SC Cambuur schakelt na Ajax ook FC Utrecht uit in bijzonder bekerduel

Woensdag, 25 januari 2017 om 21:19Yanick Vos • Laatste update: 21:59

Op een bekeravond waar alles in zat, heeft SC Cambuur na strafschoppen aan het langste eind getrokken. Nadat de bezoekers een 1-0 achterstand hadden omgebogen in een 1-2 voorsprong, was het Giovanni Troupée die er in de 89e minuut 2-2 van maakte en een verlenging uit het vuur sleepte. Het liep uit op strafschoppen, welke beter werden genomen door de bezoekers.

/

Cambuur zorgde in de vorige ronde voor een enorme stunt door Ajax uit te schakelen. Woensdagavond stuntte de ploeg uit opnieuw. In Stadion Galgenwaard deed de club uit de Jupiler League niet veel onder voor de Eredivisionist. Na een weinig spectaculaire openingsfase waarin niet veel lukte bij de ploeg van Erik ten Hag, was het na 24 minuten spelen raak. Uit een hoekschop van Nacer Barazite kopte Leeuwin raak. Na de 1-0 kwam Cambuur wat beter in de wedstrijd en werd er meer lef getoond, met een goede schietkans voor Martijn Barto als gevolg. Aan de andere kant kreeg Richairo Zivkovic nog een goede kans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Robbert Schilder.

De tweede helft was pas net onderweg toen Pol van Boekel naar de strafschopstip wees. Yassin Ayoub ging de fout in door Barto neer te halen. Erik Bakker maakte geen fout vanaf elf meter en bracht Cambuur langszij: 1-1. Na de tegentreffer was Utrecht het even kwijt, maar wist het zich te herpakken. Maar juist op het moment dat er kansen waren op de 2-1, viel het doelpunt aan de andere kant. Sébastien Haller kopte de bal onbedoeld tegen zijn eigen paal, waarna Barto niet aarzelde en er in de rebound 1-2 van maakte. Cambuur was ruim twintig minuten verwijderd van een nieuwe bekerstunt en daarmee de halve finale.

Na 75 minuten spelen wees Van Boekel opnieuw naar de strafschopstip. Haller waagde een poging met een halve omhaal en raakte daarbij de arm van Omar El Baad. De arbiter was niet zeker van zijn zaak en bekeek de beelden terug op het videoscherm aan de rand van het veld. Na de beelden bestudeerd te hebben kwam hij terug op zijn beslissing. Geen strafschop voor Utrecht, maar een vrije trap voor Cambuur wegens gevaarlijk spel van Haller, een primeur. Er klonk gejuich vanuit het uitvak, gefluit vanaf de rest van de tribunes. De thuisploeg baalde, maar moest en ging door. De slotfase brak aan en de druk van Utrecht nam toe. Met de halve finale in zicht moest Cambuur vlak voor tijd alsnog de 2-2 slikken. Leonard Nienhuis redde in eerste instantie op een inzet van Willem Janssen, maar in de rebound sleepte Giovanni Troupée er een verlenging uit.

/

In de verlenging was het Utrecht dat aanviel en Cambuur dat verdedigde, in de hoop vanuit de counter te scoren. Haller en Barazite waren er tot twee keer toe dichtbij. Aan de andere kant bracht doelman David Jensen knap redding op een fraaie vrije trap van Xander Houtkoop. In de tweede helft van de verlenging was invaller en tevens debutant Stefano Lilipaly trefzeker, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het liep uit op een bloedstollende strafschoppenserie, waarbij de misser van Kristoffer Peterson Utrecht fataal werd.

Na Ajax moet ook FC Utrecht eraan geloven! SC Cambuur is halve finalist in de KNVB Beker, voor de eerste keer in de clubgeschiedenis! #gefeliciteerd #utrcam

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) on


Poll

Is SC Cambuur de terechte winnaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door afca_babel)
25 januari 2017 om 21:47

Nou tegen ajax was het toch niet zo'n grote stunt? Het was jong ajax +de backs

25 januari 2017 om 22:58

Ze speelde gewoon tegen Ajax 1, eigen schuld dikke bult.

25 januari 2017 om 23:19

Het is gwn ajax 1 anders spelen ze niet in de knvb beker

26 januari 2017 om 09:13

Cambuur kon zich in de competitie niet motiveren tegen een jeugdteampje. En in de beker kon ajax zich niet motiveren tegen een jupiler league team.

Ongelovelijk wat een wedstrijd! Zometeen langs het stadion. Valt wel wat te feesten denk ik.

25 januari 2017 om 22:07

Het zou leuk zijn, maar aan de andere kant heb ik liever geen cambuur of sparta in de europa league.

25 januari 2017 om 22:18

Verliezend finalist gaat ook niet meer europa in. En de kans dat ze de finale winnen acht ik zeer klein. Al zie je aan vandaag en de wedstrijd tegen ajax natuurlijk wel dat er vanalles kan gebeuren.

Haha yes ! Mooi man dit, zo vrolijk! Genieten dat Cambuur weer een stapje verder is, nu Heerenveen loten zou mooi zijn. Hopelijk gaat de KNVB nog achter de spreekkoren aan, ze leren het daar kennelijk nooit in Utrecht

25 januari 2017 om 21:27

Die spreekkoren vond ik ook zeer jammer. Ik kan niet anders zeggen dan dat er bij ons heel wat rotte appels in de publiek zitten. Het is namelijk niet de eerste keer.

25 januari 2017 om 21:39

Handen in eigen boezem heet dat vlag incident vergeten afgelopen weekend ?

25 januari 2017 om 21:51

Vlag incident? Help me even...

25 januari 2017 om 21:59

Afgelopen zaterdag hebben Ajax supporters vlag uit stadion gestolen van de bunnikside en die in de brand gestoken op YouTube zie AD terug en maar zeuren elke x over spreekkoren wat ik alles behalve goed praat maar laat iedereen niet zo hypocriet doen en handen in eigen boezem steken en gewoon hun club supporteren ipv elke x weer te wijzen naar anderen

25 januari 2017 om 22:11

Ooit gehoord van interpunctie? En wat heeft Ajax te maken met dit? JK-Ajax is fan van Ajax, maar dat staat los van dit. Hij mag toch wel een opmerking maken over spreekkoren van het Utrecht-publiek? Of mag dat niet, omdat hij toevallig voor Ajax is?

25 januari 2017 om 22:28

Nogmaals ik praat niks goed alleen is het altijd erg frappant dat er alleen Ajax supporters reageren als er iets bij utrecht gebeurd als je het anders kan bewijzen hoor ik het graag en erg goed hoor je hoofdletters komma's en vraagtekens complimenten

25 januari 2017 om 22:34

Onsamenhangend gebazel Mitch. Alle zaken veroordeel ik, of het nu bij Ajax is of elders. Hand in eigen boezem slaat nergens op, nu speelde Utrecht en daar constateer ik iets.

25 januari 2017 om 22:44

Duidelijk had ik wel een reactie van je willen zien na de wedstrijd afgelopen zondag over het incident en het afstand nemen hier van

25 januari 2017 om 22:56

Gaat lastig als ik er geen weer van heb.

26 januari 2017 om 11:06

Nou dan mijn excuus dacht dat je Ajax fan was en aangezien het 20 x verteld is in de krant op YouTube Facebook studiosport foxsport en op elk andere social media had ik verwacht er wel iets van meegekregen te hebben niet dus

25 januari 2017 om 22:42

Az is door.

26 januari 2017 om 00:32

Had toch liever utrecht door zien gaan.
Krijg je dadelijk feyenoord -cambuur in de finale.
Fey kampioen. ..speelt cambuur Europees.
Leuk voir cambuur.....maar funest voor ned voetbal.

26 januari 2017 om 06:57

Nee. Dat geldt niet meer vanaf vorig seizoen. EL plek gaat nu naar de eerstvolgende op de ranglijst die niet in aanmerking komt voor directe plaatsing. Play-offs schuiven dan 1 plaatsje op..

Echt geweldig voor Sc Cambuur.
Geweldig gefeliciteerd!

Geweldige prestatie van Cambuur maar Utrecht mag zichzelf wel ff achter de oren krabben, die kansen in de verlenging ..

Wat een heerlijk resultaat voor Cambuur. Zo zie je maar wat er van dat hoog van de toren blazen komt. Week geleden was FC Utrecht een geweldig team, nu week later is het seizoen wel klaar. Prachtig om te zien die vreugde bij Cambuur! Chapeau!!

25 januari 2017 om 22:14

Blijft een goed team dat in de competitie meer dan naar behoren speelt. Uitschakeling beker tegen Cambuur is dan zwakke prestatie, maar vergeet niet de kracht wat de beker meegeeft (extra drive - zeker voor Cambuur). Voor hen een geweldige prestatie, maar natuurlijk ook niet ineens een top team. Utrecht staat daarnaast 6e in comp. met 4pt achterstand op Heerenveen, dus niet helemaal einde seizoen...

Zo ik weet nog hoe blij ik was toen we Cambuur hadden geloot. En ook nog thuis..

Wat een blamage! Het is ook nog eens terecht dat we eruit liggen. We konden het nog herstellen in de verlening en penalty's, maar zelfs dat lukt niet..

Overigens denk ik ook nog dat we gezeik krijgen door die spreekkoren richting de scheids. Van Boekel besluit uiteindelijk die penalty niet te geven en direct keert het publiek zich tegen hem. We liggen al onder een vergrootglas en dit konden we echt niet gebruiken...

25 januari 2017 om 21:49

Trouwens ook niet de slimste plek om die monitor te plaatsen, zo dicht bij het publiek. Dat zal geheid een keer fout gaan.

26 januari 2017 om 01:42

Wil je 'm op de middenstip plaatsen dan?

26 januari 2017 om 09:17

Zoiets kan beter in de spelerstunnel, waar niemand er zicht op heeft en er in alle rust even terug gekeken kan worden wat er is gebeurd.

ik gun het Cambuur van harte, proficiat!!!! Alleen al om die pedante Utrecht trainer, de kerel die even met Pep heeft mogen werken en denkt dat hij al Pep is!

25 januari 2017 om 21:32

Van andere kant wil ik Pep ook weleens met vergelijkbaar materiaal als dat van FC Utrecht aan het werk zien, maar dat terzijde.
Cambuur reuze doder!! Als ze maar geen Europees voetbal halen.

25 januari 2017 om 21:36

Ik wil de pseudo Pep wel eens met het materiaal van Cambuur aan het werk zien!

25 januari 2017 om 22:21

Nou, Pep heeft een geweldige visie. Hem een minder team laten aansturen zal daar geen verandering in brengen. Hij is natuurlijk als elke andere coach afhankelijk van zijn team. Met andere woorden, hij zou met dit team ook geen CL ofzo halen. Wat wel interessant is, is hoe hij spelers mogelijk toch dat extra kan laten geven of laten inzien wat zij nog meer kunnen (vb. Lahm bij Bayern en doorschuiven naar middenveld).

Iemand toevallig de penalties via de radio meegekregen en zich afgevraagd of de commentaar het wereldrecord 'gedecideerd binnengeschoten' zeggen binnen een penaltyserie probeerde te verbreken?

26 januari 2017 om 01:26

Ze worden inderdaad steeds slechter met een matige woordenschat. Ze zijn zichzelf niet meer. Oh en wat zijn ze emotioneel he. Jack van Gelder is en blijft 1 op de radio. Sierd mag ik ook graag.

Gefeliciteerd Cambuur supporters! Geniet van het feest, het is jullie gegund!

teveel energie verspeelt in de wedstrijd van het jaar.

25 januari 2017 om 21:38

1 ding is zeker, Cambuur gaat door...

Gefeliciteerd Cambuur!

Vandaag mocht het niet zo zijn. We speelde vreselijk traag en slecht. We hadden wel echt alles tegen vandaag. Penalty tegen die je wel of niet kan geven. Penalty mee die je wel of niet kan geven. Beide gevallen pakken in ons nadeel uit.

Vlak voor tijd nog een perfect vrije trap waar we veel uit scoren en Cambuur veel tegen krijgt, maar toen was het ineens tijd (maar een klein voorbeeld)

Verder een bal op de lat, op de paal. etc. Kortom, niet goed en veel pech resulteert in dit zware verlies. Diep en diep teleurgesteld.

25 januari 2017 om 21:28

Penalty mee? Je bedoelt toch niet die situatie die herroepen is? Zeer duidelijk geen strafschop.

25 januari 2017 om 21:32

Volgens mij kan je hem gewoon geven ja. Bal komt natuurlijk gewoon op de arm. en ja op Exact hetzelfde moment is het been van Haller ook te oog. Daarom kan je hem zowel wel als niet geven.

laat ik verder wel duidelijk zijn dat ik het daar niet op af wil spiegelen hoor. Er zat vandaag gewoon teveel tegen. Lat, Paal, beslissingen van polletje, maar ook ons vreselijk zwakke spel.

25 januari 2017 om 21:44

Haller schopt die jongen zn hoofd nog net niet van z'n romp, is absoluut geen penalty.

25 januari 2017 om 23:45

@w.s. en (geen idee wie het was) had de bal nog net niet klemvast.

26 januari 2017 om 01:40

Je ziet duidelijk dat zijn hand richting de bal gaat. Penalty dus.

25 januari 2017 om 21:37

Dat was ook zo in de 95ste minuut toen Cambuur een vrije trap kreeg.

25 januari 2017 om 21:50

Ga je weer. Je had precies zo'n zelfde betoog na de wedstrijd tegen Ajax. Toen zei je ook al dat alles tegenzat, net als de scheids. Penalty was gewoon terecht afgekeurd.

Ook heerlijk dat je erna probeert te doen alsof het aan Utrecht ligt, met de ondertoon dat alle schuld aan de rest te wijten valt. Dit deed je eveneens afgelopen weekend.

25 januari 2017 om 23:47

Dit was inderdaad ook exact te vergelijken met zondag. Alleen speelde we daar zelf nog wel een goede partij (miste we alleen de kansen)

Wederom zaten all twijfelgevallen in ons nadeel en pech in de afronding. Zowel Zondag als Vandaag.

Als utrecht supporter van harte Cambuur dit is het mooie van beker voetbal nu rug rechten en door naar volgende wedstrijd

Pfft wat een spanning zeg weer. En dat terwijl ik keek als neutrale toeschouwer.

Bij Petterson dacht ik dat het mis zou gaan, puur omdat hij zoveel geliefd wordt door de supporters van Utrecht. Kan gebeuren.

Cambuur gefeliciteerd!

Ja Cambuur altijd lastig we hebben het zelf ook ervaren. Utrecht toch wel de kansen gehad om te winnen. Nu Cambuur thuis tegen Feyenoord ervan uitgaande dat ze morgen winnen maar dat word ook niet makkelijk met bijna een nieuw middenveld.

Cambuur heeft in zulke wedstrijden altijd de gun factor dus gefeliciteerd! En ook niet vergeten dat we hier misschien een heel ander gesprek hadden gehad als van Boekel een penalty had gegeven aan Utrecht, goede reclame voor de videoscheids. Voor een Utrecht fan een moeilijk week, allemaal net niet...

25 januari 2017 om 21:31

Inderdaad straks weer net als vorig seizoen...net van alles niets..

Inderdaad,uitgeput elftal,als Ajax langs geweest is, stort het 4 weken in elkaar.

Hele mooie en spannende thriller! Zo moet een bekerwedstrijd zijn. En Cambuur bedankt voor de zware wedstrijd. Zondag GAE-Utrecht.

25 januari 2017 om 21:37

Utreg heeft nu wat goed te maken...

26 januari 2017 om 01:29

Ben bang dat je van een koude kermis thuis komt als je zondag van plan bent naar de adelaarshorst te gaan. GAE-Utrecht word namelijk zaterdag gespeeld.

26 januari 2017 om 08:36

Idd! Nog beter zelfs. Utrecht word wederom een zware pot. Maar zo,n wedstrijd als gisteren gaat toch flink in de benen zitten. Ik hoop er uiteraard het beste van.

Slecht voor het nederlandse voetbal. Stel feijenoord wint en loot in de halve finale az of heerenveen. En ze worden kampioen. Dan gaat cambuur of sparta europa in. Weer slecht voor de coëfficiëntie lijst

25 januari 2017 om 21:49

Verliezend finalist gaat Europa niet in meen ik.

25 januari 2017 om 21:52

Nee hoor, als Cambuur of Sparta de finale verliest en Feyenoord bijvoorbeeld de dubbel pakt, gaat de beker plek naar de competitie. Overigens zal het Nederlands voetbal mij even maling zijn mochten we in het beker toernooi het sprookje afmaken.

25 januari 2017 om 22:03

Alsjeblieft gaan we dat gezeur weer krijgen. Dan hadden Ajax en PSV maar beter hun best moeten doen. Als je wint dan verdien je dat.De korste weg om Europa te halen.

Beker voetbal op z'n leukst, blijven toch wedstrijden opzich

Ach... ik snap die spreekkoren richting de scheidsrechter eigenlijk wel. Ik ben uiteraard voor camerabeelden en ook ben ik het met iedereen eens dat er absoluut geen sprake was van een strafschop. Wel vind ik dat de scheids had moeten fluiten en direct camerabeelden aan had moeten vragen. Ik vind niet dat je eerst overtuigend naar de stip moet wijzen en dan pas gaat twijfelen. Als ik 100 euro weggeef ga ik het toch ook niet terugvragen omdat ik me achteraf bedenk dat dit toch niet zo verstandig was? Maar ja ik kan wel op de scheids gaan zitten mokken, maar dit heeft weinig zin. Utrecht gaat weer eens laks met kansen om en dan verdien je het ook gewoon niet. Cambuur fans gefeliciteerd!

26 januari 2017 om 10:04

Wat een onzin. Als jij €100,- onterecht overmaakt naar de verkeerde persoon dan vraag je het bij achteraf toch ook terug?

Heel Fryslan naar de Kuip voor Cambuur - Heerenveen

Ja leuk hoor! Straks nog Sparta tegen Cambuur in de halve finale en we hebben weer een fan-tas-tische afvaardiging in europa! Dit valt me tegen van FCU.

Mijn god... eindelijk bijgekomen.... gevalletje van onderschatting van Utrecht denk ik.... Maar goed... Nu dkv maar door en een leuke loting!

Ik heb gewoon genoten van deze echte bekerwedstrijd! En natuurlijk dat mijn kluppie het toch weer heeft geflikt. Met goed voetbal voor zover mogelijk en ook wel een paar keer geluk. In ieder geval hebben de spelers alles gegeven en geprobeerd voetballende oplossingen te zoeken. Ik ben trots.

Stelletje slampampers! Dat zou ik niet zeggen als jullie niet beter kunnen, maar zelfs van afgelopen zondag weet ik dat nog.
Van der Meer: extra training "naar de goede kleur spelen" Daarna: "bij je man blijven"
Viscovic: enkeltje 020, opnieuw een totale zaadpartij.
Haller: peper in die reet.
Brama: gezellig meedoen met van der Meer
Jansen: Volgende keer niet meer vergissen bij welke ploeg je speelt.

Afzichtelijk, statisch angsthazenvoetbal.

Schaam je rot, Utrecht!

En Cambuur: klasse, verdiend. Succes in de halve finale!!!

Toch altijd leuk die bekerstunts!! Maar bij Ajax en Utrecht moeten ze zich de ogen uit de kop schamen... Uitgeschakeld door een JL-club. Kun je zien hoe ze erover gedacht hebben oh... wij zijn Ajax we pakken Cambuur wel eventjes. Nou als ajacied zien dat je club word uitgeschakeld door SC Cambuur is geen pretjes. En in Utrecht hebben ze natuurlijk veel schik gehad van die uitschakeling van ons. Toen hebben ze precies het zelfde gedacht pffff... Cambuur hahaha die pakken we met twee vingers in de neus... Nou mooi niet dus. Maar toch vind ik bekerstunts leuk voor dit soort clubs. Vorig jaar hadden we de bekerstunt van Vvsb en nu Cambuur dat zowel Ajax als Utrecht uitgeschakeld heeft. Is Feyenoord of AZ de volgende die een koude douche van de friezen krijgt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse26-2
8.AZ237
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
I. KallonAanvaller153
T. BoereAanvaller133
S. StevensKeeper150
A. BanguraVerdediger143
T. KissAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

35 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren