Prijzenpakker kent valse start: ‘Hij krijgt de schuld van alle tegengoals’

Dinsdag, 11 oktober 2016 om

Victor Valdés maakte begin juli de overstap naar Middlesbrough, maar heeft in zijn eerste vijf wedstrijden voor de promovendus nog niet de nul kunnen houden. Dat is de 34-jarige doelman op de nodige kritiek komen te staan, maar hij wordt nu verdedigd door de 64-jarige Jim Platt.

/

Platt, die 24 interlands voor Noord-Ierland speelde en ook nog uitkwam voor onder meer Middlesbrough, vindt dat het nog te vroeg is om een eindoordeel te vellen over Valdés: “Ik denk dat hij oneerlijk wordt bekritiseerd. Hij krijgt de schuld van vrijwel iedere goal die hij dit seizoen om de oren heeft gekregen. Sommige fans zullen zeggen dat Dimi (Dimitrios Konstantopoulos, red.) na een paar goede jaren in de Championship de kans had moeten krijgen in de Premier League, maar de manager heeft voor ervaring gekozen. Valdés heeft een geweldige staat van dienst op het hoogste niveau.”

“Daar komt nog eens bij dat Valdés achter een verdediging staat die de afgelopen twee jaar niet zo zeker is geweest en die dit seizoen tegen betere spelers staat. Toen ik met Middlesbrough promoveerde, merkte ik dat je met helemaal niets wegkomt. Als je een fout maakt in de hoogste afdeling, leidt die bijna altijd tot een doelpunt. De Premier League is bovendien een lastige competitie voor een nieuwkomer uit het buitenland. Je krijgt te maken met meer voorzetten en moet vaker de doelmond verlaten”, besluit Platt, die vindt dat Valdés dus meer krediet en tijd moet krijgen van de supporters.


Poll

Denk jij dat Middlesbrough gaat degraderen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door superrick)

Enorm matige doelman die vooral zichzelf erg overschat. Met de verdediging van Barça voor hem in zijn tijd en de pure dominantie die zij hadden krijg je absurd weinig te doen. Feit is dat ie goed kan voetballen en goed zijn mannetjes neerzetten (samen met Puyol), maar als doelman vind ik hem niet speciaal. Alleen goede reflexen, maar erg slecht bij hoge ballen. En die zijn er toch een stukkie meer in Engeland.

Zegt genoeg dat ie zelfs bij Standard niet speciaal was vind ik.

Vindt het nog erg appart dat hij toen weg was gegaan bij FC Barcelona

Boro heeft wel erg leuke aankopen gedaan, verwacht niet dat ze zomaar degraderen. Daarnaast is het niet zo dat Valdes ergens een megablunder heeft gemaakt, beetje makkelijk op hem afschuiven dus

Nooit wat gezien in deze keeper. Hij was altijd de zwakste schakel bij Barcelona vroeger en nu bewijst hij ook dat hij maar een modale keeper is.

Ze hikken er steeds tegenaan om te promoveren, maar hebben eigenlijk niet de capaciteit om op het hoogste niveau mee te spelen. Een beetje de Willem 2 van de Premier League.

11 oktober 2016 om 18:15

Afgelopen seizoen als tweede geeindigd in het Championship en direct gepromoveerd. Het seizoen daarvoor als vierde geeindigd en de vijf seizoenen daarvoor niet hoger dan een zevende plaats geeindigd. Beetje een voorbarige conclusie om te stellen dat ze het niveau niet aankunnen. Ze spelen sinds 8 seizoenen weer in de Premier League.

Hij heeft er zelf voor gekozen om zijn veilige omgeving te verlaten door zijn zijn contract niet te verlengen. Het is zijn goed recht om het avontuur in het buitenland op te zoeken. Echter zie je ook bij een onomstreden Casillas dat hij het in een andere competitie lastig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Middlesbrough

Stand
Actuele wedstrijden

Spanje
41 fans
Coach, 37 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Barcelona U19
2016-2017 Middlesbrough
2016-2016 Standard Luik
2015-2016 Manchester United
2010-2014 Spanje

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren