin werd gebracht en zij eigenlijk met 5 aanvallers speelde, wisten zij niet echt grote kansen te creã«ren. Terwijl PEC aan de andere kant vrij efficiã«nt omging met haar mogelijkheden. Hoewel de uitslag niet zo doet bevroeden, was PEC tot de 0-2 in alle opzichten de dominerende ploeg en dat drukte zich gelukkig uit in de einduitslag.

5 februari 2017 om 17:15

Mooi geschreven, heb de wedstrijd niet gezien. Heel blij met de 3 punten, volgende week winnen en je kan verl vrijer voetballen. Iets wat PEC onder Jans toch best wel goed in is geweest. Helemaal nu Bouy er weer is, hopen dat we hem volgend jaar ook nog weer kunnen krijgen want zo is het maar weer een tijdelijke oplossing.

5 februari 2017 om 20:00

Ik vond Ongenda niet verkeerd hoor, je ziet aan hem dat hij net een stapje verder denkt dan de verdediger. Dat hielp hem deze wedstrijd al een paar door goed de bal te veroveren

6 februari 2017 om 07:53

Ik heb hem 3 keer aan de bal gezien, waarvan tweemaal met de voet op de bal en verdediger uitdagen. Dat mag alleen Messi!!!! De derde keer was balverlies, waardoor Schenkeveld een overigens overbodige overtreding maakt. Waarom dan gezegd wordt dat Ongenda ,,niet verkeerd'' is, begrijp ik dan niet zo goed. Na 1 kwartier kunnen we daar nog niet veel van zeggen, maar zijn eerste indruk was bij mij niet verpletterend.
Verrassend dat Mokhtar ook een aardig rechter been heeft. Of is hij zelfs rechts? Voorzetten met kopsterke spelers als Brock Madsen en Israelson vragen misschien wel buitenspelers met ,,het goede been'' op de buiten-positie.

Beschamende nederlaag vandaag. Alles op het conto van Pastoor. Spierings speelt al maanden drama en van Moorsel is geen spits. Je hebt nota bene 6 spitsen en je gebruikt ze niet. Dat gelul van die Pastoor over een proces, ja een proces naar degradatie. Met alle respect maar deze wedstrijden tegen PEC Zwolle mag je gewoon niet verliezen. Volgende week Ajax verlies je sowieso dus stel maar een hoop nieuwe spelers op. Ik heb er totaal geen vertrouwen meer in, nu snap ik waarom de NEC supporters Pastoor zo'n eng mannetje vonden. Weer een klote week voor de boeg met dank aan deze zeer matige selectie met een nog slechtere trainer!

6 februari 2017 om 07:36

Pec speelt het hele seizoen al onder hun niveau, als we ons normale niveau halen winnen we gewoon van Sparta, zoals gisteren. Met alle respect....

6 februari 2017 om 07:58

Ik begrijp je gevoel wel. Ik vond Sparta ook zeer matig spelen, zonder enige creativiteit. Ik was in de gewonnen wedstrijd van Sparta in Zwolle onder de indruk van het goede spel van Sparta, maar daar was gisteren helemaal niets van te zien. Het zal in deze vorm nog een hele kluif worden om boven de streep te eindigen, wat ik overigens niet hoop. Sparta hoort in de eredivisie. Een nieuwe terugval kan wel eens heel slecht uitpakken. Succes in de rest van het seizoen!

Beetje makkelijk om de trainer de schuld te geven, het gaat om het proces sparta1994,

6 februari 2017 om 08:02

Mijn irritatie over Pastoor is de laatste jaren wel wat afgenomen. Ik vind het namelijk nogal een merkwaardige wijsneus. Als trainers over ,,het proces'' gaan praten, moet je overigens wel oppassen. Sparta moet zich handhaven, niet meer niet minder. Dat moet met deze selectie toch wel kunnen. Ik heb al zeer aardig voetbal gezien. Maar als Pastoor er ,,een proces'' van gaat maken, wordt het link, zeker als er dan onzekerheid in de club en de groep ontstaat. En dat is bij Pastoor nog wel eens het geval. Gewoon simpel, want voetbal is een simpel spel met de trainer als minder belangrijk persoon, ook al doet Pastoor heel vaak anders geloven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ZettererKeeper50
S. KerstenVerdediger50
B. van PolenVerdediger50
J. DrostMiddenvelder50
C. LeemansMiddenvelder52
E. ReijndersMiddenvelder51
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

30 jaar
1 fan
Aanvaller

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren