Roda JC kan doelpuntendroogte niet stoppen en verliest weer

Zondag, 22 januari 2017 om 16:21Chris Meijer • Laatste update: 16:33

NEC heeft Roda JC dieper de degradatiezorgen ingedrukt. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis met 2-0 van de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie, door twee strafschoppen. Opnieuw brak het gebrek aan scorend vermogen de ploeg van trainer Yannis Anastasiou op, het was al de dertiende wedstrijd dit seizoen waarin Roda niet tot scoren kwam.

/

Al snel in de wedstrijd moest Roda JC alweer in de achtervolging. Na vijf minuten spelen werd Mohamed Rayhi door Daryl Werker gevloerd binnen het strafschopgebied, waarna Gregor Breinburg vanaf elf meter de score opende en zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. Het kan zomaar zijn dat het voor de aanvoerder van de Nijmegenaren de laatste wedstrijd in het shirt van NEC was, omdat hij in de nadrukkelijke belangstelling van het Amerikaanse Los Angeles Galaxy staat. Overigens was het pas de eerste strafschop in een wedstrijd van NEC dit seizoen.

Het spel golfde in de eerste helft behoorlijk op en neer. Met name Rayhi was aan de linkerkant een constante plaag voor de defensie van Roda. Bij de Limburgers werd pijnlijk duidelijk waarom het zo’n moeizaam seizoen is: het gebrek aan scorend vermogen. In dertien van de negentien wedstrijden kwam Roda niet tot scoren. Thanasis Papazoglou werd in de winterstop aangetrokken om de doelpunten te maken. De Griekse spits kreeg ook in De Goffert de nodige kansen, maar bewees zich niet als doelpuntenmaker.

/

Al snel in de tweede helft kreeg NEC opnieuw een strafschop. Deze keer werd Ferdi Kadioglu naar de grond gewerkt door invaller Frederic Ananou. Breinburg tekende direct voor zijn tweede doelpunt in zijn loopbaan. Roda ging op zoek naar de aansluitingstreffer, waardoor de thuisploeg mogelijkheden kreeg in de omschakeling. Mitchel Paulissen leek een kwartier voor tijd eindelijk te scoren voor de bezoekers, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. In de stand kwam vervolgens geen verandering meer. Door de nederlaag is Roda hekkensluiter in de Eredivisie, met dertien punten uit negentien wedstrijden.


Poll

Denk je dat Roda JC zich dit seizoen kan handhaven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door tomdecocq)

Wat een wedstrijd man..
De eerste penalty was al een kritisch moment. De tweede meer terecht dan de eerste. Maar wat een team heeft Roda zeg. Om te janken. Die Papazoglou bakt er niks van, Auassar kan geen bal een halve meter hoog kan krijgen.

22 januari 2017 om 16:42

Vond je die tweede echt meer terecht dan die eerste? Bij allebei de momenten gingen ze graag naar de grond, Maar de eerste strafschop kon ik toch beter begrijpen. Bij de tweede was er bijna niets aan de hand en had naar mijn mening ook geen strafschop moeten zijn.

22 januari 2017 om 16:51

Bij de eerste penalty ging meneer al naar de grond voordat Werker hem had aangetikt. Bij penalty nummer twee had Ananou hem no bij de schouder gegrepen. Dus vandaar dat ik penalty nummer twee terechter vond. Al kan ik me sowieso niet vinden in de beslissing van de scheids veeeel te gemakelijk gegeven penalty's

22 januari 2017 om 17:23

Het is ook gewoon een oliedomme actie van de verdediger. Laat zich eerst aftroeven door een net 17-jarige en gaat hem daarna, weliswaar licht, vasthouden en loopt hem daarna ook nog, weer licht, in de rug. Je kan je afvragen of het zwaar genoeg is voor een pingel maar bovenal is het gewoon een enorm stupide actie. Je weet dat de aanvaller daar naar op zoek is en dat je zo de scheids, die er bovenop staat, een reden geeft om te fluiten.

22 januari 2017 om 17:52

Ananou is ook pas 19, dus het feit dat Kardioglu 17 is doet niet terzake lijkt me. Ja, hij legt een handje op de schouder maar dit was nooit genoeg voor een strafschop. Niet slim van Ananou, dat klopt, maar een scheidsrechter moet dit zien.

Maargoed, discussiã«ren over de strafschoppen heeft wat mij betreft geen zin want Roda had nergens recht op vandaag.

22 januari 2017 om 18:10

@keizerstad, als de tweede penalty gegeven wordt voor duwen in de rug had de scheids aan de zijlijn ook kunnen fluiten aangezien Ananou daar zijn balans verliest en Kardioglu hem daar ook licht bij aanraakt. Ik vond die tweede gewoon een goede tackle op de bal, als dit op het middenveld gebeurd wordt er ook niet voor gefloten. De eerste is een penalty, weliswaar een moment waar ook vaker niet voor gefloten wordt maar Werker doet dit gewoon heel dom. Wat Ananou deed was ook niet slim, maakte bij de zijlijn de grootste fout, maar mijns inziens geen overtreding.

22 januari 2017 om 18:20

Je kan er veel van zeggen maar een tackle op de bal was het niet, iig niet in eerste instantie. Verder is het een makkelijk gegeven pingel waar je over kan discussiëren, degene die hem mee heeft gekregen zullen het er wel een vinden en degene die hem tegen heeft gekregen zullen het er niet een vinden. Persoonlijk vind ik het zoals ik zei een hele stomme actie van de verdediger en heeft de scheids een reden om hem te geven. Ene scheids zal hem wel geven en de ander niet.

22 januari 2017 om 18:05

Voor rust had er al een tweede penalty moeten komen (die overtreding op grot waar hij een blessure door opliep).
En ons doelpunt onterrecht geannuleerd voor buitenspel dus naar mijn mening is die 2-0 meer dan terrecht en nog laag uitgedrukt als n.e.c niet constant de scheidsrechter (met name grens) tegen had dan was het zo 3 misschien wel 4-0 geworden dus dat is jullie bespaart gebleven

22 januari 2017 om 18:14

Dat moment met Grot was zeker geen penalty. Kum schiet de bal weg en komt dan even op het been van Grot terecht. Ongelukkig, maar er was zeker geen opzet in het spel.

22 januari 2017 om 18:58

Man NEC had op sommige momenten na helemaal niks te zeggen. Die 'overtreding op Grot' was niks aan de hand. En volgens mij was het Roda die de scheids wel een beetje erg tegen had. Erg makelijk gegeven pingels. Verder die 2-0 is een terechte uitslag alleen de manier waarop was wel een beetje goedkoop.

Tsja.. als je na 19 wedstrijden 1 keer hebt gewonnen en 8 keer hebt gescoord, dan houdt het wel een beetje op. Gewoon niet eredivisiewaardig.

22 januari 2017 om 16:46

Maar dan ook echt niemand, hooguit de keeper, die is nog wel oke. Er is geen individuele actie, geen speler met een goede pass en is het allemaal gewoon lood om oud ijzer.

22 januari 2017 om 17:41

Die Ajagun is ook nog best oké toch? Verder houdt het snel op ja.

22 januari 2017 om 17:43

Rosheuvel speelde ook niet slecht

22 januari 2017 om 17:51

Ajagun was vandaag ook ondermaats vond ik. Wist volgens mij niet helemaal wat hij aan het doen was vandaag...

Een hoop balbezit, maar daar heb je niets aan wanneer je geen enkele kans kunt afmaken. Triest om mijn clubje zo te zien afglijden.

Het werd vandaag weer bevestigd: zonder verdere versterking is Roda degradatiekandidaat nummer éã©n. Wat een onmacht was het vandaag weer. Na de 1-0 moest Roda aanvallen en dan zie je dat er totaal niks achter zit.

Het middenveld is veel te zwak. Er zit werkelijk 0 creativiteit in. Auassar heeft aan het begin van het seizoen 2 leuke wedstrijden gespeeld en speelt sindsdien als een natte krant. Die krijgt zelfs uit een corner of vrije trap geen bal goed voor het doel. Ajagun is wel een aardige speler, maar kan het ook niet in zijn eentje. Voorin heb je Schahin en Papazoglou, twee fysiek sterke spitsen die het vooral met voorzetten moeten doen, maar die zijn er niet, want de enige buitenspeler die we nog hebben (rosheuvel) heeft een rendement nog lager dan onze positie op de ranglijst. Dan kun je wel 10 spitsen hebben, maar met deze spelers eromheen gaat er geen enkele van scoren. De verdediging staat dan wel weer redelijk, maar als zoals vandaag bijvoorbeeld Werker een slechte dag heeft koop je daar ook weinig voor.

Het is tijd voor versterking en snel ook, want op deze manier gaat het niet goedkomen. Normaal gesproken ben ik positief ingesteld, maar dit is het slechtste Roda dat ik heb zien voetballen. 8 doelpunten in 19 wedstrijden is gewoon schandalig.

22 januari 2017 om 16:40

In de komende vier wedstrijden zal wel twee keer gewonnen moeten worden (gae en Excelsior thuis), maar als jullie steeds maar niet scoren, dan wordt het gigantisch lastig.

22 januari 2017 om 17:15

Realistische blik. Ik denk dat een back of vleugelspits met een goede voorzet al wonderen kan doen. Verder vond ik de wissel van Van Hyfte ook apart. Is toch een speler die iets extra's kan brengen of was hij niet fit? Auassar zou ik geen vrije trap meer laten nemen en verder zou ik Paulissen toch iets meer vertrouwen geven. Een speler die toch iets meer voetbal in de ploeg brengt.

22 januari 2017 om 17:58

We hebben als linksback al Verboom in de plaats van van Peppen, alleen was hij tegen Feyenoord nog niet speelgerechtigd en had hij tot vandaag pas 1 keer meegetraind. Ironische is dat van Peppen de enige is die ik vandaag een goede bal heb zien voorgeven.

Verder moet er nog een spelverdeler bij en een goede vleugelspeler. Paulissen heeft tot nu toe (ook vorig seizoen) ook nog niet laten zien waarom hij in de basis thuishoort. Met van Hyfte valt het ook wel mee. Heeft op belangrijke momenten gescoord en is een leider in het veld, maar voor de rest is het ook geen bijzondere voetballer.

Aardige wedstrijd, belangrijke 3 punten. Ik heb voornamelijk genoten van Kadioglu. Goede balbeheersing en techniek, prima trap en houdt zijn koppie erbij, ondanks dat hij enkele keren onderste boven werd getrapt. Breinburg dit keer belangrijk met twee goals en ik ga er van uit dat hij het seizoen bij NEC afmaakt, aangezien LA Galaxy net een Portugese middenvelder heeft aangetrokken.

We staan nu iets stabieler rond plek 10 en hebben wat lucht. We hebben nog 10 punten nodig, denk ik zo, om helemaal veilig te zijn.

Tja, geen moeilijke middag. NEC begon wel goed in de eerste helft maar zakte na 20 minuten wat weg. Roda had meer de bal maar Roda kon eigenlijk helemaal niks. Er zit echt helemaal niks in dat elftal. Ze doen misschien hun best maar ze kunnen simpelweg niks. Ik dacht eigenlijk dat het nog wel mee viel maar na vandaag kan ik best zeggen dat zeker het halve elftal vervangen moet worden om onderin weg te komen. Na de tweede penalty kon NEC zelf rustiger gaan voetballen en kwamen er nog wat leuke acties en combinaties. Kadioglu vond ik voetballend de beste speler van vandaag, wat een goede acties en bewegingen heeft hij in huis zeg, met rendement ook nog vaak. Grot iets meer aan de gang met buitenspel, kwam er in de eerste helft twee keer goed uit maar moet leren met zijn lichaam voor de tegenstander te blijven. Is zeer gevaarlijk maar als je buitenspel staat heb je niks. Rayhi moet eens even stoppen met zelf willen scoren en schieten vanaf elke afstand, had de bal in de eerste helft al lang op Grot moeten geven want hij had alle tijd om te kijken. Dan staat het zo 2-0 en is het al gedaan. Terechte overwinning, het was niet groots maar het was een leuke middag in de Goffert.

Ik heb me er eigenlijk al bij neergelegd. Het is bijna februari en van enige vorm van daadkracht kun je niet spreken. We zijn geen sodemieter opgeschoten. We halen spitsen die bewezen hebben niet te kunnen scoren en naar de aanvoer wordt totaal niet gekeken. Nee, we laten juist een aankoop van 3 ton gratis vertrekken. Met Caanen gaan wij, helaas, richting de middenmoot van de Jupiler League, en dan ben ik misschien nog te lief.

22 januari 2017 om 17:33

Echt ongelofelijk hoe caanen en zijn team nog niet zelf beseffen dat ze de club helemaal kapot aan het maken zijn! Ze maken fout na fout. Scouten de verkeerde spelers, geven veel teveel geld uit aan zaken die niet nodig zijn.
Heb gewoon medelijden met de spelers die bij ons spelen en hebben gespeeld de afgelopen jaren. Hoe schandalig ons bestuur met hun is omgegaan.
We kunnen nog niet eens in de 16 van de tegenstander komen! Nu is het niet meer op kwaliteit voetballen (die we toch niet hebben) maar met koempelmentaliteit! Rutjes, ananou en alle jongens uit de regio erin zetten en rammen! Speel met 5 verdedigers en zet dan de backs verder naar voren, misschien dat we dan wel nog wat ballen voor het doel krijgen.
Jammer is er misschien een jaar om met 3 limburgse ploegen in de eredivisie te komen zakken wij zo enorm af!

Steeds blijf je hoop houden dat het goed komt. Iets wat ik had na vorige week waar we niet slecht hebben gespeeld maarja!

Aantal fouten in dit artikel mbt breinburg. Hij heeft namelijk niet misschien zijn laatste wedstrijd gespeeld, LA voldoet niet aan de transfersom en heeft intussen al een andere middenvelder gekocht, dus hij blijft voorlopig. Ten tweede waren dit niet zijn eerste doelpunten in het betaalde voetbal maar in de eredivisie. Vorig seizoen scoorde hij namelijk in de beker voor de eerste en gelijk ook de tweede keer tegen volgens mij sparta.

Verder een leuke wedstrijd met terechte uitslag. Echt genoten van een aantal spelers. Deze basisopstelling is toch wel aantrekkelijk.

Staan nu gewoon 9e. Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen, denk niemand. Diep respect voor Hyballa dat hij dat toch mooi voor elkaar krijgt, want als je dit elftal vergelijkt met het elftal van vorig jaar dat 10e werd vind ik dit elftal toch een stuk minder. Des te knapper dat Hyballa het lukt om het qua ranglijst niet minder te doen.

Verder (weer) geen grootste wedstrijd. NEC begon erg goed eerste 10 tot 15 minuten, vonden de vrije man tussen de linies en Roda had met name geen grip op Kadioglu. Resulteert in een pingel en 2 goede kansen. Daarna zakt het toch wat te ver terug en krijgt Roda meer de bal, maar daar is ook alles mee gezegd. Tweede helft snel op 2-0 gekomen door een cadeautje van die verdediger van Roda(mijn hemel wat een stomme actie) en daarna op een kopbal uit een corner direct na de 2-0 totaal niet in de problemen geweest en nagelaten om de 3e en de 4e te maken. Wel een hele nuttige overwinning, nog 2 keer winnen en wat gelijke spelen en je bent gewoon veilig.

22 januari 2017 om 22:14

Hyballa is een aanwinst voor de eredivisie. De gedrevenheid straalt er vanaf, hij is competent en ook nog vermakelijk in de omgang met de pers.

Buiten het feit dat een aantal spelers individueel niet het niveau hebben, stelt het als team toch ook bar weinig voor. Er zit totaal geen lijn in, het middenveld is zo ongeveer de hele wedstrijd absent en zo chaotisch als de ploeg verdedigt is het een wonder dat we zo weinig verloren hebben. Voetballende spelers hebben we ook nauwelijks, Ajagun is een leuke speler maar er lijkt vaak geen idee achter te zitten bij hem, Auassar en Paulissen zouden het misschien kunnen maar beiden spelen een waardeloos seizoen. Begrijp ook niet waarom ze de Silva terug hebben gestuurd naar Australiã«, die heeft meer voetballend vermogen dan de meesten en probeert ten minste nog iets leuks. Fysiek is het niets, maar dat is die Kardioglu bijvoorbeeld ook niet en die doet het toch zeer aardig.

Het is hopen dat er snel wat bijkomt en dat men wonder boven wonder van zowel Excelsior als GAE weet te winnen de komende weken anders kunnen de reisjes naar Oss en Velsen alvast gepland worden voor volgend jaar.

Volgend jaar idd 3 Limburgse clubs in de eredivisie!
Vvv,mvv en Fortuna!

Roda heeft een nummer 10 nodig (Zhukov wellicht) en eigenlijk een simpel scorende spits! Hoe krijg je het voor elkaar als club: Papazoglou, Schahin, Church, Mytids? Waar haal je het vandaan

22 januari 2017 om 21:14

Je weet natuurlijk nooit hoe de wedstrijd loopt als een penalty bijvoorbeeld niet gegeven was. Dat NEC beter is, is geen discussie over mogelijk. Je kunt dus helemaal niet zeggen dat het anders 0-1 geworden was, die volgens mij wel gewoon buitenspel was. Zeiden de commentators trouwens ook. Je kunt penalty's allebei gewoon geven, Rayhi wordt geraakt en de tweede lijkt me duidelijk dat hij Kadioglu omver liep. Maar toch, ze zijn discutabel.

22 januari 2017 om 23:05

Je beweert dus dat City beter was in die wedstrijd door het procentuele aantal balbezit? Dat is pas Nederlands, Everton was toen de ploeg die 4 grote kansen creëerde niet? City amper. Ik vond die overwinning meer dan terecht. Daarbij heb ik, en die spelers op het veld niks te maken met de manier hoe er in Engeland gefloten wordt. Iedere scheidsrechter heeft een andere interpretatie van de regels en trekt eigen grenzen. Dit was een jongere en onervarene scheidsrechter, die fluiten gewoon helemaal volgens het boekje. Ik bedoelde met het 'kulargument', dat Roda zich natuurlijk zeer zorgen moet maken over hun spelers, hun spel en de club. Daarbij ga je eigenlijk in op hetgeen wat er volgens jou niet toe doet.

Ik volg Rodajc nu ongeveer 40 jaar. En dit is het eerste seizoen dat ik gewoon niet meer Durf te kijken. Niet op aankoopgebied, niet technisch, niet meer tactisch en al helemaal niet meer live naar de uitvoering. Ik heb Anastasiou heel hoog zitten. Lijkt me een prima kerel en een goede trainer. Maar met dit spelersmateriaal... Volgens mij heeft ie alles al geprobeerd, maar het is gewoon knudde met 'n rietje. Zelfs mijn o zo geliefde Studio Sport staat tegenwoordig standaard niet meer aan om 19:00u op de zondagavond. Ik ga gewoon gezellig zitten eten met mijn gezin. Nah ja... gezellig?!?

Ook Durf ik niet meer Voetbalzone of Voetbal International mobiel te volgen tijdens een wedstrijd, kijk ik niet meer op Teletekst/sport 818, en ook niet meer op Whatsapp (leuke voetbalvrienden heb ik tegenwoordig...) Ik moet nu ook al zelfs mijn mobiel uitzetten om niet steeds door Google eraan te worden herinnerd dat er Alweer is tegengescoord. Tegen Mijn Rodajc wel te verstaan.

En dan is er ook nog die maandagochtendkant. De Sport leg ik al meteen terzijde. En dan moet ik maar lezen wat Trump allemaal gaat doen. Trump?? Caanen?? Traanp?? Crump?? Het is allemaal veel geschreeuw, maar levert niets op, behalve een meerderheid aan supporters die allemaal zwaar worden teleurgesteld. Keer op keer.

Lijkt me nu Echt tijd worden voor een impeachment van Ton Crump in Kerkrade. En wel heel snel!! Man: wat ben ik klaar met die vent en z'n sprookjes. Nooit in geloofd. En inderdaad: mijn aanvankelijke voorgevoel bleek waarheid. En Kalezic?? Die kon wel eens gelijk hebben gehad, toen, met die auto's... Over auto's gesproken: ik overweg zelfs mijn Roda-sticker van de achterruit te halen. Doen of Niet Doen? Als Yannis maar mag blijven! Vinden jullie ook niet??

22 januari 2017 om 20:36

Ik zie vaker dat mensen roepen om het ontslag van Anastasiou maar daar ga je niets mee op lossen. Ik geloof dat Anastasiou zeker de capaciteiten heeft maar met dit materiaal is het niet gek dat je onderaan staat. Caanen is wat mij betreft ook de hoofdverantwoordelijke. Beloofde gouden bergen maar kwam met een zak lood. Ik ben heel erg benieuwd waar hij nog mee gaat komen deze transferperiode.

22 januari 2017 om 21:13

Je zag ook dat Anastasiou vlak voor de winterstop ook gewoon enkele wedstrijden een perfect strijdplan voor de wedstrijd had bedacht. Daar hebben we de ongeslagen reeks neergezet waarbij we als hij goed viel we gewoon hadden kunnen winnen. Maar als er wedstrijd op wedstrijd steeds mensen door de mand vallen, wordt het wel erg lastig.
Hoe zit het eigenlijk met Dhr. Schrouff en Dhr hendriks? Hebben die nog vertrouwen? Die hebben toch wel iets te zeggen neem ik aan. Schrouff helemaal omdat hij een groot deel van de aandelen in handen heeft. Schrouff heeft wel laten weten de begroting niet meer te dichten, probeert hij zo druk achter het bestuur te zetten?

Trouwens laat je sticker maar zitten op je auto hahaha. Je clubliefde laat je toch niet vallen door zo'n Caanen en de rest van het bestuur!
Come on RJC, samen met de aanhang knokken we ons hieruit!

Denk dat dit alles met beleid te maken heeft...spelers uit godvergeten oorden halen en loopt voor geen meter.bij NEC pakt dit beleid wel goed uit,waar ligt het dan aan?
Als dit allemaal door Caanen komt zou ik snel afscheid nemen van deze persoon,kan hij auto's gaan verkopen...
En wanneer Roda degradeert en bejaarde sponsors/suikeroompjes stoppen ermee (natuurlijke wijze...),dan is het over met die club,denk ik

22 januari 2017 om 21:11

Omdat NEC gewoon met beperkt geld wél de juiste spelers kan binnen halen of kopen. Daarbij heeft NEC natuurlijk twee goede talenten die het verschil kunnen maken. Daarbij mogen de credits naar Hyballa, die heeft er echt een team van weten te maken. En de ballen om Grot en Kadioglu op te stellen ondanks hun 18 en 17 jaar.

Dit zijn de wedstrijden waar Roda punten moet pakken... Maar met die verdedigende tactiek komen ze er niet.

Dit wordt nog een zwaar seizoen voor Roda op deze manier...
Ze kunnen gewoon amper doelpunten maken.
Al moet ik zeggen dat ondanks de 2 penalty's ik wel verwacht had dat NEC zou winnen.
NEC doet het toch wel goed met deze selectie! Die blijven wel in de Eredivisie, mooi om te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Excelsior4318
5.Jong Ajax4315
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger231
G. JoppenVerdediger230
R. de BoerKeeper230
S. MarzoVerdediger233
P. PflückeMiddenvelder239
N. VossebeltMiddenvelder232
A. AbsalemVerdediger230
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

6 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren