Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Sparta klaar voor Rotterdamse derby: ‘Zij hebben ons feestje toen gekaapt’

Laatste update:

Bart Vriends en Adil Auassar zijn klaar voor de derby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord. De twee uitstekend presterende Rotterdamse clubs nemen het zondag om 14.30 uur tegen elkaar op in Spangen. De ervaren Spartanen, die met hun club op een knappe zesde plek staan in de Eredivisie, hopen het seizoen tegen Feyenoord extra glans te geven. “Als we het echt een bekroning willen geven, dan past winnen van een topclub daar nog bij”, aldus Vriends in gesprek met De Telegraaf.

Sparta is onder hoofdtrainer Maurice Steijn bezig aan een uitstekend seizoen. Waar de club vorig seizoen nog vocht tegen degradatie, doen de Kasteelheren dit seizoen mee in de strijd om Europees voetbal. Vriends benadrukt dat deze situatie ook weleens lekker is. “Het is heerlijk om mee te maken, dat kan iedereen beamen. We genieten er met volle teugen van, maar we zijn nog niet zo tevreden dat we achterover gaan leunen met play-offs om Europees voetbal in het vooruitzicht.”

Zondag staat de wedstrijd tegen koploper Feyenoord op het programma. De Trots van Zuid staat momenteel maar liefst zes punten voor op achtervolger Ajax, maar Sparta zou de spanning in de Eredivisie met een zege terug kunnen brengen. In het vorige kampioensjaar van Feyenoord was Sparta een van de weinige clubs die van Feyenoord wist te winnen. Op Het Kasteel werd Mathias Pogba met een razendsnel doelpunt de matchwinner tijdens een 1-0 zege.

Later dat seizoen merkte de selectie van Sparta hoe groot Feyenoord is in Rotterdam. “Wij hebben als Spartanen niet zoveel te maken met Feyenoord, maar ik kan me wel herinneren dat zij ons feestje toen hebben gekaapt. We speelden ons op de laatste dag veilig bij Go Ahead Eagles en waren wel klaar voor een feestje, maar de hele stad was afgesloten omdat Feyenoord kampioen was geworden. Dus er was geen hol te beleven hier.” Sindsdien heeft Sparta het in eigen huis lastig tegen de stadsgenoot. De laatste drie edities gingen verloren.

Vriends hoopt die trend komende zondag een andere wending te geven. “Als we het seizoen echt een bekroning willen geven, dan past winnen van een topclub daar nog bij. Daar zijn we tot op heden nog niet in geslaagd, maar dat zou het nog meer glans kunnen geven.” Voor Auassar, die woensdag zijn aanstaande voetbalpensioen aankondigde, zou een overwinning op Feyenoord zijn afscheid niet nóg mooier maken. “Dat hangt voor mij niet van deze ene wedstrijd af.” De 36-jarige verdediger stond tussen 2010 en 2012 onder contract bij Feyenoord, maar speelde slecht drie officiële duels voor de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er wordt vooral naar spanning en motivatieredenen gezocht in dit artikel, maar die zijn er niet echt.

30 maart 2023 om 09:51

Inderdaad. Eigenlijk gewoon net verwoord door die jongens.

Geen verrassing ook dat Sparta vooral zijn fans haalt boven de Maas, wat rijkere dorpjes rond de Maasvlakte en wat verdwaalde hagenezen.

Feyenoord daarentegen heeft uiteraard een landelijke uitstraling, met meerderheid op de tribune van buiten de ring Rotterdam (Barendrecht, Spijkenisse etc) en op zuid (of eerdere generaties die daar vandaan komen), maar in Rotterdam centrum, noord, oost of west valt het wel mee met een vorm van rivaliteit tegen Sparta.

30 maart 2023 om 09:57

Sparta is Schiedam FC en een club voor 65 + ers

30 maart 2023 om 10:09

Ik kom zelf uit Rotterdam en ik kan je zeggen dat er wel degelijk een rivaliteit is tussen Sparta en Feyenoord. Niet zoals Feyenoord-Ajax.. maar er is wel degelijk een rivaliteit, vooral in Rotterdam. Supporters buiten Rotterdam van beide club zien het minder maar in Rotterdam heerst die wel.

30 maart 2023 om 10:10

Ik ben 28 woon in Kralingen en een groot deel van mijn vriendengroep die ook hier wonen en tussen de 25-35 jaar zijn supporten Sparta

30 maart 2023 om 10:19

@bundy, Tuurlijk zijn er ook jonge fans van Sparta, maar het beeld is toch een beetje dat het voor de wat ''oudere'' Rotterdammer is (zoals mijn opa).

Zelfde voor Excelsior, dat juist veel jonge mensen en studenten rond heeft lopen. Zelf ook vanaf mijn 15e.

Overgens vind ik de rivaliteit tussen Sparta en Excelsior het leukste. Hebben echt top duels met elkaar gehad door de jaren heen. Met Feyenoord is dat toch iets minder mede door het kwaliteitsverschil.

30 maart 2023 om 10:23

Schiedam was ik vergeten mbt Sparta idd.

Tuurlijk is er wel rivaliteit, maar veel van de (harde) kern supporters komen elkaar amper tegen.

30 maart 2023 om 11:07

@llooccoo

Die rivaliteit is er vooral bij de oudere generatie en 65+ers.

De jongere generatie (harde kern/fanatieke supporters) trekt regelmatig elkaar op en daar is geen enkele rivaliteit.

30 maart 2023 om 13:49

In mijn ervaring viel de rivaliteit reuze mee. Ik woonde op een steenworp afstand van het Kasteel voor een paar jaar. En als ik op de zondag weinig te doen had, liep ik soms nog wel eens het kasteel binnen. Überhaupt heerlijk dat dat kon, kaartje halen 10 minuten voor de wedstrijd. Maar ik heb vaak in het Kasteel bij een random wedstrijd gezeten met een Feyenoord sjaaltje om, nooit een opmerking over gekregen. Heel leuk volk dat daar zat in mijn ervaring.

Als ik Auassar was zou ik er nog een jaartje aan vastplakken als Sparta Europa ingaat. Zou een mooie bekroning voor m zijn.

30 maart 2023 om 10:20

Om er dan tegen een nietige club uit te vliegen en de rest van het seizoen tegen degradatie te vechten? Dat is natuurlijk ook een optie namelijk. Het lijkt me juist prachtig om op 36-jarige leeftijd nog eens mee te mogen maken dat je zo hoog eindigt in een seizoen waarin alle Spartanen vrolijk rondlopen. Dat is wel eens anders geweest.

Alle respect voor Sparta, maar dit moet Feyenoord gewoon winnen. Ook zonder een Geertruida en/of Trauner. Vriends en Auassar zijn minder dan Hancko en Rasmussen bijv. En als je bovenaan staat met het kampioenschap in zicht, dan ga je 200% knallen toch?

30 maart 2023 om 09:26

Excelsior uit....

30 maart 2023 om 09:29

PEC uit...toen altijd lastig. Excelsior uit stond ik op de Coolsingel😂

30 maart 2023 om 09:38

Excelsior uit zat ik in het stadion, dat was pas verschrikkelijk…

30 maart 2023 om 10:22

Dat was genieten zeg! Iedereen die al weken zei dat Excelsior de punten aan Feyenoord zou geven en dan gewoon winnen.

Uiteraard als Rotterdammer wel erg blij dat Feyenoord het af kon maken in eigen huis!

30 maart 2023 om 11:23

Pijnlijk, maar hoe het achteraf is afgelopen, mag je denk ik niet klagen. Goed weer en een geweldige pot tegen Heracles. Of heb ik het als buitenstaander anders beleefd?

30 maart 2023 om 09:30

Probleem is dat Feyenoord dit duel vaak benaderd als een doorsnee wedstrijd en Sparta het benaderd met het mes tussen de tanden. Hopelijk kan Slot daar Feyenoord voor behoeden en hetzelfde benaderd.

30 maart 2023 om 10:11

Daar geloof ik niets van. Feyenoord speelt nog een 6 finales (en dan zijn de laatste 2 niet meer van belang hoop ik), waarvan Sparta uit op papier de meest lastige is. Het wordt geen gemakkelijk potje, maar dat Feyenoord het te licht opneemt geloof ik niets van.

30 maart 2023 om 10:22

Dat is makkelijk gezegd, en als je boven staat met het kampioenschap in zicht komt er ook andere druk bij kijken.

Bla bla bla Sparta gaat dit gewoon verliezen. We willen dit en dat Feijenoord is gewoon beter op alle fronten.

30 maart 2023 om 09:30

Gezien onze vorm zouden we moeten winnen, maar zullen we aub niet te hoog van de toren blazen....

30 maart 2023 om 09:35

Amsterdamse bluf heeft ons nooit goed gepast.

30 maart 2023 om 11:21

@feye_88.

Amsterdamse bluf ?
Elk moment dat Feyenoord bovenaan stond, opweg was naar het kampioenschap, finale van de CfL haalde, werd er door de Feyenoorders ook gepraat alsof ze al jarenlang de beste waren en er met kop en schouders bovenuit staken.

Enige verschil is dat ze in Amsterdam voor hun arrogantie openlijk uitkomen, iets wat ze in Rotterdam niet doen, omdat ze altijd het "o zó bescheiden clubje" willen zijn.

30 maart 2023 om 13:54

Niet mee eens. Er zijn er een paar die voornamelijk arrogant doen, maar de echte Feyenoorders, waarvan de meesten op deze site, weten echt wel dat wij niet zo "arrogant" hoeven te doen en roepen dat we de beste zijn.
We zijn (onverwachts) echt goed bezig, maar ik ga nog niet juichen voordat het daadwerkelijk binnen is.

30 maart 2023 om 09:40

En degene die beter is op alle fronten wint natuurlijk altijd de wedstrijd..

30 maart 2023 om 09:59

Met het geluk dat dit seizoen aan Feyenoord kleeft, gaan ze ook dit (al dan niet met hulp) ook wel weer winnen.

30 maart 2023 om 10:03

Ja klopt, Feyenoord doet alleen mee op 3 fronten door het geluk en hulp die ze kregen. KNVB wil heel graag dat Feyenoord kampioen wordt wist je dat?

30 maart 2023 om 10:19

Ja echt. Ons succes heeft niks te maken met kwaliteit. Het is puur geluk. We mogen de knvb dankbaar zijn.

30 maart 2023 om 14:50

Dat is eerlijk van je, top!

30 maart 2023 om 22:27

Pas maar op dat je komend weekend niet een Toontje lager gaat zingen!

Al zou Feyenoord dit verliezen, dan nog zie ik de andere concurrenten ook nog punten verspelen. Het lijkt toch over en uit met wat hoop.

30 maart 2023 om 09:53

6 punten is nou ook niet alles he. Feyenoord kan nooit op haar lauweren rusten. Als we 12 punten voor staan wil ik wel de vlag uithangen hoor. maar tot die tijd niet.

30 maart 2023 om 09:58

Alsof ajax alles wint. Zie ze niet winnen van psv, Twente en az. Max 6 punten

30 maart 2023 om 10:05

6 punten is meer dan genoeg natuurlijk. Feyenoord heeft slechts 1 keer verloren. De kans dat je dan opeens meerdere keren verliest is erg klein. De tegenstanders op misschien 1 a 2 na zijn ook niet goed genoeg voor een gelijkspel. En zelfs als Feyenoord 6 punten verliest die ik geen enkele andere concurrent alle wedstrijden winnen. En nee dit is geen arrogantie.

30 maart 2023 om 11:30

Snap ik en zou ik ook niet doen als Ajax 6 punten los stond op Feyenoord. Maar het schema van Ajax ziet er echt niet rooskleurig uit + de anderen zie ik Feyenoord ook echt niet meer inhalen.

Sparta geeft in de kuip nooit thuis, op het Kasteel maken wij het Feyenoord altijd erg lastig. Ik ben benieuwd. Denk dat Feyenoord alsnog aan het langste eind trekt, gezien hun brede selectie. 1-2.

30 maart 2023 om 11:58

Ws in de 92e minuut 1-2.

Eigenlijk de laatste wedstrijd van de competitie waar ik een beetje voor vrees, zonder te denken dat we de rest wel even winnen. Voor hun de wedstrijd van het jaar, 2 weken de tijd gehad om zich voor te bereiden, geen enkele druk qua competitiestand. Maar als we zelf ons niveau halen en verdedigend betrouwbaar blijven, met hopelijk alleen Geertruida die we missen, dan moeten we de punten toch mee kunnen nemen. Wat dat betreft heerlijk dat Wellenreuther 2 weken geleden die bal pakte. Als we daar als nummer 2 heen zouden gaan dan was dit echt een do or die wedstrijd geweest.



Sparta doet het uistekend dit seizoen, Feyenoord draait ook uitstekend. Feyenoord heeft dit kalenderjaar nog geen wedstrijd verloren en van Az en Ajax gewonnen.
Als kwaliteit de doorslag gaat geven, wat vaak het geval is wint Feyenoord, alleen bij een derby spelen ook andere sentimenten een rol.

Kan een leuke wedstrijd worden maar Feyenoord is op voorhand toch echt ruimschoots de favoriet.

30 maart 2023 om 10:17

Genoteerd Jack.

Als Sparta eens kan winnen van Feyenoord is het zondag wel. Sparta draait lekker met kapstok Lauritsen en Van Crooij en Saito erom heen. Stofzuiger Kitolano op het middenveld en in mijn optiek de beste Nederlandse keeper op onze velden. Maar waarschijnlijk wordt het net zoals vorig seizoen een zakelijke 1-0 voor Feyenoord.

Sparta speelt veel beter onder de nieuwe trainer. Ook veel aantrekkelijker, maar ze presteren en staan boven hun stand.
Feyenoord zal ze duidelijk maken waar ze staan en daarmee belanden ze weer keurig op hun voetjes
De storm die Feyenoord kan ontwikkelen als ze achter staan is gewoon te groot/te hard voor Ned. clubs
Sparta heeft kansje op een leuke wedstrijd als ze met rust 3 -0 voor staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren